(23-08-2018 08:26 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Fontesteau 2011 Medoc Cru Bourgeois
52% CS 48% Merlot
Steenrood in het glas, waterrandje
Mokka, tabak, leer...
Iets te warm, effen de frigo in...
Versmolten, middellange afdronk, zuurtjes
Vacuvin en frigo in.
Dag 2, nog 2 glazen over: niet veel ingeboet, zuren wel iets meer op de voorgrond nu
Kost: 12.84 plaatselijke wijnhandel
En Biff, vond je nu deze wijn top; of lekker; of zus en zo; of niet goed ; of om in de gootsteen te kappen.
(23-08-2018 10:10 PM)don quichotte schreef: [ -> ]En Biff, vond je nu deze wijn top; of lekker; of zus en zo; of niet goed ; of om in de gootsteen te kappen.
Wel Don, top vond ik hem niet maar mss heeft de 2011 daar wel mee te maken...
Lekker, heel zeker! De 2011 terug kopen, nee.
Maar ik ben benieuwd wat dit chateau presteert in bvb een 2010 of 2015 na jaren rust..
Ik zie trouwens dat de 2015 plaatselijk te koop staat voor 14,94 eurootjes. Mss toch es 2tal flesjes van halen
Chateau Poujeaux 1989.
Nog zeer donker van kleur.
In de neus iets aards, bosgrond, koffie en ook een beetje paardenstal.
En of dit laatste nu reductie of Brett is dat mag joost weten.
Vind dit lekker spul in de neus en ook in de mond.
Prijskaartje 439 BF.
Domaine Ragot - Champ Pourot 2015 Givry
Een voldoende frisse witte Bourgogne, met vrij veel minerale toetsen.
Hout merkbaar en er niet over! 25% nieuw.
Voorgeschoteld gekregen tijdens een bezoek, toch wel plezant!
(25-08-2018 10:55 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Chateau Poujeaux 1989.
Nog zeer donker van kleur.
In de neus iets aards, bosgrond, koffie en ook een beetje paardenstal.
En of dit laatste nu reductie of Brett is dat mag joost weten.
Vind dit lekker spul in de neus en ook in de mond.
Prijskaartje 439 BF.
Met wat zoeken kan je poujeaux wel vinden voor ca. 25 euro en dan is de prijsstijging niet veel meer dan inflatie denk ik?
(26-08-2018 09:49 AM)Hugel schreef: [ -> ] (25-08-2018 10:55 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Chateau Poujeaux 1989.
Nog zeer donker van kleur.
In de neus iets aards, bosgrond, koffie en ook een beetje paardenstal.
En of dit laatste nu reductie of Brett is dat mag joost weten.
Vind dit lekker spul in de neus en ook in de mond.
Prijskaartje 439 BF.
Met wat zoeken kan je poujeaux wel vinden voor ca. 25 euro en dan is de prijsstijging niet veel meer dan inflatie denk ik?
Dat klopt Hugel.
De 2015 betaalde ik 27,69€ ( okt. 2017)
Deze wijn heeft nu nog een gerechtvaardigde prijs voor de kwaliteit dat die te bieden heeft.
(26-08-2018 10:22 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (26-08-2018 09:49 AM)Hugel schreef: [ -> ] (25-08-2018 10:55 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Chateau Poujeaux 1989.
Nog zeer donker van kleur.
In de neus iets aards, bosgrond, koffie en ook een beetje paardenstal.
En of dit laatste nu reductie of Brett is dat mag joost weten.
Vind dit lekker spul in de neus en ook in de mond.
Prijskaartje 439 BF.
Met wat zoeken kan je poujeaux wel vinden voor ca. 25 euro en dan is de prijsstijging niet veel meer dan inflatie denk ik?
Dat klopt Hugel.
De 2015 betaalde ik 27,69€ ( okt. 2017)
Deze wijn heeft nu nog een gerechtvaardigde prijs voor de kwaliteit dat die te bieden heeft.
Poujeaux samen met Sociando de wijnen die ik steevast steeds in primeur bestel. Correcte prijs, maar op hun verjaardag krijgen ze ook steevast een paar % kado. Een Poujeaux '89 ga je nu nog moeilijk vinden beneden de 40€, zelfs de minder jaren krijgen ieder jaar hun kado.
Het blijven toppertjes in kwaliteit en verouderingspotentieel, ik was fan, ben fan en blijf fan om deze in 0.375, 0.75 en magnum te rusten te leggen aan primeurprijs.
@ Don... de laatste 4 jaar de enige wijnen die hier nog in primeur worden besteld
(26-08-2018 10:54 AM)jr02 schreef: [ -> ] (26-08-2018 10:22 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (26-08-2018 09:49 AM)Hugel schreef: [ -> ] (25-08-2018 10:55 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Chateau Poujeaux 1989.
Nog zeer donker van kleur.
In de neus iets aards, bosgrond, koffie en ook een beetje paardenstal.
En of dit laatste nu reductie of Brett is dat mag joost weten.
Vind dit lekker spul in de neus en ook in de mond.
Prijskaartje 439 BF.
Met wat zoeken kan je poujeaux wel vinden voor ca. 25 euro en dan is de prijsstijging niet veel meer dan inflatie denk ik?
Dat klopt Hugel.
De 2015 betaalde ik 27,69€ ( okt. 2017)
Deze wijn heeft nu nog een gerechtvaardigde prijs voor de kwaliteit dat die te bieden heeft.
Poujeaux samen met Sociando de wijnen die ik steevast steeds in primeur bestel. Correcte prijs, maar op hun verjaardag krijgen ze ook steevast een paar % kado. Een Poujeaux '89 ga je nu nog moeilijk vinden beneden de 40€, zelfs de minder jaren krijgen ieder jaar hun kado.
Het blijven toppertjes in kwaliteit en verouderingspotentieel, ik was fan, ben fan en blijf fan om deze in 0.375, 0.75 en magnum te rusten te leggen aan primeurprijs.
@ Don... de laatste 4 jaar de enige wijnen die hier nog in primeur worden besteld
@ jr02,
Voor mij is en blijft Poujeaux een evergreen die ik praktisch ieder jaar blindelings koop.
Ik dronk van deze wijn al meer dan 30 jaargangen en heb zeker nog meer dan 10 jaargangen liggen.
Een aantal ervan zullen mij overleven.
" but I don't care"
Een wijn inderdaad om lang te bewaren en te vergeten.
Een buitenbeentje is wel de 2009. Deze kan ik nu al zeer appreciëren en heeft ter zelfder tijd nog jaren voor de boeg.
(26-08-2018 11:09 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Een buitenbeentje is wel de 2009. Deze kan ik nu al zeer appreciëren en heeft ter zelfder tijd nog jaren voor de boeg.
Dan zal ik da kistje toch al eens moeten openmaken
Jammer genoeg van 2009 geen halfjes liggen om al eens de proef op de som te nemen.
Henry Fuchs Riesling 2016. Lang geleden dat we nog eens van een glaasje wijn konden genieten maar dit smaakt!
(31-08-2018 08:18 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Henry Fuchs Riesling 2016. Lang geleden dat we nog eens van een glaasje wijn konden genieten maar dit smaakt!
Langdurige snotvalling of wijnrantsoen in Holland?
Hier wit Brancott Estate, Marlborough New-Zeeland Sauvignon Blanc in het glas. Ik hou wel van die Sauvignon Blanc in New-Zeeland, lekker zacht fris en fruitig!
(31-08-2018 11:17 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (31-08-2018 10:36 PM)Benz schreef: [ -> ]Hier wit Brancott Estate, Marlborough New-Zeeland Sauvignon Blanc in het glas. Ik hou wel van die Sauvignon Blanc in New-Zeeland, lekker zacht fris en fruitig!
Waar gekocht Benz?
Delhaize 7,99 € is tegenwoordig hier zowat mijn witte huiswijn aan het worden, P/K heel mooi!
(31-08-2018 11:19 PM)Benz schreef: [ -> ] (31-08-2018 11:17 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (31-08-2018 10:36 PM)Benz schreef: [ -> ]Hier wit Brancott Estate, Marlborough New-Zeeland Sauvignon Blanc in het glas. Ik hou wel van die Sauvignon Blanc in New-Zeeland, lekker zacht fris en fruitig!
Waar gekocht Benz?
Delhaize 7,99 € is tegenwoordig hier zowat mijn witte huiswijn aan het worden, P/K heel mooi!
Thanks, 'k daar ook een flesje kopen.
Heb al meer goeds uit New Zealand gedronken.
(31-08-2018 11:34 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (31-08-2018 11:19 PM)Benz schreef: [ -> ] (31-08-2018 11:17 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (31-08-2018 10:36 PM)Benz schreef: [ -> ]Hier wit Brancott Estate, Marlborough New-Zeeland Sauvignon Blanc in het glas. Ik hou wel van die Sauvignon Blanc in New-Zeeland, lekker zacht fris en fruitig!
Waar gekocht Benz?
Delhaize 7,99 € is tegenwoordig hier zowat mijn witte huiswijn aan het worden, P/K heel mooi!
Thanks, 'k daar ook een flesje kopen.
Heb al meer goeds uit New Zealand gedronken.
Heb die ook al in de lessen gegeven, inderdaad een zeer typische en betaalbare NZSB ;-)
Tentenublo Tinto Rioja 2015
Ik zie net dat dit 20,50 euro kost op de Belgische markt. Bio, genummerde flessen, nieuwe stijl Rioja,...
Tja... laten we zeggen dat ik het niet de moeite vind hier een apart topic over te openen. De wijn lijkt mij wel te jong, maar wat jong niet echt lekker is ga je nooit goed vinden leerde mij ooit iemand. Bio-neusje, stal, zurig, licht op de voet om het beleefd te zeggen, korte afdronk... Ieder zijn gedacht maar ik ben geen fan, zelfs niet aan de helft van de prijs.
Bouland Morgon Corcelette 2010. Dat wordt altijd maar beter en beter.
Gisterenavond Lalande Borie 2011 ... klein slokje( #maag ), maar niet genoeg om een echt oordeel te vellen.
Vanavond grotendeels op volle kracht ... Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2005.
Recent een kist (6) van aangekocht na deze jaargang te proeven op het Chateau zelf
.
Volgens CT en anderen een wijn met twee gezichten ... benieuwd !
Mathijs
(30-11-2016 11:46 AM)33S schreef: [ -> ]Gisteren bij een wildstoofpotje de Salvatore Molettieri Aglianico 'Cinque Querce' 2011 gedronken. Veel zuren, daar hou ik wel van, en een tikje bitterheid, eigen aan de druif, en net voldoende fruit om de stevige tannines te bedekken. Dit is heel mooi aan 12 euro. Ga zeker bijkopen, en dit brengt me in de verleiding om ook wat van de duurdere Taurasi in te slagen
@33S, heb je dan uiteindelijk de Taurasi gekocht van Molettieri?
Ik heb gisteren de 2011 daarvan geproefd (Cinque Querce) en de warme jaargang liet zich hier net iets te veel voelen naar mijn gevoel. Gestoofd fruit dat ik niet meer positief zie evolueren, terwijl de tannines nog altijd alive and kicking waren. De 2010 daarnaast was veel evenwichtiger en zou je stilletjesaan kunnen beginnen drinken als je dat wil. De 2012 Renonne was dan weer een beest van een wijn, moet minstens 10 in de vergeethoek... En had een wat vervelende cacaotoets.
(11-09-2018 01:16 PM)Olivier schreef: [ -> ] (30-11-2016 11:46 AM)33S schreef: [ -> ]Gisteren bij een wildstoofpotje de Salvatore Molettieri Aglianico 'Cinque Querce' 2011 gedronken. Veel zuren, daar hou ik wel van, en een tikje bitterheid, eigen aan de druif, en net voldoende fruit om de stevige tannines te bedekken. Dit is heel mooi aan 12 euro. Ga zeker bijkopen, en dit brengt me in de verleiding om ook wat van de duurdere Taurasi in te slagen
@33S, heb je dan uiteindelijk de Taurasi gekocht van Molettieri?
Ik heb gisteren de 2011 daarvan geproefd (Cinque Querce) en de warme jaargang liet zich hier net iets te veel voelen naar mijn gevoel. Gestoofd fruit dat ik niet meer positief zie evolueren, terwijl de tannines nog altijd alive and kicking waren. De 2010 daarnaast was veel evenwichtiger en zou je stilletjesaan kunnen beginnen drinken als je dat wil. De 2012 Renonne was dan weer een beest van een wijn, moet minstens 10 in de vergeethoek... En had een wat vervelende cacaotoets.
Straf, gisteren ook een Aglianico 2011 open hier, maar dan van censor uiteraard. Heb je daar ook die "lichte zweem" (zacht uitgedrukt) van as die nu en dan de kop opsteekt. Bij deze was dat zo en hier geen vervelende cacao, maar na lang openstaan wel een (Belgische!) chocoladetoets
(11-09-2018 04:47 PM)wvd schreef: [ -> ] (11-09-2018 01:16 PM)Olivier schreef: [ -> ] (30-11-2016 11:46 AM)33S schreef: [ -> ]Gisteren bij een wildstoofpotje de Salvatore Molettieri Aglianico 'Cinque Querce' 2011 gedronken. Veel zuren, daar hou ik wel van, en een tikje bitterheid, eigen aan de druif, en net voldoende fruit om de stevige tannines te bedekken. Dit is heel mooi aan 12 euro. Ga zeker bijkopen, en dit brengt me in de verleiding om ook wat van de duurdere Taurasi in te slagen
@33S, heb je dan uiteindelijk de Taurasi gekocht van Molettieri?
Ik heb gisteren de 2011 daarvan geproefd (Cinque Querce) en de warme jaargang liet zich hier net iets te veel voelen naar mijn gevoel. Gestoofd fruit dat ik niet meer positief zie evolueren, terwijl de tannines nog altijd alive and kicking waren. De 2010 daarnaast was veel evenwichtiger en zou je stilletjesaan kunnen beginnen drinken als je dat wil. De 2012 Renonne was dan weer een beest van een wijn, moet minstens 10 in de vergeethoek... En had een wat vervelende cacaotoets.
Straf, gisteren ook een Aglianico 2011 open hier, maar dan van censor uiteraard. Heb je daar ook die "lichte zweem" (zacht uitgedrukt) van as die nu en dan de kop opsteekt. Bij deze was dat zo en hier geen vervelende cacao, maar na lang openstaan wel een (Belgische!) chocoladetoets
As heb ik niet gemerkt. In de 2011 wel fruit dat al lichtjes belegen over kwam, precies negro amaro. De 2010 en 2012 hadden dat gelukkig niet. En chocolade, ja, typisch bij aglianico.
(11-09-2018 08:24 PM)Olivier schreef: [ -> ] (11-09-2018 04:47 PM)wvd schreef: [ -> ] (11-09-2018 01:16 PM)Olivier schreef: [ -> ] (30-11-2016 11:46 AM)33S schreef: [ -> ]Gisteren bij een wildstoofpotje de Salvatore Molettieri Aglianico 'Cinque Querce' 2011 gedronken. Veel zuren, daar hou ik wel van, en een tikje bitterheid, eigen aan de druif, en net voldoende fruit om de stevige tannines te bedekken. Dit is heel mooi aan 12 euro. Ga zeker bijkopen, en dit brengt me in de verleiding om ook wat van de duurdere Taurasi in te slagen
@33S, heb je dan uiteindelijk de Taurasi gekocht van Molettieri?
Ik heb gisteren de 2011 daarvan geproefd (Cinque Querce) en de warme jaargang liet zich hier net iets te veel voelen naar mijn gevoel. Gestoofd fruit dat ik niet meer positief zie evolueren, terwijl de tannines nog altijd alive and kicking waren. De 2010 daarnaast was veel evenwichtiger en zou je stilletjesaan kunnen beginnen drinken als je dat wil. De 2012 Renonne was dan weer een beest van een wijn, moet minstens 10 in de vergeethoek... En had een wat vervelende cacaotoets.
Straf, gisteren ook een Aglianico 2011 open hier, maar dan van censor uiteraard. Heb je daar ook die "lichte zweem" (zacht uitgedrukt) van as die nu en dan de kop opsteekt. Bij deze was dat zo en hier geen vervelende cacao, maar na lang openstaan wel een (Belgische!) chocoladetoets
As heb ik niet gemerkt. In de 2011 wel fruit dat al lichtjes belegen over kwam, precies negro amaro. De 2010 en 2012 hadden dat gelukkig niet. En chocolade, ja, typisch bij aglianico.
Uiteindelijk toch maar geen Taurasi hier gekocht, enkel paar flessen van de 'gewone' Aglianico Cinque Querce 2014, maar nog niet geopend. Ik zou die Taurasi op dronk wel eens willen proeven, maar het blijft een risico.
Aglianico is immers zeker niet altijd mijn vriend. Ook al vaak teleurgesteld geweest. Persoonlijk zelfs niet in mijn top 5 van Italiaanse rode (ieder zijn smaak natuurlijk). Heb ook nog genoeg liggen eigenlijk, met o.a. Elena Fucci 'Titolo', Guastaferro 'Primum' en van Mastroberardino de gewone en de riserva. En dan nog de 'Kleos' van Luigi Maffini. Die laatste de goedkoopste maar zeker niet de minste, en iets makkelijker te combineren met de maaltijden die hier op tafel komen.
Citaat:Elena Fucci 'Titolo'
ook die heb ik geproefd (2016). Wauw, wat een verfijnde wijn! Als je van die stijl houdt, dan zullen de Taurasi's van Molettieri veel te ruw overkomen.
(12-09-2018 09:17 AM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Elena Fucci 'Titolo'
ook die heb ik geproefd (2016). Wauw, wat een verfijnde wijn! Als je van die stijl houdt, dan zullen de Taurasi's van Molettieri veel te ruw overkomen.
Bij mij was het niet volledig m'n ding, toch zeker niet op dag 1, herinner me dat op dag 2 en 3 de finesse al wat meer kwam piepen (2006), heb ook nog 2010 en 2011, die kan ik nog wel laten liggen.
(12-09-2018 09:44 AM)33S schreef: [ -> ] (12-09-2018 09:17 AM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Elena Fucci 'Titolo'
ook die heb ik geproefd (2016). Wauw, wat een verfijnde wijn! Als je van die stijl houdt, dan zullen de Taurasi's van Molettieri veel te ruw overkomen.
Bij mij was het niet volledig m'n ding, toch zeker niet op dag 1, herinner me dat op dag 2 en 3 de finesse al wat meer kwam piepen (2006), heb ook nog 2010 en 2011, die kan ik nog wel laten liggen.
ik heb gelezen dat ze vanaf 2008 gestopt zijn met systematisch nieuw hout te gaan gebruiken, dus zou interessant zijn om te zien hoe die 2010 of 11 zich verhoudt tov 2006. Ik vond het op zich al vrij verrassend dat die 2016 al zo drinkbaar was. Wel nog ietsje te hoog in zuren op dit moment, maar dat komt goed.
Elena Fucci hebben we ooit ook gehad, tot 2006 en ik vond die wel impressionant, maar vrij rustiek. Daarom 1 fles 2006 achter gehouden en die ga ik dan binnenkort eens vergelijken met zelfde jaar Guastaferro, ook niet helemaal vrij van tannine in dat jaar.
De tn zal niet voor het forum zijn wegens censor, maar ik sneak het wel ergens in
.
Persoonlijk zet ik de Aglianico op plaats 3 in de top van Italiaanse rode druiven. Vergeet niet dat de oenologie in die regio nog op een wat lager pitje staat (stond) dan meer noordwaarts. Maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat Taurasi tot de allerbeste wijnen van Italië (en dus de wereld) zal gaan behoren en dat is ook Ian d'Agatha's oordeel, dus ik ben daar in goed gezelschap.
Vele Aglianico's, ook van bekende producenten, vind ik nog véél te tanninerijk, te rustiek en dat terwijl de tannines van de druif eigenlijk wel zeer smakelijk zijn. Het is dus meer een kwestie van leren mee omgaan, beter leren beheersen, voldoende tijd geven, zowel aan de stok als in het vat / fles. Want een echt mooi gerijpte Aglianico, het heeft toch wel iets.
Citaat:Elena Fucci hebben we ooit ook gehad
Waarom ben je ermee gestopt?
(12-09-2018 04:53 PM)wvd schreef: [ -> ]Persoonlijk zet ik de Aglianico op plaats 3 in de top van Italiaanse rode druiven. Vergeet niet dat de oenologie in die regio nog op een wat lager pitje staat (stond) dan meer noordwaarts. Maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat Taurasi tot de allerbeste wijnen van Italië (en dus de wereld) zal gaan behoren en dat is ook Ian d'Agatha's oordeel, dus ik ben daar in goed gezelschap.
Als je de druiven beoordeelt op hun potentie om er complexe, krachtige bewaarwijnen mee te maken, dan heb je misschien gelijk. Maar zeker niet verder dan plaats 3. En voor dat type wijnen heb ik vaak noch het geduld, noch het geld. Geef mij dan maar een Fumin of een Schioppettino waar je minder lang op moet wachten.