Ben nu aan het genieten van een Domaine Sorin Tradition 2008, nu dag 2 en is zalig.
Eerst een glaasje Gazin Rocquencourt 2009.
Dag 3 - volledig toe. Ik hoop morgen het fruitige van dag 1 terug te vinden.
Dan een Omer'ke.
Nu: Westmalle Tripel
(09-04-2013 09:37 PM)Mick schreef: [ -> ]Ben nu aan het genieten van een Domaine Sorin Tradition 2008, nu dag 2 en is zalig.
Da s hun Cotes de Provence, hé? Dat was één van de eerste wijnen die ik ooit besprak op de blog, in augustus 2005....
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...-2001.html
(09-04-2013 10:10 PM)Bert schreef: [ -> ]Eerst een glaasje Gazin Rocquencourt 2009.
Dag 3 - volledig toe. Ik hoop morgen het fruitige van dag 1 terug te vinden.
Nie te doen...
Geproefd op dag 1: lekker zonder meer
dag 2: afgebleven
dag 3: zie boven
dag 4: afgebleven
dag 5 (!): prachtige wijn!! Fruuuuiiiit, leder en lichtjes hout
en de schreeuw: doe me aub open binnen 5-10 jaar.
Gewoon bewaard met de kurk, geen vacuvin...
(11-04-2013 09:46 PM)Bert schreef: [ -> ] (09-04-2013 10:10 PM)Bert schreef: [ -> ]Eerst een glaasje Gazin Rocquencourt 2009.
Dag 3 - volledig toe. Ik hoop morgen het fruitige van dag 1 terug te vinden.
Nie te doen...
Geproefd op dag 1: lekker zonder meer
dag 2: afgebleven
dag 3: zie boven
dag 4: afgebleven
dag 5 (!): prachtige wijn!! Fruuuuiiiit, leder en lichtjes hout
en de schreeuw: doe me aub open binnen 5-10 jaar.
Gewoon bewaard met de kurk, geen vacuvin...
Ongelooflijk toch hé, hoe een wijn zo enorm kan veranderen... Herken dat zeer goed. ( en zal dus mijn twee flesjes 09 - met dank aan Tienne- de eerste jaren niet openen...)
Weingut Koehler-Ruprecht Sekt Riesling Brut 2002: ik werd gisteren gewoon weggeblazen door deze DUITSE SEKT (100% Riesling, vrij recent door het huis losgelaten, lang sur lattes). Ik heb nog weinig goeie Sekt mogen proeven maar dit: wunderbaaaar, wunderbaaaaar, wunderbar, wunderbaaaar.... Uitzonderlijk fijn, gevarieerd, elegant fruit, evenwicht tussen strakheid en breedte, mineraal (kalkachtig), rijk, laaaang. Vineuze wijn om te karaferen. Dit doet maaltijdchampagnes vergeten, écht.
Niet te zuipen – als er niets anders is - giet nog maar wat bij - daar wil ik flessen van - wow, wat een prachtwijn - UITZONDERLIJKE SMAAKERVARING
Een hele fijne avond gehad bij de Vrienden van de Riesling: Marc Roovers, Rudi Jackmaert en hun charmante echtgenotes. Vinejo, Carl, Peter, Gert en wijnblogger Jelle waren er ook (Carls verslag zal zeker nog volgen, hij is er nu met druppels zweet op zijn voorhoofd aan aan het werken). Bekijk absoluut es deze Rieslingblog:
http://bit.ly/Jdyov0
(13-04-2013 11:52 AM)de populist schreef: [ -> ]Weingut Koehler-Ruprecht Sekt Riesling Brut 2002: ik werd gisteren gewoon weggeblazen door deze DUITSE SEKT (100% Riesling, vrij recent door het huis losgelaten, lang sur lattes). Ik heb nog weinig goeie Sekt mogen proeven maar dit: wunderbaaaar, wunderbaaaaar, wunderbar, wunderbaaaar.... Uitzonderlijk fijn, gevarieerd, elegant fruit, evenwicht tussen strakheid en breedte, mineraal (kalkachtig), rijk, laaaang. Vineuze wijn om te karaferen. Dit doet maaltijdchampagnes vergeten, écht.
Niet te zuipen – als er niets anders is - giet nog maar wat bij - daar wil ik flessen van - wow, wat een prachtwijn - UITZONDERLIJKE SMAAKERVARING
Een hele fijne avond gehad bij de Vrienden van de Riesling: Marc Roovers, Rudi Jackmaert en hun charmante echtgenotes. Vinejo, Carl, Peter, Gert en wijnblogger Jelle waren er ook (Carls verslag zal zeker nog volgen, hij is er nu met druppels zweet op zijn voorhoofd aan aan het werken). Bekijk absoluut es deze Rieslingblog: http://bit.ly/Jdyov0
Ondertussen staat een klein verslagje online bij "onvergetelijke degustaties"
Chasse Spleen 2003. Lekker, al kan ie het warme millesime waaruit hij komt niet verbergen (beetje gestoofd in de neus).
Ik kocht aan een zeer zacht prijsje La Croix de Beaucaillou 06 (nog geen 15 euro), en het bevalt mij enorm. Goed evenwicht, alhoewel misschien toch wat hitsige zuurtjes, maar dat heb ik graag, zorgt hier voor aangename friste naast de zwarte besjes. Jong, ja, maar perfect te drinken, zelfs zonder karaf.
Domaine de la Solitude 2003. Pessac-Leognan. ( en niet gestoofd in de neus
)
Ik ga nu met een gerust gemoed slapen.
Gisteren op de planning een namiddagske in de tuin werken, net een halfuurke bezig en door een onverwacht bezoekje van een wijnvriend, is het hetvolgende geworden:
- Selosse, extra brut Substance, mijn eerste Selosse en serieus onder de indruk, de naam champagne doet deze fles niet voldoende eer aan, is echt een topwijn: complex, mooi intens fruit, nootjes, aardse toets perfecte balans, fraicheur en heel wat materie. Gemaakt volgens het Solera systeem dat ze in de Sherry streek gebruiken.
- Battenfeld-Spanier, Molsheim Riesling Trocken, 2010 : exotisch fruit, mooie body, perfect geintegreerde strakke zuren. Jammer dat er geen tweede fles fris ston
- Suavia "Monte Carbonare" 2009: nootjes, rijp steenfruit, vollle body
(15-04-2013 01:01 PM)koen schreef: [ -> ]Gisteren op de planning een namiddagske in de tuin werken, net een halfuurke bezig en door een onverwacht bezoekje van een wijnvriend, is het hetvolgende geworden:
- Selosse, extra brut Substance, mijn eerste Selosse en serieus onder de indruk, de naam champagne doet deze fles niet voldoende eer aan, is echt een topwijn: complex, mooi intens fruit, nootjes, aardse toets perfecte balans, fraicheur en heel wat materie. Gemaakt volgens het Solera systeem dat ze in de Sherry streek gebruiken.
- Battenfeld-Spanier, Molsheim Riesling Trocken, 2010 : exotisch fruit, mooie body, perfect geintegreerde strakke zuren. Jammer dat er geen tweede fles fris ston
- Suavia "Monte Carbonare" 2009: nootjes, rijp steenfruit, vollle body
Op die manier wil ik elke dag wel in de tuin werken
Passeer maar eens op 't onverwachtse ... mijn bezoeker had wel het eerste flesje bij
... toch nog een uurke doorgewerkt erna, alcohol een beetje uitzweten
(11-04-2013 09:46 PM)Bert schreef: [ -> ]Nie te doen...
Geproefd op dag 1: lekker zonder meer
dag 2: afgebleven
dag 3: zie boven
dag 4: afgebleven
dag 5 (!): prachtige wijn!! Fruuuuiiiit, leder en lichtjes hout
en de schreeuw: doe me aub open binnen 5-10 jaar.
Gewoon bewaard met de kurk, geen vacuvin...
De schreeuw staat genoteerd,
voor de TN!
Oratorio CdR 2007.
Spijtig dat het de laatste fles van dit jaar is uit mijn kelder...
Buisson, St Romain 2009 Sous Roche
Na een tijdje laat dit wijntje alle aroma's van een geslaagde Pinot op je los. Elegant, fris en fruitig met genoeg diepte en fluweel. Mooie Bourgogne aan een zacht prijsje.
vanavond met lamsfilet een rioja cantos de valpiedra 2010 gedronken
gekleurde tranen , weinig evolutie, matig intense kleur; open neus die varieert maar volgende zaken komen wel altijd terug: kaneel, zoete kruiden, eucalyptus, beetje coco ( heeft duidelijk het vat gezien ) , aanvankelijk zwart fruit maar na tijdje komen er vooral rijpe kersen op de voorgrond; ook tabak aanwezig
afdronk: kaneel, zoethout, opnieuw de houttoets die voor wat wat dominerend is; voldoende fraicheur , geen alcoholbom
mits wat minder hout en meer fruit had ik deze wijn met veel plezier 90 als score gegeven, nu zeg ik goed maar niet uitstekend, dus 85
Costera 2010 - Argiolas.
Voorlaatse fles, maar volgende lading bevindt zich momenteel ergens tussen Duitsland en de Kempen.
Vanavond pizza, er gaat niets boven een pizza met salami en een goed glas port!
Dom des Invalides heb ik in Frankrijk nog nooit gevonden maar in Stockholm (waar ik vroeger gewoond heb) was het ruim verkrijgbaar. Wel tegen een stevig prijsje maar goed, genieten kent geen prijs.
(20-04-2013 08:48 PM)peter schreef: [ -> ]vanavond met lamsfilet een rioja cantos de valpiedra 2010 gedronken
gekleurde tranen , weinig evolutie, matig intense kleur; open neus die varieert maar volgende zaken komen wel altijd terug: kaneel, zoete kruiden, eucalyptus, beetje coco ( heeft duidelijk het vat gezien ) , aanvankelijk zwart fruit maar na tijdje komen er vooral rijpe kersen op de voorgrond; ook tabak aanwezig
afdronk: kaneel, zoethout, opnieuw de houttoets die voor wat wat dominerend is; voldoende fraicheur , geen alcoholbom
mits wat minder hout en meer fruit had ik deze wijn met veel plezier 90 als score gegeven, nu zeg ik goed maar niet uitstekend, dus 85
Lijkt me inderdaad een typische rioja, die cocos en vanille zijn er soms te veel aan..
(20-04-2013 09:06 PM)33S schreef: [ -> ]Costera 2010 - Argiolas.
Voorlaatse fles, maar volgende lading bevindt zich momenteel ergens tussen Duitsland en de Kempen.
Sardinie dacht ik? cannonau?
Gisteren bij het stoofpotje met varkenswangetjes nog eens de Guigal St Joseph 05 gedronken. Zeer schone wijn voor zen prijs en paste perfect bij het stoofpotje!
Ik ben naar Belgovino gegaan. Niet veel soeps, veel saaie Bordeaux. Maar dit was wel prima: Saint Estèphe domein La Haye, in 2012 door Belg Chris Cardon overgenomen. Verticale 07-10. Knappe Merlotgedomineerde wijn! 2009 vond ik fantastisch goed. Benieuwd wat de man van dit domein gaat maken.
Vanavond met kabeljauw, gestommde groentjes en een licht mosterdsausje volgende riesling geprobeerd
Freres Mittnacht, riesling Grand Cru Rosacker 2007 uit Hunawihr. 2007 was uitstekend in de elzas, na een matige zomer zorgde het perfecte/droge en zonnige najaar in september en oktober voor een optimale uitrijping van de rieslings : veel frisheid, gezonde druiven, mooie concentratie, pure aroma's . Na 2001 is 2007 het beste elzasjaar sedert jaren., zeker voor rieslings.
nu de wijn: strogele kleur, dunne tranen. geen uitbundige aroma's , een beetje gesloten maar zeer discreet komt er geconfijte citroen, agrumes en sinaasappelzeste naar voor , naast een licht pétrolé toetske en natte steen ; fijne , strakke afdronk waar alles in zit zonder echt uitbundig te zijn : een tipje zoet, stevige maar naturelle verfrissende zuurtjes en een licht pompelmoesbittertje , ook wat groene kruiden . middellange en zeer aangenaame afdronk die smaakt naar nog.
In vergelijking met andere elzassers duidelijk droge vinificatie, ik wil deze wijn wel eens blind steken tussen enkele oostenrijkers en duitsers : ik denk dat niemand dit gaat toewijzen aan de elzas
Het is een beetje typisch aan dit wijnhuis: geen powerbuster, droge vinificatie en veel verfijning
Als desert nog een stukje kaas erbij genomen , nl een crottin de chavignol ; deze wijn deed het daar werkelijk perfect mee. Het versmolt gewoonweg in de mond.
Chateau Dalem 1998.
Nog eens ne klassieke Fronsac gemaakt op grootmoeders wijze.
(21-04-2013 10:08 PM)peter schreef: [ -> ]Vanavond met kabeljauw, gestommde groentjes en een licht mosterdsausje volgende riesling geprobeerd
Freres Mittnacht, riesling Grand Cru Rosacker 2007 uit Hunawihr. 2007 was uitstekend in de elzas, na een matige zomer zorgde het perfecte/droge en zonnige najaar in september en oktober voor een optimale uitrijping van de rieslings : veel frisheid, gezonde druiven, mooie concentratie, pure aroma's . Na 2001 is 2007 het beste elzasjaar sedert jaren., zeker voor rieslings.
nu de wijn: strogele kleur, dunne tranen. geen uitbundige aroma's , een beetje gesloten maar zeer discreet komt er geconfijte citroen, agrumes en sinaasappelzeste naar voor , naast een licht pétrolé toetske en natte steen ; fijne , strakke afdronk waar alles in zit zonder echt uitbundig te zijn : een tipje zoet, stevige maar naturelle verfrissende zuurtjes en een licht pompelmoesbittertje , ook wat groene kruiden . middellange en zeer aangenaame afdronk die smaakt naar nog.
In vergelijking met andere elzassers duidelijk droge vinificatie, ik wil deze wijn wel eens blind steken tussen enkele oostenrijkers en duitsers : ik denk dat niemand dit gaat toewijzen aan de elzas
Het is een beetje typisch aan dit wijnhuis: geen powerbuster, droge vinificatie en veel verfijning
Als desert nog een stukje kaas erbij genomen , nl een crottin de chavignol ; deze wijn deed het daar werkelijk perfect mee. Het versmolt gewoonweg in de mond.
We zijn daar op jouw aanraden langs geweest begin april, we logeerden daar toevallig tegenover. Idd een heel goed domein met mooie wijnen, zelfs hun gewurtz vond ik lekker...!
voor de tip!
Guigal, Ch9 2000, elegant fruit, spices, diepgang, tannines versmolten, mooi bittertje in de afdronk. Heel lekker, maar mist een tikkeltje spanning om schitterend te zijn. 89