(27-11-2010 07:01 PM)Kris G schreef: [ -> ]Fonréaud 2004 : moet het van zijn fruit hebben, echte bewaarwijn is dit niet, score van 86+
Als hij het na zes jaar nog van zijn fruit moet hebben is het misschien toch een bewaarwijn...?
Cascina Bruciata Barbaresco 2003: Roodbruin, kruidig, alcoholisch, lichte vanilletoetsen (hout) , rood fruit, stofferig. Terug framboos en rood fruit in de mond, hele mooie lengte, vif. Lekker van genoten , even today. @ Jo, Grtz Goedele !
(27-11-2010 07:17 PM)vinejo schreef: [ -> ] (27-11-2010 07:01 PM)Kris G schreef: [ -> ]Fonréaud 2004 : moet het van zijn fruit hebben, echte bewaarwijn is dit niet, score van 86+
Als hij het na zes jaar nog van zijn fruit moet hebben is het misschien toch een bewaarwijn...?
Guigal rhone 2004; in orde, goed op dronk; Clos du Caillou, Bouquet du Garrigue 2007, echt wel top, jong, kruidig,.... Wolf Blass 1999; vooral de verpakking blijft indruk maken; de inhoud blijft redelijk vermoeiend (en minder boeiend)... By the way; al bij twee van de drie flessen Blass dat ik open heb ik problemen met de kurk; hij breekt....(en het aanwezige publiek kijkt alsof ik....
Volkomen eens Gertt, de kurk zorgde bij mij ook al 2/2 keer voor problemen (vergruizeld bij het openen), en akkoord met "vermoeiend"... die eucalyptus hé? en de balans, alcohol zuren enz.. structuur ...beetje probleem bij veel nieuwe wereldwijnen vind ik. Terroir en structuur ?
Clos du Caillou interesseert mij wel, de moeite ? Ook de C9DP geproefd ?
@Mrs Magooo (aka de wijnseksuwologe)
Groetjes terug! (jammer dat uw ventje steeds in de buurt blijft precies
)
ps: de betekenis van die "even today" is niet geheel duidelijk...tenzij je net vandaag 47 bent geworden, in dat geval, toch proficiat!
Grand Mayne 1996, oranjebruin, mooi versmolten, houttoetsen in de neus, sigarenkistje, zwarte bosvruchten, bramen, cassis... , medium body. Geen hoogvlieger maar vooral heel aangename neus en lekker versmolten vruchten, middellange afdronk. Niks echt verrassends maar geen tikkeltje vermoeidheid. Nog eentje over , zal geen jaren meer wachten. Geen 90 maar toch een 88.
Anne (mrs) is akkoord met deze.
(27-11-2010 09:44 PM)gertt schreef: [ -> ]Guigal rhone 2004; in orde, goed op dronk; Clos du Caillou, Bouquet du Garrigue 2007, echt wel top, jong, kruidig,.... Wolf Blass 1999; vooral de verpakking blijft indruk maken; de inhoud blijft redelijk vermoeiend (en minder boeiend)... By the way; al bij twee van de drie flessen Blass dat ik open heb ik problemen met de kurk; hij breekt....(en het aanwezige publiek kijkt alsof ik....
zelfde probleem gehad : dus wel duidelijk iets mis met die kurken
Koalakurken
Montessa 2003, rioja, dag 1 nog een beetje stroef maar dag 2 een waar genot. Afsluiter Laphroaig single cask 1988, 50°, that's the good stuff en PQ onklopbaar
Blass 4 open en 4 perfecte kurken, zal een goeie doos gehad hebben ... and I like it
Wb de Laphroaig single cask , kan da geloovn ! Cjans met de Blass...
@Gertt & Doc Magoo,
Ik vind Clos du Caillou ook fantastisch: BdG wit is een heel vettig en exotisch (de 2007 mist wel een klein beetje fraicheur), de rode vind ik ook altijd een genot; evenwichtig, kruidig, subtiel; heeft body, maar niet zwaar of vermoeiend zoals sommige zuiderse wijnen kunnen zijn.
Vorig jaar heb ik op een proeverij de CndP Les Quartz 2007 mogen proeven: simpelweg één van de beste wijnen die ik ooit geproefd heb !!! Maar niet goedkoop natuurlijk 50 €/fles. Ik heb er toch ééntje gekocht; the future is bright ;-)))
Heb van Quartz de 2004 ooit gekocht in magnum op het domein maar hij is al konijn
Ik heb wel geen idee wanneer ik die Quartz 2007 moet open trekken; altijd het probleem als je maar 1 fles hebt...
Misschien 1 flesje bijkopen ;
))
Castello Bolgheri - Varvara - Merlot /CF-CS/Syrah/petit verdot - 2006
was nog veel te jong als ik hem net open had gemaakt. Helft opgedronken. Kurk erop, in de frigo gestoken. Drie dagen later op temperatuur laten komen en drinken. Man man dat was heerlijk een goede 91 voor mij.
(29-11-2010 09:53 AM)Dave schreef: [ -> ]the future is bright ;-)))
...so bright you gotta wear shades
2005 Peter Lehmann Shiraz The Futures (Australia, South Australia, Barossa)
Subtiliteit kan je deze aussie niet verwijten, typisch voor een cepagewijn van dit continent, maar wel zeer goed gemaakt. Perfect op dronk, zeer intense shiraz smaak, beetje eik en een lange afdronk. Zeer genietbaar maar echt niet voor elke dag
89
(29-11-2010 10:50 PM)barre schreef: [ -> ]2005 Peter Lehmann Shiraz The Futures (Australia, South Australia, Barossa)
Subtiliteit kan je deze aussie niet verwijten
H2O
> morgen op het onverwachts gaan werken, dus beetje zonde om flesje open te doen, jammer dat ik geen halfjes heb liggen
Madonna Alta - Falco Nero 2009. Blend van Sangiovese en Merlot uit een van mijn favoriete wijnregio's, Umbrië.
Moet het van zijn fruit hebben, niet complex, maar best lekker, hoewel hij misschien net iets te zoet overkomt (is nochtans een secco). Ideale begeleider van een tv-avondje met de vrouw/concubine!
(30-11-2010 07:48 PM)Kris G schreef: [ -> ]H2O > morgen op het onverwachts gaan werken, dus beetje zonde om flesje open te doen, jammer dat ik geen halfjes heb liggen
Hey Kris , als ik dan alleen flessen kan opendoen, als ik de dag erna niet moet werken, gaat dat alleen de vrijdag en de zaterdag:-)
(01-12-2010 12:32 AM)Venne schreef: [ -> ] (30-11-2010 07:48 PM)Kris G schreef: [ -> ]H2O > morgen op het onverwachts gaan werken, dus beetje zonde om flesje open te doen, jammer dat ik geen halfjes heb liggen
Hey Kris , als ik dan alleen flessen kan opendoen, als ik de dag erna niet moet werken, gaat dat alleen de vrijdag en de zaterdag:-)
ja : maar jij bent geen +30 uur van huis weg om 1x te gaan werken
beetje zonde : tegen dat ik thuis kom is ze geoxideerd en dag na zo'n zware dienst kan ik topwijn toch niet voldoende waarderen wegens veel te mottig en jet-lag gevoel
idd , 30u is wat veel ... alhoewel , op stap met sommige klanten dan kom ik toch aardig in de buurt :-)
(01-12-2010 12:49 AM)Venne schreef: [ -> ]idd , 30u is wat veel ... alhoewel , op stap met sommige klanten dan kom ik toch aardig in de buurt :-)
en blijf je dan 30u koffie zuipen, of schakel je soms over op iets anders?
koffietastings zijn idd meestal snel voorbij :-) maar zeer vergelijkbaar met wijn proeven zonne!!!
(01-12-2010 12:41 AM)Kris G schreef: [ -> ] (01-12-2010 12:32 AM)Venne schreef: [ -> ] (30-11-2010 07:48 PM)Kris G schreef: [ -> ]H2O > morgen op het onverwachts gaan werken, dus beetje zonde om flesje open te doen, jammer dat ik geen halfjes heb liggen
Hey Kris , als ik dan alleen flessen kan opendoen, als ik de dag erna niet moet werken, gaat dat alleen de vrijdag en de zaterdag:-)
ja : maar jij bent geen +30 uur van huis weg om 1x te gaan werken
beetje zonde : tegen dat ik thuis kom is ze geoxideerd en dag na zo'n zware dienst kan ik topwijn toch niet voldoende waarderen wegens veel te mottig en jet-lag gevoel
ik bewaar ze in de frigo met kurk er op. 2 Dagen later er uit halen en een uurke op temperatuur laten komen. Als je ongeduldig bent kan je de fles in lauw water plaatsen, gaat het iets sneller. Steeds goede ervaringen mee gehad.
natuurlijk, voor zo'n gelegenheden is het ideaal als ge wat demi'kes hebt liggen
Gisteren witloof met hesp
en een flesje Riesling, Kirchberg de Bar Grand Cru 2004 van V. Stoeffler geopend. Mooie donkergele kleur, aroma's van witte steenvruchten, gekonfijt fruit en een toets van ananas. In de mond mineraliteit en mooie zuren waardoor al dat fruit onder controle gehouden wordt . Zo goed dat ik mijn Spaanse tasting volledig vergeten ben
, zal het maar op de ouderdom steken hé
Rosemount Cabernet Sauvignon Show Reserve 2000.
Was m'n laatste fles, en wat vind ik dat jammer! Heerlijke wijn bij wilde bosduifjes. Wat heb ik genoten man! Mijn echtgenote verkoos een bordeaux (Ch Brown 2000 Pessac). Niks mis mee natuurlijk, oa omdat ik dan m'n Australier voor mij alleen had! ;-)
(01-12-2010 10:50 AM)koen schreef: [ -> ][...] Zo goed dat ik mijn Spaanse tasting volledig vergeten ben , zal het maar op de ouderdom steken hé
Hoe was die tasting? Ik ken de zaakvoerder nog uit een ver Brussels verleden, dus ik ben wel nieuwsgierig.