(13-06-2017 09:09 PM)bowmore schreef: [ -> ]Vreemd dat jij met je eclectische keuzes dit goed vindt. Niet echt mijn ding qua P/K.
Nu, de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik vooral het "duurdere" segment in BDX heb liggen.
Daarom vond ik het .... verfrissend .... om iets aangenaam voor 12 Euro te vinden.
(13-06-2017 09:09 PM)bowmore schreef: [ -> ] (13-06-2017 07:20 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Fles vier en nog steeds met dank aan Jo voor de tip .... Chateau Preuillac 2010 - P/Q meer dan correct !
Mathijs
Vreemd dat jij met je eclectische keuzes dit goed vindt. Niet echt mijn ding qua P/K.
Ik kocht de 2010 voor een euro of 10 en dronk m al verscheidene keren. Dit is een jonge maar zeer typische, mooi gemaakte Medoc. Perfect mogelijk dat dit jouw ding niet is natuurlijk, maar de prijs kwaliteit van deze wijn staat voor mij buiten kijf.
(13-06-2017 09:53 PM)vinejo schreef: [ -> ] (13-06-2017 09:09 PM)bowmore schreef: [ -> ] (13-06-2017 07:20 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Fles vier en nog steeds met dank aan Jo voor de tip .... Chateau Preuillac 2010 - P/Q meer dan correct !
Mathijs
Vreemd dat jij met je eclectische keuzes dit goed vindt. Niet echt mijn ding qua P/K.
Ik kocht de 2010 voor een euro of 10 en dronk m al verscheidene keren. Dit is een jonge maar zeer typische, mooi gemaakte Medoc. Perfect mogelijk dat dit jouw ding niet is natuurlijk, maar de prijs kwaliteit van deze wijn staat voor mij buiten kijf.
Zeker weten!
(13-06-2017 09:53 PM)vinejo schreef: [ -> ] (13-06-2017 09:09 PM)bowmore schreef: [ -> ] (13-06-2017 07:20 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Fles vier en nog steeds met dank aan Jo voor de tip .... Chateau Preuillac 2010 - P/Q meer dan correct !
Mathijs
Vreemd dat jij met je eclectische keuzes dit goed vindt. Niet echt mijn ding qua P/K.
Ik kocht de 2010 voor een euro of 10 en dronk m al verscheidene keren. Dit is een jonge maar zeer typische, mooi gemaakte Medoc. Perfect mogelijk dat dit jouw ding niet is natuurlijk, maar de prijs kwaliteit van deze wijn staat voor mij buiten kijf.
Wat zouden jullie als drinking window zetten? Heb kistje maar nog niet geproefd. 2006 vond ik op zn best in 2016... Dus ik dacht pas te openen in 2020...
(14-06-2017 08:23 PM)Hugel schreef: [ -> ] (13-06-2017 09:53 PM)vinejo schreef: [ -> ] (13-06-2017 09:09 PM)bowmore schreef: [ -> ] (13-06-2017 07:20 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Fles vier en nog steeds met dank aan Jo voor de tip .... Chateau Preuillac 2010 - P/Q meer dan correct !
Mathijs
Vreemd dat jij met je eclectische keuzes dit goed vindt. Niet echt mijn ding qua P/K.
Ik kocht de 2010 voor een euro of 10 en dronk m al verscheidene keren. Dit is een jonge maar zeer typische, mooi gemaakte Medoc. Perfect mogelijk dat dit jouw ding niet is natuurlijk, maar de prijs kwaliteit van deze wijn staat voor mij buiten kijf.
Wat zouden jullie als drinking window zetten? Heb kistje maar nog niet geproefd. 2006 vond ik op zn best in 2016... Dus ik dacht pas te openen in 2020...
Zulke wijnen van dit niveau van het jaar 2010 zijn volgens mij op hun best tussen hun 10 de en 15 de jaargang, en mits perfecte bewaring misschien zelf nog langer.
Deze avond Clos du Marquis 2005 ... overheerlijk !!!
(14-06-2017 08:49 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond Clos du Marquis 2005 ... overheerlijk !!!
Super, recht uit de wijnkast of kelder in het glas met dit weer zeker?
(14-06-2017 08:28 PM)Benz schreef: [ -> ] (14-06-2017 08:23 PM)Hugel schreef: [ -> ] (13-06-2017 09:53 PM)vinejo schreef: [ -> ] (13-06-2017 09:09 PM)bowmore schreef: [ -> ] (13-06-2017 07:20 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Fles vier en nog steeds met dank aan Jo voor de tip .... Chateau Preuillac 2010 - P/Q meer dan correct !
Mathijs
Vreemd dat jij met je eclectische keuzes dit goed vindt. Niet echt mijn ding qua P/K.
Ik kocht de 2010 voor een euro of 10 en dronk m al verscheidene keren. Dit is een jonge maar zeer typische, mooi gemaakte Medoc. Perfect mogelijk dat dit jouw ding niet is natuurlijk, maar de prijs kwaliteit van deze wijn staat voor mij buiten kijf.
Wat zouden jullie als drinking window zetten? Heb kistje maar nog niet geproefd. 2006 vond ik op zn best in 2016... Dus ik dacht pas te openen in 2020...
Zulke wijnen van dit niveau van het jaar 2010 zijn volgens mij op hun best tussen hun 10 de en 15 de jaargang, en mits perfecte bewaring misschien zelf nog langer.
Inderdaad, binnen een jaar of twee-drie groeit dit naar zijn apogée denk ik. Krijg zin om er eentje te openen... ga t misschien doen ook ;-)
(14-06-2017 09:09 PM)vinejo schreef: [ -> ] (14-06-2017 08:28 PM)Benz schreef: [ -> ] (14-06-2017 08:23 PM)Hugel schreef: [ -> ] (13-06-2017 09:53 PM)vinejo schreef: [ -> ] (13-06-2017 09:09 PM)bowmore schreef: [ -> ] (13-06-2017 07:20 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Fles vier en nog steeds met dank aan Jo voor de tip .... Chateau Preuillac 2010 - P/Q meer dan correct !
Mathijs
Vreemd dat jij met je eclectische keuzes dit goed vindt. Niet echt mijn ding qua P/K.
Ik kocht de 2010 voor een euro of 10 en dronk m al verscheidene keren. Dit is een jonge maar zeer typische, mooi gemaakte Medoc. Perfect mogelijk dat dit jouw ding niet is natuurlijk, maar de prijs kwaliteit van deze wijn staat voor mij buiten kijf.
Wat zouden jullie als drinking window zetten? Heb kistje maar nog niet geproefd. 2006 vond ik op zn best in 2016... Dus ik dacht pas te openen in 2020...
Zulke wijnen van dit niveau van het jaar 2010 zijn volgens mij op hun best tussen hun 10 de en 15 de jaargang, en mits perfecte bewaring misschien zelf nog langer.
Inderdaad, binnen een jaar of twee-drie groeit dit naar zijn apogée denk ik. Krijg zin om er eentje te openen... ga t misschien doen ook ;-)
Hier is het al van dat!
Bij het lamsstoofpotje een Domaine Cristia C9dP 2007.
Behoorlijk fruitige neus, ferme kruidige wijn, maar liefst 15% alc. Ik vond hem wat hoekig, boers.
(14-06-2017 09:21 PM)Monique schreef: [ -> ]Bij het lamsstoofpotje een Domaine Cristia C9dP 2007.
Behoorlijk fruitige neus, ferme kruidige wijn, maar liefst 15% alc. Ik vond hem wat hoekig, boers.
Boers, mooi omschreven vind ik, 2007 Rhone heeft echt wel die neiging.
Maar goed, een lekker boerke kan ook soms deugd doen hé ;-)
(14-06-2017 09:04 PM)Benz schreef: [ -> ]Super, recht uit de wijnkast of kelder in het glas met dit weer zeker?
Inderdaad - we waren met z'n drieën, dus de fles was snel leeg. Weinig tijd om op te warme temperatuur te komen.
Rosé Chateau La Coste 2016: mooi, aan een 7.5€. Redelijk complex neuzeke, een wijn om toch even je aandacht bij te houden. Ook in de mond redelijk stevig materiaal, mooie balans en dito afdronk. Al niet meer zo complexloos. Ik drink dit graag bij eten (dat was de bedoeling voor dit weekend, daarom voorproeven die handel...), maar ook op een terras kan ik dit wel soldaat maken! Leve de oorlog?
Als aperitief Frascati 2015 van Fontana Candida gevolgd door witte Côtes du Rhône " La Truffiere" 2015 van het domein La Ferme Du Mont bij een geroosterd stukje tonijn van de markt met een gemixte knapperige salade uit den eigen tuin.
En dit buiten op het terras bij dit prachtig weder.
La vie est belle.
Eens iets anders vandaag, Poiré 2015 van Eric Bordelet, ideaal eigenlijk voor warm weer, laag in alcohol met amper 4,5%, aromatisch wat eenzijdig maar geen verrassing hier, verfrissend, en vlot combineerbaar met Japanse gemarineerde zalm.
(14-06-2017 11:11 PM)Kupers schreef: [ -> ]Eens iets anders vandaag, Poiré 2015 van Eric Bordelet, ideaal eigenlijk voor warm weer, laag in alcohol met amper 4,5%, aromatisch wat eenzijdig maar geen verrassing hier, verfrissend, en vlot combineerbaar met Japanse gemarineerde zalm.
Poiré met zalm, interesting! Stoort de bubbel niet? Of is de pareling zacht?
Met het risico om in de hoek gezet te worden...: net wat wijnen binnen gekregen en de "kleintjes" direct geproefd. Zowel "Le Petit Vin" als Little James" vind ik nogal onweerstaanbaar bij een koud schotelke buiten. Was wat rap op ook. Little James is wat serieuzer", maar het lichte, elegante fruitige van de Petit maakt me wat euforisch (na enkele glazen...)
(15-06-2017 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ] (14-06-2017 11:11 PM)Kupers schreef: [ -> ]Eens iets anders vandaag, Poiré 2015 van Eric Bordelet, ideaal eigenlijk voor warm weer, laag in alcohol met amper 4,5%, aromatisch wat eenzijdig maar geen verrassing hier, verfrissend, en vlot combineerbaar met Japanse gemarineerde zalm.
Poiré met zalm, interesting! Stoort de bubbel niet? Of is de pareling zacht?
Qua pareling zou ik het eerder vergelijken met een pet'nat, dus het was wel voldoende subtiel om niet de storen. De poiré had ook nog een heel licht zoetje, wat eigenlijk heel mooi samen ging met de mirin in de marinade.
(15-06-2017 06:41 PM)Kupers schreef: [ -> ] (15-06-2017 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ] (14-06-2017 11:11 PM)Kupers schreef: [ -> ]Eens iets anders vandaag, Poiré 2015 van Eric Bordelet, ideaal eigenlijk voor warm weer, laag in alcohol met amper 4,5%, aromatisch wat eenzijdig maar geen verrassing hier, verfrissend, en vlot combineerbaar met Japanse gemarineerde zalm.
Poiré met zalm, interesting! Stoort de bubbel niet? Of is de pareling zacht?
Qua pareling zou ik het eerder vergelijken met een pet'nat, dus het was wel voldoende subtiel om niet de storen. De poiré had ook nog een heel licht zoetje, wat eigenlijk heel mooi samen ging met de mirin in de marinade.
Klinkt goed in ieder geval. Als je een receptje hebt van de marinade, stuur gerust es door als je wil. Ik probeer graag zulke dingen uit
(14-06-2017 10:45 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Rosé Chateau La Coste 2016: mooi, aan een 7.5€. Redelijk complex neuzeke, een wijn om toch even je aandacht bij te houden. Ook in de mond redelijk stevig materiaal, mooie balans en dito afdronk. Al niet meer zo complexloos. Ik drink dit graag bij eten (dat was de bedoeling voor dit weekend, daarom voorproeven die handel...), maar ook op een terras kan ik dit wel soldaat maken! Leve de oorlog?
De rest vandaag in het glas en hij staat er nog steeds. Prachtige PQ!
Had mij eerst een goed glas rosé ( Les Hauts de Smith Rosé 2015 ) ingeschonken.
Toen kwam er nog wat volk langs - daarom een mooie Pagodes de Cos 2010 uit de wijnkast gehaald. TN volgt.
Mathijs
Chateau valcombe garance syrah 2007
Rijpe bramen,zoethout,Provençaalse kruiden,vlezig,wat zoeter in afdronk,doet me denken aan vintageport ,nog niet versleten,maar was laatste fles.
(15-06-2017 07:44 PM)Olivier schreef: [ -> ] (15-06-2017 06:41 PM)Kupers schreef: [ -> ] (15-06-2017 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ] (14-06-2017 11:11 PM)Kupers schreef: [ -> ]Eens iets anders vandaag, Poiré 2015 van Eric Bordelet, ideaal eigenlijk voor warm weer, laag in alcohol met amper 4,5%, aromatisch wat eenzijdig maar geen verrassing hier, verfrissend, en vlot combineerbaar met Japanse gemarineerde zalm.
Poiré met zalm, interesting! Stoort de bubbel niet? Of is de pareling zacht?
Qua pareling zou ik het eerder vergelijken met een pet'nat, dus het was wel voldoende subtiel om niet de storen. De poiré had ook nog een heel licht zoetje, wat eigenlijk heel mooi samen ging met de mirin in de marinade.
Klinkt goed in ieder geval. Als je een receptje hebt van de marinade, stuur gerust es door als je wil. Ik probeer graag zulke dingen uit
Het staat volgende week op het menu bij de sake-degustatie, pech dus
.
In all seriousness: een genereuze portie witte miso, en vervolgens gelijke delen mirin en sake toevoegen. Opwarmen en bain marie tot de miso smelt en je eigenlijk een vrij lopende pasta krijgt. Je kan spelen met de mirin en sake om de smaak op punt te stellen. Vis in een plastic zakje doen, marinade er bij kappen en een nachtje de koelkast in. In de oven op 250 graden. Ik had een stukje schelvis en een moot zalm, deze laatste was iets eerder klaar aangezien ik deze vis ietwat roze prefereer.
(15-06-2017 10:22 PM)Ollie schreef: [ -> ]Chateau valcombe garance syrah 2007
Rijpe bramen,zoethout,Provençaalse kruiden,vlezig,wat zoeter in afdronk,doet me denken aan vintageport ,nog niet versleten,maar was laatste fles.
Welkom, Ollie!
Francs Les Cerisiers 2011 in het glas. P/K weer heel mooi, wijn die zelfs heel mooi en lang kan bewaren!
(15-06-2017 11:24 PM)Benz schreef: [ -> ]Francs Les Cerisiers 2011 in het glas. P/K weer heel mooi, wijn die zelfs heel mooi en lang kan bewaren!
Had jij gisteren ook geen Preuillac geopend, Benz..?
Citaat:In all seriousness: een genereuze portie witte miso, en vervolgens gelijke delen mirin en sake toevoegen. Opwarmen en bain marie tot de miso smelt en je eigenlijk een vrij lopende pasta krijgt. Je kan spelen met de mirin en sake om de smaak op punt te stellen. Vis in een plastic zakje doen, marinade er bij kappen en een nachtje de koelkast in. In de oven op 250 graden. Ik had een stukje schelvis en een moot zalm, deze laatste was iets eerder klaar aangezien ik deze vis ietwat roze prefereer.
Cheers!
Citaat:Chateau valcombe garance syrah 2007
Rijpe bramen,zoethout,Provençaalse kruiden,vlezig,wat zoeter in afdronk,doet me denken aan vintageport ,nog niet versleten,maar was laatste fles.
Een naamgenoot! Welkom