wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Flink wat wijnen de laatste dagen ....

Gisteren

1. Dauzac 1990 ( mooi verouderde wijn, nog wat licht rood fruit te bespeuren )
2. Chapelle de Potensac 2010 ( te jong, deze avond nog eens laten passeren )

Deze avond

1. Smith Haut Lafitte 2007 ( consistent lekker )

Mathijs
Villabella - Amarone 2007

Perfect op dronk. Zeer mooie wijn!
Hier vanavond nog een keertje Brane-Cantenac 2007 in het glas, zowat het enige kistje dat ik van dat jaartal liggen heb, de vorige flesjes gingen langzaam aan de goede richting uit dus ben benieuwd voor vanavond. Wink
Een riesling van Schwaab-Dietz, de Erdener Trepchenspätlese trocken 2013. De eerste riesling dit jaar, gedronken bij verse tonijntartaar met gebakken parmezaanse kaas en 25 jaar oude balsamico. Héérlijk! De wijn heeft ondanks dat het een droge riesling is, toch een behoorlijke restzoet, waardoor hij het er goed bij doet.
Destijds op het domein gekocht.
Iets aparts vanavond, een restje van een Tokaji Harslevelu Vieux Solera, een assemblage van vaten 2007, 2010, 2011, 2013 en 2014, een speciale selectie van Wouter De Bakker uit de kelders van een domein in Tokaj waar hij mee samenwerkt. Ik was vorig jaar al eens at random uitgekomen bij een van zijn eigen bottelingen, niet in solera en oxidatief in stijl. Heel fascinerend in het glas toen ik hem pas opende, belegen fruit, vnl. appel maar ook citrusschil, iets van geconfijte appelsien. Vorige week pure appelmoes, niets meer van complexiteit te vinden, en deze week tenslotte nootjes ( het was nog letterlijk 1 slok). Het mondgevoel blijft wel mooi over de hele periode, fris, vrij stevig op aciditeit wel maar heel mooi in de lengte. 11,5 euro voor een flesje van 50cl is het nog wel waard!
(10-04-2017 09:23 PM)Kupers schreef: [ -> ]Iets aparts vanavond, een restje van een Tokaji Harslevelu Vieux Solera, een assemblage van vaten 2007, 2010, 2011, 2013 en 2014, een speciale selectie van Wouter De Bakker uit de kelders van een domein in Tokaj waar hij mee samenwerkt. Ik was vorig jaar al eens at random uitgekomen bij een van zijn eigen bottelingen, niet in solera en oxidatief in stijl. Heel fascinerend in het glas toen ik hem pas opende, belegen fruit, vnl. appel maar ook citrusschil, iets van geconfijte appelsien. Vorige week pure appelmoes, niets meer van complexiteit te vinden, en deze week tenslotte nootjes ( het was nog letterlijk 1 slok). Het mondgevoel blijft wel mooi over de hele periode, fris, vrij stevig op aciditeit wel maar heel mooi in de lengte. 11,5 euro voor een flesje van 50cl is het nog wel waard!

Lijkt me alle kenmerken te hebben van een "natuurlijke" wijn... ;-)
Tis een semioxidatieve solera, ik denk dat we dat ook buiten de natuurlijke wijnwereld wel tegenkomen Cool.
Al redelijk wat gedronken dit weekend:

Istine - Chianti Classico 2014 : heerlijk lichtvoetige Chianti van hooggelegen wijngaarden. Zeer puur en zuiver. De jaargang 2014 geeft wat lichtere wijnen die al jonger kunnen gedronken worden. Mi piace!

Désiré Petit - Trousseau 2014 : met dank aan het forum, door de tasting notes te lezen wist ik dat dit mij wel zou liggen, en inderdaad: een echte vin de soif. Schonken ze dit maar op café, ik zou wat minder thuisblijven Wink

Castello di Cigognola - Brut 'More 2012 : deze morgen gedronken bij het ontbijt (we hadden volk). 100% Pinot Nero. Zet menige Franciacorta in de schaduw. Oltrepò Pavese blijft een wat miskende regio, maar ze kunnen er wel wijn maken!

Poujeaux 2008 : ik heb niet zoveel ervaring met Bordeaux, maar had vanavond zin in een wat meer klassieke wijn en werd op mijn wenken bediend!
Chapelle de Potensac 2009 in het glas vanavond.Wink
(15-04-2017 10:28 PM)Benz schreef: [ -> ]Chapelle de Potensac 2009 in het glas vanavond.Wink

Vorige week op bbq nog gegeven. Wel goed gekaraffeerd.
Les fiefs de Lagrange 2008 gisteravond in het glas, na een paar uurtjes kwam dit mooi open, zeker nog wat jaartjes reserve maar nu al top, minstens 89
(16-04-2017 11:42 AM)rik schreef: [ -> ]Les fiefs de Lagrange 2008 gisteravond in het glas, na een paar uurtjes kwam dit mooi open, zeker nog wat jaartjes reserve maar nu al top, minstens 89

Met die tweede wijn van Lagrange kan je niet veel misdoen.
Zijn democratische prijs is hij zeker waard.
@33S: plots viel mijn frank... Leonard Cohen.
Zou even goed zijn laatste tekst kunnen geweest zijn...
respect
(16-04-2017 07:59 PM)vinejo schreef: [ -> ]@33S: plots viel mijn frank... Leonard Cohen.
Zou even goed zijn laatste tekst kunnen geweest zijn...
respect

Inderdaad. Van zijn eerste en tevens beste album naar mijn bescheiden mening.
Saint-Christoly Medoc 2012 Cru Bourgeois
Eerste kennismaking met deze Bordeaux. Iets meer Merlot (55%) dan CS. In de neus ook merkbaar: veel fruit, cassis en ceder. In de mond is 't hout nog wat dominant. Moet zich nog wat versmelten. Geen slechte fles maar geen overachiever. Daarvoor verwacht ik iets meer op 't middenpallet.

De Etna Rosso van Nicosia die erop volgde vond ik meer mijn ding: evolutie in 't glas, meer spanning & materie, mooie zuurtjes... Aan iets meer dan de helft van de prijs van de vorige. Maar mijn mening werd door een aantal tafelgenoten (niet-kenners) niet gedeeld. Te zuur, te scherp,... Geconditioneerd om Bordeaux heet dat dan... tjahshoot
(17-04-2017 09:24 AM)Fre schreef: [ -> ] Saint-Christoly Medoc 2012 Cru Bourgeois
Eerste kennismaking met deze Bordeaux. Iets meer Merlot (55%) dan CS. In de neus ook merkbaar: veel fruit, cassis en ceder. In de mond is 't hout nog wat dominant. Moet zich nog wat versmelten. Geen slechte fles maar geen overachiever. Daarvoor verwacht ik iets meer op 't middenpallet.

De Etna Rosso van Nicosia die erop volgde vond ik meer mijn ding: evolutie in 't glas, meer spanning & materie, mooie zuurtjes... Aan iets meer dan de helft van de prijs van de vorige. Maar mijn mening werd door een aantal tafelgenoten (niet-kenners) niet gedeeld. Te zuur, te scherp,... Geconditioneerd om Bordeaux heet dat dan... tjahshoot

ja, kan me perfect inbeelden dat die etna rosso niet bij iedereen in de smaak valt. Des te beter voor ons, dan betalen we er ook geen bordeauxprijzen voor Wink
Gisteren Chateau Monbrison 2008 en Chateau Labegorce 2011, waarvan Labegorce de betere.
In de neus allebei weinig herkenbaar, maar de Labegorce had meer pit en een mooie lange afdronk.
Vandaag Brio de Cantenac Brown 2009 en Relais de Durfort Vivens 2009 waarvan de Brio voor mij de betere en voor de vrouw de Relais de betere was Smile[/u]
(17-04-2017 07:23 PM)Biff schreef: [ -> ]Gisteren Chateau Monbrison 2008 en Chateau Labegorce 2011, waarvan Labegorce de betere.
In de neus allebei weinig herkenbaar, maar de Labegorce had meer pit en een mooie lange afdronk.
Vandaag Brio de Cantenac Brown 2009 en Relais de Durfort Vivens 2009 waarvan de Brio voor mij de betere en voor de vrouw de Relais de betere was Smile[/u]

Biff,

De Chateau Labegorce 2011 staat nu bij 1Jour1vin aan 21 ,90 € .
Kopen?
(17-04-2017 09:24 AM)Fre schreef: [ -> ][b]

De Etna Rosso van Nicosia die erop volgde vond ik meer mijn ding: evolutie in 't glas, meer spanning & materie, mooie zuurtjes... Aan iets meer dan de helft van de prijs van de vorige. Maar mijn mening werd door een aantal tafelgenoten (niet-kenners) niet gedeeld. Te zuur, te scherp,... Geconditioneerd om Bordeaux heet dat dan... tjahshoot

Heel herkenbaar. Bij Italiaanse wijn gaat het dan veeleer om liefhebbers van Primitivo/Negroamaro.

Ik weet niet meer waar en van wie ik het heb gelezen, maar onlangs schreef er iemand: "hoog tijd dat de mensen het zure en het bittere weer gaan waarderen". Daar sluit ik mij graag bij aan.
(17-04-2017 10:56 PM)33S schreef: [ -> ]
(17-04-2017 09:24 AM)Fre schreef: [ -> ][b]

De Etna Rosso van Nicosia die erop volgde vond ik meer mijn ding: evolutie in 't glas, meer spanning & materie, mooie zuurtjes... Aan iets meer dan de helft van de prijs van de vorige. Maar mijn mening werd door een aantal tafelgenoten (niet-kenners) niet gedeeld. Te zuur, te scherp,... Geconditioneerd om Bordeaux heet dat dan... tjahshoot

Heel herkenbaar. Bij Italiaanse wijn gaat het dan veeleer om liefhebbers van Primitivo/Negroamaro.

Ik weet niet meer waar en van wie ik het heb gelezen, maar onlangs schreef er iemand: "hoog tijd dat de mensen het zure en het bittere weer gaan waarderen". Daar sluit ik mij graag bij aan.

Ik ook! Maar dan enkel in de wijn hé, we willen geen HLN-commentators worden ;-)
(17-04-2017 10:25 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(17-04-2017 07:23 PM)Biff schreef: [ -> ]Gisteren Chateau Monbrison 2008 en Chateau Labegorce 2011, waarvan Labegorce de betere.
In de neus allebei weinig herkenbaar, maar de Labegorce had meer pit en een mooie lange afdronk.
Vandaag Brio de Cantenac Brown 2009 en Relais de Durfort Vivens 2009 waarvan de Brio voor mij de betere en voor de vrouw de Relais de betere was Smile[/u]

Biff,

De Chateau Labegorce 2011 staat nu bij 1Jour1vin aan 21 ,90 € .
Kopen?
Don,

Voor die prijs zou ik hem kopen ja.
Ik betaalde 20.45 op klassewijnen een tijdje terug.
Krijgt een mooie 89.6 op CT

Temeer omdat ie tijdens het degusteren nog mooier kwam in het glas.
Omdat we over de middag nog weg moesten had ik gewoon ontkurkt, glaasje uitgeschonken en weggezet zonder karaf.
Aangezien we toch wel een 7tal uurtjes gingen weg zijn durfde ik hem niet karaferen, leek me iets te lang...

Correcte prijs lijkt me!
Een lekker glas spa !
Tzal van tweekend wel wat anders worden Blush.
Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009
(19-04-2017 10:10 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Een lekker glas spa !
Tzal van tweekend wel wat anders worden Blush.
Te hopen met hopen toope
(20-04-2017 08:09 AM)Dc schreef: [ -> ]Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009

Onlangs nog een Harmonium 2013 geproefd in Geel ... ben hem op't einde van de degustatie nog eens gaan proeven en hij zat heel hoog in de zuren ... ben benieuwd hoe de verhouding is met de Pedrosa.

Grtz
(20-04-2017 12:51 PM)fleer schreef: [ -> ]
(20-04-2017 08:09 AM)Dc schreef: [ -> ]Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009

Onlangs nog een Harmonium 2013 geproefd in Geel ... ben hem op't einde van de degustatie nog eens gaan proeven en hij zat heel hoog in de zuren ... ben benieuwd hoe de verhouding is met de Pedrosa.

Grtz

Idem, zal het zeker laten weten
(20-04-2017 12:12 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(19-04-2017 10:10 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Een lekker glas spa !
Tzal van tweekend wel wat anders worden Blush.
Te hopen met hopen toope

19 flessen Smile .
(20-04-2017 07:42 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(20-04-2017 12:12 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(19-04-2017 10:10 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Een lekker glas spa !
Tzal van tweekend wel wat anders worden Blush.
Te hopen met hopen toope

19 flessen Smile .
cheers
(20-04-2017 12:51 PM)fleer schreef: [ -> ]
(20-04-2017 08:09 AM)Dc schreef: [ -> ]Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009

Onlangs nog een Harmonium 2013 geproefd in Geel ... ben hem op't einde van de degustatie nog eens gaan proeven en hij zat heel hoog in de zuren ... ben benieuwd hoe de verhouding is met de Pedrosa.

Grtz

La Navilla:
Donker fruit, pruimen, getoast, chocolate, kruidig.
Volle wijn die mooi op zijn plooi is/komt.
Nog lichte tannines merkbaar wel, haast is er niet per se bij.
91+p

Harmonium:
Geëvolueerde neus, fruit nog aanwezig.
Strakker als de Navilla en de zuren nog steeds merkbaar. Ik denk, als ik de wijn ruik en proef, ook dat deze niet zullen weg gaan.
Deze wijn is waar hij nu moet zijn, ik zie geen reden om dit nog te laten liggen.
90p
(21-04-2017 08:55 AM)Dc schreef: [ -> ]
(20-04-2017 12:51 PM)fleer schreef: [ -> ]
(20-04-2017 08:09 AM)Dc schreef: [ -> ]Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009

Onlangs nog een Harmonium 2013 geproefd in Geel ... ben hem op't einde van de degustatie nog eens gaan proeven en hij zat heel hoog in de zuren ... ben benieuwd hoe de verhouding is met de Pedrosa.

Grtz

La Navilla:
Donker fruit, pruimen, getoast, chocolate, kruidig.
Volle wijn die mooi op zijn plooi is/komt.
Nog lichte tannines merkbaar wel, haast is er niet per se bij.
91+p

Harmonium:
Geëvolueerde neus, fruit nog aanwezig.
Strakker als de Navilla en de zuren nog steeds merkbaar. Ik denk, als ik de wijn ruik en proef, ook dat deze niet zullen weg gaan.
Deze wijn is waar hij nu moet zijn, ik zie geen reden om dit nog te laten liggen.
90p

Volgens verwachting, thanks Daan!

Grtz
Koppelingen