wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(29-11-2017 11:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad! Deze avond nog een Barbaresco Asili 2007 die geurde naar een...geëvolueerde Bandol!

Roagna, Produttori, Ceretto, Giacosa, Chiarli,...?
Vorige winter een Rio Sordo 2007 gedronken, was wel goed, maar toch nog vrie joeng
(30-11-2017 04:45 PM)wvd schreef: [ -> ]
(29-11-2017 11:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad! Deze avond nog een Barbaresco Asili 2007 die geurde naar een...geëvolueerde Bandol!

Roagna, Produttori, Ceretto, Giacosa, Chiarli,...?
Vorige winter een Rio Sordo 2007 gedronken, was wel goed, maar toch nog vrie joeng

Ca del Baio. Heel mooi op dronk, zacht en in balans met op t eind toch nog wat typische tannine (droogtrekking). De Cascina Roero barbera seleccione 2006 die ik ernaast schonk was wel langer en iets complexer in de mond. Men dacht trouwens aan 2 nebiolo s...(zit er wel voor 20% in)
Gisteren Roagna - Barbera d'Alba 2011. Bij opening te veel gedomineerd door het nieuwe hout (en iets te koel geschonken), maar na een paar uur kwam ie wel mooi open. Op dit moment nog geen topper, maar binnen een paar jaar komt dit wel goed denk ik.
Een Masi Tupungato Passo Doble (70% Malbec, 30% Corvina). Vorig jaar een keertje uit de uitverkoopbak bij de Gall&Gall gevist.

Aangename wijn, de Malbec wordt verzacht door de Corvino en zodoende aardig in balans. Subtiel rood en gedroogd fruit en specerijen zoals cacao.
Faustino 1 Gran Reserva 2005 in het glas. cheers
(02-12-2017 07:17 PM)UC schreef: [ -> ]Een Masi Tupungato Passo Doble (70% Malbec, 30% Corvina). Vorig jaar een keertje uit de uitverkoopbak bij de Gall&Gall gevist.

Aangename wijn, de Malbec wordt verzacht door de Corvino en zodoende aardig in balans. Subtiel rood en gedroogd fruit en specerijen zoals cacao.

Originele blend in ieder geval!
JPF-Vins Minervois-la-Livinière 2012 "Le Clocher" eerst op 12°C (momenteel temp in de winkel...brrr), rood fruit, tikje kruiden zachte houttoets, eerst wat streng (12°), later dan meer rondeur, elegantie en mooie zachte tannines en vrij flinke afdronk. Mooie wijn, komt op dronk. Jean-Paul Fontaine, een rasechte Brusselaar, runt een mini-négoce in de Languedoc en maakt bijzonder mooi gevinifieerde wijnen van bij vrienden-wijnbouwers aangekochte druiven of most.
Als ik Jeff Leve mag geloven, best niet te lang wachten met Ducru Beaucaillou 2007 ... daarom staat ie nu al in de karaf Big Grin.
Gisteravond een Domaine de Nidolères (la Carmette) 2009, een côtes du Roussillon die is samengesteld uit syrah, mourvèdre en carignan - een product van Rodrigues wijnstokerij die de druiven opkopen bij wijnboeren, maar zelf instaan voor de élévage.

Bij het proeven dacht ik om één of andere reden aan cabernet franc (ik rook iets groene paprika-achtigs naast iets kruidigs) maar ik zat er dus ver naast. De tranen in het glas wezen wel op een wijn met behoorlijk wat alcohol, dus veel zon, dus uit het zuiden. De wijn vertoonde in geur noch kleur tekenen van veroudering. Opmerkelijk voor een fles die nog geen 9 euro heeft gekost. Behoorlijk donker van kleur, intens van smaak. Het zuurtje in de wijn zorgde voor een prima evenwicht. Niet de langste afdronk maar wel een prima begeleider van het wild op tafel.
Deze avond op het menu .... lamskoteletjes met romige puree, sausje van paddenstoelen & sjalot erbij.

Qua wijn ... Santa Carolina Barrica Selection Gran Reserva Petit Verdot 2009

Mathijs
(05-12-2017 07:39 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond op het menu .... lamskoteletjes met romige puree, sausje van paddenstoelen & sjalot erbij.

Qua wijn ... Santa Carolina Barrica Selection Gran Reserva Petit Verdot 2009

Mathijs
KWIJL
Nu in het glas ... recente nostalgie ... Gombaude-Guillot Pomerol 2009 Heart
Thee (total) dag vandaag Sad
(07-12-2017 08:10 PM)wvd schreef: [ -> ]Thee (total) dag vandaag Sad

In welk Total station is dat nu te tanken?Blush
(08-12-2017 12:48 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(07-12-2017 08:10 PM)wvd schreef: [ -> ]Thee (total) dag vandaag Sad

In welk Total station is dat nu te tanken?Blush

thumbsup
Vanavond Sénéjac 2010 in het glas! Slurp
Makkelijke wijn vanavond, een La Bollina Beneficio Monferrato Bianco 2015
Deze avond in het glas ... Le Carillon de l'Angelus 2007 ... revisited !

Ik zag dat ik dit in 2015 slechts 85/100 gaf ... hmm. Momenteel toch een stuk hoger ... de avond zal bevestigen of ontkrachten.

Mathijs
Om wat op positieven te komen na de degustatie van deze avond: Château La Croix De Mouchet Montagne Saint-Emilion 2016.
Zachte cederneus, vloeit zalig binnen met een stroom van zwart fruit, perfecte balans in de afdronk van aciditeit en tannines.
Past zeer goed bij de Osso Bucco op zijn provencaals.
Zeer lekkere wijn voor 6.99€.
Vanavond Chateau Le Prieuré 2005 St-Emilion en Chateau Kirwan 2007 Margaux in het glas. Wink
Dit weekend zouden we eindenlijk eens moeten beginnen aan de Amarone degustatie, 7 fijne wijntjes staan te wachten...
Korte impressie: (mits meer tijd volgend de foto's en TN)
Boury (Michelen **)

Champagne: Fleury Blanc de Noirs

- Carpaccio: Jolly (Nature) Ferriol on passe au rouge
perfecte match, doorzichtige rode wijn, koel geserveerd, jong en overladen van rood fruit, pittig prikje er op en aangenaam zuurtje die perfecte mariage maakte met de carpacio.

- Parelhoentje: wijn vergeten maar maakte totaal geen indruk op mij;

- Dessert op basis van basilicum-ijs en variatie van snoep-kiwi:
Hier had de sommelier een Vittorio E. Figli Bera Moscato d'Asti 2016 voorgesteld.
Slecht 5% alcohol, licht geel, citrus, perzik, mango... dronk bijzonder vlot binnen maar vooral de frisheid blijft mij bij. Niks plakkerig, zwaar, ... wel eens de reden om het bij 1 glas Sauternes te houden. De sommelier zag hoe mijn echtgenote genoot van zijn 'métier' en kwam prompt het glas bijvullen Slurp

@ Jo & Olivier; misschien toch verplaatsen naar het desbetreffende item ang-el
Ik blijf haperen in het witte Bordeaux straatje .... Blanc de Chasse-Spleen 2014.
(16-12-2017 07:45 PM)jr02 schreef: [ -> ]Korte impressie: (mits meer tijd volgend de foto's en TN)
Boury (Michelen **)

Champagne: Fleury Blanc de Noirs

- Carpaccio: Jolly (Nature) Ferriol on passe au rouge
perfecte match, doorzichtige rode wijn, koel geserveerd, jong en overladen van rood fruit, pittig prikje er op en aangenaam zuurtje die perfecte mariage maakte met de carpacio.

- Parelhoentje: wijn vergeten maar maakte totaal geen indruk op mij;

- Dessert op basis van basilicum-ijs en variatie van snoep-kiwi:
Hier had de sommelier een Vittorio E. Figli Bera Moscato d'Asti 2016 voorgesteld.
Slecht 5% alcohol, licht geel, citrus, perzik, mango... dronk bijzonder vlot binnen maar vooral de frisheid blijft mij bij. Niks plakkerig, zwaar, ... wel eens de reden om het bij 1 glas Sauternes te houden. De sommelier zag hoe mijn echtgenote genoot van zijn 'métier' en kwam prompt het glas bijvullen Slurp

@ Jo & Olivier; misschien toch verplaatsen naar het desbetreffende item ang-el

Moscato d'Asti is ook zo'n wijn (cfr. Lambrusco) waar vele wijnliefhebbers ten onrechte de neus voor ophalen. Nochtans, indien goed gemaakt, gewoon heerlijk en puur plezier en je kan er eens van doordrinken!
Preuillac 2010 in het glas. Slurp
Nu: als aperitief Château de Varennes Savennières 2009. Dit kon een mooie wijn zijn zonder kurkgeur en kurksmaak en dit laatste heeft deze wijn.Sad
Straks: bij de lamskroon, Saia 2013 Feudo Macarri.
En misschien ook nog daarna dat wijntje van de Lidl: Fortezza Dei Colli Chianti Classico Riserva 2014.
(17-12-2017 09:16 PM)Benz schreef: [ -> ]
(17-12-2017 08:48 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Nu als aperitief Savennieres 2009 Chateau de Varennes. Dit moet een mooie wijn zonder kurkgeur en kurksmaak en dit laatste heeft deze wijn.Sad
Straks bij de lamskroon Saia 2013 Feudo Macarri.
En mechien ook no daarna dat wijntje van de Lidl: Fortezza Dei Colli Chianti Classico Riserva 2014.

Heel benieuwd wat deze Fortezza Dei Coli in het glas brengt. Wink

Benz graag je citaat verwijderen en vervangen door de verbeterde versie.Dit was een draft van mij en ging te vlug naar buiten.
Ik laat nog iets weten over de Fortezza Dei Colli .

Vervolg van het verhaal:

Hierbij mijn eerste bevindingen over deze wijn.

Direct van de fles het glas in.
Ik geloof erin ; een wijn die iets te bieden heeft behoeft geen lange beluchting met verwijderde kurk of decanteren. Dat wil niet zeggen dat de wijn zich het best dan zal voordoen zonder beluchting.

In kleur niet overgeconcentreerd.
In de neus fijnzinnig en discreet.
Zeer fluwelige aanzet in de mond met toetsen van rood fruit en kruiden.
In de afdronk iets scherpe tannines en de zuurtjes au point.
Mooie foutloze evenwichtige wijn
Een wijn die nu reeds vol te genieten is.

Om een vergelijking te maken met de Castello Di Querceto, Chianti Classico Riserva 2014. Deze Querceto heeft meer in zich wat betreft smaakpaneel, karakter, bewaarpotentieel.

Ik weet weinig over het proeverspanel dat deze wijn op een hoge trede plaatste maar de Castello Di Querceto, Chianti Classico Riserva 2014 krijgt van mij toch een aantal trapjes of treden hoger.
Deze Fortezza Dei Colli Chianti Classico Riserva 2014 had een prijskaartje van 6.99 £ of 9.4 €. en is dat zeker waard.
Ter vergelijking: de Castello Di Querceto, Chianti Classico Riserva 2014 betaalde ik 11.99€ en dan zit deze wijn beter wat betreft P/K.

Per gelegenheid drink ik deze Fortezza Dei Colli Chianti Classico Riserva 2014 eens naast een Fontodi 2014 die hier 2 tot 3 maal meer kost.

Ik ben ervan overtuigd dat velen deze wijn nu ook zouden hoger scoren omwille van zijn soepelheid en toegankelijkheid.
(26-05-2017 10:58 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Domaine de l' Arnesque 2010.
Ne gewone Côtes du Rhône Villages ; "allez" toch wat meer; ne Plan De Dieu.
Zeer lekker beestje. Er zal niet veel van overblijven deze avond.
En dat voor 6.35€.
Laat ze maar komen met hun wijnen van meer dan 30$.Wink

Nog eens dezelfde wijn in het glas
Ik blijf bij bovenstaande bewering.
En die wijn verveelt niet na het eerste of tweede glas.Wink
Dario Coos - Refosco 2014

Niet echt mijn ding. Lijkt ook iets te veel restsuiker te hebben en te weinig zuren waardoor het na 1 glas wat begint tegen te steken.

Geef mij dan maar de Schioppettino!
Chateau Nenin 2000 .... of hoe Pomerol moet ruiken en smaken HeartHeartHeart
Koppelingen