domaine des nugues bojo villages 2010! lekker in dit weertje!
Fantini Cerasuolo 2012
De eerste slechte Cerasuolo rosé moet ik nog drinken. De Montepulciano zorgt altijd voor een wat meer intense kleur wat op zich al uitnodigt om een flesje te kraken op een heet terras. Sappig fris en voldoende diepte, zuurtjes, kersjes, jeneverbes...te krijgen bij Colruyt ! Meer dan z'n geld waard...
(01-08-2013 09:29 PM)doc schreef: [ -> ]Fantini Cerasuolo 2012
te krijgen bij Colruyt ! Meer dan z'n geld waard...
Dat geloof ik, als je hem kan
kríjgen bij Colruyt...
een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen
(01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef: [ -> ]een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen
Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!
samen met het vrouwke nen ijskoude aperol spritz, nog niet slecht in feite.
(01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef: [ -> ]een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen
Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!
Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt
(01-08-2013 09:48 PM)doc schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef: [ -> ]een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen
Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!
Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt
Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?
(01-08-2013 09:50 PM)vinejo schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:48 PM)doc schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef: [ -> ]een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen
Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!
Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt
Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?
Ik vermoed dat dat toch moeilijk zal worden zu. Met koude petatjes, wat zuurtjes, rauwe groentjes en versgeklopte mayo een reeks fris pintjes en wat later als 't donker wordt een Omerke of een Duvel of een blonde Chimay ?
Ik zou daarvoor gaan ...'t Zal heet zijn hè
(01-08-2013 09:50 PM)vinejo schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:48 PM)doc schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef: [ -> ]een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen
Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!
Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt
Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?
Ik zou er een licht gekoelde Corsendonk Pater durven bij drinken, maar dan inderdaad zuinig zijn met te vette sauzen.
Best een cote à l'os van een goed beestje kopen
, de Aula in Gent heeft een goed assortiment. Wel niet altijd goedkoop, maar ach als je er bier bij drinkt dan kan je wat meer geld uitgeven aan een goed stukje vlees.
(01-08-2013 10:46 PM)shiraz schreef: [ -> ] (01-08-2013 09:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?
Ik zou er een licht gekoelde Corsendonk Pater durven bij drinken, maar dan inderdaad zuinig zijn met te vette sauzen.
Best een cote à l'os van een goed beestje kopen , de Aula in Gent heeft een goed assortiment. Wel niet altijd goedkoop, maar ach als je er bier bij drinkt dan kan je wat meer geld uitgeven aan een goed stukje vlees.
Aula is inderdaad dè plaats om een stuk topkoe te kopen, de prijs nemen we er dan maar bij ;-)
voor de tips!
Comtes von Neipperg, deze familie weet hoe ze Merlot moeten behandelen. Château d'Aiguilhe, La Mondotte, Château Canon La Gaffelière, Clos de l'Oratoire en in Bulgarije de onwaarschijnlijk goede Enira-wijnen. Vandaag de Château Peyreau 2008 in het glas: groene bladeren na de regen, donker fruit, cassis en pruim, zoethout, veel ceder, licht potloodslijpsel, eikaroma's, gerookt, amandelnoten. Sommige wijnliefhebbers zullen dit zeker een "gemaakte" wijn vinden, één "waar aan gewerkt is". Ik vind hem edel, rond, afgevijld, gevarieerd, fruit in een chique omlijsting, chocolade, vol en lang. Wijn om in een kasteel te drinken. Ik hou van kastelen.
(07-08-2013 09:19 PM)de populist schreef: [ -> ]. Ik hou van kastelen.
Luchtkastelen?
Of zoals hier bij ons, t frietkasteel? (Heette oorspronkelijk t frietpaleis maar die naam bestond al dus ze moesten hem veranderen, kozen dan voor t frietkasteel
)
Mooie beschrijving van de wijn, vind m ook goed, te koop bij Wijnzolder.
Gloria Reserva, Leite de Faria, Douro 2009 bij een pastaatje met kerstomaatjes, ansjovis, kappertjes, kalamate...en nog veel meer. Lekker zuiders gerechtje. De wijn heeft heel wat houtlagering doorstaan, het vanillestokje moet je er dus eerst uithalen om mooi afgerijpte zwarte bramen te krijgen, pruimen, fluwelige tannines bovenop heel wat diepte... Anne vindt hem teveel hout hebben. Persoonlijk ben ik toch opnieuw gevleid door deze wijn. Het geheel blijft heel evenwichtig en bijft rechtstaan net als het vanillestokje. Kopen !
Gisteren:
Reflet d`Antan, champagne van Bereche et Fils. Wordt volgens het solerasysteem gemaakt zoals bij Selosse en ik moet zeggen de smaakervaring zit in de buurt. Mooie balans, nootjes, aards, fraicheur, heel knap. 93
Predicador 2011, witte rioja van Benjamin Romeo. Typisch zuiderse neus. Floraal, rijp wit fruit, wat tropisch en venkel/agrumes. Rijp en fris ... me like 89
Les Clos 2006, chablis GC van Long-Depaquit. Wat een tegenvaller, flets smaakloos .... ik hou het op een slechte fles
Tierra Fidel 2010, witte Rioja van Agricole La Bastida, Had deze vorig jaar al eens gedronken en vond hem nu wat lichter uitvallen, rijp wit fruit, vol mondgevoel maar miste wat spanning 84
L'insième 2007, vino rosso da tavola van ... hou jullie vast: Elio Altare, Mauro Veglio, Federico Grasso, Giuliano Corino, Carlo and Lorenzo Revello , all from La Morra, then Gianfranco Alessandria from Monforte, Beppe Caviola from Dogliani and finally Paolo and Giulio Morando
.
Druiven zijn al even gevarieerd: Cabernet Sauvignon 40%, Barbera 20%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 10%, Syrah 5%, Petit Verdot 5%.
Cassis, braam, kers, wat munt, grafiet en ceder. Stevige materie, rond, fluweel en lange afdronk. Hier kan ik van blijven sloeberen 91+
Dit initiatief heeft al bijna een half miljoen opgebracht voor goed doelen .
This is a tale about many hands which form a strong, reliable chain, which is consolidated by friendship, by love of the land, by hard work and by solidarity. It's an open circle which has the flavour of a fairy tale set on a farm. This is what Insieme is all about. It is a small but steady scheme based on wine production to help others. It is small because there are only eight wine producers from the Langhe hills who contribute to it; it is steady because each year on St Martin's Day, which marks the end of the farming year, that is, November 11th, the accounts are settled and part of the proceeds from a "charity" wine, which the eight producers have called Insieme is allotted to a needy cause. Based on the principle of step after step these producers have donated a huge sum, around half a million Euro, in the course of seven grape harvests. The money has been split into 42 big and small projects but all equally significant. Yes, you got it right! Eight wineries who alone without any administration or PR costs have managed to put Insieme this sort of money .
(13-08-2013 04:01 PM)koen schreef: [ -> ]Les Clos 2006, chablis GC van Long-Depaquit. Wat een tegenvaller, flets smaakloos .... ik hou het op een slechte fles
Ba nee jong, dat zijn de kenmerken van een Chablis!
Domaine de la Juvinière, Savigny-les-Beaune, 1er cru 2010
Een flesje dat ik al een paar keer links liet liggen, maar deze keer kon ik toch niet aan de verleiding weerstaan om hem eens te proeven (Colruyt). Sappige wijn, typische Pinot Noir neus, wat varen, potgrond, mooi rood fruit, fris, voldoende diepte en afdronk om te kunnen pleasen. Of hij 15 euro waard is ? Ik twijfel er aan...maar toch de moeite waard om eens te proeven.
gisteren bezoek gehad en oa dit gedronken
Paul Kubler, Sylvaner Z 2009
Z staat voor Zinnkoepffle , een zeer goede Grand Cru wijngaard uit zuidelijke elzas, nl Soultzmatt
stro tot goudgele kleur, mooi glanzend , lichtjes evolutie of eerste indruk is een wijn die veel zon gezien heeft. Aroma's: perzik, amandels, iets ziltig , kweepeer ook dus ook rijper ipv strak
afdronk : mengeling van vetheid, rondheid met iets van pruimen ( groene pruimen , geen zwarte) , pompelmoes en beetje ziltigheid. Stevige ferme afdronk die toch wel nazindert en met mooi bittertje eindigt; In vergelijking met de 2010 veel rijper, ronder. De 2010 is strakker, mineraler.
QED : Sylvaner : een onderschatte druif !
2) Castello di meleto , Toscane , IGT Rainero ( een supertoscan met merlot, Cab S, sangiovese voor gelijke delen ) uit 2004
robijnrode, kersenrode kleur , zekere evolutie. matige intense kleur
Aroma: tertiair ! sigarenkistje, tabac, chocolade, animaal , cederhout , eerder zwart dan rood fruit voor mij , cassis en vlierbes , alleszins rijp fruit.
Afdronk : perfect op dronk, rijpe tanines, opnieuw cassistoetsen , alles goed versmolten en op zijn plaats zittend.
Paste zeer goed met irish beef op BBQ met provencaalse groenten uit oven en jonge patatjes in schil , eveneens uit oven.
Maar nog beter was de Cote Rotie van Les vins de vienne uit 2000 : peper, fruit ( rood fruit en zwarte pruimen, animaal ook ,weinig evolutie buiten feit dat de kleur weinig intens meer was.
Opvallend: heel veel fraicheur en verfijning , waardoor je na de vorige slok opnieuw nog eens de ganse cyclus wil herbeleven
Er resten mij nog 3 flessen ....
Ik zou elke dag cote rotie kunnen drinken :-)
deze morgend de laatste kletsjes Huber terrasse GV 2010. Toen een glasje Paul Blanck riesling sommerberg 08, en ga nu nog wat bojo (domaine des nugues 08) drinken.
hard studeren = veel dorst
Net flesje champagne h billiot etnfils opengetrokken! Een kwartier te vroeg aant vieren maar kom..
(15-08-2013 11:44 PM)nicksn schreef: [ -> ]Net flesje champagne h billiot etnfils opengetrokken! Een kwartier te vroeg aant vieren maar kom..
Allez, proficiat ondertussen (ik wachtte nog een minuutje met posten )
Deze avond werd me een Charmes de Goubeau uitgeschonken, Cotes de Castillon 2007. Deed me qua stijl enorm denken aan de domaine de l A uit dezelfde aop:Hout, tabak, rijp fruit, zacht en soepel, minder complexiteit dan de wijn van Derononcourt maar toch wel lekker. Aan 22° uitgeschonken, deed de wijn geen deugd...
Merci vinejo. Veel lekkers gepasseerd! Vandaag aant nagenieten met st joseph poivre et sol van francois villard. Top syrah!
2011. Nooit geen geduld.
LePlan Viognier 2008
Niet de GT-V, wel hun IGP. Maken ze ondertussen niet meer denk ik?
Redelijk evolutie ondergaan, neus en kleur verraden dit direkt. Toch nog niet kapot, leuk flesje voor zen geld (2,7eu!). Zuren nog mooi aanwezig en het is zo eens iets anders om te drinken. Ijskast koud op zen best! Leuk tot aan het middenpallet, afdronk is nagenoeg onbestaand...
Maar je hoort me niet klagen :-)
De Monica di Sardegna van de Colruyt. Is nu de 2012. Kers, kers, en kers. Heel zacht, nu perfect drinkbaar, en gaat heeeel vlotjes. Perfect voor bij de bbq.
(18-08-2013 09:22 PM)Tom T schreef: [ -> ]LePlan Viognier 2008
Niet de GT-V, wel hun IGP. Maken ze ondertussen niet meer denk ik?
Redelijk evolutie ondergaan, neus en kleur verraden dit direkt. Toch nog niet kapot, leuk flesje voor zen geld (2,7eu!). Zuren nog mooi aanwezig en het is zo eens iets anders om te drinken. Ijskast koud op zen best! Leuk tot aan het middenpallet, afdronk is nagenoeg onbestaand...
Maar je hoort me niet klagen :-)
Onlangs de witte CdR ik denk 2011 van bij hun gedronken en dat was ook een mooi fleske. Verfrissend, wit fruit, floraal, sappige afdronk, ideaal voor een zomerse dag.