(16-07-2019 01:47 PM)Jean schreef: [ -> ]Agelopen zondag nog een rosé domaine de Terrebrune als aperitief... KURK!
Jammer uiteraard, en gaan omruilen kan niet want gekocht op het domein...
Dju Jean, da s pech...
Hier in het glas (danke Sven) JF Merieau Coeur du Roche 2017 sauvignon blanc.
Heel rijp, geparfumeerd aroma, perzik, peer, mirabellen, bijenwas en lichte agrume toets. Fris. De mond is heel zuiver en bijna lichtvoetig met toch genoeg materie. Mooie balans, perzik in de afdronk.
Vind ik dit lekker? Ja, zéer lekker zelfs
Herken ik hier SB in: Van geen kanten, blind zou ik sowieso chenin blanc gegokt hebben.
Blijkbaar te koop bij Altrovino dus wellicht een bio/BD of natuurlijke wijn.
Ik kan deze wijn echt apprecieren maar blijf me toch afvragen hoe het komt dat zulke wijnen zozeer afwijken van wat we kennen.
Gisteravond op een terras in Beaune het een glas Mée Godard Morgon Côte du Py 2015 gedronken. Na de vele positieve tn's over dit domein op het wijnforum was ik er erg benieuwd naar geworden.
En de lof is meer dan terecht! Veel fruit in de neus, vooral donker, ook iets peperachtigs. Ook in de mond domineert het scherpe kruidige en fruitige gevoel. Lange finale. Overigens kreeg ik de wijn relatief fris ingeschonken. Zelf zet ik Morgons ook altijd even een kwartiertje in de koelkast, gisteren vond ik hem in het begin zelfs iets te fris - al had dat vast te maken met de warme temperaturen.
De fanclub van Mee Godard heeft er een lid bij.
(15-07-2019 02:55 PM)vinejo schreef: [ -> ]Mmm...klinkt lekker...wist niet dat Agapé een rose maakte..!
Bij een bezoek aan het domein eind mei stond deze inderdaad op de prijslijst vermeld, maar we kregen hem ter plekke niet in het glas. Zou hem ook wel eens willen drinken.
Veel plezier in de Elzas!
Enkele heerlijke zomerwijnen. Een "nieuwe" Amarone wordt hier steevast vergeleken met de "toetssteen". De Amarone, 1 jaar jonger, komt idd ook jonger over. Zeer donkere kleur, donkere bessen, klein spoor hout, iets voller dan de Valpo maar niet veel, iets massiever ook en wat meer tannine. Kwalitatief liggen ze niet zover uiteen, qua stijl is het iets gans anders. De Valpo kan al gedronken worden, al is het nog vroeg dag, de Amarone best nog zeker 5 à 10 jaar en dan nog. Ik drink wel eens graag een goede Amarone, zeker als die ondanks de hoge alcohol enige friste behoudt, maar dan toch liever als hij 15 jaar heeft en bij een erg winterse stoofschotel of wildbraad...
[
attachment=4132]
Chateau Pavie 1999 Saint Emilion Grand Cru Classé
Op restaurant, deze middag Hostellerie Kemmelberg
Olapola, dees maakt indruk! De neus zegt dik oké, tabak, mokka, klasse.... Bruin/oranje randje, ook het enige die haar leeftijd verraad! Heerlijke wijn met nog massa's ruggengraat! Is dit 20 jaar, awel dan kan dit nog zolang mee...
+30sec afdronk, wijn waarop je kan blijven kauwen, nog voldoende tannines aanwezig. Dit is ferm, jawel!
Nog niet echt vertrouwd met oudere jaargangen en alzeker niet met Saint Emilion, maar als dit hetgeen is waarover menig wijnliefhebber hier spreekt, dan teken ik direct voor meer!
Prijs: 300 euro, niet goedkoop natuurlijk maar als je ziet wat huidige jaargangen moeten kostten...
Bedankt aan de gulle betaler van deze godendrank want dit is een blijvende herinnering!
(21-07-2019 09:10 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Pavie 1999 Saint Emilion Grand Cru Classé
Nog niet echt vertrouwd met oudere jaargangen en alzeker niet met Saint Emilion, maar als dit hetgeen is waarover menig wijnliefhebber hier spreekt, dan teken ik direct voor meer!
Prijs: 300 euro, niet goedkoop natuurlijk maar als je ziet wat huidige jaargangen moeten kostten...
Zelf al wat jaargangen gedronken ( jaren 80-90 ) en ook nog paar jaren uit 2000+. Fan vanaf mijn eerste fles.
Maar helaas kan / wil ik niet meer mee sedert jaargang 2009, dit gezien de huidige prijszetting.
Chateau zelf bezocht in 2015 - duidelijk dat hun "A" klassement naar buiten moet gebracht worden.
Doch ik blijf houden van de stijl ... afin, ik vermoed dat de stijl gebleven is, want nog niets na 2008 geproefd.
Mathijs
Een Cote de Brouilly van Chevalier Metrat met een werkelijk heerlijke salade Beaujolaise
Groeten uit Odenas!
Ziet er heerlijk uit. Geniet ervan ginder!
(29-07-2019 09:58 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ziet er heerlijk uit. Geniet ervan ginder!
, die Chevalier-Metras was wat gewoontjes (had t ook wel verwacht, wijnkaart was niet bijzonder interessant), paste echter wonderbaarlijk goed bij de zalm met gourchette-kurkuma dressing (of was t gewoon bearnaise
)
Mooie streek is dat, zelfs los van de prachtige cru's van de Beaujolais die er worden gemaakt... Veel plezier! En natuurlijk benieuwd welke domeinen je gaat bezoeken
.
De Coteaux de Bourgogne 2017 van Castagnier smaakt ons zodanig. In één teug leeg gedronken samen met mijn vrouwtje.
Eindelijk nog eens een wijn uit de kelder die niet uit de eigen stal komt!
Misschien nog niet op z'n top, maar toch alreeds bijzonder genietbaar. Ik hou van Spiegelau Authentis Bordeaux (de grote) voor de betere Sangiovese en deze presenteert zich hieruit ook weer zeer mooi. Diepe kleur voor Sangiovese met amper evolutie, verfijnd boeket, rijp fruit, mooie spanning, vrij volumineus, krachtig zonder enige zwaarte, zachte tannines, zeer lange afdronk, enfin, blij dat er nog aardig wat flessen de kelder bevolken. [
attachment=4173]
Gisterenavond wat restjes
(02-08-2019 09:15 AM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond wat restjes
Ik krijg stilaan nekproblemen van je posts, Jo
[
attachment=4178]
(02-08-2019 04:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-08-2019 09:15 AM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond wat restjes
Ik krijg stilaan nekproblemen van je posts, Jo
Hmmm?
No comprendo..
of is t van achterover te slaan?
(02-08-2019 05:36 PM)vinejo schreef: [ -> ] (02-08-2019 04:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-08-2019 09:15 AM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond wat restjes
Ik krijg stilaan nekproblemen van je posts, Jo
Hmmm?
No comprendo..
of is t van achterover te slaan?
Foto gedraaid...
Laatste 37,5 flesje van Castello di ama Chianti Classico, Ama 2016.
Heerlijke wijn bij een zelfgemaakte pasta ragu.
(02-08-2019 06:46 PM)GP1978 schreef: [ -> ] (02-08-2019 05:36 PM)vinejo schreef: [ -> ] (02-08-2019 04:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-08-2019 09:15 AM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond wat restjes
Ik krijg stilaan nekproblemen van je posts, Jo
Hmmm?
No comprendo..
of is t van achterover te slaan?
Foto gedraaid...
Laatste 37,5 flesje van Castello di ama Chianti Classico, Ama 2016.
Heerlijke wijn bij een zelfgemaakte pasta ragu.
Tiens, raar, hier staan ze altijd mooi recht..
Gisteravond kreeg ik een rode wijn blind in het glas. Aan de kleur kon ik afleiden dat hij al minstens vijf naar oud was.
Even walsen, dan ruiken. Meteen herkenning: dit heb ik al eens gedronken, en het ruikt verdorie goed. Kersen, braambessen, frambozen, peper, iets rokerigs, klein beetje vanille. In de mond zachte tannines, maar ook duidelijk herkenbare zuren.
Ik gok op pinot noir. Blijkt te kloppen. Wanneer ik de hint krijg dat het geen Franse wijn is, weet ik het zeker: Eola-Amity Hills Montebruno pinot noir uit Oregon, fles uit 2012 die ik ooit cadeau had gedaan - en die ik nu zelf in het glas kreeg. Leuke verrassing! En mooi om vast te stellen dat je sommige geuren kunt onthouden. Even opgezocht: vorige keer dat ik deze wijn dronk was in september 2017.
(03-08-2019 11:52 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Gisteravond kreeg ik een rode wijn blind in het glas. Aan de kleur kon ik afleiden dat hij al minstens vijf naar oud was.
Even walsen, dan ruiken. Meteen herkenning: dit heb ik al eens gedronken, en het ruikt verdorie goed. Kersen, braambessen, frambozen, peper, iets rokerigs, klein beetje vanille. In de mond zachte tannines, maar ook duidelijk herkenbare zuren.
Ik gok op pinot noir. Blijkt te kloppen. Wanneer ik de hint krijg dat het geen Franse wijn is, weet ik het zeker: Eola-Amity Hills Montebruno pinot noir uit Oregon, fles uit 2012 die ik ooit cadeau had gedaan - en die ik nu zelf in het glas kreeg. Leuke verrassing! En mooi om vast te stellen dat je sommige geuren kunt onthouden. Even opgezocht: vorige keer dat ik deze wijn dronk was in september 2017.
Goed gedaan!
Anderzijds vind ik het steeds wat “pauvre” als iemand je een wijn inschenkt die je zelf ooit cadeau hebt gedaan. Enerzijds omdat je wel liever iets nieuws wil proeven, anderzijds omdat het toch steeds een beetje een test is (dubbel zelfs, 1/ gaat ie de wijn herkennen en 2/vindt ie de wijn zelf wel lekker?
Reden ook waarom ik nooit slechte flessen cadeau doe
De laatste twee dagen een fles gedronken waarvan ik was vergeten dat ik ze had.
Blijkbaar een overblijfsel van een bezoek aan een B&B als gratis fles voor het verblijf.
Daar ik meestal eigen wijn en glazen meeneem is ze mee naar huis gekomen en vergeten.
Luccarelli Puglia Rosso 2017 ... Tja, te zoet, te eenduidig, niet mijn tand. Iets beter op dag 2.
Mathijs
(03-08-2019 03:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]De laatste twee dagen een fles gedronken waarvan ik was vergeten dat ik ze had.
Blijkbaar een overblijfsel van een bezoek aan een B&B als gratis fles voor het verblijf.
Daar ik meestal eigen wijn en glazen meeneem is ze mee naar huis gekomen en vergeten.
Luccarelli Puglia Rosso 2017 ... Tja, te zoet, te eenduidig, niet mijn tand. Iets beter op dag 2.
Mathijs
't Is dan ook een wijn van rond de 5€, niet zo dadelijk te vergelijken met Mouton 2015...
Dat hij op dag 2 beter was mag dan als een klein wonder beschouwd worden, niet?
Puglia produceert wel enkele interessantere wijnen, tracht eens iets fatsoenlijks te vinden van Negroamaro of Uva di Troja als je Primitivo te zoet en/of te alcoholisch vindt. Dat zou je nog wel eens kunnen verbazen!
Ooit eens deze
Graves op aanraden van een oud forumlid gekocht:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-321-p...t#pid60320
De
Chateau Saint-Robert Cuvée Poncet Deville Blanc 2014 is bij aanvang nog een jong beestje. De zuurtjes domineren nog wat. Wringt zelf een beetje in de afdronk. Op dag 2 in evenwicht. Amandel en ook een duidelijk gerookte toets, zonder dominant te zijn. Het zure van de Sauvignon dolt wat met het zoete van de Semillon. Ging super goed bij het kabeljauwhaasje. Inderdaad een goeie tip
Gisteravond een glas Clos des Grillons - Grillons Blanc 2017. Een natuurlijke witte wijn uit de zuidelijke Rhône van 60 procent Grenache Blanc, 30 procent Clairette en 10 procent Bourboulenc.
Meteen na openen een beetje reductief, wijn kon duidelijk wat zuurstof gebruiken. Uurtje later wel een boeket aanwezig, al is het moeilijk om hier de vinger op te leggen. Een beetje foraal, maar ook een botertje (het gevolg van houtlagering? ik weet het eerlijk gezegd niet). In de mond smaakt hij dan best weer fruitig (steenfruit), met een droge, tamelijk lange afdronk. Vreemde wijn, benieuwd wat het op dag twee zal geven.
Voor vanavond heb ik vanochtend al een Louis Chèze Saint-Joseph Ro-Rée 2016 geopend. Meteen een slokje geproefd. Tot mijn verbazing toonde deze wijn zich meteen open en fruitig en kruidig, dit in tegenstelling tot een 2015 die ik een poosje geleden dronk en er een dag over deed om zich te openen. Benieuwd wat dat straks in het glas geeft.
JP Gaussen Bandol Longue Garde 2010
Lang, vol, tikje romig maar halfvolle dan, niet vettig, ijzertoets. Zeer goed, iets te warm op tafel gekomen en had deugd van wat koeling. Nog niet longue genoeg gegardeerd maar al zeer te pruimen
Alliet - l huiserie 2015: kraakvers fruit, poivron op de goede manier, elegant en fruitig. Op zijn best licht gekoeld.
Een overheerlijke Chileen in mijn glas ... Santa Carolina Gran Reserva Barrica Selection Petit Verdot 2009 ... een mondvol, maar een mondvol genieten - zie TN binnen betrokken subforum !
Rupert & Rothschild Baron Edmond 2008
donker fruit, cassis, pruimen, koffie, veenbessen -->mooie zuurkes. Bordeaux gevoel.
Lekker bij de BBQ
Een glaasje tijdens de koers vandaag: een witte uit Portugal "Mariana" 2018 Vinho Regional Alentejano me een tijd geleden in de pollen gestopt om eens te proeven en dat ben ik nu al enkele dagen aan het doen. Geen idee qua vinif, lijkt me puur cuve, druiven vooral Antao Vaz met Arinto en wat Alvarinho. Van die eerste die 60% uitmaakt had ik nog nooit gehoord. Lichtgeel, frisse citrus en licht "Sauvignon" aroma, vrij vol voor een wijn van deze prijsklasse, frisse zuren (?), volume zelfs en enige afdronk. Ik vind hem beter naarmate hij wat opwarmt, frigo is 6°C en dat is te koud. Wat kan een mens meer verwachten terwijl we Yves Lampaert zien ringeloren...
Sociando-Mallet 2011 in het glas. Wauw...
Een 38-1 dag verjaardagstasting met MrCoone .... Silex 2014
Fina Grillo Sicilia 2010, Geelgoud in het glaswerk, gebakken appeltjes en een beetje kaneel in de neus, verder redelijk plat en leeg.
Voor bovenstaande woorden volledig uit de gedachten waren was er ook een zure/azijn geur merkbaar, en zette zich helaas ook verder tijdens het proeven.
15 min laten rusten, 30-1u-1u30, helaas censor
Weer wat bijgeleerd! (wvd, thanks for the tip
)
Het zal de gootsteen maar gesmaakt hebben.
Le Vigne di Franca Crismòn 2013
Veel dunne & trage traan in het glas.
Noten, leer, aarde, een beetje gesloten in de neus.
Bessig, terug wat noten en leer.
Korte afdronk en in balans, trekt doch wat droog weg.