(09-03-2018 05:44 PM)Biff schreef: [ -> ]Zopas Chateau Gloria 2002 in de karaf gegoten.
Halfuurtje lucht geven, daarna terug de fles in!
Vanavond of morgen meer....
Aiaiaiaiai, "double décantation", zeer sterk af te raden voor Bordeaux en dan nog wachten tot morgen....!!
Als ik dat thuis doe weigert mijn vrouw gegarandeerd om zelfs maar 1 slok te nemen want dan vind ze hem helemaal geoxideerd. Het is zonder overgieten al bijna niet mogelijk om een jongere Bx tot s' anderendaags in leven te houden, laat staan 1 van 15 jaar. Nooit doen!!
(09-03-2018 06:12 PM)wvd schreef: [ -> ] (09-03-2018 05:44 PM)Biff schreef: [ -> ]Zopas Chateau Gloria 2002 in de karaf gegoten.
Halfuurtje lucht geven, daarna terug de fles in!
Vanavond of morgen meer....
Aiaiaiaiai, "double décantation", zeer sterk af te raden voor Bordeaux en dan nog wachten tot morgen....!!
Als ik dat thuis doe weigert mijn vrouw gegarandeerd om zelfs maar 1 slok te nemen want dan vind ze hem helemaal geoxideerd. Het is zonder overgieten al bijna niet mogelijk om een jongere Bx tot s' anderendaags in leven te houden, laat staan 1 van 15 jaar. Nooit doen!!
Ik vrees dat WVD gelijk heeft, Biff. De wijn is ook niet zo jong meer hé. Gewoon een uurtje (of 2) laten ontluchten voor inschenken lijkt me voldoende. En dan zal er waarschijnlijk nog evolutie zijn in het glas, maar dat maakt het net interessant.
(09-03-2018 06:40 PM)Fre schreef: [ -> ] (09-03-2018 06:12 PM)wvd schreef: [ -> ] (09-03-2018 05:44 PM)Biff schreef: [ -> ]Zopas Chateau Gloria 2002 in de karaf gegoten.
Halfuurtje lucht geven, daarna terug de fles in!
Vanavond of morgen meer....
Aiaiaiaiai, "double décantation", zeer sterk af te raden voor Bordeaux en dan nog wachten tot morgen....!!
Als ik dat thuis doe weigert mijn vrouw gegarandeerd om zelfs maar 1 slok te nemen want dan vind ze hem helemaal geoxideerd. Het is zonder overgieten al bijna niet mogelijk om een jongere Bx tot s' anderendaags in leven te houden, laat staan 1 van 15 jaar. Nooit doen!!
Ik vrees dat WVD gelijk heeft, Biff. De wijn is ook niet zo jong meer hé. Gewoon een uurtje (of 2) laten ontluchten voor inschenken lijkt me voldoende. En dan zal er waarschijnlijk nog evolutie zijn in het glas, maar dat maakt het net interessant.
Wijnen van die leeftijd doe ik tegenwoordig gewoon de dag ervoor open, slokje eruit, koel zetten en de dag erop zijn ze pico bello.
Nu, half uurtje lucht en fles in is ook perfect hoor, maar dan dezelfde dag wel opdrinken. In dat geval mag dat half uurtje zelfs wat meer zijn.
Ik denk trouwens dat Biff de wijn voor vandaag heeft geprepareerd en gewoon het verslag voor vanavond of morgen zal zijn. Begrijpend lezen he mannen
(09-03-2018 06:44 PM)vinejo schreef: [ -> ] (09-03-2018 06:40 PM)Fre schreef: [ -> ] (09-03-2018 06:12 PM)wvd schreef: [ -> ] (09-03-2018 05:44 PM)Biff schreef: [ -> ]Zopas Chateau Gloria 2002 in de karaf gegoten.
Halfuurtje lucht geven, daarna terug de fles in!
Vanavond of morgen meer....
Aiaiaiaiai, "double décantation", zeer sterk af te raden voor Bordeaux en dan nog wachten tot morgen....!!
Als ik dat thuis doe weigert mijn vrouw gegarandeerd om zelfs maar 1 slok te nemen want dan vind ze hem helemaal geoxideerd. Het is zonder overgieten al bijna niet mogelijk om een jongere Bx tot s' anderendaags in leven te houden, laat staan 1 van 15 jaar. Nooit doen!!
Ik vrees dat WVD gelijk heeft, Biff. De wijn is ook niet zo jong meer hé. Gewoon een uurtje (of 2) laten ontluchten voor inschenken lijkt me voldoende. En dan zal er waarschijnlijk nog evolutie zijn in het glas, maar dat maakt het net interessant.
Wijnen van die leeftijd doe ik tegenwoordig gewoon de dag ervoor open, slokje eruit, koel zetten en de dag erop zijn ze pico bello.
Nu, half uurtje lucht en fles in is ook perfect hoor, maar dan dezelfde dag wel opdrinken. In dat geval mag dat half uurtje zelfs wat meer zijn.
Ik denk trouwens dat Biff de wijn voor vandaag heeft geprepareerd en gewoon het verslag voor vanavond of morgen zal zijn. Begrijpend lezen he mannen
Dat bedoelde ik inderdaad!
Gisteravond de Sylvaner 2014 van Zusslin. Doorgaans geen Sylvanerfan maar van dit domein al erg goede riesling gedronken, dus toch eens proberen.
Strogeel van kleur, citrusvruchten in de neus, even zacht als fruitig in de mond. Een Sylvaner van dit niveau was ik nog niet tegengekomen.
Daarna een Domaine Grosbois 2016 Chinon. Die viel me wat tegen: gesloten, stug, veel minder uitgesproken aroma dan de wijnen van Baudry, Lambert, Thierry Germain, ... Natuurlijk wel erg jong om te drinken, beetje vreemd dat ze dit jaartal schonken in de wijnbar, al denk ik niet dat het nog goed komt met deze wijn.
Campet 2015, dringend weer wat van gaan bijhalen!
(11-03-2018 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Campet 2015, dringend weer wat van gaan bijhalen!
Is bij mij al deze dinsdag gebeurd.
Wel 7.99€ i.p.v. 7,59€.
Ook de Beaumont van 11.99€ naar 12.99€.
Vylyan 2015: villany franc
fijn, elegant, complex, rode kers, noorderkriek, aangename zuren, 13.5% alcohol maar evenwichtig
(11-03-2018 11:59 PM)Christine schreef: [ -> ]Vylyan 2015: villany franc
fijn, elegant, complex, rode kers, noorderkriek, aangename zuren, 13.5% alcohol maar evenwichtig
Cabernet franc uit Hongarije, kan schítterend zijn! Vorig jaar de Mondivin gedronken, ook 100% Cab franc en kon makkelijk mee met de betere Bordeaux...
Chateau L'Armont 2012 Saint-Emilion Grand Cru.
Dit is een zeer mooie wijn.
Nu al 90+
Spijtig: maar één flesje en te vlug gedronken.
Als ik de 2015 of 2016 op de kop kan tikken aan een schappelijke prijs dan komen er min. 6 flessen van dit domein in de -1.
Edit:
Toen ik nu later de aankoopprijs ging opzoeken zegde mijn archief dat ik er twee flessen van kocht.
Waar heb ik nu die tweede fles gelegd?
En met een beetje opzoekwerk;
"Cette propriété appartenant au Château l'Arrosée, produit cet excellent Saint-Emilion Grand Cru, "
Misschien dat dit ook iets te maken heeft met de kwaliteit.
Een tijd geleden met een andere wijnliefhebber aan ruilhandel gedaan.
Hij kreeg een fles Palmer 1998, ik kreeg een fles Lynch-Bages 1998.
Twee gelukkige mensen ... heerlijk mooie verouderde Bordeaux
.
Mathijs
(17-03-2018 09:17 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Een tijd geleden met een andere wijnliefhebber aan ruilhandel gedaan.
Hij kreeg een fles Palmer 1998, ik kreeg een fles Lynch-Bages 1998.
Twee gelukkige mensen ... heerlijk mooie verouderde Bordeaux .
Mathijs
Lynch-Bages schitterende wijn, één van mijn favorieten!
(17-03-2018 09:17 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Een tijd geleden met een andere wijnliefhebber aan ruilhandel gedaan.
Hij kreeg een fles Palmer 1998, ik kreeg een fles Lynch-Bages 1998.
Twee gelukkige mensen ... heerlijk mooie verouderde Bordeaux .
Mathijs
Na de Léoville-Poyferré vorige week, ben ik nogmaals tot het besef gekomen dat mooi verouderde Bdx toch zo mooi kan zijn en dat ik dus dringend hiervan moet bijkopen...
(18-03-2018 10:43 AM)TheWineVet schreef: [ -> ] (17-03-2018 09:17 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Een tijd geleden met een andere wijnliefhebber aan ruilhandel gedaan.
Hij kreeg een fles Palmer 1998, ik kreeg een fles Lynch-Bages 1998.
Twee gelukkige mensen ... heerlijk mooie verouderde Bordeaux .
Mathijs
Na de Léoville-Poyferré vorige week, ben ik nogmaals tot het besef gekomen dat mooi verouderde Bdx toch zo mooi kan zijn en dat ik dus dringend hiervan moet bijkopen...
Inderdaad
deel die mening ook!
Grtz
Gisteren met de ouders gaan eten in restaurant Terminus.
We waren daar enkele weken terug reeds geweest voor de hopscheuten.
Aangezien het goed meegevallen was opnieuw reservatie gemaakt, gisteren dus.
In het glas: Domaine Mugneret Echezeaux Grand Cru 2014
Fluweelzacht, fijne tannines, mooie lange afdronk.
Nu ben ik geen Bourgognedrinker, maar dit is toch verdomd lekker!
Kostprijs: 160 euro
Daarna nog Chateau Rauzan Gassies 2000, pop and pour (niet bij mij thuis).
Sporen van drop, tertiair, versmolten met lange afdronk.
Kostprijs: 90 euro
Niet slecht voor een zondag(na)middag!
Citaat:Niet slecht voor een zondag(na)middag!
Amai nog nie. Echte bon vivants
Afgelopen periode 2 heel mooie wijnen gedronken :
Ka Mancine - Rossese di Dolceacqua 'Galeae' 2016 (die was echt zo lekker, dat ik dezelfde avond nog een tweede fles ervan heb opengedaan, waar ik de dagen erna nog van heb genoten). Uit de buurt van San Remo. Net ook bijbesteld.
Montevertine - Pian del Ciampolo 2015. Bij het openen nog wat jong, maar kwam na een uur toch al mooi open en toen was het echt genieten tot de laatste druppel. Sangiovese (met nog wat Canaiolo en Colorino denk ik) op z'n best. Als dit de instapwijn is ... absoluut chapeau dan. Kan nog jaren mee.
(19-03-2018 09:33 PM)Biff schreef: [ -> ]Nu ben ik geen Bourgognedrinker...
Nog jong zeker?
Wat niet is kan nog komen
(20-03-2018 12:04 PM)33S schreef: [ -> ]Ka Mancine - Rossese di Dolceacqua 'Galeae' 2016 Uit de buurt van San Remo.
Bijna Franse wijn dus
Italiaanse druiven?
(20-03-2018 01:19 PM)vinejo schreef: [ -> ] (20-03-2018 12:04 PM)33S schreef: [ -> ]Ka Mancine - Rossese di Dolceacqua 'Galeae' 2016 Uit de buurt van San Remo.
Bijna Franse wijn dus
Italiaanse druiven?
Rossese is idd een lokale druif uit Ligurië. Je vindt die wijnen amper bij ons, er wordt ook niet veel van gemaakt. Italië blijft voor mij nog steeds de interessantste visvijver, helaas raak je dit soort wijnen hier aan de straatstenen niet kwijt.
(20-03-2018 12:38 PM)wvd schreef: [ -> ] (19-03-2018 09:33 PM)Biff schreef: [ -> ]Nu ben ik geen Bourgognedrinker...
Nog jong zeker?
Wat niet is kan nog komen
Tzal wel zijn!!
Tis vooral de moeilijkheid van de verschillende domeinen die me een beetje weg doet blijven.
Al die versnipperde percelen.....ik zie er geen begin aan.
Zelfs hier op het forum vind ik het niet altijd makkelijk om in Bourgogne mn weg te vinden naar betrouwbare domeinen. Of ik zou moeten alle topics herlezen, en dan moet je ze nog zien te vinden!
(20-03-2018 01:19 PM)vinejo schreef: [ -> ] (20-03-2018 12:04 PM)33S schreef: [ -> ]Ka Mancine - Rossese di Dolceacqua 'Galeae' 2016 Uit de buurt van San Remo.
Bijna Franse wijn dus
Italiaanse druiven?
Volgens Jancis Robinson in Frankrijk gekend onder de naam Tibouren. Staat in Ian d'Agata zijn Native wine grapes of Italy, dus kunnen we concluderen dat het Italiaanse druiven zijn.
(20-03-2018 04:20 PM)33S schreef: [ -> ] (20-03-2018 01:19 PM)vinejo schreef: [ -> ] (20-03-2018 12:04 PM)33S schreef: [ -> ]Ka Mancine - Rossese di Dolceacqua 'Galeae' 2016 Uit de buurt van San Remo.
Bijna Franse wijn dus
Italiaanse druiven?
Volgens Jancis Robinson in Frankrijk gekend onder de naam Tibouren. Staat in Ian d'Agata zijn Native wine grapes of Italy, dus kunnen we concluderen dat het Italiaanse druiven zijn.
Thanks 33S (en wvd) voor de toelichting!
(20-03-2018 01:47 PM)Biff schreef: [ -> ] (20-03-2018 12:38 PM)wvd schreef: [ -> ] (19-03-2018 09:33 PM)Biff schreef: [ -> ]Nu ben ik geen Bourgognedrinker...
Nog jong zeker?
Wat niet is kan nog komen
Tzal wel zijn!!
Tis vooral de moeilijkheid van de verschillende domeinen die me een beetje weg doet blijven.
Al die versnipperde percelen.....ik zie er geen begin aan.
Zelfs hier op het forum vind ik het niet altijd makkelijk om in Bourgogne mn weg te vinden naar betrouwbare domeinen. Of ik zou moeten alle topics herlezen, en dan moet je ze nog zien te vinden!
Ga gewoon ergens proeven waar fatsoenlijke Bourgognes op de tafel staan en beslis dan of je ze goed vindt, net als je doet met alle andere wijnen. De kennis komt later vanzelf.
Onze Antwerpse conculegga's doen af en toe eens een open deur en dat is zeker de moeite van de verplaatsing waard.
Gisteravond een Domaine Fayolle Fils et Fille Sens 2015 Crozes-Hermitage
Eerste kennismaking met een noordelijke Rhône. Heel donker rood, een beetje violetachtig,
Vlak na opening een niet heel uitgesproken neus, na walsen komt er steeds wat meer donker fruit bij kersen,, erg kruidig ook, pepertjes. Een redelijk volle wijn in de mond, kruidig in de afdronk. Blijft lang hangen. Gaat goed samen met het speenvarken.
(25-03-2018 09:44 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Gisteravond een Domaine Fayolle Fils et Fille Sens 2015 Crozes-Hermitage
Eerste kennismaking met een noordelijke Rhône. Heel donker rood, een beetje violetachtig,
Vlak na opening een niet heel uitgesproken neus, na walsen komt er steeds wat meer donker fruit bij kersen,, erg kruidig ook, pepertjes. Een redelijk volle wijn in de mond, kruidig in de afdronk. Blijft lang hangen. Gaat goed samen met het speenvarken.
Mooi beschreven! (en herkenbaar noordelijke Rhone, heb zin om ook nog eens een 2015 te openen, hoe jong ook, ze zijn altijd boeiend)
Toren fusion v 2013 en fleur de bouard 2006 staan hier klaar. Ben benieuwd
(25-03-2018 10:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]Mooi beschreven! (en herkenbaar noordelijke Rhone, heb zin om ook nog eens een 2015 te openen, hoe jong ook, ze zijn altijd boeiend)
Klopt als een bus!
(25-03-2018 05:02 PM)Dc schreef: [ -> ]Toren fusion v 2013 en fleur de bouard 2006 staan hier klaar. Ben benieuwd
olala
!