Dit weekend aan de zee doorgebracht.
Samen met "de vaste proefpartner" een en ander open gedaan
Delavenne Brut Reserve:
Lekker gemaakt, maar gaf me geen waaw gevoel. Heb de laatste tijd gemerkt dat meer een blanc de blancs drinker ben.
Deze cuvee was met 50% pinot noir. Als ik dan toch een extra druif in de blend krijg, spreek pinot meunier me meer aan...
Wit:
Seresin Sauvugnon Blanc 2016.
SB uit New Zeeland smaakt altijd. Volle, gelaagde wijn.
Luis Jadot Puligny Montrachet 2011
Super. Dit smaakt naar zoveel meer! Vol, lang zalvend. Genieten
Vincent Dureuil Rully blanc 2016
brioche, amandelen, toch nog fris. Hout nog wel aanwezig, misschien iets te jong. Zeer aangename kennismaking!
(Ik ben afgeleid geweest door bordeaux 2019 maar neem me nu terug voor om witte bourgonge (en Rhone) aan de kelder toe te voegen
).
Rood:
Joel Gott Zinfandel 2017
Voor mij een afknapper. Zo zoet, zo warm, zo "mannelijk", nieuwe hout heel prominent aanwezig. Ik kreeg al bijna hoofdpijn door er aan te ruiken...
Le Petit Lion du Marquis de las Cases 2010
Bordeaux... tja soms denk ik zoveel te ontdekken, andere zaken kopen en dan krijg je dit te drinken.
Super, gewoon genieten!
Op dag 2 pas écht helemaal op zijn plooi
Vincent Dureuil Rully rouge 2016
Anders dan de pinots die ik reeds dronk als bourgogne leek (Nieuw Zeeland en spätburgunder uit Duitsland).
Ook hier was dag 2 de betere.
Alois Lageder Lindenburg Lagrein 2012
Lagrein uit Alto Adige, dat werkt. Donker druit, chocolade, koffie. Zeer mooi