wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(06-01-2018 01:39 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-01-2018 07:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(04-01-2018 11:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-01-2018 10:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...

Hoe lang karaf, Mathijs?

Jo, gisteren een 3-tal uur karaf ... foute fles misschien ?
Ik herinner me de vorige fles ( pop and pour ) als veel beter.
Straks toch even de rest v/d fles proberen, mss totaal anders ...

Edit .... de overige helft had ik gisteren met kurk terug in de wijnkast gepropt.
Dan bij thuiskomst in de keuken, kurk eruit en op temperatuur laten komen.

En nu al een eerste glas gesnoept en .... een wereld van verschil met gisteren.
Overheerlijke neus van zoethout, chocolade, pruim en fijn zwart fruit.
In de mond ... zo zacht als zijde, tannines alsof ze van wolken zijn gemaakt, rond, sappig, sexy
En de afdronk .... spot on ... zo herinner ik mij top Pomerol wijnen .... wow.

Ik moet meer gebruik maken van de kelder in de winter om flessen op voorhand te "ventileren"

Mathijs

Ongelooflijk toch he...Die topwijnenuit Bordeaux zijn na een 10tal jaar nog steeds heel stug en hebben pakken zuurstof nodig. Ik herinner me ooit op de website van Leoville Poyferre dat men voor wijnen van jonger dan 10 jaar 24(!) uur karaf adviseerde...

Ik heb zo eens van een Portugese wijnboer een fles van 50€ meegekregen ... eens geopend blijft deze nog zeker een week goed zei hij ... de wijn was te jong en ik ging hem meenemen naar één van onze proeverijen dus ik heb hem 15 uur karaf gegeven, ik dacht zo'n stevig beestje met 'Porto looks' kan daar wel tegen, niet dus hij was geoxideerd.

Grtz
(06-01-2018 11:06 AM)fleer schreef: [ -> ]
(06-01-2018 01:39 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-01-2018 07:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(04-01-2018 11:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-01-2018 10:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...

Hoe lang karaf, Mathijs?

Jo, gisteren een 3-tal uur karaf ... foute fles misschien ?
Ik herinner me de vorige fles ( pop and pour ) als veel beter.
Straks toch even de rest v/d fles proberen, mss totaal anders ...

Edit .... de overige helft had ik gisteren met kurk terug in de wijnkast gepropt.
Dan bij thuiskomst in de keuken, kurk eruit en op temperatuur laten komen.

En nu al een eerste glas gesnoept en .... een wereld van verschil met gisteren.
Overheerlijke neus van zoethout, chocolade, pruim en fijn zwart fruit.
In de mond ... zo zacht als zijde, tannines alsof ze van wolken zijn gemaakt, rond, sappig, sexy
En de afdronk .... spot on ... zo herinner ik mij top Pomerol wijnen .... wow.

Ik moet meer gebruik maken van de kelder in de winter om flessen op voorhand te "ventileren"

Mathijs

Ongelooflijk toch he...Die topwijnenuit Bordeaux zijn na een 10tal jaar nog steeds heel stug en hebben pakken zuurstof nodig. Ik herinner me ooit op de website van Leoville Poyferre dat men voor wijnen van jonger dan 10 jaar 24(!) uur karaf adviseerde...

Ik heb zo eens van een Portugese wijnboer een fles van 50€ meegekregen ... eens geopend blijft deze nog zeker een week goed zei hij ... de wijn was te jong en ik ging hem meenemen naar één van onze proeverijen dus ik heb hem 15 uur karaf gegeven, ik dacht zo'n stevig beestje met 'Porto looks' kan daar wel tegen, niet dus hij was geoxideerd.

Grtz

Dat heb ik met Bordeaux, meestal vinden wij ze 's anderendaags al flink geoxideerd en dus drinken we ze dadelijk helemaal leeg.
(06-01-2018 02:30 PM)wvd schreef: [ -> ]
(06-01-2018 11:06 AM)fleer schreef: [ -> ]
(06-01-2018 01:39 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-01-2018 07:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(04-01-2018 11:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-01-2018 10:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...

Hoe lang karaf, Mathijs?

Jo, gisteren een 3-tal uur karaf ... foute fles misschien ?
Ik herinner me de vorige fles ( pop and pour ) als veel beter.
Straks toch even de rest v/d fles proberen, mss totaal anders ...

Edit .... de overige helft had ik gisteren met kurk terug in de wijnkast gepropt.
Dan bij thuiskomst in de keuken, kurk eruit en op temperatuur laten komen.

En nu al een eerste glas gesnoept en .... een wereld van verschil met gisteren.
Overheerlijke neus van zoethout, chocolade, pruim en fijn zwart fruit.
In de mond ... zo zacht als zijde, tannines alsof ze van wolken zijn gemaakt, rond, sappig, sexy
En de afdronk .... spot on ... zo herinner ik mij top Pomerol wijnen .... wow.

Ik moet meer gebruik maken van de kelder in de winter om flessen op voorhand te "ventileren"

Mathijs

Ongelooflijk toch he...Die topwijnenuit Bordeaux zijn na een 10tal jaar nog steeds heel stug en hebben pakken zuurstof nodig. Ik herinner me ooit op de website van Leoville Poyferre dat men voor wijnen van jonger dan 10 jaar 24(!) uur karaf adviseerde...

Ik heb zo eens van een Portugese wijnboer een fles van 50€ meegekregen ... eens geopend blijft deze nog zeker een week goed zei hij ... de wijn was te jong en ik ging hem meenemen naar één van onze proeverijen dus ik heb hem 15 uur karaf gegeven, ik dacht zo'n stevig beestje met 'Porto looks' kan daar wel tegen, niet dus hij was geoxideerd.

Grtz

Dat heb ik met Bordeaux, meestal vinden wij ze 's anderendaags al flink geoxideerd en dus drinken we ze dadelijk helemaal leeg.

Soms begrijp ik niet hoe hier veel forumbezoekers rode wijn beter vinden de tweede, derde, vierde........ dag.

Ik herinner me geen wijn uit mijn kelder die ik de tweede dag echt beter vond.( wel anders)
Maar de meeste rode wijnen drink ik dan wel na een aantal jaren kelderrust.
Ik pas dan ook geen vacuüm systeem toe of inertiseren.
In de meeste gevallen drink ik wijn direct van de fles in het glas.
Soms een paar uren laten verluchten met verwijderde kurk en uitzonderlijk decanteren om het bezinksel af te scheiden.
En wat oxidatie betreft heb ik met Bourgogne de ervaring dat deze veel gevoeliger zijn dan Bordeaux wijnen.
Ik sta vooral sceptisch voor schrale Bourgogne wijnen met een hoge aciditeit versus de hoeveelheid tannines.
(06-01-2018 07:14 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(06-01-2018 02:30 PM)wvd schreef: [ -> ]
(06-01-2018 11:06 AM)fleer schreef: [ -> ]
(06-01-2018 01:39 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-01-2018 07:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(04-01-2018 11:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-01-2018 10:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...

Hoe lang karaf, Mathijs?

Jo, gisteren een 3-tal uur karaf ... foute fles misschien ?
Ik herinner me de vorige fles ( pop and pour ) als veel beter.
Straks toch even de rest v/d fles proberen, mss totaal anders ...

Edit .... de overige helft had ik gisteren met kurk terug in de wijnkast gepropt.
Dan bij thuiskomst in de keuken, kurk eruit en op temperatuur laten komen.

En nu al een eerste glas gesnoept en .... een wereld van verschil met gisteren.
Overheerlijke neus van zoethout, chocolade, pruim en fijn zwart fruit.
In de mond ... zo zacht als zijde, tannines alsof ze van wolken zijn gemaakt, rond, sappig, sexy
En de afdronk .... spot on ... zo herinner ik mij top Pomerol wijnen .... wow.

Ik moet meer gebruik maken van de kelder in de winter om flessen op voorhand te "ventileren"

Mathijs

Ongelooflijk toch he...Die topwijnenuit Bordeaux zijn na een 10tal jaar nog steeds heel stug en hebben pakken zuurstof nodig. Ik herinner me ooit op de website van Leoville Poyferre dat men voor wijnen van jonger dan 10 jaar 24(!) uur karaf adviseerde...

Ik heb zo eens van een Portugese wijnboer een fles van 50€ meegekregen ... eens geopend blijft deze nog zeker een week goed zei hij ... de wijn was te jong en ik ging hem meenemen naar één van onze proeverijen dus ik heb hem 15 uur karaf gegeven, ik dacht zo'n stevig beestje met 'Porto looks' kan daar wel tegen, niet dus hij was geoxideerd.

Grtz

Dat heb ik met Bordeaux, meestal vinden wij ze 's anderendaags al flink geoxideerd en dus drinken we ze dadelijk helemaal leeg.

Soms begrijp ik niet hoe hier veel forumbezoekers rode wijn beter vinden de tweede, derde, vierde........ dag.

Ik herinner me geen wijn uit mijn kelder die ik de tweede dag echt beter vond.( wel anders)
Maar de meeste rode wijnen drink ik dan wel na een aantal jaren kelderrust.
Ik pas dan ook geen vacuüm systeem toe of inertiseren.
In de meeste gevallen drink ik wijn direct van de fles in het glas.
Soms een paar uren laten verluchten met verwijderde kurk en uitzonderlijk decanteren om het bezinksel af te scheiden.
En wat oxidatie betreft heb ik met Bourgogne de ervaring dat deze veel gevoeliger zijn dan Bordeaux wijnen.
Ik sta vooral sceptisch voor schrale Bourgogne wijnen met een hoge aciditeit versus de hoeveelheid tannines.

Hier gebeurd het ook wel eens dat ik de echt jonge wijnen beter vind op dag 2 en jawel soms zelfs nog beter op dag 3, en jonge wijn betekend voor mij elke wijn die jonger is dan een 7 tal jaar. Al de andere oudere en echte oude wijnen drink je best volledig leeg op dag 1, hier ook steeds zonder decanteren en meestal 5 uur op voorhand geopend met meteen na openen een klein proefglaasje zodat er beetje meer zuurstof aan de wijn kan. Wink
Citaat:Ik herinner me geen wijn uit mijn kelder die ik de tweede dag echt beter vond.

Van de Bibian 2010 die ik deze week dronk, vond ik dat nu wel, zelfs nog goed op dag 3 (geen koelkast of niks) maar dat was dan ook wel een stevig, jong beestje.
(06-01-2018 10:59 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik herinner me geen wijn uit mijn kelder die ik de tweede dag echt beter vond.

Van de Bibian 2010 die ik deze week dronk, vond ik dat nu wel, zelfs nog goed op dag 3 (geen koelkast of niks) maar dat was dan ook wel een stevig, jong beestje.

Das nu een perfect voorbeeld, deze wijn is idd een stevig beestje dat heel wat tijd nodig heeft, bewaard super goed en gaat heel lang mee! De 2003 waar ik een kistje van liggen had en vorig jaar mijn laatste flesje van dronk was nog steeds heel mooi. Slurp
(06-01-2018 11:15 PM)Benz schreef: [ -> ]
(06-01-2018 10:59 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik herinner me geen wijn uit mijn kelder die ik de tweede dag echt beter vond.

Van de Bibian 2010 die ik deze week dronk, vond ik dat nu wel, zelfs nog goed op dag 3 (geen koelkast of niks) maar dat was dan ook wel een stevig, jong beestje.

Das nu een perfect voorbeeld, deze wijn is idd een stevig beestje dat heel wat tijd nodig heeft, bewaard super goed en gaat heel lang mee! De 2003 waar ik een kistje van liggen had en vorig jaar mijn laatste flesje van dronk was nog steeds heel mooi. Slurp

Olivieren Benz, bedankt voor jullie reacties en ervaringen.
Maar op mijne ouwe dag verkeer ik in en stadium van evaluaties waar ik moeilijk afstand van kan doen.
Enkele subtiele of fragiele elementen zowel in geur als smaak die verdwijnen of afvlakken de 2de of volgende dagen
Ook dat dikwijls fraîcheur en het knapperige van de wijn te lijden heeft de tweede of derde dag
En dan spreek ik niet over oxidatieve kenmerken die ik in de wijn terugvind.
Maar ik wil mijn benadering zeker niet opdringen aan andere wijnfanaten die hier anders over denken.
(06-01-2018 11:50 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(06-01-2018 11:15 PM)Benz schreef: [ -> ]
(06-01-2018 10:59 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik herinner me geen wijn uit mijn kelder die ik de tweede dag echt beter vond.

Van de Bibian 2010 die ik deze week dronk, vond ik dat nu wel, zelfs nog goed op dag 3 (geen koelkast of niks) maar dat was dan ook wel een stevig, jong beestje.

Das nu een perfect voorbeeld, deze wijn is idd een stevig beestje dat heel wat tijd nodig heeft, bewaard super goed en gaat heel lang mee! De 2003 waar ik een kistje van liggen had en vorig jaar mijn laatste flesje van dronk was nog steeds heel mooi. Slurp

Olivieren Benz, bedankt voor jullie reacties en ervaringen.
Maar op mijne ouwe dag verkeer ik in en stadium van evaluaties waar ik moeilijk afstand van kan doen.
Enkele subtiele of fragiele elementen zowel in geur als smaak die verdwijnen of afvlakken de 2de of volgende dagen
Ook dat dikwijls fraîcheur en het knapperige van de wijn te lijden heeft de tweede of derde dag
En dan spreek ik niet over oxidatieve kenmerken die ik in de wijn terugvind.
Maar ik wil mijn benadering zeker niet opdringen aan andere wijnfanaten die hier anders over denken.

De reden voor het verschillend aanvoelen heb je zelf al aangehaald, Don. Jij drinkt bijna voornamelijk wijnen die al mooi op dronk zijn. In dat geval is sparen voor de tweede dag inderdaad geen goed idee. Ik heb zelf nu al een behoorlijk aantal flessen Bordeaux die mooi op dronk zijn, maar ik drink die nooit alleen. Niet omdat ik er geen zin in heb, maar omdat ze dan op de dag zelf op moeten. En mijn vrouw drinkt jammer genoeg nog amper mee.
De dag erna is een Bordeaux op dronk inderdaad quasi altijd geoxideerd.
Maar jongere wijnen kunnen er wel baat bij hebben een dag of twee open te staan. Persoonlijk vind ik dan meestal de derde dag de beste. De tweede dag kan het nogal eens tegenvallen, de fraicheur waarover je spreekt lijkt dan inderdaad soms vervangen door tannines of overdreven hout. Maar op de derde dag komt dan het fruit terug en heb je een zeer drinkbare wijn in het glas.
Ik spreek nu uiteraard in algemene termen, het verschilt natuurlijk van wijn tot wijn. En zeker weten doe je nooit, elke fles blijft een verrassing.
En dat maakt onze passie zo leuk. Als er iéts is wat een mens graag heeft, is het wel om verrast te worden Wink
(06-01-2018 11:50 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(06-01-2018 11:15 PM)Benz schreef: [ -> ]
(06-01-2018 10:59 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik herinner me geen wijn uit mijn kelder die ik de tweede dag echt beter vond.

Van de Bibian 2010 die ik deze week dronk, vond ik dat nu wel, zelfs nog goed op dag 3 (geen koelkast of niks) maar dat was dan ook wel een stevig, jong beestje.

Das nu een perfect voorbeeld, deze wijn is idd een stevig beestje dat heel wat tijd nodig heeft, bewaard super goed en gaat heel lang mee! De 2003 waar ik een kistje van liggen had en vorig jaar mijn laatste flesje van dronk was nog steeds heel mooi. Slurp

Olivieren Benz, bedankt voor jullie reacties en ervaringen.
Maar op mijne ouwe dag verkeer ik in en stadium van evaluaties waar ik moeilijk afstand van kan doen.
Enkele subtiele of fragiele elementen zowel in geur als smaak die verdwijnen of afvlakken de 2de of volgende dagen
Ook dat dikwijls fraîcheur en het knapperige van de wijn te lijden heeft de tweede of derde dag
En dan spreek ik niet over oxidatieve kenmerken die ik in de wijn terugvind.
Maar ik wil mijn benadering zeker niet opdringen aan andere wijnfanaten die hier anders over denken.

Begrijp ik maar al te goed en in 90% van de wijnen is dat bij mij ook het geval, en de oudere wijnen moeten zelf steeds op dag 1 leeg dat is bij mij ook altijd 100% het geval! Maar ik drink af en toe ook wel eens graag een jonge wijn Wink, en bij sommige jonge wijnen kan het soms zijn dat ik een wijn na een proefglaasje meteen terug wegzet met de kurk erop op een koele plek, let op hier gaat het dan meestal over krachtige stevige jonge wijnen waar veel potentieel en bewaarkracht in zit, een wijn waar niets inzit daar kan later ook niets uitkomen ook niet een dag later. Deze jonge krachtige wijnen zijn dan meestal beter de 2de dag en in sommige gevallen zelfs de 3de dag nog mooier. B.V. bij een hele jonge Puygeraud of Koyle Royale beide 2 jonge stevige wijntjes met een enorm bewaarpotentieel. Wink
(07-01-2018 01:30 PM)Benz schreef: [ -> ]
(06-01-2018 11:50 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(06-01-2018 11:15 PM)Benz schreef: [ -> ]
(06-01-2018 10:59 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik herinner me geen wijn uit mijn kelder die ik de tweede dag echt beter vond.

Van de Bibian 2010 die ik deze week dronk, vond ik dat nu wel, zelfs nog goed op dag 3 (geen koelkast of niks) maar dat was dan ook wel een stevig, jong beestje.

Das nu een perfect voorbeeld, deze wijn is idd een stevig beestje dat heel wat tijd nodig heeft, bewaard super goed en gaat heel lang mee! De 2003 waar ik een kistje van liggen had en vorig jaar mijn laatste flesje van dronk was nog steeds heel mooi. Slurp

Olivieren Benz, bedankt voor jullie reacties en ervaringen.
Maar op mijne ouwe dag verkeer ik in en stadium van evaluaties waar ik moeilijk afstand van kan doen.
Enkele subtiele of fragiele elementen zowel in geur als smaak die verdwijnen of afvlakken de 2de of volgende dagen
Ook dat dikwijls fraîcheur en het knapperige van de wijn te lijden heeft de tweede of derde dag
En dan spreek ik niet over oxidatieve kenmerken die ik in de wijn terugvind.
Maar ik wil mijn benadering zeker niet opdringen aan andere wijnfanaten die hier anders over denken.

Begrijp ik maar al te goed en in 90% van de wijnen is dat bij mij ook het geval, en de oudere wijnen moeten zelf steeds op dag 1 leeg dat is bij mij ook altijd 100% het geval! Maar ik drink af en toe ook wel eens graag een jonge wijn Wink, en bij sommige jonge wijnen kan het soms zijn dat ik een wijn na een proefglaasje meteen terug wegzet met de kurk erop op een koele plek, let op hier gaat het dan meestal over krachtige stevige jonge wijnen waar veel potentieel en bewaarkracht in zit, een wijn waar niets inzit daar kan later ook niets uitkomen ook niet een dag later. Deze jonge krachtige wijnen zijn dan meestal beter de 2de dag en in sommige gevallen zelfs de 3de dag nog mooier. B.V. bij een hele jonge Puygeraud of Koyle Royale beide 2 jonge stevige wijntjes met een enorm bewaarpotentieel. Wink

Hangt toch altijd af van de wijn. Gisteren laatste glas uit een (proef)fles die 4 dagen open stond en de wijn was tiptop, wel een enorme krachtpatser.
Chateau Beaumont 2015 vanavond in het glas, 1ste flesje van 6. Redelijk hoge verwachtingen want dit Chateau brengt steeds kwaliteit en na dat beetje 2015 dat ik proefde beloofd dit weer veel goeds! Wink
Als apperitief:Domaine Coste Chaude 2016 - Trilogy
Een Visan Cote Du Rhône wijn op basis van Grenache blanc, Viognier en Roussanne.
Prachtig resultaat ; rijkelijk aan aroma's en smaken.
Foutloze onberispelijke wijn.
90+
Prijsklasse: 10.99€ (okt. 2017)
Oorsprong: CORA
Bij de zwarte pensen, compote en fritjes:
Torrione 2009 Petrolo IGT
Een zeer toegankelijke wijn die er vlot binnen gaat.
Toch vind ik dat deze wijn karakter en persoonlijkheid mist; ik vind hem iets te alledaags.
Maar bij een dagelijkse kost zoals zwarte pensen met compote is hij goed op zijn plaats.
88-89
Prijsklasse:19,95 € (juni 2014)
Herkomst: Superiore.de
Nog nooit gehoord van zwarte pensen. Mooi! Bloedworst dus!
(17-01-2018 02:40 AM)Jeroen Pieter schreef: [ -> ]Nog nooit gehoord van zwarte pensen. Mooi! Bloedworst dus!

Zet maar op de kaart, JP! Wink
(17-01-2018 10:32 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(17-01-2018 02:40 AM)Jeroen Pieter schreef: [ -> ]Nog nooit gehoord van zwarte pensen. Mooi! Bloedworst dus!

Zet maar op de kaart, JP! Wink
Zwette pensen, bloedtrippen, ... Op Wetteren-ten-Ede topspecialiteit bij Drieghe...
(17-01-2018 12:53 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Bij de zwarte pensen, compote en fritjes:
Torrione 2009 Petrolo IGT
Een zeer toegankelijke wijn die er vlot binnen gaat.
Toch vind ik dat deze wijn karakter en persoonlijkheid mist; ik vind hem iets te alledaags.
Maar bij een dagelijkse kost zoals zwarte pensen met compote is hij goed op zijn plaats.
88-89
Prijsklasse:19,95 € (juni 2014)
Herkomst: Superiore.de

Zwarte pens en appelmoes en friet combineren met (moderne) sangiovese?

aaarggl Wat een idee
(17-01-2018 12:18 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(17-01-2018 12:53 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Bij de zwarte pensen, compote en fritjes:
Torrione 2009 Petrolo IGT
Een zeer toegankelijke wijn die er vlot binnen gaat.
Toch vind ik dat deze wijn karakter en persoonlijkheid mist; ik vind hem iets te alledaags.
Maar bij een dagelijkse kost zoals zwarte pensen met compote is hij goed op zijn plaats.
88-89
Prijsklasse:19,95 € (juni 2014)
Herkomst: Superiore.de

Zwarte pens en appelmoes en friet combineren met (moderne) sangiovese?

aaarggl Wat een idee

Hier had ik toch ook een biertje bij gedronken nono Nochtans zoveel mogelijke gerechten waar sangiovese het goed bij doet.
(17-01-2018 04:44 PM)33S schreef: [ -> ]
(17-01-2018 12:18 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(17-01-2018 12:53 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Bij de zwarte pensen, compote en fritjes:
Torrione 2009 Petrolo IGT
Een zeer toegankelijke wijn die er vlot binnen gaat.
Toch vind ik dat deze wijn karakter en persoonlijkheid mist; ik vind hem iets te alledaags.
Maar bij een dagelijkse kost zoals zwarte pensen met compote is hij goed op zijn plaats.
88-89
Prijsklasse:19,95 € (juni 2014)
Herkomst: Superiore.de

Zwarte pens en appelmoes en friet combineren met (moderne) sangiovese?

aaarggl Wat een idee

Hier had ik toch ook een biertje bij gedronken nono Nochtans zoveel mogelijke gerechten waar sangiovese het goed bij doet.

Ik zou zelfs meer zeggen: als er frieten aan te pas komen drink ik er meestal liever bier bij. But that's just me Wink
Kzal nog meer zeggen!
puke zwarte pensen! Rolleyes

Momenteel een Cola Life aant drinken.
Citaat:Momenteel een Cola Life aant drinken.

Beetje hoog in de zuren waarschijnlijk? Rolleyes
(17-01-2018 08:12 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Momenteel een Cola Life aant drinken.

Beetje hoog in de zuren waarschijnlijk? Rolleyes

Al blij dat t geen Cola Zero is Rolleyes
Vaak ben ik te nieuwsgierig naar een wijn of heb ik daar gewoon zin in.
Ongeacht wat ik daar bij eet.

Open die fles.

En dan ontdek je dat een mooie Medoc soms heel goed samen gaat met Thaise curry...

En mocht het echt niet gaan, dan drink ik de wijn na de piepers.
(17-01-2018 08:51 PM)Jeroen Pieter schreef: [ -> ]Vaak ben ik te nieuwsgierig naar een wijn of heb ik daar gewoon zin in.
Ongeacht wat ik daar bij eet.

Open die fles.

En dan ontdek je dat een mooie Medoc soms heel goed samen gaat met Thaise curry...

En mocht het echt niet gaan, dan drink ik de wijn na de piepers.

Wel Jeroen Pieter als je een mooie Medoc soms heel goed samen vindt met Thaise curry dan gun ik je dat zeker.
En doe vooral nooit afstand van je persoonlijke smaak.

Vraag me niet wat het verschil is tussen de Thaise curry en de gewone curry want ik weet dit niet.
Wat ik wel weet is het volgende gerecht: goed doorbraden Bressekip met wilde rijst en currysaus door mijn wederhelft bereid ( geen pakjes)zijn voor mij een delicatesse.
Ik zal dan ook niet nalaten een goede zachte belegen medoc met dit gerecht te laten paren.(In tegenspraak met kenners die kip willen geserveerd zien met een lichte Gamay, Beaujolais of witte wijn)

En aan alle forumbezoekers met hun reacties op mijn combinatie Sangiovese wijn bloedworst (zwarte pens), appelcompote, fritjes mijn oprechte dank.
Ik verwachtte inderdaad dit soort reacties.
BTW ik ken twee gerenommeerde restaurants waar ik reeds aperitiefhapjes kreeg aangeboden met bloedworst als basisproduct.
Een delicatesse.Slurp
(18-01-2018 12:56 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(17-01-2018 08:51 PM)Jeroen Pieter schreef: [ -> ]Vaak ben ik te nieuwsgierig naar een wijn of heb ik daar gewoon zin in.
Ongeacht wat ik daar bij eet.

Open die fles.

En dan ontdek je dat een mooie Medoc soms heel goed samen gaat met Thaise curry...

En mocht het echt niet gaan, dan drink ik de wijn na de piepers.

Wel Jeroen Pieter als je een mooie Medoc soms heel goed samen vindt met Thaise curry dan gun ik je dat zeker.
En doe vooral nooit afstand van je persoonlijke smaak.

Vraag me niet wat het verschil is tussen de Thaise curry en de gewone curry want ik weet dit niet.
Wat ik wel weet is het volgende gerecht: goed doorbraden Bressekip met wilde rijst en currysaus door mijn wederhelft bereid ( geen pakjes)zijn voor mij een delicatesse.
Ik zal dan ook niet nalaten een goede zachte belegen medoc met dit gerecht te laten paren.(In tegenspraak met kenners die kip willen geserveerd zien met een lichte Gamay, Beaujolais of witte wijn)

En aan alle forumbezoekers met hun reacties op mijn combinatie Sangiovese wijn bloedworst (zwarte pens), appelcompote, fritjes mijn oprechte dank.
Ik verwachtte inderdaad dit soort reacties.
BTW ik ken twee gerenommeerde restaurants waar ik reeds aperitiefhapjes kreeg aangeboden met bloedworst als basisproduct.
Een delicatesse.Slurp

Idd. heerlijk bloedworst, als aperitief bv. bloedworst met sint-jakobsvrucht! Slurp
100% akkoord en gaat inderdaad wonderwel samen met Coquile
(18-01-2018 12:56 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(17-01-2018 08:51 PM)Jeroen Pieter schreef: [ -> ]Vaak ben ik te nieuwsgierig naar een wijn of heb ik daar gewoon zin in.
Ongeacht wat ik daar bij eet.

Open die fles.

En dan ontdek je dat een mooie Medoc soms heel goed samen gaat met Thaise curry...

En mocht het echt niet gaan, dan drink ik de wijn na de piepers.

Wel Jeroen Pieter als je een mooie Medoc soms heel goed samen vindt met Thaise curry dan gun ik je dat zeker.
En doe vooral nooit afstand van je persoonlijke smaak.

Vraag me niet wat het verschil is tussen de Thaise curry en de gewone curry want ik weet dit niet.
Wat ik wel weet is het volgende gerecht: goed doorbraden Bressekip met wilde rijst en currysaus door mijn wederhelft bereid ( geen pakjes)zijn voor mij een delicatesse.
Ik zal dan ook niet nalaten een goede zachte belegen medoc met dit gerecht te laten paren.(In tegenspraak met kenners die kip willen geserveerd zien met een lichte Gamay, Beaujolais of witte wijn)

En aan alle forumbezoekers met hun reacties op mijn combinatie Sangiovese wijn bloedworst (zwarte pens), appelcompote, fritjes mijn oprechte dank.
Ik verwachtte inderdaad dit soort reacties.
BTW ik ken twee gerenommeerde restaurants waar ik reeds aperitiefhapjes kreeg aangeboden met bloedworst als basisproduct.
Een delicatesse.Slurp

"Le boudin noir" van topkwaliteit schaar ik inderdaad onder de noemer "ware delicatesse". De zwarte, en witte, pensen van Le Comptoir de Tom in Brussel zijn zo'n ware delicatessen. Ik zou er wel eerder een goeie Côtes du Rhône of mooie syrah bij opengetrokken hebben.
Citaat:"Le boudin noir" van topkwaliteit schaar ik inderdaad onder de noemer "ware delicatesse". De zwarte, en witte, pensen van Le Comptoir de Tom in Brussel zijn zo'n ware delicatessen. Ik zou er wel eerder een goeie Côtes du Rhône of mooie syrah bij opengetrokken hebben.

Wel, bedankt voor de tip, Innesto! Dit was binnen wandelafsrand van mijn werk dus ik ben er deze middag om geweest. Na de discussie hier had ik er erg zin in gekregen. De zwarte pens is inderdaad zeer lekker!
En ik heb hem gegeten met een nero di troia. Wat ik een geslaagde combinatie vond.
Zaterdag bij schoonzus en vriend op bezoek.
Ik had zowel flesje rood als wit mee, Chateau Lalande Borie 2012, St-Julien, Chateau Lamothe-Bouscaut 2014 Pessac Leognan.
Schoonbroer had Chateau La Tour Carnet "Cuvée La Bravoure" 2009 (81% Merlot, 19% CS) en Chateau Blanc de Chasse Spleen 2014.
Beide rode wijnen zelfde tijd open, 2tal uurtjes voor de maaltijd.
Ietwat kurk in de neus bij de La Tour Carnet dacht ik, maar controle door de vrouw bleek mn ongerustheid ongegrond...
We drinken eerst de La Tour Carnet, waar nu overduidelijk kurk waar te nemen isbanghead
Verdorie, had ik nu maar op mn eigen neus vertrouwd, dan hadden we nog kunnen omruilen, nu was de winkel uiteraard al geslotenSad
Enfin, toch in het glas maar moeilijk te genieten.
Daarna de Lalande Borie, das een ander verhaal, niks genoteerd maar ie was lekker Slurp, das voldoende Wink
De witte bleven dicht Sleepy
(22-01-2018 07:58 PM)Biff schreef: [ -> ]Zaterdag bij schoonzus en vriend op bezoek.
Ik had zowel flesje rood als wit mee, Chateau Lalande Borie 2012, St-Julien, Chateau Lamothe-Bouscaut 2014 Pessac Leognan.
Schoonbroer had Chateau La Tour Carnet "Cuvée La Bravoure" 2009 (81% Merlot, 19% CS) en Chateau Blanc de Chasse Spleen 2014.
Beide rode wijnen zelfde tijd open, 2tal uurtjes voor de maaltijd.
Ietwat kurk in de neus bij de La Tour Carnet dacht ik, maar controle door de vrouw bleek mn ongerustheid ongegrond...
We drinken eerst de La Tour Carnet, waar nu overduidelijk kurk waar te nemen isbanghead
Verdorie, had ik nu maar op mn eigen neus vertrouwd, dan hadden we nog kunnen omruilen, nu was de winkel uiteraard al geslotenSad
Enfin, toch in het glas maar moeilijk te genieten.
Daarna de Lalande Borie, das een ander verhaal, niks genoteerd maar ie was lekker Slurp, das voldoende Wink
De witte bleven dicht Sleepy

La Bravoure, nooit van gehoord, soort luxe cuvee?
(22-01-2018 08:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-01-2018 07:58 PM)Biff schreef: [ -> ]Zaterdag bij schoonzus en vriend op bezoek.
Ik had zowel flesje rood als wit mee, Chateau Lalande Borie 2012, St-Julien, Chateau Lamothe-Bouscaut 2014 Pessac Leognan.
Schoonbroer had Chateau La Tour Carnet "Cuvée La Bravoure" 2009 (81% Merlot, 19% CS) en Chateau Blanc de Chasse Spleen 2014.
Beide rode wijnen zelfde tijd open, 2tal uurtjes voor de maaltijd.
Ietwat kurk in de neus bij de La Tour Carnet dacht ik, maar controle door de vrouw bleek mn ongerustheid ongegrond...
We drinken eerst de La Tour Carnet, waar nu overduidelijk kurk waar te nemen isbanghead
Verdorie, had ik nu maar op mn eigen neus vertrouwd, dan hadden we nog kunnen omruilen, nu was de winkel uiteraard al geslotenSad
Enfin, toch in het glas maar moeilijk te genieten.
Daarna de Lalande Borie, das een ander verhaal, niks genoteerd maar ie was lekker Slurp, das voldoende Wink
De witte bleven dicht Sleepy

La Bravoure, nooit van gehoord, soort luxe cuvee?
Awel Jo, ik had er dus ook nog nooit van gehoord!
Ik verwachtte er wel wat van, Bernard kennende Smile, maar het werd niet ingelost door de kurkSad
Koppelingen