wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(22-12-2010 10:35 AM)koen schreef: [ -> ]5/5 goeie kurk, een slechte doos die van u (of ne slechte kurketrekker, maar dat zal Mrs niet graag horen Wink ).

Had hetzelfde als dr_Magoo met de Terrunyo (ook een aanbieding bij DW), bijna elke kurk brak bij het openen van de wijn. De wijn was wel elke keer in orde en de kurk was voor zover ik kon nagaan niet aangetast. Dit heb ik nog geen enkele keer meegemaakt, dus ik weet niet goed wat ik daarvan moet denken.
Hé, Johan, wat vond je van die Terrunyo?
(zelf nog geen kurkproblemen gehad, noch bij Terrunyo, noch bij de Wolff)
Mijnen eerste fleske blass zijn kurk was ook afgebroken... Kurk was toch tot de helft zeer doordrongen. Wijn zelf was intact.
(22-12-2010 04:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-12-2010 10:35 AM)koen schreef: [ -> ]Gisteren een Chablis, 1er cru Fourchaume VV, Pascal Bouchard (Cora)gedronken. Very basic, weinig neus en denk niet dat er ooit veel zal uitkomen. In de mond weinig materie. Genoteerd: niet meer kopen.

Tiens, dat is zowat de proefimpressie bij 90% van de Chablis die ik ooit dronk... ;-)

I know, same here. Maar blijf proberen d'er zitten soms wel kleppers tussen (deze dus niet)
(22-12-2010 05:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hé, Johan, wat vond je van die Terrunyo?
(zelf nog geen kurkproblemen gehad, noch bij Terrunyo, noch bij de Wolff)

De wijn was een goede koop. Vol, rijp fruit (pruim), een mooi versmolten houttoets, aarde-achtige aroma's en iets kruidigs dat ik niet kon thuisbrengen (na opzoeking blijkt dat bepaalde klimaten aan CS munt of eucalyptus kunnen meegeven - misschien was het dat), ondanks de rijpheid van het fruit en het tikje zoetigheid toch voldoende finesse om niet al te vermoeiend te zijn. Mi. wel geen jaren meer bewaren.

Voor alle duidelijkheid, ondanks mijn gepruts met de kurken was er niets mis met de wijn.
Paleo rosso 99
De vorige fles was al redelijk belegen, vooral tertiaire aromas maar desondanks zeer genietbaar. Ik dacht dus niet te lang te wachten met de rest, maar deze heeft nog veel meer fraicheur en heeft precies zelfs nog wat lucht nodig (popped and poured... As usual). Hoogtepunt is wel voorbij, maar deze fleswordt toch waardig oud.
Serieuze overkill voor ne pizza maar sebiet de rest van de fles in de zetel, wat heeft ne mens meer nodig op ne lange winteravond... 89

Alex

had zin in een biertje. De vervallen delirum (2jaar vervallen) was goed van smaak maar mijn vrouw had het te snel uitgeschonken en het lag vol met gist. Niet echt appetijtelijk. Dus is het maar een trippel karmeliet geworden
Bij mij Westmalle Tripel vandaag.
Maar wel een kletterverse:
bier sparen kan ik nog niet
(afgezien dan van de Blauwe Chimay waarvan ik sinds vorig jaar pas, van elke nieuwe vintage 3 75cl-flessen koop om te bewaren)
Allez Alex, 'k zal solidair zijn.
'k Ga me nu ook een Karmelietje schellen ze :-)
Een stuk meer easy drinking dan bij die stevige, volle, complexere Westmalle.
Gisteren en vandaag mijn eerste flesje Riesling Trocken 2009 van Weingut Winter gedronken. Ik begin meer en meer een riesling-fan te worden. Zoveel moois dat uit 1 druif kan komen, van droog tot zoet. Lekker ;-))
Wow, van Sauternes-fan naar Riesling-fan Smile
(22-12-2010 10:20 PM)Bert schreef: [ -> ]Wow, van Sauternes-fan naar Riesling-fan Smile

Het probleem is dat de sauternes die ik momenteel liggen heb, vooral 2001 nog wat jong zijn om nu al te offeren en dus ben ik gedwongen om iets anders te zoeken :-)))
Nee serieus, riesling toont zich de laatste tijd aan mij in verschillende gedaantes en uit verschillende landen (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, ...) en telkens weer vind ik er nieuwe pareltjes tussen. Doet me eraan denken dat ik de Federspiel 2009 van Rudi Pichler (Oostenrijk) eigenlijk dringend moet gaan halen. Zo'n zuivere expressie en zo'n mooi fruit verweven in een mineralig jasje voor slechts 13 euro bij Pasqualinno, topthumb
Juist nog eens de witte CdR opengedaan van Domaine Roche Audran 2008 (blend van Grenache blanc en Viognier).

Echt speciaal, was bij mij (en ook bij mijn gezelschap) een van de witte toppers op de proeverij van Van Eccelpoel dit jaar. Aantal flessen van gekocht, en nu al laatste gedronken. Gelukkig heeft mijn pa nog redelijk wat flessen liggen. Doet me wat denken aan een goeie Grechetto uit Umbrië, met hazelnoot, venkel en een lichte vanilletoets.

Verkrijgbaar bij Van Eccelpoel en Dirk Grandry voor iets meer dan 10 euro. Bij Van Eccelpoel is hij een halve euro duurder, maar kan je hem ook per fles nemen, zelfs gewoon in de winkel.

Gisteren bij Stoofvlees friet een fles Cuvée du Chateau opengedaan (Kasteelbier). Donker bier met lange afdronk, niet onaardig.
(22-12-2010 10:47 PM)33S schreef: [ -> ]Gisteren bij Stoofvlees friet een fles Cuvée du Chateau opengedaan (Kasteelbier). Donker bier met lange afdronk, niet onaardig.

Minder stroperig dan de bruine van Kasteelbier, hoop ik?
Want dat vind ik gewoon een plakkerige, wansmakelijke suikerdrank...
(toevoeging van suikers aan 100 per uur)
(22-12-2010 09:56 PM)Bert schreef: [ -> ]Bij mij Westmalle Tripel vandaag.
Maar wel een kletterverse:
bier sparen kan ik nog niet
(afgezien dan van de Blauwe Chimay waarvan ik sinds vorig jaar pas, van elke nieuwe vintage 3 75cl-flessen koop om te bewaren)
Allez Alex, 'k zal solidair zijn.
'k Ga me nu ook een Karmelietje schellen ze :-)
Een stuk meer easy drinking dan bij die stevige, volle, complexere Westmalle.

Bij mij gingen een blauwe Chimay en een St. Bernardus abt 12 zoetjes binnen. Goed idee om die Chimays te sparen. Zal het ook eens proberen.

Heb je Duvel tripel hop al 's geprobeerd? Duur zeg!!

Gisteren Rosso di Montalcino 2007 van Fanti geproefd: helemaal niet slecht, mocht net iets meer body hebben en iets verleidelijker zijn. (maar toch in orde, beter de 2de dag)
(22-12-2010 11:04 PM)Matten schreef: [ -> ]Heb je Duvel tripel hop al 's geprobeerd? Duur zeg!!

Nope, wil die wel eens kunnen strikken...
'k Ga nu afsluiten tijdens Allerslimste Mens met een Rochefort'ke (de 8): the best!
(22-12-2010 10:52 PM)Bert schreef: [ -> ]
(22-12-2010 10:47 PM)33S schreef: [ -> ]Gisteren bij Stoofvlees friet een fles Cuvée du Chateau opengedaan (Kasteelbier). Donker bier met lange afdronk, niet onaardig.

Minder stroperig dan de bruine van Kasteelbier, hoop ik?
Want dat vind ik gewoon een plakkerige, wansmakelijke suikerdrank...
(toevoeging van suikers aan 100 per uur)

Iets minder stroperig misschien, maar nog altijd wel redelijk zwaar. Mijn vrouw kreeg het niet naar binnen, dus heb zelf de fles geledigd, en dat was meer dan genoeg.

Ik kan de bruine van Kasteelbier nog wel smaken van tijd tot tijd, na de maaltijd, al heeft de tripel mijn voorkeur. Maar ik kan je opmerking best begrijpen.
@Carl

Ben je uiteindelijk op Pasqualinno z'n winterproeverij geraakt ? Bevindingen ? Ik ben al lang niet meer geweest; moet ik dringend iets aan doen ;-)))
@33S Ben geen echte fan van Kasteelbier, valt wat zwaar inderdaad. Chimay blijft een zeer mooi alternatief. Ben wel benieuwd naar deze hieronder, wordt wel gecommercialiseerd als kerstbier maar de TN maakt me nieuwsgierig. Ik probeer hem in elk geval eens de komende dagen.

http://www.demorgen.be/dm/nl/3744/Al-Den...tmas.dhtml

Alex

mijn vader is eens serieus zat geraakt van kasteelbier en was daar bijna een week van misselijk. Toen was ik nog maar 14 jaar denk ik. Daarmee ben ik daar eigenlijk nooit zo zot van geweest.

jeugdtrauma. Snif

maar kasteelbier rouge in de zomer kan me wel bekoren. Wel veradelijk Smile

wat ik wel regelmatig drink is een oude geuze, quintine, gulden draak, rochefort 10 (of 12 als ik hem vind), en een goe leffe van het vat doet me ook nooit geen kwaad aan het hart.
Rochefort 12 watte? Bestaat dat wattewatte?

Alex

[Afbeelding: Rochefort_12.jpg]

yes maar moeilijk te vinden. Gaat wel een beetje ver naar de zoete kant. Maar is een goede afsluiter van de avond (soms te goed :rolleyesSmile
(21-12-2010 09:03 PM)Hugel schreef: [ -> ]Tardieu Laurent, CDR Villages Les Becs Fins, 2007
Colruyt rode prijs 8.79 (ipv 9.99), RP 88

Net opengedaan, en valt serieus tegen... neus zo gesloten als iets, zuren domineren de mond. mmh weet niet wat ervan te denken.
Na 15 min in het glas komt de neus klein beetje open: zwart fruit, cassis, toast, kers. Mond: nog steeds zuren die domineren, maar wordt al iets ronder.
medium tot light-bodied.

nu gekarafeerd, toch benieuwd wat dat gaat geven bij de (zelfgemaakte!) lasagne straks! een beetje zuurtjes is daarbij meestal wel aangenaam.
toch had ik meer verwacht van deze wijn, maar we zullen straks wel zien...
misschien is ie wel nog iets te jong.

Bleef dus de hele avond zuurgedomineerd. RP88watte WS90watte had ik een slechte fles?
na 1 nacht in de fles (1/3 over) is de wijn helemaal veranderd.
Nog steeds de indruk dat hij te jong is, maar nu is hij wél te drinken.
zuren zijn nu mooi versmolten en storen eigenlijk helemaal niet.
volgens mij moet ie nog wat liggen om te ontplooien, mss zit hij nu in de gesloten fase.
Da zal wel met 13,3 % alc. ! Waar zou je dat kunnen vinden watte? Als Rochefort-fan wil ik dat toch wel eens proeven !!!
(23-12-2010 11:00 AM)Hugel schreef: [ -> ][quote='Hugel' pid='7910' dateline='1292958196']
Tardieu Laurent, CDR Villages Les Becs Fins, 2007
Colruyt rode prijs 8.79 (ipv 9.99), RP 88

na 1 nacht in de fles (1/3 over) is de wijn helemaal veranderd.
Nog steeds de indruk dat hij te jong is, maar nu is hij wél te drinken.
zuren zijn nu mooi versmolten en storen eigenlijk helemaal niet.
volgens mij moet ie nog wat liggen om te ontplooien, mss zit hij nu in de gesloten fase.

Sowieso voor jou een interessante proefervaring - thumb
(23-12-2010 09:57 AM)Alex schreef: [ -> ]wat ik wel regelmatig drink is een oude geuze, quintine, gulden draak, rochefort 10 (of 12 als ik hem vind), en een goe leffe van het vat doet me ook nooit geen kwaad aan het hart.

Wel wel Alex, jij drinkt dus regelmatig de Rochefort 12...
Awel Alex, als je die weet te vinden, geef ik u 50 euro voor 1 flesje.
Want, die bestaat gewoon niet...
Wel een hoax op internet die sinds 2007 rondgaat
als ik mij niet vergis heb ik toch ook al de '12' in mijn kelder gehad... al begin ik er nu wel aan te twijfelen of het niet de '10' was...Confused
en zou ook niet meer weten waar ik die haalde...

onlangs wel nog een rochefort en westvleteren opgedronken met mijn pa, en de westvleteren staat toch nog een trap hoger qua smaakcomplexiteit!
(23-12-2010 11:15 AM)Bert schreef: [ -> ]
(23-12-2010 09:57 AM)Alex schreef: [ -> ]wat ik wel regelmatig drink is een oude geuze, quintine, gulden draak, rochefort 10 (of 12 als ik hem vind), en een goe leffe van het vat doet me ook nooit geen kwaad aan het hart.

Wel wel Alex, jij drinkt dus regelmatig de Rochefort 12...
Awel Alex, als je die weet te vinden, geef ik u 50 euro voor 1 flesje.
Want, die bestaat gewoon niet...
Wel een hoax op internet die sinds 2007 rondgaat

watte watte watte watte watte watte watte watte
Ne St Fuillien, of Super des Fagnes is ook niet slecht !
(23-12-2010 11:15 AM)Bert schreef: [ -> ]Wel wel Alex, jij drinkt dus regelmatig de Rochefort 12...
Awel Alex, als je die weet te vinden, geef ik u 50 euro voor 1 flesje.
Want, die bestaat gewoon niet...
Wel een hoax op internet die sinds 2007 rondgaat

Komaan Alex, laat je niet doen.
Nu nog een fotooke van het leeg fleske Rochefort 12 met het capsulleke eraf.huhuh
woehaBig Grin
Koppelingen