Gisteren na de excellente Tertre Roteboeuf nog naar Huize Decock in Kortrijk gaan eten. (zeer lekker) Dronken aldaar een lekkere Pouilly-Fuissé 2008 van Domaine Mathias en Prieuré Lichine 2001: goed, maar een beetje stug en hoog in zuren. (laten karaferen)
Domaine Mathias, are y kiddin?
Nope. Ik dacht: met zo'n mooie naam moet dat toch wel lekker zijn
.
http://www.domaine-mathias.fr/
Hoe was Thienpont? Was graag komen kijken, maar veel te veel werk.
Netzl Zweigelt Classic '08, lekker fris en fruitig. Fijn doorgedronken van 't weekend bij de pasta.
Pouilly-Fumé Les Chailloux 2008 van Châtelain in de CORA gekocht aan 9,99. Stevige neus, lichtjes animaal, silex, stekelbes en nog een hoop meer ... één van de betere aankopen. 90/100
En een "specialleke" een flesje rode wijn uit de champagnestreek. Bij mijn laatste bezoekje in mijn handen geduwd gekregen van den boer: "essaie ça une fois c'est le rouge qu'on fait ici" , verder geen uitleg, geen etiket, geen accijnsbandje en ne champagnekurk met nietje erop... Rode wijn
... eerder rosé..., oranje rode kleur, doorschijnend, neus zeer bescheiden, stevig in de zuren en onzettend laag alcohol gehalte. Verbeterd druivensap ... zeer verfrissend en daar is alles mee gezegd.
Ha Koen, van die Pouilly-Fumé heb ik ook een flesje liggen maar nog niet geproefd,
leuk te horen dat die in de smaak viel!
enig idee of dat nog wat bewaarpotentieel heeft?
grtz
(13-12-2010 10:07 AM)Hellas schreef: [ -> ]Netzl Zweigelt Classic '08, lekker fris en fruitig. Fijn doorgedronken van 't weekend bij de pasta.
ik vind zweigelt en paste een heerlijke combinatie
@ Hugel: producent zegt 5à7 jaar, ik denk gemakkelijk 7, d'er zit heel wat materie in
(13-12-2010 11:00 AM)koen schreef: [ -> ]........................
En een "specialleke" een flesje rode wijn uit de champagnestreek. Bij mijn laatste bezoekje in mijn handen geduwd gekregen van den boer: "essaie ça une fois c'est le rouge qu'on fait ici" , verder geen uitleg, geen etiket, geen accijnsbandje en ne champagnekurk met nietje erop... Rode wijn ... eerder rosé..., oranje rode kleur, doorschijnend, neus zeer bescheiden, stevig in de zuren en onzettend laag alcohol gehalte. Verbeterd druivensap ... zeer verfrissend en daar is alles mee gezegd.
De volgende rode wijnen (vins tranquilles) dronk ik al uit de champagne streek.
Uit de zo gereputeerde grand cru streek Bouzy ; Georges Vesselle; Paul Bara , Herbert Beaufort. Resultaat allemaal schrale wijntjes waarvan er ene wellicht gechaptaliseerd was.
Daar koop ik niks meer van (veel te duur voor wat er in de fles zit)
Als ik volgende keer het domein Larmandier-Bernier in Vertus ga aandoen (hebben ook een rode) ga ik die daar even proberen te proeven en misschien een paar flesje van kopen.
Mijn "boerke" zit ook in Vertus, maar de "rode" wijn wordt enkel voor eigen gebruik gemaakt ... gelukkig maar. Heb nog twee flesjes liggen ... zal voor de zomer zijn. Na een eerste slok rechtstreeks uit de kelder was ie aangenamer dan een uurke later, heb hem daarop in de frigo gezet en de dag erna lekker fris opgedronken.
(13-12-2010 10:07 AM)Hellas schreef: [ -> ]Netzl Zweigelt Classic '08, lekker fris en fruitig. Fijn doorgedronken van 't weekend bij de pasta.
Je kan deze combinatie in het restaurant van Felixpakhuis in Antwerpen bestellen. Super lekkere verse pasta's en de Netzl licht gekoeld vragen. (En dan even laten opwarmen, omdat ze hem soms ijskoud serveren.)
Herdade Dos Lagos - Aragonez 2007
Mooi wijntje, komt in het begin te gemakkelijk over. Evolueert zich na een tijdje naar een topwijntje in zijn elegantie en finesse.
Neus van pruimen, mokka, zwarte bessen. Magnifieke zuren in de mond, die kruidigheid die subtiel ronddraait. Afdronk geeft een aangenaam gevoel, vooral in de mond en niet in keel.
Vandaag goed nieuws gekregen dat het in Spanje Goud gewonnen heeft tijdens een internationale tasting van tempranillo's. Om het te vieren, eentje opengedaan. Eens opsturen naar Concour Mondial de BXL denk ik. Eric Boschman was er alvast ook een fan van.
Domaine du Cayron, gigondas 2005. Rendement van 26hl/ha maar vindt dit niet echt terug in het glas, lekkere wijn. 85
Sainte Leocadie - Les Clauses 2008, zuster kwam langs met haar man, fles te snel leeg, is niet genoeg uit kunnen komen
Hey alex, zeker dat het maar 1 fles was? :-)
ja, ze bleven niet lang
Deze avond Z Bordeaux 2008 van Luc Thienpont.
Een wijn om snel te vergeten; een ontgoocheling over gans de lijn. Dunne ijle agressieve bittere wijn.
Zijn prijs 6.95 Euro voor mij zeker niet waard.
Is dit de vroegere Z de Zédé?
En hem laten liggen brengt ook geen oplossing.
ik dronk gisteren de 'Z de Zédé' 2001 (magnumfles)
was toch een zeer aangename wijn, typisch bordeaux. lekker.
was op z'n top denk ik, kwam nog volledig open na uurtje karaf.
volgens mij is dit de tweede wijn van Labégorce de Zédé, die onder de appellatie 'bordeaux supérieur' valt.
grtz
(17-12-2010 11:07 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Deze avond Z Bordeaux 2008 van Luc Thienpont.
Een wijn om snel te vergeten; een ontgoocheling over gans de lijn. Dunne ijle agressieve bittere wijn.
Zijn prijs 6.95 Euro voor mij zeker niet waard.
Is dit de vroegere Z de Zédé?
En hem laten liggen brengt ook geen oplossing.
de Z 2008 is idd gene vette
(18-12-2010 01:46 AM)Hugel schreef: [ -> ]ik dronk gisteren de 'Z de Zédé' 2001 (magnumfles)
volgens mij is dit de tweede wijn van Labégorce de Zédé, die onder de appellatie 'bordeaux supérieur' valt.
Ik denk dat de tweede wijn 'Domaine Zédé is (of was). Een tweede wijn zou toch ook van dezelfde appellatie moeten zijn dan de eerste.
Wat niet wil zeggen dat er voor de Z de Zédé geen (afgekeurde of jonge) druiven gebruikt worden van Chateau Labégorce Zédé...
Schaetzel , Riesling 2008 comme apéro, democratische wijn , mooie zuurtjes, petrol toets, lekker gemaakt !!! Uiteraard groot domein. Altijd geslaagd als apéro een Elzas. 8 euro.
Haut Vigneau Pessac Léognan 2005, ik was het beetje beu om constant geöxideerde wijnen te drinken op dag 2, dus nu eens een wat jonger exemplaar opengetrokken : ik vind er echt de typische Pessac-kenmerken in terug, dus ik vind hem heel lekker en P/K wel topper
Mexico, La Cetto Viognier Reserva Private Cellar
beetje te veel alcoholsmaak, had hem beter en halve dag moeten karaferen.
Tardieu Laurent, CDR Villages Les Becs Fins, 2007
Colruyt rode prijs 8.79 (ipv 9.99), RP 88
Net opengedaan, en valt serieus tegen... neus zo gesloten als iets, zuren domineren de mond. mmh weet niet wat ervan te denken.
Na 15 min in het glas komt de neus klein beetje open: zwart fruit, cassis, toast, kers. Mond: nog steeds zuren die domineren, maar wordt al iets ronder.
medium tot light-bodied.
nu gekarafeerd, toch benieuwd wat dat gaat geven bij de (zelfgemaakte!) lasagne straks! een beetje zuurtjes is daarbij meestal wel aangenaam.
toch had ik meer verwacht van deze wijn, maar we zullen straks wel zien...
misschien is ie wel nog iets te jong.
Laat hem dagje staan tot morgen....niet te fris schenken
Van 't WE nog eens ne Wolf Blass gedronken, eentje uit een andere karton en wat een verschil met de eerste verpakking, veel minder geevolueerd, veel meer hout en eucalyptus ... snap nu wat Kris G, Dr Magoo en Gertt bedoelden met vermoeiende wijn. Lekker voor een glas of twee maar daarna wordt ie te overheersend. Vraag me af of dit met de bewaring te maken heeft, in elk geval geef mij maar mijn eerste karton (nog 2 flessen).
@ doc
heb ik gedaan, nog 1/3 in de fles, met vacuvin
wijn is nog altijd zuur gedomineerd, neus wel steeds wat meer open.
volgens mij nog te jong geopend, geen spoor van een tertiaire geur.
ook nog geen evolutie in de kleur te zien, nog steeds 'paars'
enfin, benieuwd wat de toekomst zal brengen voor deze wijn
volgende fles binnen ergens in de zomer...
@Koen, zit ondertussen op 3/3 kapotte kurK...
5/5 goeie kurk, een slechte doos die van u (of ne slechte kurketrekker, maar dat zal Mrs niet graag horen
).
Gisteren een Chablis, 1er cru Fourchaume VV, Pascal Bouchard (Cora)gedronken. Very basic, weinig neus en denk niet dat er ooit veel zal uitkomen. In de mond weinig materie. Genoteerd: niet meer kopen.
(22-12-2010 10:35 AM)koen schreef: [ -> ]Gisteren een Chablis, 1er cru Fourchaume VV, Pascal Bouchard (Cora)gedronken. Very basic, weinig neus en denk niet dat er ooit veel zal uitkomen. In de mond weinig materie. Genoteerd: niet meer kopen.
Tiens, dat is zowat de proefimpressie bij 90% van de Chablis die ik ooit dronk... ;-)