(26-05-2019 09:35 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Op een trouwfeest gister werd de Chateau La Baronne Les Lanes 2016 (Corbières) geserveerd bij de barbecue. 50 procent grenache, 50 procent carignan. Indringende neus met kersen en gestoofd rood fruit. Klein beetje stalgeur, maar niet overheersend. In de mond heel sappig, het fruit overheerst. Deze wijn wordt volledig biodynamisch gemaakt, zonder toegevoegde sulfiet. Aangename verrassing om dit op een trouwfeest in het glas te krijgen!
De trouwers moeten dan toch wel wat met wijn bezig zijn geweest. Ofwel een goede traiteur, kan ook. Zelfs al draaien ze dan de hele avond Paradise by the Dashboard Night, het feest voor de wino is geslaagd.. ;-)
Hier zonet deelgenomen aan een ander feest, dat van de democratie.
Flesje Chicotot bovengehaald.
Niet zozeer om dat feest te vieren maar vooral om te klinken op de puike resultaten van “de goei”.
Of omgekeerd, om het verdriet door te spoelen
(26-05-2019 12:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]Niet zozeer om dat feest te vieren maar vooral om te klinken op de puike resultaten van “de goei”.
Of omgekeerd, om het verdriet door te spoelen
Ik wist niet dat er daar "goei" bij waren
Chicotot wel natuurlijk, zeker sinds mevrouw het roer in handen heeft!
(26-05-2019 01:20 PM)wvd schreef: [ -> ] (26-05-2019 12:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]Niet zozeer om dat feest te vieren maar vooral om te klinken op de puike resultaten van “de goei”.
Of omgekeerd, om het verdriet door te spoelen
Ik wist niet dat er daar "goei" bij waren
Chicotot wel natuurlijk, zeker sinds mevrouw het roer in handen heeft!
Allez, de minst slechte dan...
Ik probeer vandaag, bij het glas Chicotot, eindelijk het schitterende boek van Johan op De Beeck uit te lezen. “De Zonnekoning”.
Tiens, doet me wat denken aan een Vlaamse politieker die het ook nogal hoog in zijn bol heeft gekregen.
(26-05-2019 12:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]De trouwers moeten dan toch wel wat met wijn bezig zijn geweest. Ofwel een goede traiteur, kan ook. Zelfs al draaien ze dan de hele avond Paradise by the Dashboard Night, het feest voor de wino is geslaagd.. ;-)
Hier zonet deelgenomen aan een ander feest, dat van de democratie.
Flesje Chicotot bovengehaald.
Niet zozeer om dat feest te vieren maar vooral om te klinken op de puike resultaten van “de goei”.
Of omgekeerd, om het verdriet door te spoelen
Klopt, de bruidegom heeft een sommelieropleiding gedaan. Tijdens Meat Loaf ging ik even een luchtje scheppen
Geniet van de NSG! Hier ook benieuwd naar de resultaten van het vaderland...
(26-05-2019 01:52 PM)troisetoiles schreef: [ -> ] (26-05-2019 12:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]De trouwers moeten dan toch wel wat met wijn bezig zijn geweest. Ofwel een goede traiteur, kan ook. Zelfs al draaien ze dan de hele avond Paradise by the Dashboard Night, het feest voor de wino is geslaagd.. ;-)
Hier zonet deelgenomen aan een ander feest, dat van de democratie.
Flesje Chicotot bovengehaald.
Niet zozeer om dat feest te vieren maar vooral om te klinken op de puike resultaten van “de goei”.
Of omgekeerd, om het verdriet door te spoelen
Klopt, de bruidegom heeft een sommelieropleiding gedaan. Tijdens Meat Loaf ging ik even een luchtje scheppen
Geniet van de NSG! Hier ook benieuwd naar de resultaten van het vaderland...
De Chicotot volstond niet.
Proficiat Vlamingen!
Daarnet drie wijnen naar boven gehaald om dit weekend te nuttigen ...
- Champagne De Castellane
- Les Hauts de Smith 2015 Blanc
- Marcel Lapierre Morgon 2017
Het gaat warm worden dit weekend, dus wit en lichtere stijl in rood.
Mathijs
(04-04-2019 07:38 PM)redacteur schreef: [ -> ]La Aldea de San Juan '14
Op aanraden van vinejo hier een proefflesje van gekocht bij Klassewijnen.
(29-01-2019 02:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]Fleer, je moet echt eens de Aldea de San Juan (Colruyt klassewijnen) proberen, dat is 100 % bobal en qua lichtvoetigheid echt wel Bourgondisch. Heel mooie wijn.
Lichtvoetig is de wijn zeker, al zou ik deze blind eerder in Bordeaux plaatsen.
Een lichtvoetige, elegante Bordeaux dan welteverstaan.
P/K dik in orde, veel wijn voor weinig geld.
Jammer genoeg hebben ze de wijn ondertussen alweer van de website gehaald... dus zal het waarschijnlijk bij deze ene fles blijven.
Laatste restje bij Colruyt of de enorme invloed van dit forum op het koopgedrag van de Vlaming? Wie zal het zeggen
Gisteren ook eens de Aldea 2014 open getrokken, en zeer van genoten! Had in de neus ook eerst een bordeaux-gevoel, maar in de mond dan weer meer zuren. Is toch wel een karaktervolle wijn, vind ik. Doet mij zin krijgen om eens wat meer bobal te proeven!
De afgelopen dagen passeerden volgende wijnen de revue:
- Clos de Marquis 2006
- Kopar 2009
- De Toren Fusion V 2013
- Kanonkop Paul Sauer 2007
--> Allemaal bordeaux blends. Zeer verschillende stijlen, maar allemaal zeer mooi in hun stijl. Wel voor mij de bevestiging waarom ik, momenteel, zo van bordeaux blends uit Z-A houd. Die waren fantastisch
Voor de rest nog
- Pago de Carraovejas Ribera del Duero Crianza 2014
- Dominio del Aguila Pícaro del Aguila 2013
Pago is zeer lekker en die Picaro doet voor een Ribera nog altijd "bourgondisch" aan.
Dit zijn voor mij de echt grote wijnen van Bordeaux.
[
attachment=4040]
Zeer geconcentreerd (149gr/l) en ondanks de diepere kleur komt hij toch nog jong over. Heerlijk, genuanceerd boeket, vol en vet in de mond met genoeg suiker voor mij, zeer onctueus en verdomd lange afdronk. Zeer grote wijn, maar misschien drink ik nog nét liever een iets "frisser" type genre Guiraud of Clos Haut Peyraguey. Enfin, na 1 dag open vond ik hem nog mooier, benieuwd naar verdere evolutie.
Chateau Pech Taulier Malepère 2016 Lanquedoc
50% Merlot, 20% Cs, 20% Cf en 10% Grenache.
Pop and pour, lichtjes gekoeld in de frigo
Geen ervaring met Lanquedoc wijnen hier, maar speciaal neusje, kruidig, peper
Lichte droogtrekking, middellange afdronk.
Ideaal woensdagavond wijntje, 8euro40!
Saint -Nicolas de Bourgueil Pierre Brévin 2017.
Rood uit de Loire, geen ervaring mee.
Maar, een slaatje met kort aangebakken tonijn, dit zou -volgens mn speurtocht op Google- daar wel moeten bij passen.
En warempel, dit gaat echt wel goed samen!
Effe gekoeld in de frigo, weinig neus maar een fruitig licht wijntje.
Na het 3e glas gaat dit waarschijnlijk wel vervelen, maar de tonijn is toch op en de vrouw drinkt de andere drie glazen
8euro19
In wit had ik nog een Grüner Veltliner mee, das waarschijnlijk voor morgen ergens! Domäne Wachau, Granit 2017
Eveneens geen ervaring mee...
(13-06-2019 07:30 PM)Biff schreef: [ -> ]Saint -Nicolas de Bourgueil Pierre Brévin 2017.
Rood uit de Loire, geen ervaring mee.
Maar, een slaatje met kort aangebakken tonijn, dit zou -volgens mn speurtocht op Google- daar wel moeten bij passen.
En warempel, dit gaat echt wel goed samen!
Effe gekoeld in de frigo, weinig neus maar een fruitig licht wijntje.
Na het 3e glas gaat dit waarschijnlijk wel vervelen, maar de tonijn is toch op en de vrouw drinkt de andere drie glazen
8euro19
In wit had ik nog een Grüner Veltliner mee, das waarschijnlijk voor morgen ergens! Domäne Wachau, Granit 2017
Eveneens geen ervaring mee...
Ook al gedronken.
Drinkbaar ja, maar daar stopt het dan wel...
(14-06-2019 01:18 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Ook al gedronken.
Drinkbaar ja, maar daar stopt het dan wel...
Idd, ik had er ook niks méér van verwacht, aangezien ze helemaal onderaan onder een laag stof rechtop stonden te wachten... Delhaize Ieper en hun wijnen gaan echt niet goed samen
, maar met dat ik er toch was...
Na een glaasje Grechetto van Sportoletti, deze om de eerste werkweek op de nieuwe job af te ronden.
Rood fruit. Heel veel rood fruit.
Later meer? Wie weet later meer.
(14-06-2019 06:58 PM)redacteur schreef: [ -> ]Na een glaasje Grechetto van Sportoletti, deze om de eerste werkweek op de nieuwe job af te ronden.
Rood fruit. Heel veel rood fruit.
Later meer? Wie weet later meer.
Ewel, hopelijk meer want ben benieuwd naar die Perrault, niet meer gevolgd sedert 2012 en 2013, toen aan een 16 euro in Colruyt een behoorlijk interessante koop.
Momenteel Les Pagodes de Cos 2009 in mijn glas ... mooie wijn, niet heel groots, wel heerlijk en nog wat overschot ook
(14-06-2019 04:54 PM)Biff schreef: [ -> ] (14-06-2019 01:18 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Ook al gedronken.
Drinkbaar ja, maar daar stopt het dan wel...
Idd, ik had er ook niks méér van verwacht, aangezien ze helemaal onderaan onder een laag stof rechtop stonden te wachten... Delhaize Ieper en hun wijnen gaan echt niet goed samen , maar met dat ik er toch was...
Voila, er zijn een pak slechtere dingen ook hé om te drinken.
Delhaize Vichte is ook geen preusslag wei.
(14-06-2019 07:53 PM)vinejo schreef: [ -> ] (14-06-2019 06:58 PM)redacteur schreef: [ -> ]Na een glaasje Grechetto van Sportoletti, deze om de eerste werkweek op de nieuwe job af te ronden.
Rood fruit. Heel veel rood fruit.
Later meer? Wie weet later meer.
Ewel, hopelijk meer want ben benieuwd naar die Perrault, niet meer gevolgd sedert 2012 en 2013, toen aan een 16 euro in Colruyt een behoorlijk interessante koop.
Inderdaad. Benieuwd wat dit gaf in topjaar 2015
Even nippen van de allerlaatste Lidl aankoop ... Larrivet Haut Brion Blanc 2016.
Van de carrefour half flesje Pierre de Prehy 2017, Chablis meegebracht. Had witte wijn nodig voor een saus.
Maar ben nu de rest van de fles aan het opdrinken, en eigenlijk is dit te goed voor een saus. Mineraliteit, ziltigheid, agrum. Mooie fraicheur! Klein botertoetske. Zeer Chablis. Hier zou ik graag een oesterke bijhebben...
Vorige zondag feestje voor onze dochter.
Als aperitief een 3L fles franciacorta Ca del Bosco cuvee prestige open getrokken.
Viel zeer in de smaak bij het gezelschap.
(22-06-2019 11:22 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Vorige zondag feestje voor onze dochter.
Als aperitief een 3L fles franciacorta Ca del Bosco cuvee prestige open getrokken.
Viel zeer in de smaak bij het gezelschap.
Hoe hou je die koel? Ik heb al een probleem om een magnum koel te houden.
(26-06-2019 12:22 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-06-2019 11:22 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Vorige zondag feestje voor onze dochter.
Als aperitief een 3L fles franciacorta Ca del Bosco cuvee prestige open getrokken.
Viel zeer in de smaak bij het gezelschap.
Hoe hou je die koel? Ik heb al een probleem om een magnum koel te houden.
Bepaalde bijzettafel/ijsemmers zijn daar toch groot genoeg voor? (zie
https://www.decovry.com/nl/ice-bucket-ba...LYL_D_BwE)
Of anders gewoon een wastobbe met koud water en ijsblokjes... (of je frigo leeghalen)
Eindelijk eens wat frisser, dus een lekker stukje vlees in de pan, gestoofd witlof en gebakken patatjes ...
... en daarbij eindelijk nog eens wat rood .... een halfje Petit-Figeac 2012 ... nog steeds te jong ( imho ), maar hemelse merlot in het glas.
Mathijs
(26-06-2019 12:22 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-06-2019 11:22 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Vorige zondag feestje voor onze dochter.
Als aperitief een 3L fles franciacorta Ca del Bosco cuvee prestige open getrokken.
Viel zeer in de smaak bij het gezelschap.
Hoe hou je die koel? Ik heb al een probleem om een magnum koel te houden.
Die had 24u in de frigo gestaan.
Volk kwam allemaal samen toe, en fles was op toen iedereen een glas uitgeschonken kreeg.
Dus die had geen tijd om op te warmen.
Of het mijn favoriete rosé is weet ik nog niet - vraag het binnen twee maanden nog eens - maar net een glas Domaine Régazel Petites Mains Rosé 2017 (Corbières) ingeschonken. 75 procent Syrah, 25 procent roussanne. Beetje framboos in de neus, lekker fris en een tikkeltje zoet. Een aperitief om blij van te worden!
COVELA ARINTO EDIÇÃO NACIONAL 2016 BRANCO
100% Arinto
Vinho Verde
Mooie minerale wijn, citrus, elegant, mooie zuurtegraad en voldoende krachtig om op te boxen tegen een smaakvolle zuiderse salade niçoise 11.5€ bij portevinho.be
Doeme toch, maar 1 fles van gekocht en al op
Chianti Classico Castellare di Castellina 2017
Robijn rood van kleur, bakken rood fruit, mooi zuurken, wat houtimpressie Deed het goed bij een bordje misto della macelleria (Prosciutto, Salami en Mortadella en coppa ) en de aansluitende spaghetti Bolognaise