wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(26-07-2018 07:33 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Sylvaner Expression Vieilles Vignes 2016 van Domaine Agapé.
Ingetogen neus, na wat walsen groene appel, in het tweede glas na een tijdje ook wat gras - aarde. Veel zuurtjes in de mond en ook hier weer granny smith. Lekker verfrissend als aperitief!

Moet zalig zijn met dit weer...
Da s die van de Grand Cru hellingen hé! Wink
(26-07-2018 07:44 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(26-07-2018 07:33 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Sylvaner Expression Vieilles Vignes 2016 van Domaine Agapé.
Ingetogen neus, na wat walsen groene appel, in het tweede glas na een tijdje ook wat gras - aarde. Veel zuurtjes in de mond en ook hier weer granny smith. Lekker verfrissend als aperitief!

Moet zalig zijn met dit weer...
Da s die van de Grand Cru hellingen hé! Wink

Inderdaad, kan geloven dat dit je lievelingsdomein in de Elzas is!
[attachment=3480]Eergisteren BBQ feestje gehad.
We begonnen met drie rode wijnen.

1. Nathalie Banes - Nathalitre 2017 een 100% gamay uit den Bojo. Zeer fris fruitig.
Soepel en de liter was vrij vlot verdwenen.

2. A contre courant 2015 - Reynald Héaulé. Loire
Blenderke van cot, gamay, pineau d'aunis,...

Ietsje ronder, meer materie.
Zalige finesse, na een poosje vrij mineraal ook.

3. Mai sato & Kenji Hodgson opnieuw Loire.
100% Grolleau aards, veel rood fruit beetje zwart ook.
Paste goed in het rijtje.
De apero was af.

BBQ was al goed opgang.

4. 2003 domaine de l'Ausseil - les Trois Pierres 2003
Gsm blend uit de Roussillon.

Man man wat is dit lekker en op dronk...
Rood en zwart fruit, kruidigheid.
Vol maar toch zeer fris en een zeer degelijke afdronk.

Na al dat eten en rood tijd voor een slaapmutsje. Smile

Jean-Pierre Robinot - bistrologie 2016 Loire. 100% chenin.

Waarom is dat zooooo goed man!

Zalig gewoon, een van de betere witte wijnen.
No doubt, het fruit is schoon rijp, die zuurtje.
Heel wat mineraliteit ook.
Echt een plezier! En dit is den "instapper"
Wereldklasse!
[attachment=3483]Zo wijnig mogelijk!
(28-07-2018 07:05 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Zo wijnig mogelijk!

Charvin 2007..watte
(29-07-2018 12:17 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-07-2018 07:05 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Zo wijnig mogelijk!

Charvin 2007..watte

Tbh Niet mijn ding Jo.



Het is en blijft een alcohol bom.
Desondanks hetgeen er te proeven is het blijft warm.

Tegen de avond kwam hetgeen in de karaf het mooist over.
Maar als ik dan even trek en sleur kan ik deze wijn amper 89-90 scoren.

Mensen die echter houden van dit type wijn zullen het mss als top ervaren.
Rp98?
in koelere jaren zou ik dit graag eens herproeven...
(29-07-2018 01:26 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(29-07-2018 12:17 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-07-2018 07:05 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Zo wijnig mogelijk!

Charvin 2007..watte

Tbh Niet mijn ding Jo.



Het is en blijft een alcohol bom.
Desondanks hetgeen er te proeven is het blijft warm.

Tegen de avond kwam hetgeen in de karaf het mooist over.
Maar als ik dan even trek en sleur kan ik deze wijn amper 89-90 scoren.

Mensen die echter houden van dit type wijn zullen het mss als top ervaren.
Rp98?
in koelere jaren zou ik dit graag eens herproeven...

Dat vermoedde ik al... Ben zelf tegenwoordig ook nogal gevoelig voor die alcohol van CH9 en zelfs van Bandol... Confused
Maar Charvin in koelere jaren kan dan weer wel mooi zijn (ontsteelt niet wat zorgt voor extra fraicheur).
Hopelijk de 2007 wel koel genoeg geschonken, kan dag en nacht verschillen...
(29-07-2018 01:33 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-07-2018 01:26 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(29-07-2018 12:17 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-07-2018 07:05 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Zo wijnig mogelijk!

Charvin 2007..watte

Tbh Niet mijn ding Jo.



Het is en blijft een alcohol bom.
Desondanks hetgeen er te proeven is het blijft warm.

Tegen de avond kwam hetgeen in de karaf het mooist over.
Maar als ik dan even trek en sleur kan ik deze wijn amper 89-90 scoren.

Mensen die echter houden van dit type wijn zullen het mss als top ervaren.
Rp98?
in koelere jaren zou ik dit graag eens herproeven...

Dat vermoedde ik al... Ben zelf tegenwoordig ook nogal gevoelig voor die alcohol van CH9 en zelfs van Bandol... Confused
Maar Charvin in koelere jaren kan dan weer wel mooi zijn (ontsteelt niet wat zorgt voor extra fraicheur).
Hopelijk de 2007 wel koel genoeg geschonken, kan dag en nacht verschillen...

Vanuit de wijnkast onderaan 10 a 11 graden daar.
Met dit weertje wordt het wel snel warmer maar bon.
Zelfs nu na 3 dagen nog steeds niet echt geoxideerd.
Enfin je smaakt wel dat die al drie dagen open is.
Maar de alcohol is het enige wat zich ook drie dagen opeen prominent kenbaar maakte.

Daarmee 2007 mss een iets te bejubeld ( warm ) jaar?

Deze week naar Schumacher zal daar wel iets frisser te drinken krijgen. Smile
Wat men er ook moge van denken, zowel de wijn als de proever is nu eenmaal beïnvloed door het seizoen en al zeker in een hittegolf als deze. Weinig rode wijnen geraken momenteel op mijn tafel en Ch'neuf zou ik al zeker niet open snokken nu en al helemaal geen 2007.
Maar als het ooit nog eens wintert zal je misschien blij zijn dat hij je botten verwarmt bij het nuttigen van één machtig gerecht, wie weet.
(29-07-2018 04:51 PM)wvd schreef: [ -> ]Wat men er ook moge van denken, zowel de wijn als de proever is nu eenmaal beïnvloed door het seizoen en al zeker in een hittegolf als deze. Weinig rode wijnen geraken momenteel op mijn tafel en Ch'neuf zou ik al zeker niet open snokken nu en al helemaal geen 2007.
Maar als het ooit nog eens wintert zal je misschien blij zijn dat hij je botten verwarmt bij het nuttigen van één machtig gerecht, wie weet.

Hier ook heel weinig rood momenteel, maar des te meer wit en rosé. Smaakt mij gewoon beter bij deze temperaturen...
(29-07-2018 05:05 PM)Dave schreef: [ -> ]Hier ook heel weinig rood momenteel, maar des te meer wit en rosé. Smaakt mij gewoon beter bij deze temperaturen...

+1. Gisteren een paar glazen rood gedronken. Voor de rest is rosé en wit koning van de zomer !
(29-07-2018 04:51 PM)wvd schreef: [ -> ]Wat men er ook moge van denken, zowel de wijn als de proever is nu eenmaal beïnvloed door het seizoen en al zeker in een hittegolf als deze. Weinig rode wijnen geraken momenteel op mijn tafel en Ch'neuf zou ik al zeker niet open snokken nu en al helemaal geen 2007.
Maar als het ooit nog eens wintert zal je misschien blij zijn dat hij je botten verwarmt bij het nuttigen van één machtig gerecht, wie weet.

Hier wordt heel veel rood gedronken...
Uiteraard geen zuidelijke Rhône.

Het was voor in een proeverij, fris geserveerd.
Tussen andere wijnen met toch wel wat ruggengraat.

Een glaasje zou misschien wel gaan op zo een koude winterdag met een goede maaltijd.

Maar het is een stijl die ik al een tijdje niet meer opzoek.
En dacht dat deze Charvin ietsje frisser was.

Even benadrukken dat het dus wel aan mij ligt.
Zoals eerder gezegd er zullen anderen zijn die wild worden van dit soort wijn.
Tja, ieder heeft (gelukkig!) zijn eigen smaak en geen enkele wijn kan iedereen bekoren.
Toevallig gisteren sinds lang een rode op tafel en dan nog wel uit de zuidelijk Rhône (Gigondas)... , maar wel een lichte, de Petit Vin des Bosquets. Licht gekoeld ging dat vlot binnen.
Globaal gesproken zoeken wij ook naar niet te alcoholische wijnen, althans, wijnen waarin je de alcohol niet te erg merkt. Helaas zijn de meeste "betere" wijnen uit zowat elke regio tegenwoordig toch wel vrij hoog: Rhône, Langhe, Rioja,... de topwijnen zitten quasi altijd aan 14%+.
(30-07-2018 12:22 PM)wvd schreef: [ -> ]Tja, ieder heeft (gelukkig!) zijn eigen smaak en geen enkele wijn kan iedereen bekoren.
Toevallig gisteren sinds lang een rode op tafel en dan nog wel uit de zuidelijk Rhône (Gigondas)... , maar wel een lichte, de Petit Vin des Bosquets. Licht gekoeld ging dat vlot binnen.
Globaal gesproken zoeken wij ook naar niet te alcoholische wijnen, althans, wijnen waarin je de alcohol niet te erg merkt. Helaas zijn de meeste "betere" wijnen uit zowat elke regio tegenwoordig toch wel vrij hoog: Rhône, Langhe, Rioja,... de topwijnen zitten quasi altijd aan 14%+.

14% mag wel eens, als zoals je zelf aangeeft de alcohol niet te aanwezig is.
Hier staat vandaag een Cabernet Sauvignon uit Slovenië open.
ook 14% en daar krijg ik wel makkelijk een glas of 2 a 3 van op.
Iets koeler schenken is altijd een pluspunt.

Gisteren nog Cavalo Maluco soldaat gemaakt.
Wat een lekkere wijn zeg! ook 14%

Maar er zijn er ook waarbij het niet voldoende gemaskeerd is.
Te weinig fruit, kruidigheid om maar te zeggen.

Daarmee dat hier meer en meer Loire en Bojo ontkurkt wordt.
Echte toppers tussen 11% a 13%
(30-07-2018 01:10 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(30-07-2018 12:22 PM)wvd schreef: [ -> ]Tja, ieder heeft (gelukkig!) zijn eigen smaak en geen enkele wijn kan iedereen bekoren.
Toevallig gisteren sinds lang een rode op tafel en dan nog wel uit de zuidelijk Rhône (Gigondas)... , maar wel een lichte, de Petit Vin des Bosquets. Licht gekoeld ging dat vlot binnen.
Globaal gesproken zoeken wij ook naar niet te alcoholische wijnen, althans, wijnen waarin je de alcohol niet te erg merkt. Helaas zijn de meeste "betere" wijnen uit zowat elke regio tegenwoordig toch wel vrij hoog: Rhône, Langhe, Rioja,... de topwijnen zitten quasi altijd aan 14%+.

14% mag wel eens, als zoals je zelf aangeeft de alcohol niet te aanwezig is.
Hier staat vandaag een Cabernet Sauvignon uit Slovenië open.
ook 14% en daar krijg ik wel makkelijk een glas of 2 a 3 van op.
Iets koeler schenken is altijd een pluspunt.

Gisteren nog Cavalo Maluco soldaat gemaakt.
Wat een lekkere wijn zeg! ook 14%

Maar er zijn er ook waarbij het niet voldoende gemaskeerd is.
Te weinig fruit, kruidigheid om maar te zeggen.

Daarmee dat hier meer en meer Loire en Bojo ontkurkt wordt.
Echte toppers tussen 11% a 13%

Ook in Bourgogne zit je dan goed. Als ik me niet vergis is daar zelfs een maximum percentage van 14%. En behalve in de heetste jaren blijft ook Chianti Classico meestal nog goed binnen de normen en zelfs vind je hier een daar nog een Rosso / Brunello van dichtbij Montalcino dorp aan 14,5%.
En wij hebben zelfs een pure Garnacha uit Rioja aan 13,5% en dat is allesbehalve evident!
(30-07-2018 01:10 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Daarmee dat hier meer en meer Loire en Bojo ontkurkt wordt.
Echte toppers tussen 11% a 13%

Same here!!
Hier rosé, wat me eraan doet denken dat ik de frigo dringend moet aanvullen....Smile
(30-07-2018 02:54 PM)wvd schreef: [ -> ]
(30-07-2018 01:10 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(30-07-2018 12:22 PM)wvd schreef: [ -> ]Tja, ieder heeft (gelukkig!) zijn eigen smaak en geen enkele wijn kan iedereen bekoren.
Toevallig gisteren sinds lang een rode op tafel en dan nog wel uit de zuidelijk Rhône (Gigondas)... , maar wel een lichte, de Petit Vin des Bosquets. Licht gekoeld ging dat vlot binnen.
Globaal gesproken zoeken wij ook naar niet te alcoholische wijnen, althans, wijnen waarin je de alcohol niet te erg merkt. Helaas zijn de meeste "betere" wijnen uit zowat elke regio tegenwoordig toch wel vrij hoog: Rhône, Langhe, Rioja,... de topwijnen zitten quasi altijd aan 14%+.

14% mag wel eens, als zoals je zelf aangeeft de alcohol niet te aanwezig is.
Hier staat vandaag een Cabernet Sauvignon uit Slovenië open.
ook 14% en daar krijg ik wel makkelijk een glas of 2 a 3 van op.
Iets koeler schenken is altijd een pluspunt.

Gisteren nog Cavalo Maluco soldaat gemaakt.
Wat een lekkere wijn zeg! ook 14%

Maar er zijn er ook waarbij het niet voldoende gemaskeerd is.
Te weinig fruit, kruidigheid om maar te zeggen.

Daarmee dat hier meer en meer Loire en Bojo ontkurkt wordt.
Echte toppers tussen 11% a 13%

Ook in Bourgogne zit je dan goed. Als ik me niet vergis is daar zelfs een maximum percentage van 14%. En behalve in de heetste jaren blijft ook Chianti Classico meestal nog goed binnen de normen en zelfs vind je hier een daar nog een Rosso / Brunello van dichtbij Montalcino dorp aan 14,5%.
En wij hebben zelfs een pure Garnacha uit Rioja aan 13,5% en dat is allesbehalve evident!

Ja Bourgogne valt hier ook zeker in de smaak.
Maar tussen de 13 a 18 euro zijn ze ietsje schaarser te vinden dan Loire en Bojo.
Ik moet wel toegeven dat ik vrij lui ben in het zoeken naar p/Q toppers en hier uren het internet voor zou,afschuimen. Laat staan een uur.



Alhoewel voor Bourgogne denk ik niet dat dit veel zou uitmaken.


Er zijn een paar wijnhandels waar ik jaarlijks een paar keer probeer langs te gaan ( of iets te bestellen) .
En meestal voorzien die me dan van wat lekkers.

Cc kan idd ook zeer lekker zijn!
Gisteren nog wat giacomo mori gewone chianti zelf en was een sappige leuke doordrinker.
(30-07-2018 04:42 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Maar tussen de 13 a 18 euro zijn ze ietsje schaarser te vinden dan Loire en Bojo.

Cc kan idd ook zeer lekker zijn!
Gisteren nog wat giacomo mori gewone chianti zelf en was een sappige leuke doordrinker.

Wij zijn nogal in de ban van Sangiovese en dus hebben we wel wat Chianti (Classico) in assortiment en we hebben er toch nogal wat tussen 11 en 18 euro, dus daar zit je nog goed.

In Bourgogne wordt het inderdaad steeds moeilijker om echt mooie wijnen te vinden onder de 20. Je vindt er wel enkele mooie in Irancy en de Côte Chalonnaise, maar Côte d'Or wordt elk jaar moeilijker. De Bourgogne van Fournier zat er nog onder tot 2015, maar 2016/2017 al net erboven Sad
Na ontelbare flessen wijn van het betere werk te hebben meegebracht op talloze familie feesten ...

... EINDELIJK eens een fles die bij mijn zus in de smaal viel. Zoveel zelfs, dat ze zelfs twee glazen dronk en de rest de fles in haar frigo achterbleef.

De fles in kwestie .... Bandol .... Domaine Tempier Blanc 2016

Mathijs
Vadiaperti Coda di Volpe 2016, niet slecht!
En nog één uit jeugdsentiment: Muscat de Beaumes de Venise! (weliswaar van Lig!ère, maar toch Wink )
(04-08-2018 07:46 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Na ontelbare flessen wijn van het betere werk te hebben meegebracht op talloze familie feesten ...

... EINDELIJK eens een fles die bij mijn zus in de smaal viel. Zoveel zelfs, dat ze zelfs twee glazen dronk en de rest de fles in haar frigo achterbleef.

De fles in kwestie .... Bandol .... Domaine Tempier Blanc 2016

Mathijs

Hmm, goede smaak uw zuske!
Na al die Champagne en witte Sauvignon Blanc van de laatste maanden, laat het weer het eindelijk weer toe om wat lekkers rood boven te halen, het is Lalande Borie 2012 geworden. TN volgt later! cheers
Gisteren de knoop doorgehakt qua reis en dat werd gevierd met Alter Ego de Palmer 2005 - overheerlijk en 93/100 !
Het voorbije weekend de revue repasseerd:

Matsu El Recio 2014: easy drinking, iets te weinig zuren, matig complex, allemansvriend

Ontanon Reserva 2005: pq goed in orde, maar heb er een beetje een haat liefde verhouding mee, komt mij soms gesloten over (zelfs na een lange zuurstofkuur), op andere momenten onmiddelijk een genot om te drinken. Heeft sowieso deugd van een decanteerkuur en kan wel nog wat jaren blijven liggen.

Beauséjour 1901 - 2005: kwam wat geoxideerd over, puntje animaal, leder, tabak, weinig zwart fruit, bwa

Calon Ségur 1982: de verrassing van het weekend (als in: wat op tafel kwam), alsook de ontgoocheling. Werd bewaard in een te warme & droge kelder, de kurk zat zo goed als los in de hals. Een klein beetje huilen dus, dit had een topper moeten zijn.
(13-08-2018 11:11 AM)Jerver schreef: [ -> ]Het voorbije weekend de revue repasseerd:

Matsu El Recio 2014: easy drinking, iets te weinig zuren, matig complex, allemansvriend

Ontanon Reserva 2005: pq goed in orde, maar heb er een beetje een haat liefde verhouding mee, komt mij soms gesloten over (zelfs na een lange zuurstofkuur), op andere momenten onmiddelijk een genot om te drinken. Heeft sowieso deugd van een decanteerkuur en kan wel nog wat jaren blijven liggen.

Beauséjour 1901 - 2005: kwam wat geoxideerd over, puntje animaal, leder, tabak, weinig zwart fruit, bwa

Calon Ségur 1982: de verrassing van het weekend (als in: wat op tafel kwam), alsook de ontgoocheling. Werd bewaard in een te warme & droge kelder, de kurk zat zo goed als los in de hals. Een klein beetje huilen dus, dit had een topper moeten zijn.

Oeps, hopelijk was het gezelschap beter dan de wijnen die avond... Wink
Op algemene aanvraag: vorige week gedronken....

La Prevostura Corinna 2014, Rioja El Pedal 2016, Ricchi Chardonnay Brioso 2017, Castello dei Rampolla Cabernet Anphora 2012, Monsanto Chianti Classico Riserva 2013, Ricchi Rosalinde Brut, Muscandia Cava Reserva, Bosquets Petit Vin 2015 en nog wat.
[attachment=3526]
En nu naar de kelder Smile

En het werd een La Prevostura Coste della Sesia Muntacc 2011. Een wijn van de lagere hellingen op de Prevostura heuvel in Lessona, 75% Nebbiolo, 17% Vespolina en de rest Croatina. Misschien is dit de meest ondergewaardeerde producent in Alto Piëmonte. Het is waar, jong geproefd lijken de wijnen eerder vrij licht en op het schrale af, maar na enkele jaren fles bouwen ze meer volume op, hoewel ze nooit de densiteit halen van een topwijn uit de Langhe natuurlijk. De kleur is licht, wat rubyrood in het midden met brede oranje rand. Een krachtige maar niet echt fruitige neus, eerder wat leer en kruiden, heel eigen en bevalt ons wel. Je voelt de warmte van het jaar, maar ook blijft er een vleug frisheid. De wijn is rijp, mooi afgerond en halfvol met nog een vleug tannine op de afdronk. En in tegenstelling tot wat de kleur zou doen vermoeden, kan deze zeker nog enkele jaren rijpen. Maar "why wait", ik vind hem nu perfect.
Gisterenavond nog een Pape Clement Blanc 2013 ontkurkt in gezelschap ... wat een wijn, jongens Heart.

Hopelijk vanavond de 2de helft van de fles, er volgt zeker een TN.

Mathijs
Chateau Petit Village Pomerol 2008

Niet een sappige, sexy, fluwelen Pomerol, maar eerder iets harder, strenger en hoekiger.
Zoals een hete schooljuffrouw maar dan met zo'n zwarte, strenge bril op haar neus Big Grin.

Mathijs
Chateau Fontesteau 2011 Medoc Cru Bourgeois
52% CS 48% Merlot
Steenrood in het glas, waterrandje
Mokka, tabak, leer...
Iets te warm, effen de frigo in...
Versmolten, middellange afdronk, zuurtjes
Vacuvin en frigo in.
Dag 2, nog 2 glazen over: niet veel ingeboet, zuren wel iets meer op de voorgrond nu
Kost: 12.84 plaatselijke wijnhandel
Koppelingen