(10-07-2016 11:05 PM)Pietn schreef: [ -> ]Tijdens een barbecue bij mijn ouders flesje Carlmagnus 2009 opengedaan. weet dat dit vroeg is maar vond hem zalvend met een lekker stukje vlees op de grill. heb hem effen in koelkast gestoken door het warme weer. kwam mooi open. Cassis, lichte houttoets , korte afdronk maar o zo lekker. kan er zeker nog 5 jaar tegen.
(10-07-2016 10:15 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Rochet-Bocart Blancs de blancs champagne
Chablis 1cru Vaulorent 2012
Penfolds bin 128 Shiraz
Siran Margaux 1981 (merci Jo, oké, over zijn tijd, maar nog lekker genieten van een oude bdx)
Petit Guiraud 2011
Hoe beviel de Penfolds? heb er ook 2 stuks van liggen
Het was de 2009, ideaal voor buiten. Heeft kracht genoeg om uit het glas te stuiven buiten. Kan nog wel wat jaren mee.
(01-03-2016 03:18 PM)33S schreef: [ -> ]...
Damiano Ciolli - Cesanese 'Silene' 2013 : 70% Cesanese di Affile en 30% Cesanese del Piglio. Mijn eerste kennismaking met Cesanese (uit Lazio), maar zeker niet de laatste. Kruidige rode wijn, zonder houtopvoeding, was een pure gok, maar de wijn ging subliem bij de kip op Filipijnse wijze (tijdens het eten zei mijn vrouw zelfs dat het 1 van de beste rode was die ze ooit dronk, zonder eten overheerste de kruidigheid wat te hard).
Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf
Bij 'Sangishop' de 2012 van deze wijn nog kunnen bemachtigen. Opnieuw een voltreffer, presteerde wederom het best aan tafel (bij een goeie Hereford Entrecôte met een pittig sausje). Echt een aanrader, deze wijn, maar schenk hem aub niet tijdens een tasting naast 14 andere wijnen, maar bij een kruidige/pittige maaltijd kan je weinig mis doen.
Citaat:Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink
Je hebt gelijk. Waar zitten onze Italiani hier? Ik ga ook een efforke doen. Uit solidariteit
Ik heb dit weekend nog de rosé van Ca dei Frati geproefd. Zeer lekker.
Deed me eigenlijk iets meer aan een witte wijn denken dan aan een rosé.
Maar was voor mij, weinig ervaring met rosé, de eerste rosé die me meer wil doen hebben.
Aanrader dus!
(12-07-2016 08:21 AM)Dc schreef: [ -> ]Ik heb dit weekend nog de rosé van Ca dei Frati geproefd. Zeer lekker.
Deed me eigenlijk iets meer aan een witte wijn denken dan aan een rosé.
Maar was voor mij, weinig ervaring met rosé, de eerste rosé die me meer wil doen hebben.
Aanrader dus!
Ook al een paar keer gedronken, en inderdaad een mooie rosé. Hun witte wijnen zijn trouwens ook top (en worden vaak nog complexer na een paar jaar kelderrust).
Vorige week nog de 'I Frati' 2014 geproefd, zeer lekkere wijn, maar wel een iets mindere jaargang dan de voorgaande.
(12-07-2016 09:34 AM)33S schreef: [ -> ] (12-07-2016 08:21 AM)Dc schreef: [ -> ]Ik heb dit weekend nog de rosé van Ca dei Frati geproefd. Zeer lekker.
Deed me eigenlijk iets meer aan een witte wijn denken dan aan een rosé.
Maar was voor mij, weinig ervaring met rosé, de eerste rosé die me meer wil doen hebben.
Aanrader dus!
Ook al een paar keer gedronken, en inderdaad een mooie rosé. Hun witte wijnen zijn trouwens ook top (en worden vaak nog complexer na een paar jaar kelderrust).
Vorige week nog de 'I Frati' 2014 geproefd, zeer lekkere wijn, maar wel een iets mindere jaargang dan de voorgaande.
Dronk zelf ook al de I Frati en de Brolettino. Zeer goed bevonden.
Hun rode wijnen echter moet ik nog te pakken krijgen
.
(11-07-2016 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink
Je hebt gelijk. Waar zitten onze Italiani hier? Ik ga ook een efforke doen. Uit solidariteit
Als aperitief deze avond : Fiano di Avellino 2013 van Ciro Picariello.
(12-07-2016 07:20 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (11-07-2016 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink
Je hebt gelijk. Waar zitten onze Italiani hier? Ik ga ook een efforke doen. Uit solidariteit
Als aperitief deze avond : Fiano di Avellino 2013 van Ciro Picariello.
En hoe was ie? Heb zelf de 2012 nog liggen, die gaat er deze zomer nog aan geloven
(11-07-2016 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink
Je hebt gelijk. Waar zitten onze Italiani hier? Ik ga ook een efforke doen. Uit solidariteit
et voilà, gisteren een Italiaan ontkurkt. En een mooie...
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3729-...l#pid66526
Gisteravond een paar mensen te gast, we dronken eerst een 2009 Forstreiter Donau riesling, zowel mineraliteit, peer, citroen, als ook een beetje honing en molligheid. Daarna een 2000 Bouscasse vieilles vignes, deze vertoonde al een rood/bruine rand, maar was goed op dronk. Stevige, rustieke wijn met donder fruit, bittere chocolade en een mooie afdronk. Als laatste een 1995 Warre Cavadinha vintage port (24 uur eerder gedecanteerd). Deze had wat losstaande alcohol, was niet te dik/log en had redelijk wat rood en donker fruit, maar over het algemeen wat dun. De afdronk was vrij kort. Er zijn betere uit dat jaar!
(11-07-2016 09:38 PM)33S schreef: [ -> ]Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd-
Uit solidariteit hier caburnio 2011 ontkurkt
Deze avond een paar glazen Rodenbach Grand Cru en vers huisgemaakte garnaalkroketten op een zonnig terras
.
Ook de ( soms mindere ) wijnen van de klanten moeten er ooit aan geloven.
In het glas zit nu Portugal .... Herdade dos Lagos, Vinho Tinto 2012, Arcelis.
Een speciale editie, gemaakt voor de klant in kwestie met aangepast label.
Een blend van maar liefst vier druiven :
1. Aragonez
2. Syrah
3. Touriga Nacional
4. Alicante Bouschet
Ik ken Portugal totaal niet, maar ik vermoed een standaard tafelwijntje.
Mathijs
Gouden Carolus Tripel. Blijkbaar een dezer jaren verkozen tot beste tripel ter wereld. Topbiertje. Complex en gebalanceerd. Hoppig.
(17-07-2016 09:34 PM)claret schreef: [ -> ]Gouden Carolus Tripel. Blijkbaar een dezer jaren verkozen tot beste tripel ter wereld. Topbiertje. Complex en gebalanceerd. Hoppig.
Aha, ga er mij morgen eens eentje opentrekken, zal passen bij t weer ;-)
Les Hauts de Smith Blanc 2013 - smaakt beter en beter - lekker fris
.
Gezien ik binnen twee maand opnieuw ter plaatse toch voorraad ga halen
Mathijs
(19-07-2016 07:17 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Les Hauts de Smith Blanc 2013 - smaakt beter en beter - lekker fris .
Gezien ik binnen twee maand opnieuw ter plaatse toch voorraad ga halen
Mathijs
Dat is een goed vooruitzicht...
(20-07-2016 08:21 AM)Monique schreef: [ -> ] (19-07-2016 07:17 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Les Hauts de Smith Blanc 2013 - smaakt beter en beter - lekker fris .
Gezien ik binnen twee maand opnieuw ter plaatse toch voorraad ga halen
Mathijs
Dat is een goed vooruitzicht...
Als er één wijnstreek is waar je best de wijnen niet ter plaatse haalt lijkt me dat toch Bordeaux te zijn...
(20-07-2016 09:48 AM)vinejo schreef: [ -> ]Als er één wijnstreek is waar je best de wijnen niet ter plaatse haalt lijkt me dat toch Bordeaux te zijn...
Klopt voor 99,99% ... SHL is ( met uitzondering van hun eerste wijnen ) de uitzondering.
Kan een mooie selectie rood & wit in tweede & derde wijn kopen aan faire prijzen - idem voor hun rosé.
Mathijs
Op het terras vanavond ne lekkeren rodenbach vintage 2014. Mooie zuurtjes! Ik like it
Deze avond toch eens wagen aan rood en dan maar eens de pauselijke toer opgaan
(22-07-2016 03:33 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-07-2016 02:53 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond toch eens wagen aan rood en dan maar eens de pauselijke toer opgaan
Chateauneuf du Pape?
Denk Bordeaux, Jo ...
Edit .... fles zwaar gekurkt - dan maar op zoek naar een alternatief !