(01-02-2019 01:25 PM)Fre schreef: [ -> ] (01-02-2019 01:06 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
100% Carinyena blanca. Zeer doorgedreven biodynamische wijnbouw en vinificatie. Geen toevoeging van sulfiet tijdens de vinificatie. Elevage op één amfora van 700 liter en daarna een verdere rijping van 3 maanden op oudere vaten
Gigondas Guigal 2009
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007[/i]
Proficiat
+1
(01-02-2019 01:42 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (01-02-2019 01:06 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
100% Carinyena blanca. Zeer doorgedreven biodynamische wijnbouw en vinificatie. Geen toevoeging van sulfiet tijdens de vinificatie. Elevage op één amfora van 700 liter en daarna een verdere rijping van 3 maanden op oudere vaten
Gigondas Guigal 2009
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007[/i]
Ge bedoelt "al 17 jaar dienend onder het commando van..."?
(01-02-2019 01:06 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
100% Carinyena blanca. Zeer doorgedreven biodynamische wijnbouw en vinificatie. Geen toevoeging van sulfiet tijdens de vinificatie. Elevage op één amfora van 700 liter en daarna een verdere rijping van 3 maanden op oudere vaten
Gigondas Guigal 2009
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007[/i]
17 jaar, dat kan al tellen.
Mooie selectie, benieuwd naar de ervaring ... en met stip die van Ester Nin & Carles Ortiz.
Grtz
(01-02-2019 02:39 PM)vinejo schreef: [ -> ] (01-02-2019 01:42 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (01-02-2019 01:06 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
100% Carinyena blanca. Zeer doorgedreven biodynamische wijnbouw en vinificatie. Geen toevoeging van sulfiet tijdens de vinificatie. Elevage op één amfora van 700 liter en daarna een verdere rijping van 3 maanden op oudere vaten
Gigondas Guigal 2009
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007[/i]
Ge bedoelt "al 17 jaar dienend onder het commando van..."?
Ben wel al bevorderd tot kolonel sloef
Rossese di Dolceacqua 'Beragna' 2017 van Ka Mancinè. Na deze heb ik nog maar 2 flessen, dus er kwam al wat wikken en wegen aan de pas of ik ze wel zou openen. Zo lekker
Kutwerkweek ... één oplossing ... Pomerol
. Vieux Maillet 2015 - super, TN volgt.
Vanavond Sigura viudas cava rosado in het glas ( kleine 10 euro). Mooie aanzet met veeeeeeeeeel rood fruit. Lekker licht. Afdronk mocht iets langer. Dit zou zalig gaan met het 1 e zomerzonnetje. Ik zou hem 84 geven.
Chateau Lamothe-Bouscaut blanc 2016
Ging wonderwel samen met de vol au vent!
Mineralig maar toch ook dat beetje vettige waardoor ze standhoudt, heel lekker!
(01-02-2019 10:12 PM)Pietn schreef: [ -> ]Dit zou zalig gaan met het 1 e zomerzonnetje. Ik zou hem 84 geven.
Dan is de timing toch niet goed gekozen he Piet
Gisteravond een glas Field Recordings, Wonderwall Pinot Noir 2016 uit Edna Valley, San Luis Obispo County. Zeven maanden op Franse eik gelegen maar daar was gelukkig niet te veel van te merken. Wonderlijke wijn. Ook slechts 12 procent alcohol.
Domaine Henri Naudin Ferrand - Echézaux grand cru 2007.
Dank u schoonvader. Lekker, maar nu niet in zijn beste levensfase denk ik.
(02-02-2019 10:13 AM)Fre schreef: [ -> ] (01-02-2019 10:12 PM)Pietn schreef: [ -> ]Dit zou zalig gaan met het 1 e zomerzonnetje. Ik zou hem 84 geven.
Dan is de timing toch niet goed gekozen he Piet
Haha
(02-02-2019 07:50 PM)Jerver schreef: [ -> ]Dank u schoonvader. Lekker, maar nu niet in zijn beste levensfase denk ik.
Tja, eenmaal de 50 voorbij gaat het alleen maar achteruit...
(02-02-2019 07:50 PM)Jerver schreef: [ -> ]Domaine Henri Naudin Ferrand - Echézaux grand cru 2007.
Dank u schoonvader. Lekker, maar nu niet in zijn beste levensfase denk ik.
Stroef? Of gesloten? 2007 was ook niet beste jaar, is misschien ook een verklaring?
(02-02-2019 10:05 AM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Lamothe-Bouscaut blanc 2016
Ging wonderwel samen met de vol au vent!
Mineralig maar toch ook dat beetje vettige waardoor ze standhoudt, heel lekker!
We drinken met zijn allen veel te weinig droge witte Bordeaux...
Hoog bezoek, lekker stukje rosbief (Westvlaams rood-rund) van Dierendonck... dit vraagt wat extra tijd snuffelen in mijn wijnkamer
Lagrange 2005 Saint-Julien
De kurk er just uit, veelbelovend aroma, even genipt...hemels.
De kurk er weer in en geduldig concentreren op de kookkunsten om deze middag te genieten.
#lazy#rainy#sunday#
Het weekend zit erop, doch nog één uitspatting ...
Apero - de Castellane, Cuvée Florens (1/3)
Diner - Chateau Talbot 2006 (1/2 )
Dessert - nen Orval, vijf jaar op fles, recent nog in de kelder gevonden
Mathijs
(03-02-2019 07:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Dessert - nen Orval, vijf jaar op fles, recent nog in de kelder gevonden
Dju, en Orval is nu just den Trapist die niet betert met ouder worden...(de obligate 6 maanden daar gelaten)
(03-02-2019 08:23 PM)vinejo schreef: [ -> ] (03-02-2019 07:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Dessert - nen Orval, vijf jaar op fles, recent nog in de kelder gevonden
Dju, en Orval is nu just den Trapist die niet betert met ouder worden...(de obligate 6 maanden daar gelaten)
Daar ben ik het niet mee eens. Ooit s verschillende geproefd in een café in de Walen die gespecialiseerd was in gerijpte Orval (Allé, bieren in t algemeen) en was zeker een meevaller
(04-02-2019 08:09 AM)Fre schreef: [ -> ] (03-02-2019 08:23 PM)vinejo schreef: [ -> ] (03-02-2019 07:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Dessert - nen Orval, vijf jaar op fles, recent nog in de kelder gevonden
Dju, en Orval is nu just den Trapist die niet betert met ouder worden...(de obligate 6 maanden daar gelaten)
Daar ben ik het niet mee eens. Ooit s verschillende geproefd in een café in de Walen die gespecialiseerd was in gerijpte Orval (Allé, bieren in t algemeen) en was zeker een meevaller
Ik ga daar dan wel weer mee akkoord
. Waarmee ik niet zeg dat je hem niet lang kan laten liggen (aleja, staan
) ...
(04-02-2019 11:57 AM)Dc schreef: [ -> ] (04-02-2019 08:09 AM)Fre schreef: [ -> ] (03-02-2019 08:23 PM)vinejo schreef: [ -> ] (03-02-2019 07:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Dessert - nen Orval, vijf jaar op fles, recent nog in de kelder gevonden
Dju, en Orval is nu just den Trapist die niet betert met ouder worden...(de obligate 6 maanden daar gelaten)
Daar ben ik het niet mee eens. Ooit s verschillende geproefd in een café in de Walen die gespecialiseerd was in gerijpte Orval (Allé, bieren in t algemeen) en was zeker een meevaller
Ik ga daar dan wel weer mee akkoord . Waarmee ik niet zeg dat je hem niet lang kan laten liggen (aleja, staan) ...
Ik vind (vond) ook altijd dat een Orval een jaar fles nodig had en de Westmalle tripel 6 maand. Of langer bewaren zinvol is weet ik niet, maar verder rijpen zal zeker, ze staan tenslotte op hun gistrest.
Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Zoals altijd! Top!
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
100% Carinyena blanca. Zeer doorgedreven biodynamische wijnbouw en vinificatie. Geen toevoeging van sulfiet tijdens de vinificatie. Elevage op één amfora van 700 liter en daarna een verdere rijping van 3 maanden op oudere vaten.
Op finesse gemaakt, nog piepjong. Toch al zeer veelbelovend. Maar ik vermoed dat dit minimum een jaar of 4-5 nodig zal hebben om a point te zijn. Gelaagd en complex, maar nog te gebald.
Gigondas Guigal 2009
PQ was dit een fluwelen schot in de roos.
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007
PQ ook top! Zacht, wat zoethout en kaneel, typisch Spaans, perfect op dronk. Meer dan koopwaardig aan 20€!
Vina Tondonia Blanco reserva 2004
Kwam er nog bij, omdat de rest op was. Top gewoon. Kwam pas in 2017 op de markt...
(04-02-2019 06:45 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
Gigondas Guigal 2009
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007
Vina Tondonia Blanco reserva 2004
Kwam er nog bij, omdat de rest op was.
Niet slecht met twee
(05-02-2019 07:17 PM)Biff schreef: [ -> ] (04-02-2019 06:45 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
Gigondas Guigal 2009
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007
Vina Tondonia Blanco reserva 2004
Kwam er nog bij, omdat de rest op was.
Niet slecht met twee
Maak er 4 van...
(06-02-2019 09:31 AM)TheWineVet schreef: [ -> ] (05-02-2019 07:17 PM)Biff schreef: [ -> ] (04-02-2019 06:45 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
Gigondas Guigal 2009
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007
Vina Tondonia Blanco reserva 2004
Kwam er nog bij, omdat de rest op was.
Niet slecht met twee
Maak er 4 van...
Vanaf de hoeveelste fles zagen jullie dubbel?
(06-02-2019 09:31 AM)TheWineVet schreef: [ -> ] (05-02-2019 07:17 PM)Biff schreef: [ -> ] (04-02-2019 06:45 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Vandaag 17 jaar samen met dezelfde generaal, dus toch wat lekkers uit de kelder gehaald voor straks:
Champagne Rochet-Bocart 2006
Priorat Celler Nin Ortiz Planetes de Nin Blanc 2017
Gigondas Guigal 2009
Priorat Costers del Siurana Usatges Negre 2007
Vina Tondonia Blanco reserva 2004
Kwam er nog bij, omdat de rest op was.
Niet slecht met twee
Maak er 4 van...
Drinken je kinderen nu ook al mee?
Lange werkdag ... laat thuis ... geen zin meer om te koken en te degusteren.
Daarom een fris abdijbier van Averbode ... dat kan smaken
Mathijs
Gisteren mijn nieuwe Riedeltjes binnen gekregen,
Heart to Heart Pinot Noir. Direct eens getest naast ons "standaard" glas, Zwiesel Vino, en dat met een Forge Classique 2016. En ja, het boeket kwam mooier open in de Riedel, wat meer "benepen" in de Vino, die eerder geschikt is voor Chianti, Bordeaus, misschien Syrah. Nu de glazen nog testen met (Zuidelijke) Rhône, Beaujolais Cru, Nebbiolo en Brunello. O ja, en met talloze Bourgognes natuurlijk
(07-02-2019 11:40 AM)wvd schreef: [ -> ]Gisteren mijn nieuwe Riedeltjes binnen gekregen, Heart to Heart Pinot Noir. Direct eens getest naast ons "standaard" glas, Zwiesel Vino, en dat met een Forge Classique 2016. En ja, het boeket kwam mooier open in de Riedel, wat meer "benepen" in de Vino, die eerder geschikt is voor Chianti, Bordeaus, misschien Syrah. Nu de glazen nog testen met (Zuidelijke) Rhône, Beaujolais Cru, Nebbiolo en Brunello. O ja, en met talloze Bourgognes natuurlijk
Vergelijkbaar met Zalto?