wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Chateau Redortier, cuvée des trois yeux, 2007; Beaumes-de-Venise... correct zonder meer; 85p. Uit het dorpje Suzette, prachtige plaats. Domein saint-Amant ligt hier ook en vind ik interessanter.(zeer goeie Viognier en een droomligging....)Heart
Château Guibot La Fourvieille Puisseguin-Saint-Emilion 2001, mooi op dronk, duidelijke Merlot dominantie, score van 86
2008 Borgo Paglianetto Verdicchio di Matelica “Petrara” . Iedereen aan tafel vond deze wijn best wel lekker. Fris en fijn, misschien net iets te weinig zuren voor mijn smaak, maar anderen vonden dit juist aangenaam. Het wijntje lijkt zo ergens in het midden heel even te verdwijnen, om dan terug te komen voor de finale..maar dit is toch lekker zonder meer. Voor 9,5 euro voel ik me zeker niet bestolen. 88 daarnet met volk, misschien 87 nu, met iets meer nadenken. Smile
@Vinejo
Nee hoor, een mottig wit plastieken!
Chassagne Montrachet 2006 van Domaine de la Canière: lijkt op iets van veel te grote opbrengsten. Dit doet zijn villages-appellatie geen eer aan: zurig. (meer dan 15 euro in Auchan)
De overblijfselen van gisteren. Wat een fijne namiddag was met een fijne wijnkameraad...

Clos du Marquis 2001
Een subtiele en fijne wijn met vooral rood fruit. Zuren komen op einde net iets teveel op voorplan.
Gemilderd op dag 2.
Vinejo 88, Bert 89

Lafon Rochet 2000
Gerookte neus met tipje aarde. Zwart fruit (cassis).
Vinejo 89+, Bert 90

Cos d'Estournel 1999
heeft alles wat de Lafon Rochet 00 heeft maar in hogere graad qua intensiteit, complexiteit, lengte en diepte.
Vinejo 90, Bert 92

Het overschotje La Louvière 2003 werd veroordeeld tot sauzenbinder...

Algemeen conclusie was dat we deze mini-degustatie beter in 2015 hadden gedaan...
Replay 2015, deal Wink
Hier vanavond de Antimagnes van Escaravailles 2006, zeer lekkere Rhone, rood fruit en typische kruidigheid in de neus, zacht in de mond, geen spoor van de gevreesde 2006-zuren (nu ja, zuren genoeg hoor maar niet overheersend, maw perfect drinkbaar nu) 86-87/100, mooi voor z'n 9 euro.
De Antimagnes dit weekend ook gedronken, beviel mij ook weer zeer! (de Syrah was in de neus ook zeer goed te onderscheiden vond ik).
momenteel een blauw chimayken maar gisteren een lekkere spaanse gedronken (Museum Real reserva 2004, licht kruidig, vanille, vijgen, mooie lengte kortom een smakelijke wijn) voor net geen 11 euro (Colruyt). een aanradertje.
Ik heb vandaag nog eens een Santa Rita Medalla Real CS 2004 opengetrokken en vond hem nu terug op niveau zoals een klein anderhalf jaar geleden. Vorig jaar Augustus dronk ik deze ook nog eens en toen viel hij wat tegen, was een beetje vlakjes maar nu was er dat zwoele fruit weer zonder te veel in het jammy te vervallen. Lekker Slurp 90
Vasse Felix Shiraz 2005. Mooi, heel herkenbare australische shiraz, lekker spul. Zwart fruit, eucalyptus,... Van genoten.

Jean Marc Morey Chassagne Montrachet Champs Gains 1er Cru 1999. Lekkere bourgogne. Eén van mijn echtgenotes favorieten. De 1999 is nu echt mooi op dronk. Heerlijk bij de zalm in papillot.
Ha, bij PVdV staan er ook altijd twee flesjes open Slurp

Net wat week geworden van t kijken naar de Flandriens, of was het van het druivensap in mijn glas?

In het geval van de Selection Grenache van Costeplane (vin de table, natuurlijke wijn) ging het wel degelijk om (ongegist) druivensap. Nooit eerder een wijn gedronken die zo naar zijn roots (sic) rook.
Wel lekker maar ik verkoos toch de meer gestructureerde Pennautier Cabardes, waar de cabernet sauvignon de aroma s domineert (peper en cassis). Zalig drinkplezier, verkrijgbaar (in de Spar of zo) aan zes euro...
Charmail 2001, wat een mooie bdx! Zeer typisch en vol tot zijn recht gekomen na wat jaartjes.
Bidoli , Friuli - Pinot Grigio 2008: streek leren kennen bij CSP en ze maken daar zeer mooie dingen. Fris opstuivend fruit, voor ital voorgerechten. Even de grens over kom je Movia tegen, nog beter.
Chateau Mercues 2003 , wordt elk jaar beter , bosgrond en rauwe champignons. Kan het zijn dat het fruit wat weg aan het gaan is en nu de tannines weer meer bovenkomen? Voor mij geen probleem, morgen de rest van de fles... want ik moet vroeg de baan op :-)
(29-03-2010 06:42 PM)Peter VdV schreef: [ -> ]Lekkere bourgogne. Eén van mijn echtgenotes favorieten. De 1999 is nu echt mooi op dronk.

Peter,
weet nie zeker hoeveel echtgenotes jij hebt, maar je moet zien dat je u niet vergist dan na een zekere hoeveelheid wijn Wink

Succes ermee, je hebt mijn respect respect

Tongue
Big Grin
Heb vandaag een fles La Coudraye 2007 van Amirault opengetrokken en hij valt me net als de vorige wat tegen. De zuren zijn iets te prominent aanwezig om van een lekkere doordrinkwijn te spreken. De 2006 van deze wijn was veel voller en afgeronder van smaak. Misschien toont hij zich morgen al in een andere gedaante ...
de Mercues 03 is na een dagje niet zo lekker meer...bizar
nat papier
Vandaag is het Joseph Drouhin dag -
een 1998 Chorey-Les-Beaune
en een 2000 Sauvigny-Les-Beaune 1er cru

beide zeer lekker, Drouhin heeft mij nog nooit ontgoocheld precies....
Hier laatste restje van de Costeplane grenache, komt nu heel wat completer voor de dag, mineraliteit zelfs, smaakte me énorm (merci KK)
En gisteren ook geopend: des Tours 2006, man man, zo lekker !
Den Houwaart, Pinot Noir 2008. Belgisch spul van de bovenste plank!
Oh ja, stond ook nog open: Oostenrijkse Pinot Noir Hopler, 2005. Was leuk om te vergelijken. De Oostenrijker was veel typischer pinot noir (meer bosgeuren, paddestoelen,...) wellicht deels ten gevolge de 3 extra jaren fles. De Belg had dan weer véél meer fruit en was ook een heel stuk geconcentreerder (zowel qua kleur als in de mond) en meer gestructureerd. De Hopler is denk ik 14,50€, Den Houwaart 9,50€ als ik me niet vergis.
Den Houwaert: uitgeroepen tot beste belgische rode wijn en daarna verdacht van het gebruik van buitenlandse druiven of zoiets. Volgens "kenners" laat het belgische klimaat het niet toe om dergelijke wijn te produceren.
Weet iemand hoe dit verhaal afgelopen is? Heb zelfs eens horen vliegen dat er DNA-testen zouden gebeuren om de authenticiteit te bewijzen.
CSI Hageland Cool het werd toch hoog tijd dat de witse op pensioen gaat.
Joeri Rottger is intussen helemaal vrijgepleit. Een typisch geval van Belgische kerktoren-afgunst. Ik vind trouwens dat Alain Bloeykens vorig jaar in de media zwaar uit de bocht is gegaan in het bekladden van Den Houwaart (onder de vorm van het voorwaardelijk inhouden van de Megavino-bekroning). Elke min of meer zinnige organisatie zou gewoon de wijn bekroond hebben, en naderhand, mocht er iets niet in de haak blijken te zijn, eventueel de bekroning intrekken.
Volgens "kenners" kan er ook geen schuimwijn gemaakt worden in Engeland, maar die Chapel Down die ik gisteren in het glas had, was verdomd lekker...
Aha, ik ging al iets schrijven in de trant van "een geconcentreerde pinot noir in Vlaanderen?"
en Kris herinnert ons aan die gecontesteerde wijn... lijkt me toch wel verdacht hoor... of zijn we té sceptisch? Leek ie authentiek, Peter?
Oeps, Erwin geeft al het antwoord weg tijdens het typen van mijn reactie... Volledig vrijgepleit dus, op basis van analyses en zo?
Twas Djos Beks achter de schermen..... beste wijnmaker van belgië, is er spijtig genoeg mee gestopt... dju toch
Op basis van het officiele onderzoek inderdaad. Dat onderzoek (van het ministerie van Economie) vond ik op zich al interessant, want het was (volgens een quote van de woordvoerster van het departement) in gang gezet op basis van "geruchten".
@ Kris, ik heb gehoord dat ondermeer economische zaken zich daar zou mee bezighouden en die zijn grote voorstanders van ' tijd is relatief '.
Authentiek, inderdaad. Er is immers een verklaring voor de concentratie. Het is een Pinot Noir, maar zoals de regels dat toestaan is er ook een klein percentage Dornfelder toegevoegd als ik me niet vergis. En laat dat nu net een druif zijn met structuur en kleur. Vandaar!! By the way, het was de cuvee op inox. Die was (als ik me goed herinner) 'slechts' vierde tijdens de competitie. Het was Den Houwaart Cuvee Jul (op Amerikaanse eik) die de eerste prijs had weggekaapt, en zijn cuvee op Franse eik die de tweede prijs had gepakt.

Joeri is ook onze hoofddocent bij de opleiding Wijnbouwer/wijnmaker. Supergast, echt waar. Veel respect voor de man en diens wijnkennis. De hele discussie was dus blijkbaar een politiek steekspel. Maar zoals de marketeers zeggen: 'there's no such thing as bad advertising'! En sindsdien kent iedereen Den Houwaart!
CHATEAU MOURGUES DU GRES les galets rouges 2008.. veel pruim..en garrigue..specerijen en zacht.. heel zacht.. vooral op dag 3.. mooi evenwicht.. klein beetje alcohol in de afdronk wanneer de wijn iets opwarmt.. heel mooie qpr voor +-8 euro. Deed me qua zachtheid denken aan de chateau des tours 2005 van een tijdje geleden.
Koppelingen