(19-05-2013 10:39 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (19-05-2013 07:51 PM)carl schreef: [ -> ]Laffitte-Teston Pacherenc-du-Vic-Bilh Cuvee Ericka 2009 : Wijn die mooie tonen van honing en mineraliteit tentoon spreidde. Goede lengte en ook mooie zuren die door de houtopvoeding worden ondersteund. Nog potentieel. 89
Dat wil lukken.
Ik vandaag ook maar dan de 2010; de laatste 2 glazen.
Dronk deze gisteren ook als aperitief. Een wijn die ook uitblinkt in zijn evenwichtigheid en rijkdom.
Bij de zalm met pasta en bouillongroentjes in roomsaus paste hij wonderwel. Evergreen uit het corafestival.
Montecoco 2010 van Li Veli
Puglia en Primitivo kunnen zo af en toe gewoon ook eens lekker zijn. Bakken fruit, vol van smaak en een aangename kruidigheid. Meer moet dat niet zijn met dit herfstweer.
Guigal 09
Nog es: niks verkeerds van te zeggen - P/Q top
Trousseau 09 van Treuvey, een koopje van bij de Wijnzolder. Had ik al eens eerder gekocht en toen beviel die mij enorm. Trousseau kan toch behoorlijk wat PN attitude hebben. Een aanrader voor wie er nog kan aanraken...
(24-05-2013 10:40 PM)Bert schreef: [ -> ]Guigal 09
Nog es: niks verkeerds van te zeggen - P/Q top
Idd. Ik heb 'm gedronken in Le Mesnil.
Lekker !
Citaat:Puglia en Primitivo kunnen zo af en toe gewoon ook eens lekker zijn. Bakken fruit, vol van smaak en een aangename kruidigheid. Meer moet dat niet zijn met dit herfstweer.
kan daar ook van genieten. Al eens de Brindisi geproefd van Piana del Sole in Colruyt? Goedkoop en eenvoudig, maar lekker fruitig!
Ik ben erg onder de indruk van de gesofisticeerde structuur van Berthet Capeau Ch9dP Elixer des Papes 2011, 100% Grenache, bio. Heerlijke wijn voor over een jaar of vijf. Of morgen, wie weet? Rising star! Ik dronk ook de Ch. des Tours CdR Reserve 2009, ik vond die wat laag zitten op zuren (19 euro).
(25-05-2013 07:04 PM)de populist schreef: [ -> ]Ik ben erg onder de indruk van de gesofisticeerde structuur van Berthet Capeau Ch9dP Elixer des Papes 2011, 100% Grenache, bio. Heerlijke wijn voor over een jaar of vijf. Of morgen, wie weet? Rising star! Ik dronk ook de Ch. des Tours CdR Reserve 2009, ik vond die wat laag zitten op zuren (19 euro).
Ik
was vandaag sterk onder de indruk van de gesofisticeerde structuur van Berthet Capeau Ch9dP Elixer des Papes 2011, 100% Grenache, bio.
Wordt gewoonweg prachtig.
Wat me opviel was nu reeds zijn foutloze evenwichtigheid over gans de lijn; zijn kruiden neus, de delicate fijnzinnige afdronk......
sssssssst...Niet teveel reclame voor maken
(25-05-2013 09:33 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (25-05-2013 07:04 PM)de populist schreef: [ -> ]Ik ben erg onder de indruk van de gesofisticeerde structuur van Berthet Capeau Ch9dP Elixer des Papes 2011, 100% Grenache, bio. Heerlijke wijn voor over een jaar of vijf. Of morgen, wie weet? Rising star! Ik dronk ook de Ch. des Tours CdR Reserve 2009, ik vond die wat laag zitten op zuren (19 euro).
Ik was vandaag sterk onder de indruk van de gesofisticeerde structuur van Berthet Capeau Ch9dP Elixer des Papes 2011, 100% Grenache, bio.
Wordt gewoonweg prachtig.
Wat me opviel was nu reeds zijn foutloze evenwichtigheid over gans de lijn; zijn kruiden neus, de delicate fijnzinnige afdronk......
sssssssst...Niet teveel reclame voor maken
psssst, Don, we zeggen nie waar ge hem kan krijgen hé...
la geuze plein denk ik :-)
(25-05-2013 07:04 PM)de populist schreef: [ -> ]Ik dronk ook de Ch. des Tours CdR Reserve 2009, ik vond die wat laag zitten op zuren (19 euro).
Bij de 2009 CDR worden op LPdV ook serieus wat vraagtekens geplaatst (Bij de vdp niet).
19 euro is trouwens zeker niet te weinig betaald
Pinotage is een herkenbaar beestje, steeds die licht vegetale bananenschil of groene banaan. Geen gemakkelijke druif. Dit is misschien één van de beste die ik al had: hoe weelderig en zacht en toch stoer. Zéér knap, deze Flagstone Writers Block Pinotage 2011 (17 euro, gedronken in Conventowinebar). Geen enkele andere druif kan dit soort smakenpallet neerborstelen. Pinotage is uniek.
(26-05-2013 08:07 PM)de populist schreef: [ -> ]Pinotage is een herkenbaar beestje, steeds die licht vegetale bananenschil of groene banaan. Geen gemakkelijke druif. Dit is misschien één van de beste die ik al had: hoe weelderig en zacht en toch stoer. Zéér knap, deze Flagstone Writers Block Pinotage 2011 (17 euro, gedronken in Conventowinebar). Geen enkele andere druif kan dit soort smakenpallet neerborstelen. Pinotage is uniek.
Writers Block? Gelukkig niet voor u ;-)
(26-05-2013 09:02 PM)vinejo schreef: [ -> ] (26-05-2013 08:07 PM)de populist schreef: [ -> ]Pinotage is een herkenbaar beestje, steeds die licht vegetale bananenschil of groene banaan. Geen gemakkelijke druif. Dit is misschien één van de beste die ik al had: hoe weelderig en zacht en toch stoer. Zéér knap, deze Flagstone Writers Block Pinotage 2011 (17 euro, gedronken in Conventowinebar). Geen enkele andere druif kan dit soort smakenpallet neerborstelen. Pinotage is uniek.
Writers Block? Gelukkig niet voor u ;-)
De wijnmaker van deze wijn Bruce Jack schrijft fantastisch, maar blijkbaar had hij wat afwisseling nodig door druifjes te persen:
"I've seen winemakers wither, knees shaking, in the face of a disobedient tank of Pinot Noir. Pinot Noir can crush your spirit; destroy your dreams and when you are down and out, stamp on your ego until you are a broken, whimpering wreck of a person. And so it is with Pinotage as well."
(26-05-2013 12:06 AM)Venne schreef: [ -> ]la geuze plein denk ik :-)
" Very clever " deugniet.
Als aperitif en bij een visgerecht Cuvée YL 2012 Domaine d’E Croce 100% Ugni Blanc.
Ik kende dit druivenras niet en doet me denken aan Viognier.
Heb spijtig genoeg er geen grote voorraad van.
http://www.yves-leccia.com/
Daarna Malbec Cameleon 2007. Mag er ook zeker zijn. Begint stillekes aan op zijn best te zijn.
Tajine boordevol groenten staat op het vuur. Westmalle tripel zit in het glas. Tijd voor de pelouse..
Damn: plots geen zin meer om het gras af te rijden.
Citaat:Als aperitif en bij een visgerecht Cuvée YL 2012 Domaine d’E Croce 100% Ugni Blanc.
Ik kende dit druivenras niet en doet me denken aan Viognier.
In de wijnliteratuur wordt ugni blanc nogal verguisd, maar de paar keren dat ik een wijn van deze druif gedronken heb, was ik iedere keer aangenaam verrast. Heel fris, een echte terrasjeswijn.
Op dit moment bij 1jour een ugni blanc van Domaine Uby (Gascogne) voor 4,5 euro. Iemand ervaring?
Ik heb die tweemaal gedronken, is inderdaad een echte terraswijn. Fris, licht, pompelmoes, perfect gemaakt en P/Q zeer in orde.
Een keer voorgeschoteld gekregen als aangepaste wijn in een (goed) restaurant in Lille, maar kan me het gerecht niet meer herinneren.
@Mt, in de Colruyt moet je eens de Domaine de Luzanet proberen als je eens een ugni blanc (met colombard) wil proberen. Schandalig goedkoop, maar o zo lekker. Zie ook mijn TN :
http://www.vinejo.freebb.be/thread-2449.html
In Italie is de trebbiano toscano in feite ugni blanc. Staat in Italie eigenlijk overal een beetje aangeplant. PS er wordt ook cognac en armagnac van ugni blanc gemaakt.
Vinogan(s)
Gisteren ( en mss morgen nog): St Peray 2011 van Bernard Grippa. Heerlijke neus, je blijft eraan ruiken. Drinken was ook lekker maar t is toch vooral dat aroma dat zo mooi is.
Nu: Chateau Thieuley 2005 - Vee had wijn nodig voor in de Chili con Carne en nam deze fles - overschot is voor mij : boter, blauwe bes en potloodpunt in de neus, mooi! Zacht en soepel in de mond met toch typische 2005 droogtrekking. Drinkt lekker weg nochtans. 81
Vandaag
1 - laatste glaasje Château Tour Saint-Bonnet 2010 (Médoc, CrB).
Was absoluut best op dag 1
2 - Liefmans Kriek (niet dienen on the rocks brol hé, de échte Liefmans Kriek - da's pas kriek)
3 - Rochefort 8 van 2011, zalig....
(28-05-2013 09:29 PM)Bert schreef: [ -> ]Vandaag
1 - laatste glaasje Château Tour Saint-Bonnet 2010 (Médoc, CrB).
Was absoluut best op dag 1
2 - Liefmans Kriek (niet dienen on the rocks brol hé, de échte Liefmans Kriek - da's pas kriek)
3 - Rochefort 8 van 2011, zalig....
En verder ?
Hier Ch. de Nages, Cuvée Torres 2009 uit de frigo (!), heeft geen neus maar bevalt me meer dan de vorige keer (zie TN). Verfrissend dus toch wel na een droge vergadering !
(28-05-2013 10:32 PM)doc schreef: [ -> ] (28-05-2013 09:29 PM)Bert schreef: [ -> ]Vandaag
1 - laatste glaasje Château Tour Saint-Bonnet 2010 (Médoc, CrB).
Was absoluut best op dag 1
2 - Liefmans Kriek (niet dienen on the rocks brol hé, de échte Liefmans Kriek - da's pas kriek)
3 - Rochefort 8 van 2011, zalig....
En verder ?
Hier Ch. de Nages, Cuvée Torres 2009 uit de frigo (!), heeft geen neus maar bevalt me meer dan de vorige keer (zie TN). Verfrissend dus toch wel na een droge vergadering !
Je zal vinejo en Mt dan toch moeten aansporen om tijdens de volgende Mod-vergadering ook al een glaasje te voorzien
(29-05-2013 08:20 AM)carl schreef: [ -> ] (28-05-2013 10:32 PM)doc schreef: [ -> ] (28-05-2013 09:29 PM)Bert schreef: [ -> ]Vandaag
1 - laatste glaasje Château Tour Saint-Bonnet 2010 (Médoc, CrB).
Was absoluut best op dag 1
2 - Liefmans Kriek (niet dienen on the rocks brol hé, de échte Liefmans Kriek - da's pas kriek)
3 - Rochefort 8 van 2011, zalig....
En verder ?
Hier Ch. de Nages, Cuvée Torres 2009 uit de frigo (!), heeft geen neus maar bevalt me meer dan de vorige keer (zie TN). Verfrissend dus toch wel na een droge vergadering !
Je zal vinejo en Mt dan toch moeten aansporen om tijdens de volgende Mod-vergadering ook al een glaasje te voorzien
Inderdaad, Carl, dit kan dus niet!
gisterennog weegmuller rieslaner beerenauslese 2005: heel veel rabarber in de neus, beetje botrytis en tonnen tropisch, rijp fruit. Zuren iets minder aanwezig dan ik zou willen maar al bij al wel een mooie wijn.
Avond afgesloten met prima (toro) 2003 van hetzelfde huis als mauro en terreus: veel rood fruit, beetje zwart fruit en de typische tertiaire geuren... heel mooie wijn voor weinig geld, denk dat ik volgende week nog eens een san roman ga opendoen :-)
Thema namiddagje, zuid/midden amerikaanse cocktails! Voor straks staat er een lekker rosé'tje klaar. Wat de zon toch allemaal kan doen met een mens...
(02-06-2013 03:25 PM)Tom T schreef: [ -> ]Thema namiddagje, zuid/midden amerikaanse cocktails! Voor straks staat er een lekker rosé'tje klaar. Wat de zon toch allemaal kan doen met een mens...
Cocktailparty bij Tom, jiehaa ! ... de zon, ja, hier volle bak terras met Chimay !
Hier in t zonneke Pinot blanc van Agapé. Heerlijke neus, mooi maar vrij eenvoudig in de mond. Toch
hoor