(14-03-2017 10:00 AM)claret schreef: [ -> ]Mathijs, hoe was/is die G de Guiraud? Al paar keer op het punt gestaan om die aan te schaffen (ga nu sowieso proefflesje bestellen bij Colruyt).
Gemengde gevoelens - was op dag twee ( kurk erop & frigo ) stukken beter.
Dag één eerder anoniem en moeilijk zaken in te herkennen ( dronk ik wel op 12°C ).
Discutabel indien een prijs tussen 10-12 € voor deze 2015 bio wel rechtvaardig is.
Misschien best nog een beetje laten liggen, mogelijks komt er nog evolutie.
Meiner Meinung nach ... voor witte Bordeaux is Pessac nog steeds de beste !
Mathijs
(15-03-2017 04:54 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ].....
Dag één eerder anoniem en moeilijk zaken in te herkennen ( dronk ik wel op 12°C ).
Discutabel indien een prijs tussen 10-12 € voor deze 2015 bio wel rechtvaardig is.
....
Mathijs
Een fatsoenlijke witte wijn is van de eerste dag goed.
Je dronk deze wijn op 12°C, wellicht zou je nog minder ervaren op 7....9°C wat voor mij een realistischer temperatuur is.
Mathijs, ik doe regelmatig voor mij een test voor witte wijnen die ik voor de eerste maal onder de neus en op de tong krijg wat betreft temperatuur.
Een witte wijn geef ik predicaat "excellent" als ik die mooi ervaar tussen 6 en 13 °C.
En wat betreft de prijs heb ik me al uitgesproken over de. G de Château Guiraud Bordeaux 2014.
Deze avond twee wijntjes in het glas ....
Clinet 2007 - netjes op dronk, verbeterde doorheen de maaltijd.
Connétable Talbot 2009 - teleurstellend, vorige fles leek mij veel beter.
+++ Edit - dag twee al stukken beter, die goedkope neus heeft plaats gemaakt voor meer complexe structuur +++
Mathijs
In de categorie tips bij lenteweer:
Gisteren hele mooie Fiano 2014 van Fonzone gedronken.
Je zou haast beginnen denken dat er geen slechte Fiano meer wordt gemaakt.
(15-03-2017 10:47 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Connétable Talbot 2009 - teleurstellend, vorige fles leek mij veel beter.
+++ Edit - dag twee al stukken beter, die goedkope neus heeft plaats gemaakt voor meer complexe structuur +++
Mathijs
Oef, kistje 2009 van liggen.
Even neuzen in de wijnkast en daar piepte een gele dop met 2007 daarop ... Les Carmes Haut Brion 2007 ...
Ongeveer een jaartje geleden dat ik er nog eentje dronk - mooie evolutie ondertussen.
Mathijs
(14-03-2017 11:51 PM)vinejo schreef: [ -> ] (14-03-2017 07:36 PM)Biff schreef: [ -> ] (13-03-2017 08:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Biff, zaterdagavond was t proeverij bij ons en alle wijnen waren in supervorm, ongelooflijk. Keek achteraf en was fruit day op de biokalender.
Zondagavond was t dan weer root day, benieuwd wanneer jullie proefden...
Jo, wij waren te gast op vrijdagavond...
Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de richting van die root day zat te denken alhoewel ik er nieveel van ken
Vrijdag was blijkbaar fruit (of flower) tot middernacht...
Maar goed, t is niet dat ik er echt in geloof hoor, heb ook al degustaties gehad met goede wijnen op root days.
Maar zo categoriek als Don ben ik zeker niet, we wéten het toch niet he, ik vind iemand die in God gelooft ook naïef hoor... ;-)
Ik geloof vrij sterk in die kalender, vooral uit ervaring :-) Je moet dit allemaal niet zo punctueel nemen, als ik dorst heb drink ik gewoon wijn, eender welke dag het is. Maar kijk alleen al eens wat de maan met het water doet op den aardbol.... ge gaat me dan niet zeggen dat dit geen invloed heeft op alle vloeistoffen of sapstromen in de wereld?
En op Root kan je best wat minder complexe wijnen proeven , die worden dan juist meer complexer :-)
Maar op nen dooie wijn vol pesticides, herbicides, gist nr zoveel en ne goeien dash sulfite gaat niks nog invloed hebben.... behalve de alcohol :-)
(20-03-2017 09:11 PM)Venne schreef: [ -> ] (14-03-2017 11:51 PM)vinejo schreef: [ -> ] (14-03-2017 07:36 PM)Biff schreef: [ -> ] (13-03-2017 08:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Biff, zaterdagavond was t proeverij bij ons en alle wijnen waren in supervorm, ongelooflijk. Keek achteraf en was fruit day op de biokalender.
Zondagavond was t dan weer root day, benieuwd wanneer jullie proefden...
Jo, wij waren te gast op vrijdagavond...
Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de richting van die root day zat te denken alhoewel ik er nieveel van ken
Vrijdag was blijkbaar fruit (of flower) tot middernacht...
Maar goed, t is niet dat ik er echt in geloof hoor, heb ook al degustaties gehad met goede wijnen op root days.
Maar zo categoriek als Don ben ik zeker niet, we wéten het toch niet he, ik vind iemand die in God gelooft ook naïef hoor... ;-)
Ik geloof vrij sterk in die kalender, vooral uit ervaring :-) Je moet dit allemaal niet zo punctueel nemen, als ik dorst heb drink ik gewoon wijn, eender welke dag het is. Maar kijk alleen al eens wat de maan met het water doet op den aardbol.... ge gaat me dan niet zeggen dat dit geen invloed heeft op alle vloeistoffen of sapstromen in de wereld?
En op Root kan je best wat minder complexe wijnen proeven , die worden dan juist meer complexer :-)
Maar op nen dooie wijn vol pesticides, herbicides, gist nr zoveel en ne goeien dash sulfite gaat niks nog invloed hebben.... behalve de alcohol :-)
Boenk erop volgens mij, Venne!
Jong geweld deze avond ... Nenin 2009 ... even een proevertje
Edit - topwijn - krijgt een welverdiende TN hier ! Kopen die handel, jongens !!!!
Mathijs
Hier is het een weekje geen wijn, WSET sake level 3.
Sociando Mallet 1996 - aangekocht op Chateau tijdens m'n bezoek vorig jaar.
Op aanraden van een Amerikaanse gast die deze wijn top vond en hem aanraadde.
Jammer genoeg zit de man er volledig naast - kan me totaal niet bekoren.
Te zwak, te licht, te doorzichtig, weinig tot geen smaken meer .... jammer.
(22-03-2017 05:50 PM)Kupers schreef: [ -> ]Hier is het een weekje geen wijn, WSET sake level 3.
Seems interesting. Alleen heb ik zelfs geen flauw idee waar sake naar smaakt of mee te vergelijken is. Shame on me...
(24-03-2017 10:50 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (22-03-2017 05:50 PM)Kupers schreef: [ -> ]Hier is het een weekje geen wijn, WSET sake level 3.
Seems interesting. Alleen heb ik zelfs geen flauw idee waar sake naar smaakt of mee te vergelijken is. Shame on me...
Regel 1: vergeet wat je kent of denkt te kennen van wijn EN bier, het is uniek. Zonder onzin, een van de meest interessante drankenlessen die ik ooit heb gevolgd, en zeker iets waar ik in de toekomst een avervolg aan zal proberen te breien...
(25-03-2017 01:24 AM)Kupers schreef: [ -> ] (24-03-2017 10:50 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (22-03-2017 05:50 PM)Kupers schreef: [ -> ]Hier is het een weekje geen wijn, WSET sake level 3.
Seems interesting. Alleen heb ik zelfs geen flauw idee waar sake naar smaakt of mee te vergelijken is. Shame on me...
Regel 1: vergeet wat je kent of denkt te kennen van wijn EN bier, het is uniek. Zonder onzin, een van de meest interessante drankenlessen die ik ooit heb gevolgd, en zeker iets waar ik in de toekomst een avervolg aan zal proberen te breien...
Ja, maar vond je het ook lékker?
Saké , tuurlijk is da lekker! Als ge de brol laat staan en de goeie flessen opendoet!
Momenteel de Senkin Kimoto 50 openstaan en de Tsuruume Yuzu.
Da laatste is zo veel beter als al die gele suikerboel uit Italië :-)
Aha, iemand die bij Titulus is gepasseerd
. De Tsuru-ume yuzu staat hier ook in de koelkast, perfect voor met dit weer.
Het is echt wel mooi, enorm divers in stijl ook. Het is wel iets wat je een beetje moet leren drinken, en zeker het goedkopere gamma kan hierin een afknapper zijn. Toen ik tien jaar geleden in Japan was kon ik enkel de zeer cheape stuff betalen, maar toen we in September van vorig jaar teruggingen was het gelukkig andere koek
.
Vanavond Chateau La Serre Saint-Emilion 2012 en de 2de wijn van Chateau Durfort-Vivens 2de GCC Margaux, Le Relais De Durfort-Vivens 2009 in het glas, benieuwd naar die laatste want vind dit toch wel een beetje een licht onderschat Chateau, bekend om zijn grote hoeveelheid Cabarnet-Sauvignon, liefst 85% in dit geval.
(27-03-2017 05:21 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau La Serre Saint-Emilion 2012 en de 2de wijn van Chateau Durfort-Vivens 2de GCC Margaux, Le Relais De Durfort-Vivens 2009 in het glas, benieuwd naar die laatste want vind dit toch wel een beetje een licht onderschat Chateau, bekend om zijn grote hoeveelheid Cabarnet-Sauvignon, liefst 85% in dit geval.
Zoveel cabernet in de tweede wijn? Ben je dat zeker, Benz?
Gisteren een chateauneuf op tafel met rosbief in portosaus. Le grand tinel 2010. Mooi op dronk . Gekookt fruit, lichte leertoets. Alcohol 15 ° mooi gemaskeerd. Warm mondgevoel. 90
(27-03-2017 07:07 PM)vinejo schreef: [ -> ] (27-03-2017 05:21 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau La Serre Saint-Emilion 2012 en de 2de wijn van Chateau Durfort-Vivens 2de GCC Margaux, Le Relais De Durfort-Vivens 2009 in het glas, benieuwd naar die laatste want vind dit toch wel een beetje een licht onderschat Chateau, bekend om zijn grote hoeveelheid Cabarnet-Sauvignon, liefst 85% in dit geval.
Zoveel cabernet in de tweede wijn? Ben je dat zeker, Benz?
Heel zeker, 85% Cabarnet Sauvignon en 15% Merlot!
(27-03-2017 10:30 PM)Benz schreef: [ -> ] (27-03-2017 07:07 PM)vinejo schreef: [ -> ] (27-03-2017 05:21 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau La Serre Saint-Emilion 2012 en de 2de wijn van Chateau Durfort-Vivens 2de GCC Margaux, Le Relais De Durfort-Vivens 2009 in het glas, benieuwd naar die laatste want vind dit toch wel een beetje een licht onderschat Chateau, bekend om zijn grote hoeveelheid Cabarnet-Sauvignon, liefst 85% in dit geval.
Zoveel cabernet in de tweede wijn? Ben je dat zeker, Benz?
Heel zeker, 85% Cabarnet Sauvignon en 15% Merlot!
Straf voor een tweede wijn..!
Zou ik - als cabfan- wel eens willen proeven.
Kan je die in de Belgische handel kopen?
(27-03-2017 10:34 PM)vinejo schreef: [ -> ] (27-03-2017 10:30 PM)Benz schreef: [ -> ] (27-03-2017 07:07 PM)vinejo schreef: [ -> ] (27-03-2017 05:21 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau La Serre Saint-Emilion 2012 en de 2de wijn van Chateau Durfort-Vivens 2de GCC Margaux, Le Relais De Durfort-Vivens 2009 in het glas, benieuwd naar die laatste want vind dit toch wel een beetje een licht onderschat Chateau, bekend om zijn grote hoeveelheid Cabarnet-Sauvignon, liefst 85% in dit geval.
Zoveel cabernet in de tweede wijn? Ben je dat zeker, Benz?
Heel zeker, 85% Cabarnet Sauvignon en 15% Merlot!
Straf voor een tweede wijn..!
Zou ik - als cabfan- wel eens willen proeven.
Kan je die in de Belgische handel kopen?
Heb hem vandaag gekocht in de Carrefour te Herent (Leuven), zag hem toevallig staan en twijfelde geen seconde deze mee te nemen, nu eerlijk gezegt viel hij me in het glas wel wat tegen vanavond, zonder echt notities te hebben genomen. Ik had bezoek en heb eens niets genoteerd enkel er een score opgeplakt en raakt niet verder dan voorlopig een max 88 score, de Saint-Emilion Chateau La Serre scoorde duidelijk beter en kreeg een mooie 90.
Mijn
aan de gastheer deze avond .... Clarence Haut Brion 2009 - zalig zalvend
Chateau Kirwan 2000
Straks na het diner!
Tn volgt...
Deze avond een pot voetbal en een leuke fles wijn.
Gekocht als kelderrest aan een faire prijs ... Chateau La Croizille 2007.
Mathijs
Hier een flesje Chateau De Francs Les Serisiers 2011 geopend voor vanavond.
Iets wat vermoedelijk nog niemand op dit forum heeft geproefd ...
Vin de Jardin - Domaine de Galouchey 2014 - Lieu-dit "La Chapelle"
Piepklein domein in Beychac-et-Caillau - rechtover Chateau La France.
Geïntroduceerd door onze B&B uitbaters, even kort voor het eten erheen.
Simpele wijnen, en een innemende Monsieur Jean die ons op zijn domein ontving.
Zeer rudimentair, de "chai" bevindt zich in de oude stallingen, oude vaten.
Alles biologisch, geen poespas of blingbling, en dit is 100% Merlot in 2014.
Maar Monsieur Jean was innemend, nam ons in huis en trok van alles open.
Geen grote bewaarwijnen, maar wel met liefde en attitude gemaakt.
Past goed bij een doordeweekse maaltijd en doet wat het moet doen ... smaken.
Maar vooral een flinke geut nostalgie, mooie avond, gelukzalig, rustig, relax.
[
attachment=2466] [
attachment=2467]
Mathijs
(03-04-2017 09:46 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Iets wat vermoedelijk nog niemand op dit forum heeft geproefd ...
Vin de Jardin - Domaine de Galouchey 2014 - Lieu-dit "La Chapelle"
Piepklein domein in Beychac-et-Caillau - rechtover Chateau La France.
Geïntroduceerd door onze B&B uitbaters, even kort voor het eten erheen.
Simpele wijnen, en een innemende Monsieur Jean die ons op zijn domein ontving.
Zeer rudimentair, de "chai" bevindt zich in de oude stallingen, oude vaten.
Alles biologisch, geen poespas of blingbling, en dit is 100% Merlot in 2014.
Maar Monsieur Jean was innemend, nam ons in huis en trok van alles open.
Geen grote bewaarwijnen, maar wel met liefde en attitude gemaakt.
Past goed bij een doordeweekse maaltijd en doet wat het moet doen ... smaken.
Maar vooral een flinke geut nostalgie, mooie avond, gelukzalig, rustig, relax.
Mathijs
Blijkbaar gemaakt door de sommelier van the Bristol in Parijs, toch beetje cultwijntje :-)
https://winelibrary.com/wines/merlot/201...rdin-97029