Ondanks de lichamelijke ongemakken, toch een flesje open deze avond .... Les Carmes Haut Brion 2007 ( ik ben TE benieuwd
).
En ik blijf in Pessac deze avond ... La Tour Haut-Brion 2004.
Puygeraud 2011 straks, eerste kennismaking met de wijn na alle positieve commentaren hier. Ik ben benieuwd
Hier al twee dagen enkel water.. met soms wat echina cea
(Alles smaakt trouwens naar water momenteel)
Hier al de 4de week geen alcohol meer tijdens de week...
Enkel nog tijdens weekend, de calo's komen iets teveel erbij
De TN's blijven dan ook uit natuurlijk
Hier heeft de griep vannacht toegeslagen, en dat terwijl er een flesje Cantemerle en Lestage klaarstond voor vanavond!
(29-01-2016 11:53 AM)Benz schreef: [ -> ]Hier heeft de griep vannacht toegeslagen, en dat terwijl er een flesje Cantemerle en Lestage klaarstond voor vanavond!
I know the feeling -
.
Deze avond stond een lekker diner & dito wijnen op het menu, maar de luchtwegen denken er anders over
.
Ik smaak en ruik niets .... verder piepen de longen meer dan een kerkorgel.
Mathijs
(29-01-2016 01:16 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (29-01-2016 11:53 AM)Benz schreef: [ -> ]Hier heeft de griep vannacht toegeslagen, en dat terwijl er een flesje Cantemerle en Lestage klaarstond voor vanavond!
I know the feeling - .
Deze avond stond een lekker diner & dito wijnen op het menu, maar de luchtwegen denken er anders over .
Ik smaak en ruik niets .... verder piepen de longen meer dan een kerkorgel.
Mathijs
Ik voel me al minder alleen en depri..
Gisteren wel wat alcohol genuttigd: Rum van 55° (gegorgeld)
Effe terugkomen op bovenstaande discussie over de prijs van Amiral de Beychevelle.
Gisteren toevallig in de Carrefour in Hasselt Amiral de Beychevelle 2010 tegengekomen aan...............40 euro/fles.
DAT bedoel ik met zwaaaaanzen
Cottanera - Fatagione 2010
Op de site staat 85% nerello mascalese en 15% international varieties. Blijkbaar zit er 10% Merlot in en dat proef je jammer genoeg. Wie doet nu zoiets? Ook net iets te veel getoast hout naar mijn smaak.
Soit, op zich geen slechte wijn, maar geen aanrader voor wie op zoek is naar een typische Etna Rosso. Wel een mooie fles.
(29-01-2016 09:49 PM)33S schreef: [ -> ]Cottanera - Fatagione 2010
Op de site staat 85% nerello mascalese en 15% international varieties. Blijkbaar zit er 10% Merlot in en dat proef je jammer genoeg. Wie doet nu zoiets? Ook net iets te veel getoast hout naar mijn smaak.
Soit, op zich geen slechte wijn, maar geen aanrader voor wie op zoek is naar een typische Etna Rosso. Wel een mooie fles.
Dat lijkt mij ook een afknapper. Alsof je merlot bij pinot noir zou doen of zo
Dan maar Inama - Campo del Lago Merlot 2012 geopend. 100% Merlot (de enige in m'n kelder
) maar wel andere koek. Veel te vroeg geopend, maar hier zit veel potentieel in, zelfs op lange termijn. Uit Veneto, als ik me niet vergis eerste jaargang van een wijngaard die ze recent hebben aangekocht (en die in vroeger jaren een uitstekende reputatie had). Misschien iets om op te volgen.
Spijtig genoeg enige fles, in promo gekocht bij xtrawine.
Door de interesse en volharding van Cee toer ik de volgende maanden mee in de ronde van Frankrijk.
Ze passeerde onlangs de halte Savoie. Even stilgestaan en genoten bij een simpele maar toch wel lekkere vin de Savoie Apremont van Adrien Vacher 2015 (+/- 5.00). Hoofddruif Jacquère hier.
Expressief aroma, wit fruit, bittertje (dreef me zelfs een beetje richting Rhône).
Mineralitiet; Strakker in de mond. 11%vol
Best wel leuke kennismaking.
(30-01-2016 03:52 PM)Tienne schreef: [ -> ]Mineralitiet; Strakker in de mond.
Cee zat toch wel heel dicht precies...
(16-05-2015 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]omdat ik niet altijd een hele fles wil opentrekken, koop ik de laatste tijd soms halve flesjes. Helaas zijn die in de supermarkt meestal van het laagste niveau. Heb me toch eens gewaagd aan een generieke witte bourgogne 2012 van Nicolas Potel uit de Carrefour. En die viel verdomd goed mee, zeg! Aanvankelijk redelijk strak in de neus, maar na tijdje redelijk klassiek bourgogneneusje met boter/houttoetsje dat er echter mooi in verweven zat. Ook in de mond klassiek bourgogne maar in de positieve zin van het woord. Hier ga ik meer van kopen! Ging overigens zeer goed samen met de asperges à la flamande...
nu eens de 2013 geproefd hiervan (weer half flesje). Nog altijd best te pruimen. Misschien iets minder fruit, iets meer zuren. Het jaar wellicht dat speelt. Maar nog altijd een goede optie, vind ik, als je eens een halfje witte bourgogne wil voor bij een plakje gerookte zalm.
Straks eindelijk nog eens een glas wijn op tafel ... het is Domaine de Saint-Guirons 2010 geworden.
Had ik recent in promotie zien staan in de Spar, zou een overflow ( 3de wijn ) van Grand-Puy Lacoste zijn.
Nu aan 18 Euro / fles is deze blijkbaar semi-onbekende Pauillac zeker het proberen waard !
Edit met eerste indruk ... subtiele aanzet in neus maar de inhoud trekt duidelijk de troefkaart van donker fruit !
[
attachment=1787]
Mathijs
Gisteren wat "doordeweeks" uit de kelder gehaald ... Les Ormes de Pez 2005.
Zou op dronk moeten zijn, maar ontgoocheld enorm in mijn ogen - brengt te weinig.
Deze avond het tweede deel van de fles soldaat maken, hopelijk heeft wat O2 deze wijn deugd gedaan.
Mathijs
(04-02-2016 05:26 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Les Ormes de Pez 2005.
Zou op dronk moeten zijn
De 2005 van deze bewaarwijn zou allesbehalve op dronk moeten zijn, Mathijs. Ik heb zelfs mijn 1995 nog niet aangeraakt. Open wijnen van dit niveau uit 2005 niet vóór 2022, luister eens naar de goede raad van een ouwe wijnzak
(04-02-2016 05:39 PM)vinejo schreef: [ -> ] (04-02-2016 05:26 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Les Ormes de Pez 2005.
Zou op dronk moeten zijn
De 2005 van deze bewaarwijn zou allesbehalve op dronk moeten zijn, Mathijs. Ik heb zelfs mijn 1995 nog niet aangeraakt. Open wijnen van dit niveau uit 2005 niet vóór 2022, luister eens naar de goede raad van een ouwe wijnzak
Toch vreemd dat op dag twee de wijn al zodanig is geoxideerd dat ie nog maar nipt te drinken is ....
.
Edit - volledig geoxideerd en in de pompbak terecht gekomen ...
Mathijs
(04-02-2016 06:14 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (04-02-2016 05:39 PM)vinejo schreef: [ -> ] (04-02-2016 05:26 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Les Ormes de Pez 2005.
Zou op dronk moeten zijn
De 2005 van deze bewaarwijn zou allesbehalve op dronk moeten zijn, Mathijs. Ik heb zelfs mijn 1995 nog niet aangeraakt. Open wijnen van dit niveau uit 2005 niet vóór 2022, luister eens naar de goede raad van een ouwe wijnzak
Toch vreemd dat op dag twee de wijn al zodanig is geoxideerd dat ie nog maar nipt te drinken is .... .
Edit - volledig geoxideerd en in de pompbak terecht gekomen ...
Mathijs
Wijnen van st estephe uit topjaren behoren minstens 15 jaar kelderrust te krijgen en misschien 20 jaar. Dit is idd, zoals vinejo schrijft, een bewaarwijn pur sang en te vroeg drinken kan desastreuze gevolgen hebben. De directie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor premature oxidatie of teleurstelling ten gevolge van vroegtijdig openen. Ik dronk deze wijn eind 2012 op het domein en was meer dan onder de indruk hiervan. Ik geloof dat ik deze wijn toen zelfs 91 scoorde. Hopelijk was het gewoon een slechte fles.
Oeps ... daarom smaakte die Petrus ook niet #idiootinhetkwadraat
.
(29-01-2016 11:53 AM)Benz schreef: [ -> ]Hier heeft de griep vannacht toegeslagen, en dat terwijl er een flesje Cantemerle en Lestage klaarstond voor vanavond!
Nog steeds niets, maar eindelijk terug aan de beterhand, volgende week klaar om er trg in te vliegen en de nodige TN te plaatsen!
Ik hoop deze avond eindelijk een flesje Pontet-Canet 1996 te proberen ...
Domaine Faiveley, Bourgogne Chardonnay 2012
Gekocht als kelderrest, was laatste fles aan een 11tal euro...