[
attachment=3480]Eergisteren BBQ feestje gehad.
We begonnen met drie rode wijnen.
1. Nathalie Banes - Nathalitre 2017 een 100% gamay uit den Bojo. Zeer fris fruitig.
Soepel en de liter was vrij vlot verdwenen.
2. A contre courant 2015 - Reynald Héaulé. Loire
Blenderke van cot, gamay, pineau d'aunis,...
Ietsje ronder, meer materie.
Zalige finesse, na een poosje vrij mineraal ook.
3. Mai sato & Kenji Hodgson opnieuw Loire.
100% Grolleau aards, veel rood fruit beetje zwart ook.
Paste goed in het rijtje.
De apero was af.
BBQ was al goed opgang.
4. 2003 domaine de l'Ausseil - les Trois Pierres 2003
Gsm blend uit de Roussillon.
Man man wat is dit lekker en op dronk...
Rood en zwart fruit, kruidigheid.
Vol maar toch zeer fris en een zeer degelijke afdronk.
Na al dat eten en rood tijd voor een slaapmutsje.
Jean-Pierre Robinot - bistrologie 2016 Loire. 100% chenin.
Waarom is dat zooooo goed man!
Zalig gewoon, een van de betere witte wijnen.
No doubt, het fruit is schoon rijp, die zuurtje.
Heel wat mineraliteit ook.
Echt een plezier! En dit is den "instapper"
Wereldklasse!