(23-12-2010 11:27 AM)Hugel schreef: [ -> ]als ik mij niet vergis heb ik toch ook al de '12' in mijn kelder gehad... al begin ik er nu wel aan te twijfelen of het niet de '10' was...
en zou ook niet meer weten waar ik die haalde...
onlangs wel nog een rochefort en westvleteren opgedronken met mijn pa, en de westvleteren staat toch nog een trap hoger qua smaakcomplexiteit!
draai m'n woorden niet. Een 12 als ik hem vindt heb ik gezegd. En ik ben er toch bijna zeker van dat ik die paar keer gedronken heb ze :o
of was het al zo laat op de avond
dan zal het waarschijnlijk op die 12% denk ik dan hé. Ondertussen op inet gezocht en idd een hoax :o
(23-12-2010 12:56 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (23-12-2010 11:15 AM)Bert schreef: [ -> ]Wel wel Alex, jij drinkt dus regelmatig de Rochefort 12...
Awel Alex, als je die weet te vinden, geef ik u 50 euro voor 1 flesje.
Want, die bestaat gewoon niet...
Wel een hoax op internet die sinds 2007 rondgaat
Komaan Alex, laat je niet doen.
Nu nog een fotooke van het leeg fleske Rochefort 12 met het capsulleke eraf.
ik kan goed met photoshop om ze
Ben pas onder de indruk van de 13.....bende losers
(23-12-2010 06:09 PM)gertt schreef: [ -> ]Ben pas onder de indruk van de 13.....bende losers
thumb..........
(23-12-2010 02:13 PM)Alex schreef: [ -> ]draai m'n woorden niet. Een 12 als ik hem vindt heb ik gezegd.
Ok Alex.
ik drink regelmatig de 14, maar enkel als ik hem vind
(23-12-2010 06:29 PM)Bert schreef: [ -> ] (23-12-2010 02:13 PM)Alex schreef: [ -> ]draai m'n woorden niet. Een 12 als ik hem vindt heb ik gezegd.
Ok Alex.
ik drink regelmatig de 14, maar enkel als ik hem vind
thumb thumb thumb
ik wil wel een label maken op een fleske jupiler als ge wilt. Tschijnt dat ge der 50€ voor geeft
Kanonkop Paul Sauer 2005
92-score
Weingut Hemer - Merlot
mooie frisse merlot uit Duitsland, gerijpt op eiken vaten maar toch overheersd door rood fruit. Mooi gestructureerde zuren en pittige afdronk
Alsace Grand Cru Zinnkoepfle Riesling 2005. Valt wat dun uit, wat restsuiker , gechaptaliseerd ? Dit is één van de mindere Alsace GD Cru's die ik proefde. Ik vind dat dit domein wat minder presteert dan vroeger, of presteert m'n smaak nu beter ?
nog een morgon (blijft toch verbazend goed) restje van gisteren...
straks nog een amarone riserva van giuseppe campagnola en mijn schoonvader brengt nog een angélus van 59 mee (hij wil de mouton rotschild voor later bewaren)... niet rijk getrouwd maar vineus top getrouwd (schoonvader heeft meer dan 10 000 flessen liggen vanaf 1920 tot nu)... is wel soms superfrustrerend wetende dat ik die flessen nooit of te nimmer ga kunnen betalen :-(
(28-12-2010 07:41 PM)jazzper schreef: [ -> ]nog een morgon (blijft toch verbazend goed) restje van gisteren...
straks nog een amarone riserva van giuseppe campagnola en mijn schoonvader brengt nog een angélus van 59 mee (hij wil de mouton rotschild voor later bewaren)... niet rijk getrouwd maar vineus top getrouwd (schoonvader heeft meer dan 10 000 flessen liggen vanaf 1920 tot nu)... is wel soms superfrustrerend wetende dat ik die flessen nooit of te nimmer ga kunnen betalen :-(
Voor ons nog frustrerender, zonder zulk een schoonvader...!
(28-12-2010 07:41 PM)jazzper schreef: [ -> ]........................niet rijk getrouwd maar vineus top getrouwd (schoonvader heeft meer dan 10 000 flessen liggen vanaf 1920 tot nu)... is wel soms superfrustrerend wetende dat ik die flessen nooit of te nimmer ga kunnen betalen :-(
En misschien ook niet drinken.
Met 10000 fleskes ben je zo al een kleine dertig jaar zoet.
Zonder ernstig wijnkelderbeheer gaan daar een paar verassingen in opduiken of heeft uw schoonvader een restaurant ,een wijnhandel of organizeert hij degustaties?
Ik weet ni wat de anderen er van denken.......maar als je schoonvader 10.000 van dat soort flessen heeft, is 't toch ook ni echt ne sukkelaar, me dunkt ;-)))
en Jazzper..... een rijke zoek ik ook niet
maar is er nog een zus vrij
[/i]
helaas geen zussen (of broers :-)... hij heeft van zijn vader zo'n 8000 topflessen geërfd, zijn vader deed inkopen voor verschillende wijnhuizen (als hobby) en kreeg zo veel flessen cadeau... in die tijd kon je nog echt topwijnen voor heel weinig geld kopen... als je een oude fles angélus ziet met een prijskaartje van nog geen 100 frank dan word je echt jaloers...
en er duiken inderdaad af en toe wel leuke verrassingen op (onlangs nog een chäteau d'yquem van de jaren twintig)
we hebben nu wel met een aantal goede (wijn)vrienden een wijnclub opgericht om uit puur altruIsme (
http://www.vinejo.freebb.be/images/smilies/tongue.gif) zijn kelder een beetje te helpen legen
Ik wil (uit puur altruïsme uiteraard) wel tot die club toetreden ;
))
Zeer nobel van jou
.
Op voorwaarde dat die club wekelijks samenkomt !
en geen enkele fles onder de 50€ worden opengedaan, van ten minste 20jaar oud en 10 flessen per meeting.
I'm in for the win!
10 flessen is toch wa weinig niet? Na 20 jaar is de kelder pas leeg en 60% is slecht geworden:-)
Gisteravond bij de zelf klaargemaakte herteragoût een Cornas Empreintes 2006 van Domaine Durand opengetrokken en een aantal uren op voorhand gedecanteerd. Mooie wijn, wat choloatterig, goed evenwicht. Maar nog voor jaren.
champagne Billecart-Salmon
champagne Gosset Gand Reserve
Domaine J.A. Ferret, Pouilly-Fuissé, "Le Clos" 2006
Leoville Barton 2004
Leoville Poyferre 1996
champagne Roederer
Yquem 2003
En nu
De beste wensen aan alle forumleden
Schoonlijstje Pat...
Mogen wij genieten van enkele TNs (mag kort zijn hoor, bvb in de stijl van: "Yquem 2003 viel dik tegen"
)
veuve bardoux et fils millésimé 1999 brut
la pointe 1999
phélan ségur 1999
mazeyres 2005 (was zonde, nog veel te vroeg)
en om te eindigen de verrassing een supermooie, fruitige scorpion!
de rest wordt bewaard voor het volgende dineetje deze week (amai mijnen lever)
Om het oude jaar te vieren:
Jeroboam Taittinger
Chardonnay Les Clous 2008 van Domaine De Villaine in Bouzeron (lekker! vergelijkbaar met een degelijke 1er cru uit Chablis)
Les pruliers '03 Nuits van Grivot.
(02-01-2011 12:57 PM)Matten schreef: [ -> ].......................
Chardonnay Les Clous 2008 van Domaine De Villaine in Bouzeron (lekker! vergelijkbaar met een degelijke 1er cru uit Chablis)
....................
ssssssst;....ssssssst,.....................sssssst
Niet teveel reclame maken voor dit domein.
Nope, wil zeker ook eens hun andere brol proeven
.
Champagne Mathieu Princet 2000. Dit is awesome !!! Het koolzuurgas verzamelt zich in een wijnglas die wat versmalt naar boven toe, bij eerste proef ,geeft dit een heuse attack.
@Tom thumb