wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Domaine de l' Aurage 2007 ... Top.
(25-09-2016 07:36 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Domaine de l' Aurage 2007 ... Top.

Mitjaville, t zal wel...
(25-09-2016 08:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-09-2016 07:36 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Domaine de l' Aurage 2007 ... Top.

Mitjaville, t zal wel...

Zijnde dan wel Louis Mitjavile, zijn zoon - maar die weet ook verdomd goeie wijn te maken.
Toen ik de kurk zag ( zo'n goedkope korte termijn kurk ), sloeg de schrik me om het hart.
Maar gelukkig onnodig .... de wijn ( zelfs voor een 2007 ) is nog zeer mild - TN volgt.

Mathijs
Als aperitief wit; Pouilly Fumé 2011 van Jonathan Didier Pabiot.
Moet dringend geliquideerd worden. Is aan zijn fraîcheur aan 't verliezen.
Deze dag voor mijn pa ( 59) zijn verjaardag;

apero; Laurent Perrier en Laurent Perrier 2004

Laurent perrier; mooie zuren, afdronk minder . lichte toast , appel. 85 voor mij. te duur

Laurent Perrier 2004; in de neus mineraal, appel, brood. in de mond fijne zuren, lange afdronk, opnieuw die mineraliteit die bovenkomt. mooi 90

schotel ; Meyney 2010: krachtig (veel te jong) cassis, bessen, hout, mooie afdronk, jong maar lekker 88

dessert; chateau filhot 2001; wat een mooi dessertje; geen notities genomen . gewoon genoten. 92 voor mij. Nog wat over het leven gepraat.... vive le dimanche!
(25-09-2016 09:00 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(25-09-2016 08:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-09-2016 07:36 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Domaine de l' Aurage 2007 ... Top.

Mitjaville, t zal wel...

Zijnde dan wel Louis Mitjavile, zijn zoon - maar die weet ook verdomd goeie wijn te maken.
Toen ik de kurk zag ( zo'n goedkope korte termijn kurk ), sloeg de schrik me om het hart.
Maar gelukkig onnodig .... de wijn ( zelfs voor een 2007 ) is nog zeer mild - TN volgt.

Mathijs

Mijn 2014s komen eind dit jaar binnen.. Slurp
Een heerlijke klassieker deze Nenin 2000 Heart
Domaine des Sénéchaux 2012 ( wit ) in het glas ( bij een simpele maaltijd ).

Bert had die op de befaamde Eddy degustatie meegebracht en ik was direct verkocht.
Nu ik deze avond nog een flesje open ervaar ik opnieuw dat gevoel - hemelse witte wijn.

Mathijs
Dat wijn soms ook kan tegenvallen moet ik jullie niet meer uitleggen: en hoe meer je met wijn bezig bent, hoe kieskeuriger je wordt. Maar door meer research, stilaan wat ervaring (jedoch, I'm still a rooky) en selectievere aankopen, kom ik gelukkig minder vaak uit op een ontgoocheling uit mijn eigen 'kelder'. Tot vanavond: Clos Laborie 2009. Deze obscure Margaux ooit uit curiositeit in m'n winkelkarretje gelegd (don't ask me why). Niet meer doen Fre. Tegenvaller: veel zoet en rijp rood & zwart fruit (bosbessen die al een tijdje gisten in de warme najaarszon. Wat cacao en peper. Zielloze wijn, warmte, boeit niet en vol houtinvloeden. Mijn opmerking tegen m'n vrouw: moest ik wijngaarden in Margaux bezitten, zou ik er toch iets anders van maken (na voldoende scholing en ervaring uiteraard Smile). Conclusie na de discussie is toch dat Chateau Margaux niet direct mijn concurrentie hoeft te vrezen. Mijn lot blijft voorlopig nog in België, dixit mijn vrouw.
(01-10-2016 10:53 PM)Fre schreef: [ -> ]Dat wijn soms ook kan tegenvallen moet ik jullie niet meer uitleggen: en hoe meer je met wijn bezig bent, hoe kieskeuriger je wordt. Maar door meer research, stilaan wat ervaring (jedoch, I'm still a rooky) en selectievere aankopen, kom ik gelukkig minder vaak uit op een ontgoocheling uit mijn eigen 'kelder'. Tot vanavond: Clos Laborie 2009. Deze obscure Margaux ooit uit curiositeit in m'n winkelkarretje gelegd (don't ask me why). Niet meer doen Fre. Tegenvaller: veel zoet en rijp rood & zwart fruit (bosbessen die al een tijdje gisten in de warme najaarszon. Wat cacao en peper. Zielloze wijn, warmte, boeit niet en vol houtinvloeden. Mijn opmerking tegen m'n vrouw: moest ik wijngaarden in Margaux bezitten, zou ik er toch iets anders van maken (na voldoende scholing en ervaring uiteraard Smile). Conclusie na de discussie is toch dat Chateau Margaux niet direct mijn concurrentie hoeft te vrezen. Mijn lot blijft voorlopig nog in België, dixit mijn vrouw.

Fre, ook als je meer dan 40 jaar in het wijngebeuren meeloopt wordt je nog geconfronteerd met veel ontgoochelingen. "But it's all in the game".
Als ik me niet vergis is de " Clos Laborie" een cuvée van Chateau Tayac een domein in Margaux waar ik weinig appreciatie kon en kan voor opbrengen.
Sommige wijndomeinen denken als ze het label "Margaux" op hun fles plakken dat dit een garantie is voor topkwaliteit. En sommige handelaars spelen dan dit spel nog handig mee.


Château des Albières 2000 - Cuvée Georges Dardé Saint-Chinian

Zeer mooie neus en aanzet; verfijnde smaak nog van rood fruit.
En dan de afdronk; een reuze golf van zachte tannines waarvoor je de tong 12 keer in je mond moet draaien om deze weg te krijgen.

Een forumlid Aurélien van LPV schreef over de 2001 in 2003: ".....Pour conclure, ce vin possède des tanins qui à mon avis ne se fondront jamais, un vin à boire pour son nez... "
Ik geef die gast daar 100% gelijk in.

Maar ik kan van deze wijn wel genieten: hij heeft karakter.
Uit de kelders v/h Chateau ( ter plaatse ) aangekocht ...

Blanc de Chasse-Spleen 2014

Mathijs
Zojuist flesje Cambon La Pelouse 2004 geopend voor vanavond. Slurp

Marc

(07-07-2016 10:07 PM)Marc schreef: [ -> ]Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013

What was I thinking when I bought this wine?
Een andere cuvée van deze wijnmaker staat in het lijstje "Lievelingswijnen van de populist"
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4265-...l#pid58302
en krijgt daar 89 van Carl...

Deze echter...:

Med intense kleur, kersenrood met nog hintje paars. Brede witte rand.
Kriekenbier en geuze in de neus, rode-vruchten-compote, en wat groen hout. Maar eerder onaangenaam dan fris en fruitig.
Zuren overheersen in aanzet en in midden, en worden echt storend naar het einde toe. Voor miniem tegenwicht zorgt een beetje rood fruit en amper merkbare tannines, die dan wel in de afdronk hun bitterheid meegeven.
Lichte, té lichte structuur, waterig, dun.


Misschien een tegenvallende fles, laten we hopen...

I stand corrected.
Vandaag terug deze Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013 in het glas.
Totaal anders nu.

Transparant licht kersenrood, brede lichtere rand.
Med intense neus van rood fruit (rode besjes, aardbei, kers,), wat amandel, kruidig en medicinaal (kamfer, medicinale pleister).
Aanzet met rood fruit (kers, bessen). Goede materie en vulling, de aciditeit verweven met het verse fruit. Sappig. Tannines zijn zijdezacht. Beetje houttoets is merkbaar.
Afdronk medium lengte, met wat meer zwart fruit (bramen, blauwe bes) en zachte tannines.
Mooi.

Beetje Bourgoneske Bojo, ik moet ook aan een fijne Spätburgunder denken, door de kruidigheid die deze wijn heeft.
Helemaal anders dan vorige fles, die dus toch een foute fles geweest is? Zou ik de invoerders hiervan op de hoogte moeten brengen?
Chateau fougueryat 2009
(05-10-2016 08:27 PM)Marc schreef: [ -> ]
(07-07-2016 10:07 PM)Marc schreef: [ -> ]Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013

What was I thinking when I bought this wine?
Een andere cuvée van deze wijnmaker staat in het lijstje "Lievelingswijnen van de populist"
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4265-...l#pid58302
en krijgt daar 89 van Carl...

Deze echter...:

Med intense kleur, kersenrood met nog hintje paars. Brede witte rand.
Kriekenbier en geuze in de neus, rode-vruchten-compote, en wat groen hout. Maar eerder onaangenaam dan fris en fruitig.
Zuren overheersen in aanzet en in midden, en worden echt storend naar het einde toe. Voor miniem tegenwicht zorgt een beetje rood fruit en amper merkbare tannines, die dan wel in de afdronk hun bitterheid meegeven.
Lichte, té lichte structuur, waterig, dun.


Misschien een tegenvallende fles, laten we hopen...

I stand corrected.
Vandaag terug deze Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013 in het glas.
Totaal anders nu.

Transparant licht kersenrood, brede lichtere rand.
Med intense neus van rood fruit (rode besjes, aardbei, kers,), wat amandel, kruidig en medicinaal (kamfer, medicinale pleister).
Aanzet met rood fruit (kers, bessen). Goede materie en vulling, de aciditeit verweven met het verse fruit. Sappig. Tannines zijn zijdezacht. Beetje houttoets is merkbaar.
Afdronk medium lengte, met wat meer zwart fruit (bramen, blauwe bes) en zachte tannines.
Mooi.

Beetje Bourgoneske Bojo, ik moet ook aan een fijne Spätburgunder denken, door de kruidigheid die deze wijn heeft.
Helemaal anders dan vorige fles, die dus toch een foute fles geweest is? Zou ik de invoerders hiervan op de hoogte moeten brengen?

Was dit een natuurlijke wijn Marc? In dat geval is flesvariatie eerder regel dan uitzondering...en zullen de invoerders wel op de hoogte zijn van het onregelmatige parcours.

Marc

(05-10-2016 10:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-10-2016 08:27 PM)Marc schreef: [ -> ]
(07-07-2016 10:07 PM)Marc schreef: [ -> ]Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013

What was I thinking when I bought this wine?
Een andere cuvée van deze wijnmaker staat in het lijstje "Lievelingswijnen van de populist"
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4265-...l#pid58302
en krijgt daar 89 van Carl...

Deze echter...:

Med intense kleur, kersenrood met nog hintje paars. Brede witte rand.
Kriekenbier en geuze in de neus, rode-vruchten-compote, en wat groen hout. Maar eerder onaangenaam dan fris en fruitig.
Zuren overheersen in aanzet en in midden, en worden echt storend naar het einde toe. Voor miniem tegenwicht zorgt een beetje rood fruit en amper merkbare tannines, die dan wel in de afdronk hun bitterheid meegeven.
Lichte, té lichte structuur, waterig, dun.


Misschien een tegenvallende fles, laten we hopen...

I stand corrected.
Vandaag terug deze Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013 in het glas.
Totaal anders nu.

Transparant licht kersenrood, brede lichtere rand.
Med intense neus van rood fruit (rode besjes, aardbei, kers,), wat amandel, kruidig en medicinaal (kamfer, medicinale pleister).
Aanzet met rood fruit (kers, bessen). Goede materie en vulling, de aciditeit verweven met het verse fruit. Sappig. Tannines zijn zijdezacht. Beetje houttoets is merkbaar.
Afdronk medium lengte, met wat meer zwart fruit (bramen, blauwe bes) en zachte tannines.
Mooi.

Beetje Bourgoneske Bojo, ik moet ook aan een fijne Spätburgunder denken, door de kruidigheid die deze wijn heeft.
Helemaal anders dan vorige fles, die dus toch een foute fles geweest is? Zou ik de invoerders hiervan op de hoogte moeten brengen?

Was dit een natuurlijke wijn Marc? In dat geval is flesvariatie eerder regel dan uitzondering...en zullen de invoerders wel op de hoogte zijn van het onregelmatige parcours.

Dat vroeg je drie maanden geleden ook al, Jo.
Op de website van S&C staat niets vermeld over de manier van wijnmaken. Klassieke vinificatie voor Beaujolais.
Zal eens een mailtje sturen naar Vinovo...
(06-10-2016 05:50 PM)Marc schreef: [ -> ]
(05-10-2016 10:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-10-2016 08:27 PM)Marc schreef: [ -> ]
(07-07-2016 10:07 PM)Marc schreef: [ -> ]Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013

What was I thinking when I bought this wine?
Een andere cuvée van deze wijnmaker staat in het lijstje "Lievelingswijnen van de populist"
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4265-...l#pid58302
en krijgt daar 89 van Carl...

Deze echter...:

Med intense kleur, kersenrood met nog hintje paars. Brede witte rand.
Kriekenbier en geuze in de neus, rode-vruchten-compote, en wat groen hout. Maar eerder onaangenaam dan fris en fruitig.
Zuren overheersen in aanzet en in midden, en worden echt storend naar het einde toe. Voor miniem tegenwicht zorgt een beetje rood fruit en amper merkbare tannines, die dan wel in de afdronk hun bitterheid meegeven.
Lichte, té lichte structuur, waterig, dun.


Misschien een tegenvallende fles, laten we hopen...

I stand corrected.
Vandaag terug deze Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013 in het glas.
Totaal anders nu.

Transparant licht kersenrood, brede lichtere rand.
Med intense neus van rood fruit (rode besjes, aardbei, kers,), wat amandel, kruidig en medicinaal (kamfer, medicinale pleister).
Aanzet met rood fruit (kers, bessen). Goede materie en vulling, de aciditeit verweven met het verse fruit. Sappig. Tannines zijn zijdezacht. Beetje houttoets is merkbaar.
Afdronk medium lengte, met wat meer zwart fruit (bramen, blauwe bes) en zachte tannines.
Mooi.

Beetje Bourgoneske Bojo, ik moet ook aan een fijne Spätburgunder denken, door de kruidigheid die deze wijn heeft.
Helemaal anders dan vorige fles, die dus toch een foute fles geweest is? Zou ik de invoerders hiervan op de hoogte moeten brengen?

Was dit een natuurlijke wijn Marc? In dat geval is flesvariatie eerder regel dan uitzondering...en zullen de invoerders wel op de hoogte zijn van het onregelmatige parcours.

Dat vroeg je drie maanden geleden ook al, Jo.
Op de website van S&C staat niets vermeld over de manier van wijnmaken. Klassieke vinificatie voor Beaujolais.
Zal eens een mailtje sturen naar Vinovo...

Aha, ik ben consistent in mijn opmerkingen Big Grin
(06-10-2016 07:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-10-2016 05:50 PM)Marc schreef: [ -> ]
(05-10-2016 10:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-10-2016 08:27 PM)Marc schreef: [ -> ]
(07-07-2016 10:07 PM)Marc schreef: [ -> ]Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013

What was I thinking when I bought this wine?
Een andere cuvée van deze wijnmaker staat in het lijstje "Lievelingswijnen van de populist"
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4265-...l#pid58302
en krijgt daar 89 van Carl...

Deze echter...:

Med intense kleur, kersenrood met nog hintje paars. Brede witte rand.
Kriekenbier en geuze in de neus, rode-vruchten-compote, en wat groen hout. Maar eerder onaangenaam dan fris en fruitig.
Zuren overheersen in aanzet en in midden, en worden echt storend naar het einde toe. Voor miniem tegenwicht zorgt een beetje rood fruit en amper merkbare tannines, die dan wel in de afdronk hun bitterheid meegeven.
Lichte, té lichte structuur, waterig, dun.


Misschien een tegenvallende fles, laten we hopen...

I stand corrected.
Vandaag terug deze Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013 in het glas.
Totaal anders nu.

Transparant licht kersenrood, brede lichtere rand.
Med intense neus van rood fruit (rode besjes, aardbei, kers,), wat amandel, kruidig en medicinaal (kamfer, medicinale pleister).
Aanzet met rood fruit (kers, bessen). Goede materie en vulling, de aciditeit verweven met het verse fruit. Sappig. Tannines zijn zijdezacht. Beetje houttoets is merkbaar.
Afdronk medium lengte, met wat meer zwart fruit (bramen, blauwe bes) en zachte tannines.
Mooi.

Beetje Bourgoneske Bojo, ik moet ook aan een fijne Spätburgunder denken, door de kruidigheid die deze wijn heeft.
Helemaal anders dan vorige fles, die dus toch een foute fles geweest is? Zou ik de invoerders hiervan op de hoogte moeten brengen?

Was dit een natuurlijke wijn Marc? In dat geval is flesvariatie eerder regel dan uitzondering...en zullen de invoerders wel op de hoogte zijn van het onregelmatige parcours.

Dat vroeg je drie maanden geleden ook al, Jo.
Op de website van S&C staat niets vermeld over de manier van wijnmaken. Klassieke vinificatie voor Beaujolais.
Zal eens een mailtje sturen naar Vinovo...

Aha, ik ben consistent in mijn opmerkingen Big Grin

Of een andere conclusie kan zijn dat teveel wijnverbruik tot amnesie kan leiden Smile

Marc

(06-10-2016 07:21 PM)Fre schreef: [ -> ]
(06-10-2016 07:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-10-2016 05:50 PM)Marc schreef: [ -> ]
(05-10-2016 10:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-10-2016 08:27 PM)Marc schreef: [ -> ]
(07-07-2016 10:07 PM)Marc schreef: [ -> ]Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013

What was I thinking when I bought this wine?
Een andere cuvée van deze wijnmaker staat in het lijstje "Lievelingswijnen van de populist"
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4265-...l#pid58302
en krijgt daar 89 van Carl...

Deze echter...:

Med intense kleur, kersenrood met nog hintje paars. Brede witte rand.
Kriekenbier en geuze in de neus, rode-vruchten-compote, en wat groen hout. Maar eerder onaangenaam dan fris en fruitig.
Zuren overheersen in aanzet en in midden, en worden echt storend naar het einde toe. Voor miniem tegenwicht zorgt een beetje rood fruit en amper merkbare tannines, die dan wel in de afdronk hun bitterheid meegeven.
Lichte, té lichte structuur, waterig, dun.


Misschien een tegenvallende fles, laten we hopen...

I stand corrected.
Vandaag terug deze Sanvers & Cotton Brouilly Tradition 2013 in het glas.
Totaal anders nu.

Transparant licht kersenrood, brede lichtere rand.
Med intense neus van rood fruit (rode besjes, aardbei, kers,), wat amandel, kruidig en medicinaal (kamfer, medicinale pleister).
Aanzet met rood fruit (kers, bessen). Goede materie en vulling, de aciditeit verweven met het verse fruit. Sappig. Tannines zijn zijdezacht. Beetje houttoets is merkbaar.
Afdronk medium lengte, met wat meer zwart fruit (bramen, blauwe bes) en zachte tannines.
Mooi.

Beetje Bourgoneske Bojo, ik moet ook aan een fijne Spätburgunder denken, door de kruidigheid die deze wijn heeft.
Helemaal anders dan vorige fles, die dus toch een foute fles geweest is? Zou ik de invoerders hiervan op de hoogte moeten brengen?

Was dit een natuurlijke wijn Marc? In dat geval is flesvariatie eerder regel dan uitzondering...en zullen de invoerders wel op de hoogte zijn van het onregelmatige parcours.

Dat vroeg je drie maanden geleden ook al, Jo.
Op de website van S&C staat niets vermeld over de manier van wijnmaken. Klassieke vinificatie voor Beaujolais.
Zal eens een mailtje sturen naar Vinovo...

Aha, ik ben consistent in mijn opmerkingen Big Grin

Of een andere conclusie kan zijn dat teveel wijnverbruik tot amnesie kan leiden Smile

Voila zie, zoals het hoort: snel een antwoordje gekregen van Freddy van Vinovo:
"We hebben ook al gemerkt dat deze wijn telkens door fasen gaat. Momenteel proeft hij inderdaad super. Op onze laatste proeverij had de 2014 ook veel succes, maar wij hebben het ook al gemerkt dat er dagen zijn dat hij eerder flets over komt. We proefden een tijd geleden een 2008 en vonden die ook maar niets en gisteren serveerde Bart diezelfde wijn aan de 4e jaars sommelier bij Syntra en hij was super lekker. Dus het is iets dat over meerdere wijnjaren aan de orde is bij S&C.
Ik vermoed dat dit komt doordat ze bij S&C heel weinig sulfiet gebruiken, waardoor de wijn zo kan variëren. Vanaf dit jaar 2016 zijn ze zelfs helemaal overgestapt op bio en voegen ze ook geen sulfiet meer toe.
Met de 2015 wijnen waar ze nog een gewone variant van maakten en een natuurwijn hebben we ook al gemerkt dat de natuurwijnen heel verschillend kunnen proeven van dag tot dag.
De volgende fles zeker open doen op een fruit- of bloemdag zou ik aanbevelen! Ik heb de indruk dat die kalender van Maria Thoen toch invloed heeft. Ik hoop dat die volgende fles u opnieuw kan bevallen!"
Glenlivet 18Y: Uit noodzaak de sterke ingevlogen. Grote problemen met de vrouwSad
Ze heeft nl geen goesting in een glas wijn, dus zit ik met een drankprobleem... Rolleyes
Einde antibiotica kuur ... begin van een ander soort kuur.

In het glas momenteel ... Chasse-Spleen 2003.

Mathijs
Een specialleke ... rechtstreeks van het Chateau zelf ... Petit Village 2000.
Een specialleke... rechtstreeks van het Chateau zelf... Pouilly-Fuissé "Vignes blanches" 2010 van Cordier
(15-10-2016 06:10 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Een specialleke... rechtstreeks van het Chateau zelf... Pouilly-Fuissé "Vignes blanches" 2010 van Cordier

nono Tongue
(15-10-2016 06:12 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(15-10-2016 06:10 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Een specialleke... rechtstreeks van het Chateau zelf... Pouilly-Fuissé "Vignes blanches" 2010 van Cordier

nono Tongue
Christophe Cordier, hé. Volledig op dronk, een waar en vettig plezier. Die vettige rondeur is wel typisch Cordier. Top 91+
Als aperitief deze avond: Chateau Tour De Mirambeau 2015.
Zeer lekker wit spul en dit voor 9 €.
Moet zeer goed gaan bij vette vis zoals rode zalm.

Verkooppunt: 1Jour1Vin
(16-10-2016 11:03 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Als aperitief deze avond: Chateau Tour De Mirambeau 2015.
Zeer lekker wit spul en dit voor 9 €.
Moet zeer goed gaan bij vette vis zoals rode zalm.

Verkooppunt: 1Jour1Vin

Probeer in die stijl eens de Rauzan Despagne reserve van de Colruyt, zeer mooi ook!
Wat doe je als vrouwlief naar de wijnles is?

The Singleton of Dufftown 15Y

Lekkere zachte whisky. Ook wat zoetig.
Afdronk doet me wat denken aan de laatste slok van een ongemengde Irish (combinatie suiker, alcohol en koffie).
Gisteren avond wat wijn gaan afhalen bij een gerespecteerd forumlid.
Was het enkel de bedoeling van een glas wijn te drinken is dit toch uitgegroeid tot een degustatie van meerdere prachtige wijnen die op tafel kwamen.
Blijven me vooral bij de de Château Duhart-Milon Pauillac (2001 ?) en Château Magdelaine 2004 Saint-Emilion.
De Duhart-Milon tertiair, een en al nog kracht en kruidig op een laag fruit.
De Magdelaine: finesse, elegantie, fluweel, evenwicht....... een streling op de tong.
Gisteren de Pouilly-Fumé gedronken van Bouchié Chatellier, cuvée Silex 2013 naast de Les 2 Dindes 2014 van Domaine Olivier. De Pouilly haalde het op finesse en was een stuk zachter ook dan de Chardonnay, wiens zuren wat te prominent aanwezig waren. Beide wijnen werden blind geschonken. Hoewel duidelijk was dewelke de Chardonnay en dewelke de Sauvignon was. Toch was er wat verwarring omwille van de rokerigheid die beide wijnen hadden. De ene omwille van de houtlagering, de andere omwille van de silexbodem (vuursteen). Beide wijnen in rode prijs en aan -15% kunnen kopen voor een zachte prijs (10eur)
Koppelingen