wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(20-05-2018 07:18 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles Diaclase 2016 (Régnie)

Dit domein kwam op de radar dankzij posts van Francis, waarvoor veel dank.

Deze wijn bewijst maar weer eens hoe goed een cru van de Beaujolais kan zijn. Nog een beetje mineraal in de neus (granieten ondergrond). In de mond een boeket vol fruit, de zuurtjes zorgen voor een mooie fraicheur. Dit is weer zo een bojo die licht gekoeld als aperitief al vlot naar binnen gaat, maar die het o.a. ook goed doet bij een Thaise curry.

Volgens de sympathieke wijnboer Cédric kan je deze Régnie tot twintig jaar bewaren en komen er nog heel wat aroma's bij. Erg benieuwd hoe deze wijn verder evolueert, al zal het moeilijk zijn om er van af te blijven.


Geloof het of niet maar na enkele jaren kunnen goede Régnie wijnen haast een poot van je stoel zagen...
(20-05-2018 03:25 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Gisteren gamay van mommesin geopend 2010,moulin a vent. Niet wat we zoeken in bojo.
Banaan en caramel. Bweikes.

Daarna Barbera Le Coste Silvio morando 2011.
Laatste jaargang die echt kon bekoren van deze wijnmaker.

Hiervan heb je altijd een fles te weinig liggen...
Ondertussen nog vina almate 2016.
En riesling/ortega 2016 himmeroder hof aan het uit testen.tjah vandaag is zo een zonnige pre-birthday zuipdag. Smile


Nog een flesje Mag Da 2016 geopend.
Volgens mij van de beste wijnmaker uit ons Belgenlandje.

Erna nog een Le Gravot 2014.
Tjah een schoolvoorbeeld van opnieuw topwijn.
Een Fernand Engel Muscat 2015 uit de Elzas bij asperges op klassieke wijze.

Was een goede match, aromatisch met tropische fruit, bloemen en mineralen. Voornamelijk perzik en passievrucht wat naar voren komt. In de mond gebalanceerd, fris en het tropische fruit blijft aanwezig. Mooie afdronk
Deze middag jammerlijk genoeg vergeten mijn eigen wijn mee te nemen op verplaatsing bij de familie.
Het alternatief bleek een rosé op kamertemperatuur ... het Colruyt merk ... "Wijn uit de Europese Gemeenschap".
Ik heb wijselijk bedankt en dan maar een pint gedronken die ik al snel in de frigo had gezet RolleyesRolleyesRolleyes

Krijgt mijn schoonbroer voor zijn volgende verjaardag .... zes ECHTE wijnglazen, een deftige kurkentrekker en een fles of twee ECHTE wijn.

Mathijs
(20-05-2018 10:06 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze middag jammerlijk genoeg vergeten mijn eigen wijn mee te nemen op verplaatsing bij de familie.
Het alternatief bleek een rosé op kamertemperatuur ... het Colruyt merk ... "Wijn uit de Europese Gemeenschap".
Ik heb wijselijk bedankt en dan maar een pint gedronken die ik al snel in de frigo had gezet RolleyesRolleyesRolleyes

Krijgt mijn schoonbroer voor zijn volgende verjaardag .... zes ECHTE wijnglazen, een deftige kurkentrekker en een fles of twee ECHTE wijn.

Mathijs

Ik hoop dat daar geen familievete van komt.Wink

Citaat:een deftige kurkentrekker

Wat ga je hem geven? Een Pulltaps? ( mijn advies, maar nog niet ideaal in alle omstandigheden)
(20-05-2018 10:37 PM)don quichotte schreef: [ -> ]...

Wat ga je hem geven? Een Pulltaps? ( mijn advies, maar nog niet ideaal in alle omstandigheden)

Met zo'n ding, dat mijn vrouw gratis heeft gekregen bij de aankoop van haar appartement, doe ik al 9 jaar elke fles hier open. Nog nooit problemen mee gehad, en nog altijd niet kapot te krijgen Smile

En dat zullen kortbij de 1500 flessen zijn intussen Smile
(20-05-2018 10:47 PM)33S schreef: [ -> ]
(20-05-2018 10:37 PM)don quichotte schreef: [ -> ]...

Wat ga je hem geven? Een Pulltaps? ( mijn advies, maar nog niet ideaal in alle omstandigheden)

Met zo'n ding, dat mijn vrouw gratis heeft gekregen bij de aankoop van haar appartement, doe ik al 9 jaar elke fles hier open. Nog nooit problemen mee gehad, en nog altijd niet kapot te krijgen Smile

En dat zullen kortbij de 1500 flessen zijn intussen Smile

thumbsup thumbsup

166 flessen per jaar?
Helemaal niet slecht, maar te weinig om daar statische conclusies uit te trekken. Wink Cool
(20-05-2018 09:56 PM)UC schreef: [ -> ]Een Fernand Engel Muscat 2015 uit de Elzas bij asperges op klassieke wijze.

Was een goede match, aromatisch met tropische fruit, bloemen en mineralen. Voornamelijk perzik en passievrucht wat naar voren komt. In de mond gebalanceerd, fris en het tropische fruit blijft aanwezig. Mooie afdronk

Perfecte combi! thumbsup
Citaat:Ik hoop dat daar geen familievete van komt.Wink

Hij weet ervan, ik had het er gisteren uitvoerig over, kwestie van mijn verhuis van materiaal wat in te dijken bij het volgende familie feest .

Citaat:een deftige kurkentrekker

Inderdaad zo'n pulltex - werken veel beter dan zo'n goedkope kurkentrekker.

Mathijs
Nog een slaapmutsje: Calendal 2011 Côtes du Rhône Villages.
…………….
Dat worden zeker 2 slaapmutsjes.Wink

Een sublieme wijn geworden. Krijgt van mij nu 90+.
(20-05-2018 09:30 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(20-05-2018 07:18 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles Diaclase 2016 (Régnie)

Dit domein kwam op de radar dankzij posts van Francis, waarvoor veel dank.

Deze wijn bewijst maar weer eens hoe goed een cru van de Beaujolais kan zijn. Nog een beetje mineraal in de neus (granieten ondergrond). In de mond een boeket vol fruit, de zuurtjes zorgen voor een mooie fraicheur. Dit is weer zo een bojo die licht gekoeld als aperitief al vlot naar binnen gaat, maar die het o.a. ook goed doet bij een Thaise curry.

Volgens de sympathieke wijnboer Cédric kan je deze Régnie tot twintig jaar bewaren en komen er nog heel wat aroma's bij. Erg benieuwd hoe deze wijn verder evolueert, al zal het moeilijk zijn om er van af te blijven.
Laatste glas op dag 4, staat nog helemaal overeind. Was me dit een genoegen!

Geloof het of niet maar na enkele jaren kunnen goede Régnie wijnen haast een poot van je stoel zagen...
de Valpolicella Classico 2016 van Speri in het glas, te warm om iets zwaarders te drinken. Fonkelend rood in het glas, de kersen spatten er uit. Vlot, sappig, niet bijzonder complex, maar een doordrinker (getuige de helft die al uit de fles is).
(24-05-2018 10:01 PM)Kupers schreef: [ -> ]de Valpolicella Classico 2016 van Speri in het glas, te warm om iets zwaarders te drinken. Fonkelend rood in het glas, de kersen spatten er uit. Vlot, sappig, niet bijzonder complex, maar een doordrinker (getuige de helft die al uit de fles is).

Akkoord, zie mijn post van 2j geleden Smile
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4739.html
Rias Baixas is een wijn die je jong moet drinken, want net als Viognier dreigt Albarino na een jaar of drie vier zijn fruit te verliezen. Dit was een compleet vergeten fles, vorige week toevallig teruggevonden. Oeps, rap de frigo in en asap open, een uitgedroogde oxidatieve wijn verwachtend. Misschien komt het door de oude stokken van meer dan 200 jaar oud en dus vermoedelijk de oudste bekende vitis vinifera, maar de wijn was meer dan OK. Wat donkerder geëvolueerde kleur, maar nog steeds mooie neus, vleugje "petrol" maar nog wat fruitige en florale tonen en kruidige toets en dat wat pit, met dat "lanoline"achtige gevoel dat je soms ook hebt in oudere witte Rioja en mooie zuurtjes. Nog steeds een goede nasmaak, minerale zuren komen er doorheen. Verre van de grootste witte ooit, maar deze 2010 bleek echt wel een pak beter dan verwacht. Misschien eens een recenter exemplaar zoeken.

[attachment=3373]
Welke druif?

Albarino bvb kan wel tegen een stootje...
(25-05-2018 02:48 PM)wvd schreef: [ -> ]Rias Baixas is een wijn die je jong moet drinken, want net als Viognier dreigt Albarino na een jaar of drie vier zijn fruit te verliezen. Dit was een compleet vergeten fles, vorige week toevallig teruggevonden. Oeps, rap de frigo in en asap open, een uitgedroogde oxidatieve wijn verwachtend. Misschien komt het door de oude stokken van meer dan 200 jaar oud en dus vermoedelijk de oudste bekende vitis vinifera, maar de wijn was meer dan OK. Wat donkerder geëvolueerde kleur, maar nog steeds mooie neus, vleugje "petrol" maar nog wat fruitige en florale tonen en kruidige toets en dat wat pit, met dat "lanoline"achtige gevoel dat je soms ook hebt in oudere witte Rioja en mooie zuurtjes. Nog steeds een goede nasmaak, minerale zuren komen er doorheen. Verre van de grootste witte ooit, maar deze 2010 bleek echt wel een pak beter dan verwacht. Misschien eens een recenter exemplaar zoeken.

Nog maar een keer of vijf een mooie belegen top albariño kunnen drinken.
Kan goed in je proefnotitie komen.
En heel vaak zitten die wijnen p/k tip top...
(25-05-2018 03:12 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(25-05-2018 02:48 PM)wvd schreef: [ -> ]Rias Baixas is een wijn die je jong moet drinken, want net als Viognier dreigt Albarino na een jaar of drie vier zijn fruit te verliezen. Dit was een compleet vergeten fles, vorige week toevallig teruggevonden. Oeps, rap de frigo in en asap open, een uitgedroogde oxidatieve wijn verwachtend. Misschien komt het door de oude stokken van meer dan 200 jaar oud en dus vermoedelijk de oudste bekende vitis vinifera, maar de wijn was meer dan OK. Wat donkerder geëvolueerde kleur, maar nog steeds mooie neus, vleugje "petrol" maar nog wat fruitige en florale tonen en kruidige toets en dat wat pit, met dat "lanoline"achtige gevoel dat je soms ook hebt in oudere witte Rioja en mooie zuurtjes. Nog steeds een goede nasmaak, minerale zuren komen er doorheen. Verre van de grootste witte ooit, maar deze 2010 bleek echt wel een pak beter dan verwacht. Misschien eens een recenter exemplaar zoeken.

Nog maar een keer of vijf een mooie belegen top albariño kunnen drinken.
Kan goed in je proefnotitie komen.
En heel vaak zitten die wijnen p/k tip top...


Donderdag 31 mei heb ik wellicht de gelegenheid van een 100% albariño te degusteren. Albariño, een zuiders ras, gegroeid op minder dan 1km van mijn woonplaats.
Het vervolg komt nog.
Bij een simpele dunne lende, gebakken patatjes en tartaarsausje .... Chateau Preuillac 2010.
Hier ook 2010 ... Capbern Gasqueton Saint Estephe.

Grtz
(25-05-2018 08:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Bij een simpele dunne lende, gebakken patatjes en tartaarsausje .... Chateau Preuillac 2010.

Wel Mathijs81 ik hoop dat het echt heeft gesmaakt.cheers
Deze avond heb ik ook simpel gegeten.Bij dit weder thuis op het terras en vroeg me af waarom ik naar een sterrenrestaurant zou gaan.
En twee wijnen van "Chateau Simple" wit en rood maakten deze avond compleet.
Mijn ouders leerden mij: "wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd"
(25-05-2018 10:49 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(25-05-2018 08:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Bij een simpele dunne lende, gebakken patatjes en tartaarsausje .... Chateau Preuillac 2010.

Wel Mathijs81 ik hoop dat het echt heeft gesmaakt.cheers
Deze avond heb ik ook simpel gegeten.Bij dit weder thuis op het terras en vroeg me af waarom ik naar een sterrenrestaurant zou gaan.
En twee wijnen van "Chateau Simple" wit en rood maakten deze avond compleet.
Mijn ouders leerden mij: "wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd"

Warm weer = groten dorst precies Smile

Hier ook twee wijnen:

Cantine del Notaio - Il Rogito 2016 : heel mooi als je deze wijn niet te koud schenkt. Een rosato van Aglianico, kruidig en vol. Neigt bijna naar rode wijn. Een wijn waarvan ik al meerdere jaargangen dronk en die nooit teleurstelt.

Alois Lageder - Lagrein 2016 : aanvankelijk "putteke" in de neus, maar in de mond heel mooie wijn die zich vlot laat drinken, met voldoende body en lengte. Aangename verrassing.
(25-05-2018 11:04 PM)33S schreef: [ -> ]Cantine del Notaio - Il Rogito 2016 : heel mooi als je deze wijn niet te koud schenkt. Een rosato van Aglianico, kruidig en vol. Neigt bijna naar rode wijn. Een wijn waarvan ik al meerdere jaargangen dronk en die nooit teleurstelt.

Hmm, dat zie ik wel zitten, een rose van aglianico. Misschien een beetje Bandol-achtig..?(buiten t kleur dan). Niet te fruitig ook wellicht..
Iemand een idee waar ik er eentje kan vinden?
(26-05-2018 09:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-05-2018 11:04 PM)33S schreef: [ -> ]Cantine del Notaio - Il Rogito 2016 : heel mooi als je deze wijn niet te koud schenkt. Een rosato van Aglianico, kruidig en vol. Neigt bijna naar rode wijn. Een wijn waarvan ik al meerdere jaargangen dronk en die nooit teleurstelt.

Hmm, dat zie ik wel zitten, een rose van aglianico. Misschien een beetje Bandol-achtig..?(buiten t kleur dan). Niet te fruitig ook wellicht..
Iemand een idee waar ik er eentje kan vinden?

Andere Rosé 's 100% Anglianico

Bij Superiore.de : de “Ros’Aura” Rosato Campania IGT 2017 Feudi di San Gregorio en de “Lacrimarosa” Rosato Irpinia DOC 2016 Mastroberardino.
Bij Tannico: de Aglianico del Taburno Rosato DOCG “Le Mongolfiere a San Bruno” 2015 - Fattoria La Rivolta
Bij SI-Wine: de Aglianico del Taburno D.o.p. Rosato Torre Varano ( op dit ogenblik uitgeput)
(25-05-2018 07:57 PM)don quichotte schreef: [ -> ]en.
Donderdag 31 mei heb ik wellicht de gelegenheid van een 100% albariño te degusteren. Albariño, een zuiders ras, gegroeid op minder dan 1km van mijn woonplaats.
Het vervolg komt nog.

Staat daar op de Linden helling ook Albarinho? Hoeveel rassen heeft hij daar dan wel niet staan? En ik vernam onlangs dat hij ook aan de andere kant van de kasteeldreef gaat aanplanten.
(26-05-2018 11:21 AM)wvd schreef: [ -> ]
(25-05-2018 07:57 PM)don quichotte schreef: [ -> ]en.
Donderdag 31 mei heb ik wellicht de gelegenheid van een 100% albariño te degusteren. Albariño, een zuiders ras, gegroeid op minder dan 1km van mijn woonplaats.
Het vervolg komt nog.

Staat daar op de Linden helling ook Albarinho? Hoeveel rassen heeft hij daar dan wel niet staan? En ik vernam onlangs dat hij ook aan de andere kant van de kasteeldreef gaat aanplanten.

Lopen onze zonne-uren en klimaat dan zo gelijk?
(26-05-2018 11:21 AM)wvd schreef: [ -> ]
(25-05-2018 07:57 PM)don quichotte schreef: [ -> ]en.
Donderdag 31 mei heb ik wellicht de gelegenheid van een 100% albariño te degusteren. Albariño, een zuiders ras, gegroeid op minder dan 1km van mijn woonplaats.
Het vervolg komt nog.

Staat daar op de Linden helling ook Albarinho? Hoeveel rassen heeft hij daar dan wel niet staan? En ik vernam onlangs dat hij ook aan de andere kant van de kasteeldreef gaat aanplanten.

Er staat daar inderdaad Albariño. Bij de eerste aanplantingen was daar ook deze witte cepage bij. Van wit staat er ook nog Chardonay; Gruner Veltliner en Riesling. Als rood staan er een paar variëteiten van de Pinot Noir.
Een paar weken geleden hebben ze de eerste witte versies op de fles gezet en gelabeld.
Deze wijnen worden voor het eerst gecommercialiseerd op 31 mei bij de opening van de wijnbistro/restaurant "De Victorie"
Aan de andere kant van de Kasteeldreef gaan de aanplantingen in fases beginnen volgend jaar. Afhankelijk van het succes zijn er ook nog aanplantingen geprojecteerd in de zone van de "Endepoel"
Dat wordt dan een domein van rond de 20 Ha.
(26-05-2018 12:37 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(26-05-2018 11:21 AM)wvd schreef: [ -> ]
(25-05-2018 07:57 PM)don quichotte schreef: [ -> ]en.
Donderdag 31 mei heb ik wellicht de gelegenheid van een 100% albariño te degusteren. Albariño, een zuiders ras, gegroeid op minder dan 1km van mijn woonplaats.
Het vervolg komt nog.

Staat daar op de Linden helling ook Albarinho? Hoeveel rassen heeft hij daar dan wel niet staan? En ik vernam onlangs dat hij ook aan de andere kant van de kasteeldreef gaat aanplanten.

Er staat daar inderdaad Albariño. Bij de eerste aanplantingen was daar ook deze witte cepage bij. Van wit staat er ook nog Chardonay; Gruner Veltliner en Riesling. Als rood staan er een paar variëteiten van de Pinot Noir.
Een paar weken geleden hebben ze de eerste witte versies op de fles gezet en gelabeld.
Deze wijnen worden voor het eerst gecommercialiseerd op 31 mei bij de opening van de wijnbistro/restaurant "De Victorie"
Aan de andere kant van de Kasteeldreef gaan de aanplantingen in fases beginnen volgend jaar. Afhankelijk van het succes zijn er ook nog aanplantingen geprojecteerd in de zone van de "Endepoel"
Dat wordt dan een domein van rond de 20 Ha.

Ben nu al benieuwd naar je kritische oordeel!
(26-05-2018 10:30 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(26-05-2018 09:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-05-2018 11:04 PM)33S schreef: [ -> ]Cantine del Notaio - Il Rogito 2016 : heel mooi als je deze wijn niet te koud schenkt. Een rosato van Aglianico, kruidig en vol. Neigt bijna naar rode wijn. Een wijn waarvan ik al meerdere jaargangen dronk en die nooit teleurstelt.

Hmm, dat zie ik wel zitten, een rose van aglianico. Misschien een beetje Bandol-achtig..?(buiten t kleur dan). Niet te fruitig ook wellicht..
Iemand een idee waar ik er eentje kan vinden?

Andere Rosé 's 100% Anglianico

Bij Superiore.de : de “Ros’Aura” Rosato Campania IGT 2017 Feudi di San Gregorio en de “Lacrimarosa” Rosato Irpinia DOC 2016 Mastroberardino.
Bij Tannico: de Aglianico del Taburno Rosato DOCG “Le Mongolfiere a San Bruno” 2015 - Fattoria La Rivolta
Bij SI-Wine: de Aglianico del Taburno D.o.p. Rosato Torre Varano ( op dit ogenblik uitgeput)

Ik heb ze niet allemaal geproefd, maar die 1e 3 wijnen zijn toch compleet niet te vergelijken met il rogito hoor.

De rogito neigt, zoals 33s zegt, eigenlijk over naar lichte rode wijn. Hij rijpt ook 1 jaar in barriques, in tegenstelling tot, voor zover ik weet, al de andere aangehaalde wijnen. Dat is al een wereld van verschil

Effe toevoegen: de rogito vind je in BE bij licata, maar een online strooptocht zal je hem misschien goedkoper opleveren...
(26-05-2018 03:14 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(26-05-2018 10:30 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(26-05-2018 09:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-05-2018 11:04 PM)33S schreef: [ -> ]Cantine del Notaio - Il Rogito 2016 : heel mooi als je deze wijn niet te koud schenkt. Een rosato van Aglianico, kruidig en vol. Neigt bijna naar rode wijn. Een wijn waarvan ik al meerdere jaargangen dronk en die nooit teleurstelt.

Hmm, dat zie ik wel zitten, een rose van aglianico. Misschien een beetje Bandol-achtig..?(buiten t kleur dan). Niet te fruitig ook wellicht..
Iemand een idee waar ik er eentje kan vinden?

Andere Rosé 's 100% Anglianico

Bij Superiore.de : de “Ros’Aura” Rosato Campania IGT 2017 Feudi di San Gregorio en de “Lacrimarosa” Rosato Irpinia DOC 2016 Mastroberardino.
Bij Tannico: de Aglianico del Taburno Rosato DOCG “Le Mongolfiere a San Bruno” 2015 - Fattoria La Rivolta
Bij SI-Wine: de Aglianico del Taburno D.o.p. Rosato Torre Varano ( op dit ogenblik uitgeput)

Ik heb ze niet allemaal geproefd, maar die 1e 3 wijnen zijn toch compleet niet te vergelijken met il rogito hoor.

De rogito neigt, zoals 33s zegt, eigenlijk over naar lichte rode wijn. Hij rijpt ook 1 jaar in barriques, in tegenstelling tot, voor zover ik weet, al de andere aangehaalde wijnen. Dat is al een wereld van verschil

Effe toevoegen: de rogito vind je in BE bij licata, maar een online strooptocht zal je hem misschien goedkoper opleveren...

Citaat:"een online strooptocht"
Is dat op mij bedoeld?
Stroperij is een bepaalde vorm van diefstal.
En je mag me niet aanzetten tot diefstal. Dit is nog altijd wettelijk strafbaar. (Artikel 66 §4, een paragraaf uit artikel 66 van het Belgisch strafwetboek) Cool
Eens een voor mij totaal nieuwe regio aanboren .... Bandol.

Domaine de la Tour du Bon Blanc 2017

Aangekocht bij iDealWine aan 18 Euro / fles. Gewoon, om even te proberen.

Mooie neus al, citroengras, peer, mango, perzik
Mond, beetje karamel, opnieuw peer en wit steenfruit
Afdronk, volgt de mond, maar ook flink wat zeste van citrus.

Nog iets te warm ex wijnkast ( 12°C ), dus nog even in de koelkast, moet duidelijk frisser geschonken worden.

Mathijs
(26-05-2018 06:04 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Eens een voor mij totaal nieuwe regio aanboren .... Bandol.

Domaine de la Tour du Bon Blanc 2017

Aangekocht bij iDealWine aan 18 Euro / fles. Gewoon, om even te proberen.

Mooie neus al, citroengras, peer, mango, perzik
Mond, beetje karamel, opnieuw peer en wit steenfruit
Afdronk, volgt de mond, maar ook flink wat zeste van citrus.

Nog iets te warm ex wijnkast ( 12°C ), dus nog even in de koelkast, moet duidelijk frisser geschonken worden.

Mathijs

Bandol is vooral interessant in rood en rosé, in wit heb ik nog niet veel indrukwekkends gedronken...
Koppelingen