wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(08-10-2020 08:34 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:In een indrukwekkende blinde proeverij Toscane - Bourgogne heb ik op de hele avond 2 keer fout gegokt: bij de Riecine CC en bij de brunello van Salvioni...

Heb je de CC van Castellare di Castellina al eens gedronken? Die zou volgens mij ook redelijk wat mensen op het verkeerde been zetten.

Citaat:Chianti Classico is nog steeds 's werelds interessantste regio voor grote bewaarwijnen.

Dat zal ik zeker niet ontkennen. Maar wat ik ook leuk vind is dat een jonge Chianti ook al zo kan smaken. Ik heb nog niet veel jonge Chianti’s geproefd die de hoekigheid hebben van bvb een te jonge Bordeaux.

Zeker weten! Nog een pluspunt.
Uiteraard enkele uitzonderingen, wijnen waar je na release toch best een jaar of meer op wacht (Fontodi, Fèlsina, Rampolla,...)
Vergat nog Villa Cafaggio te vermelden. Behoorde vroeger tot de top, werd verkocht en de punten verdwenen, maar op onze laatste reis in Toscane toch een heerlijke jonge Chianti van gedronken.
Ik hou wel van de combinatie van een jonge Chianti met pasta met tomaten, maar dat maakt ook dat ik ze regelmatig te vroeg open en tot de constatatie kom dat de laatste fles toch de beste was. Nog maar weinig het gevoel gehad dat ik een fles Chianti te laat heb gedronken.

Gisteren bv. een Chianti Classico 2016 van Villa Pomona, gewoon een eenmalige proeffles van gekocht, dus geen idee over de stijl, maar was helaas véél te jong, en leek mij nog 5 jaar nodig te hebben om een evenwicht te bereiken.

De basis Chianti Classico van Castello di Radda vind ik best ok, zeker aan een euro of 11 en de 2016 laat zich nu wel al redelijk drinken.

Castellare kan mij zeker ook bekoren, maar ook hier denk ik dat ik ze meestal te jong open, hoewel ze jong zeker ook al wel genietbaar zijn. Heb nu een vijftal flessen van de 2018 gekocht, dus hopelijk kan ik wat meer geduld opbrengen.
(09-10-2020 01:50 PM)33S schreef: [ -> ]Nog maar weinig het gevoel gehad dat ik een fles Chianti te laat heb gedronken.

Dat is me eerlijk gezegd ook nog niet dikwijls overkomen. Maar ik vrees dat ik een paar lijken heb liggen: Uzzano 1997, Nipozzano 1985 en (vooral) Filetta 1979... Binnenkort eens aan beginnen.
Gisterenavond

Domaine Antoine Olivier Rully 'Saint Jacques' 2015. Typische neus, boter, toast en wat citrus. In de mond opvallend veel zuren die een heel aangename fraicheur geven voor een wijn waar ik toch een zekere vettigheid verwachtte.

Chateau Lespault-Martillac 2012. Heerlijk, alles zit op z'n plaats. Is nu op dronk maar kan nog enkele jaren liggen. Of beter gezegd, zou nog enkele jaren gelegen kunnen hebben. Wink
(10-10-2020 09:19 AM)Baldrick schreef: [ -> ]Gisterenavond

Domaine Antoine Olivier Rully 'Saint Jacques' 2015. Typische neus, boter, toast en wat citrus. In de mond opvallend veel zuren die een heel aangename fraicheur geven voor een wijn waar ik toch een zekere vettigheid verwachtte.

Chateau Lespault-Martillac 2012. Heerlijk, alles zit op z'n plaats. Is nu op dronk maar kan nog enkele jaren liggen. Of beter gezegd, zou nog enkele jaren gelegen kunnen hebben. Wink

Ben grote fan van de gewone Bourgogne 2017 van Antoine Olivier! Pq onklopbaar.
Onverwachts bezoek die Ruinart Brut en Veuve Rosé meehebben, kan slechter....Smile
(09-10-2020 10:37 AM)Thomas schreef: [ -> ][quote='Olivier' pid='100258' dateline='1602182056']
Citaat:In een indrukwekkende blinde proeverij Toscane - Bourgogne heb ik op de hele avond 2 keer fout gegokt: bij de Riecine CC en bij de brunello van Salvioni...

Heb je de CC van Castellare di Castellina al eens gedronken? Die zou volgens mij ook redelijk wat mensen op het verkeerde been zetten.

Ja, hoewel ik die toch echt een stuk rustieker vind; ook zeer mooie pqr en overal te verkrijgen in Italië. In vergelijking met bourgogne denk ik dan toch aan Maranges of zuidelijker.

Over rustieke Sangiovese gesproken. Heb nu de Pietramora ‘15 van Fattoria Zerbina in het glas (Emilia Romagna). Wel dat is nu effectief eens een rustieke wijn. Wat korrelige tannines, bitterheid. En te veel alcohol. Confused
(10-10-2020 01:05 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(09-10-2020 10:37 AM)Thomas schreef: [ -> ][quote='Olivier' pid='100258' dateline='1602182056']
Citaat:In een indrukwekkende blinde proeverij Toscane - Bourgogne heb ik op de hele avond 2 keer fout gegokt: bij de Riecine CC en bij de brunello van Salvioni...

Heb je de CC van Castellare di Castellina al eens gedronken? Die zou volgens mij ook redelijk wat mensen op het verkeerde been zetten.

Ja, hoewel ik die toch echt een stuk rustieker vind; ook zeer mooie pqr en overal te verkrijgen in Italië. In vergelijking met bourgogne denk ik dan toch aan Maranges of zuidelijker.

Over rustieke Sangiovese gesproken. Heb nu de Pietramora ‘15 van Fattoria Zerbina in het glas (Emilia Romagna). Wel dat is nu effectief eens een rustieke wijn. Wat korrelige tannines, bitterheid. En te veel alcohol. Confused

Hier ook teveel alcohol in mijn Ferrand Ch9....
(10-10-2020 01:05 PM)Olivier schreef: [ -> ]Over rustieke Sangiovese gesproken. Heb nu de Pietramora ‘15 van Fattoria Zerbina in het glas (Emilia Romagna). Wel dat is nu effectief eens een rustieke wijn. Wat korrelige tannines, bitterheid. En te veel alcohol. Confused

Ik heb die wijn ooit, in zomer 2012, geproefd in de Ca' de Vèn in Ravenna, ofte het hoofdkwartier van de consorzio dei vini di Romagna. Zeer goede keuken, ik heb er o.a. de beste Italiaanse charcuterie ooit gegeten (gewoon hesp en salami, maar subliem van kwaliteit), maar de wijnen die ze ons kwamen brengen vielen stuk voor stuk tegen.

Op die van Zerbina waren ze het meest trots van allemaal, maar ons kwam die toen over als overdreven in het hout, inderdaad bitter en met een onaangename velpon-toets.
(10-10-2020 03:28 PM)Thomas schreef: [ -> ]
(10-10-2020 01:05 PM)Olivier schreef: [ -> ]Over rustieke Sangiovese gesproken. Heb nu de Pietramora ‘15 van Fattoria Zerbina in het glas (Emilia Romagna). Wel dat is nu effectief eens een rustieke wijn. Wat korrelige tannines, bitterheid. En te veel alcohol. Confused

Ik heb die wijn ooit, in zomer 2012, geproefd in de Ca' de Vèn in Ravenna, ofte het hoofdkwartier van de consorzio dei vini di Romagna. Zeer goede keuken, ik heb er o.a. de beste Italiaanse charcuterie ooit gegeten (gewoon hesp en salami, maar subliem van kwaliteit), maar de wijnen die ze ons kwamen brengen vielen stuk voor stuk tegen.

Op die van Zerbina waren ze het meest trots van allemaal, maar ons kwam die toen over als overdreven in het hout, inderdaad bitter en met een onaangename velpon-toets.

Dat was mijn laatste fles in een line-up van Sangioveses om Emilia-Romagna eens naast Chianti’s te zetten. Bedoeling is om er een stukje over te schrijven op de blog. Deze Zerbina was de duurste van den hoop (30€) Sad Maar er zat wel een topper tussen die van Emilia-Romagna : de Vigna del Generale van Nicolucci. Min of meer zelfde prijsklasse maar zijn geld echt wel waard!
2009 Altesino Brunello di Montalcino.

[attachment=5174]

Voorlaatste fles.
Bruine randverkleuring, mooi op dronk, wordt niet beter meer.

Aan 25€ zeker een mooie wijn.
Het was me weer het zondagnamiddagje wi Smile
Eerst es gaan uitwaaien in Nieuwpoort om dan tegen 16u30 bij mn ouders te arriveren.
Komt goed uit zegt vader, ik heb teen en tander open staan, jullie kunnen proevenapplaus

Chateau Grange Neuve 2009 Pomerol
80% Merlot, 20% CF
Nog nooit van dit chateau gehoord. Blijkt een soepele zachte Pomerol zonder meer, geen wow en nu op zn best, gaat niet beteren.

Chateau Carbonnieux rood 2006 Pessac Leognan
Lijkt me nog niet klaar te zijn, te vroeg, bizar na 14 jaar.
Maar we weten intussen al dat 2006 ofwel niks gaat worden ofwel nog veel rust nodig heeft. Kon niet bekoren

Chateau Puygueraud 2011 Francs- Côtes de Bordeaux
70% Merlot, 25% CF, 5% Malbec. Heeft nog fruit in de neus, mooie afdronk, dit is lekker.

Chateau La Pointe 2009 Pomerol
85% Merlot, 15% CF
Zowaar een 2e Pomerol in het glas.
Pruim, tabak, mokka in de neus. Zacht zalvende wijn, lekker
Beste wijn van de namiddag.

Blason d'Issan 2004 Margaux
Hmm, een 2e wijn uit een goed jaar...
Komt vermoeid over, stoffige neus, is al op zn retour.
Heb rest mee en zal vanavond waarschijnlijk kapot zijn, we zien wel...

De beide Pomerols deden het hier, samen met de Puygueraud goed, de Carbonnieux bleef achter, de Blason erover.
Afgelopen weekend de Bott-Geyl Alsace Riesling Grand Cru Schlossberg 2015 gedronken.

Beetje vroeg wellicht, maar we hadden plots zin in wijn bij een Indiase stoofpot met linzen en kruiden, was net te laat om naar de wijnhandel te gaan en deze wijn leek me het beste passen bij het eten van wat er in huis was.

Meteen na openen valt op dat de wijn een opmerkelijk zoetje heeft. Te zoet voor bij het eten? Opluchting wanneer dat zoetje even later alweer wat afgevlakt is. In de neus domineren voorts appel, peer, citrus en zelfs wat honing, in de mond toont de wijn zich redelijk mollig. De combinatie met het oosterse, ietwat pittige gerecht is zonder meer geslaagd.

Gisteren dan de rest de fles opgedronken, waarbij de wijn nu echt helemaal in evenwicht lijkt en elke slok naar meer smaakt. Kortom, erg van genoten!
Citaat:Meteen na openen valt op dat de wijn een opmerkelijk zoetje heeft. Te zoet voor bij het eten?

Bij pikante gerechten komt dat zoetje net goed van pas, vind ik. Dat leidt soms tot opmerkelijke combinaties. Als je bvb per se rood wil bij zo’n pittig stoofpotje, moet je eens pakweg een heel rijpe negroamaro erbij drinken. Dat past beter tesamen dan je op eerste zicht zou denken.

Dat is trouwens een leuke uitdager voor de aanvaarde wijsheid dat alles past als je het maar graag drinkt. Zo’n overrijpe rode wijnen spreken mij hoegenaamd niet aan, maar combineer ze bij zo iets, en je zal blij zijn dat je niet je favoriete Bordeaux opengedaan hebt. Smile
(19-10-2020 10:26 AM)Olivier schreef: [ -> ]Bij pikante gerechten komt dat zoetje net goed van pas, vind ik. Dat leidt soms tot opmerkelijke combinaties. Als je bvb per se rood wil bij zo’n pittig stoofpotje, moet je eens pakweg een heel rijpe negroamaro erbij drinken. Dat past beter tesamen dan je op eerste zicht zou denken.

Daar moet ik mezelf even verduidelijken: ik had inderdaad de riesling gekozen omdat ik hoopte dat er een zoetje in zou zitten (en vb geen Gewürztrawiner in huis). Meteen na openen verschoot ik even omdat dat zoete zo nadrukkelijk aanwezig was dat ik zelfs heel even twijfelde of het egen zoete wijn was. Maar enkele minuten later was al duidelijk dat dat niet het geval was, en hoe langer de wijn openstond, hoe meer evenwicht hij vertoonde.

Aan een rijpe negroamaro had ik niet gedacht (ook niet in huis); maar een goede tip voor een volgende keer!
(19-10-2020 11:23 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(19-10-2020 10:26 AM)Olivier schreef: [ -> ]Bij pikante gerechten komt dat zoetje net goed van pas, vind ik. Dat leidt soms tot opmerkelijke combinaties. Als je bvb per se rood wil bij zo’n pittig stoofpotje, moet je eens pakweg een heel rijpe negroamaro erbij drinken. Dat past beter tesamen dan je op eerste zicht zou denken.

Daar moet ik mezelf even verduidelijken: ik had inderdaad de riesling gekozen omdat ik hoopte dat er een zoetje in zou zitten (en vb geen Gewürztrawiner in huis). Meteen na openen verschoot ik even omdat dat zoete zo nadrukkelijk aanwezig was dat ik zelfs heel even twijfelde of het egen zoete wijn was. Maar enkele minuten later was al duidelijk dat dat niet het geval was, en hoe langer de wijn openstond, hoe meer evenwicht hij vertoonde.

Aan een rijpe negroamaro had ik niet gedacht (ook niet in huis); maar een goede tip voor een volgende keer!
Of een Primitivo misschien?
(19-10-2020 12:15 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-10-2020 11:23 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(19-10-2020 10:26 AM)Olivier schreef: [ -> ]Bij pikante gerechten komt dat zoetje net goed van pas, vind ik. Dat leidt soms tot opmerkelijke combinaties. Als je bvb per se rood wil bij zo’n pittig stoofpotje, moet je eens pakweg een heel rijpe negroamaro erbij drinken. Dat past beter tesamen dan je op eerste zicht zou denken.

Daar moet ik mezelf even verduidelijken: ik had inderdaad de riesling gekozen omdat ik hoopte dat er een zoetje in zou zitten (en vb geen Gewürztrawiner in huis). Meteen na openen verschoot ik even omdat dat zoete zo nadrukkelijk aanwezig was dat ik zelfs heel even twijfelde of het egen zoete wijn was. Maar enkele minuten later was al duidelijk dat dat niet het geval was, en hoe langer de wijn openstond, hoe meer evenwicht hij vertoonde.

Aan een rijpe negroamaro had ik niet gedacht (ook niet in huis); maar een goede tip voor een volgende keer!
Of een Primitivo misschien?

Wij eten hier vaak Indisch. Vaak drink ik er bier bij, maar toch ook al regelmatig 'ns de uitdaging aangegaan om hier een goeie wijnmatch bij te vinden. Gewürz en Riesling zijn hier al genoemd, maar wat ik ook goed vond werken was een stevige Tavel-rosé en Bojo-fruitbommetjes.
Citaat:Gewürz en Riesling zijn hier al genoemd, maar wat ik ook goed vond werken was een stevige Tavel-rosé en Bojo-fruitbommetjes.

Ja, Tavel, zit al lang in mijn achterhoofd om eens mee aan de slag te gaan voor wijn-gerecht combinaties! Zou blijkbaar ook goed gaan bij tajines en dergelijke. Krijg er al goesting in Blush
(19-10-2020 02:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Gewürz en Riesling zijn hier al genoemd, maar wat ik ook goed vond werken was een stevige Tavel-rosé en Bojo-fruitbommetjes.

Ja, Tavel, zit al lang in mijn achterhoofd om eens mee aan de slag te gaan voor wijn-gerecht combinaties! Zou blijkbaar ook goed gaan bij tajines en dergelijke. Krijg er al goesting in Blush

Zaterdag bij een tajine van kip abrikoos en appel een Vandeurzen Pure Red 2018, ook niet slecht!
Dit weekend sinds lang nog eens 2 Nebbiolo's gedronken:

1. ArPePe "Rocca de Piro" Grumello Riserva 2010
2. Antoniolo - Coste della Sesia 'Juvenia' 2018

De fout gemaakt om na de geweldige, mooi geëvolueerde Rocca de Piro de Juvenia te openen. Hoewel die laatste bedoeld is om jong te drinken, gaat er toch weinig boven een nebbiolo op dronk.

Die van ArPePe zijn helemaal mijn ding, geen blockbusters, maar elegante en intense nebbiolo, zonder scherpe kanten. 10 jaar na oogst drinken lijkt me perfect voor deze wijnen. 5 jaar geleden voor 16,9 euro gekocht, zit nu jammer genoeg al boven de 30, maar ook aan die prijs nog de moeite. Een van de beste wijnen die ik in 2020 dronk.

De 'Juvenia' smaakte beter op dag 2, maar beviel me toch niet helemaal.
(26-10-2020 10:33 AM)33S schreef: [ -> ]Dit weekend sinds lang nog eens 2 Nebbiolo's gedronken:

1. ArPePe "Rocca de Piro" Grumello Riserva 2010
2. Antoniolo - Coste della Sesia 'Juvenia' 2018

De fout gemaakt om na de geweldige, mooi geëvolueerde Rocca de Piro de Juvenia te openen. Hoewel die laatste bedoeld is om jong te drinken, gaat er toch weinig boven een nebbiolo op dronk.

Die van ArPePe zijn helemaal mijn ding, geen blockbusters, maar elegante en intense nebbiolo, zonder scherpe kanten. 10 jaar na oogst drinken lijkt me perfect voor deze wijnen. 5 jaar geleden voor 16,9 euro gekocht, zit nu jammer genoeg al boven de 30, maar ook aan die prijs nog de moeite. Een van de beste wijnen die ik in 2020 dronk.

De 'Juvenia' smaakte beter op dag 2, maar beviel me toch niet helemaal.

Wij hebben ook een tijd gewerkt met Antoniolo Juvenia en die wijn is m.i. niet om jong te drinken, maar wel om jonger te drinken dan de Gattinara's. Ik vond die Juvenia echt heel mooi en elegant na een jaar of 5 à 6.
ArPePe is een totaal ander geval, om te beginnen zijn die Riserva's zowat hun topwijnen (Juvenia is de instapwijn van Antoniolo) en bovendien is die 10 jaar oud van een topjaar en is de vinificatie bij ArPePe toch heel anders, getuige de kleur.
In mijn boek zijn het allebei top producenten, maar je moet geen Grumello Riserva 2010 gaan vergelijken met een Juvenia 2018. Vergelijk dat eerder met een Gattinara 2010, dat is wel even andere koek en zelfs die vind ik nog wat jong!
(26-10-2020 11:09 AM)wvd schreef: [ -> ]
(26-10-2020 10:33 AM)33S schreef: [ -> ]Dit weekend sinds lang nog eens 2 Nebbiolo's gedronken:

1. ArPePe "Rocca de Piro" Grumello Riserva 2010
2. Antoniolo - Coste della Sesia 'Juvenia' 2018

De fout gemaakt om na de geweldige, mooi geëvolueerde Rocca de Piro de Juvenia te openen. Hoewel die laatste bedoeld is om jong te drinken, gaat er toch weinig boven een nebbiolo op dronk.

Die van ArPePe zijn helemaal mijn ding, geen blockbusters, maar elegante en intense nebbiolo, zonder scherpe kanten. 10 jaar na oogst drinken lijkt me perfect voor deze wijnen. 5 jaar geleden voor 16,9 euro gekocht, zit nu jammer genoeg al boven de 30, maar ook aan die prijs nog de moeite. Een van de beste wijnen die ik in 2020 dronk.

De 'Juvenia' smaakte beter op dag 2, maar beviel me toch niet helemaal.

Wij hebben ook een tijd gewerkt met Antoniolo Juvenia en die wijn is m.i. niet om jong te drinken, maar wel om jonger te drinken dan de Gattinara's. Ik vond die Juvenia echt heel mooi en elegant na een jaar of 5 à 6.
ArPePe is een totaal ander geval, om te beginnen zijn die Riserva's zowat hun topwijnen (Juvenia is de instapwijn van Antoniolo) en bovendien is die 10 jaar oud van een topjaar en is de vinificatie bij ArPePe toch heel anders, getuige de kleur.
In mijn boek zijn het allebei top producenten, maar je moet geen Grumello Riserva 2010 gaan vergelijken met een Juvenia 2018. Vergelijk dat eerder met een Gattinara 2010, dat is wel even andere koek en zelfs die vind ik nog wat jong!

Inderdaad, zoals ik aangaf was het fout om die 2 achter elkaar te proeven. Geen eerdere ervaring met de Juvenia, maar kan mij voorstellen dat die inderdaad mooier is na 5-6 jaar, en dus zonder twijfel te vroeg geopend.
Dit weekend een mooie Nerello mascalese gedronken,
Vino di Ana op amforen opgevoed.
Voor een Nerello zeer mooie body, sappig wat leder en specerijen. Vooral zeer in balans, grote wijn.

En dan tegen den dorst nog een flesje wit gedronken.
Rue de la Soif van Brendan Tracey, pure rock en roll.
Niet de grootste complexiteit maar zeer lekker.
De Vaumoreau 2009 van Pierre Jacques Druet. Rijpe bosaardbeien op de voorgrond, aardse tonen, rauwe paddestoel, fijne tannines. Geen groene toetsen. Leuke wijn.
(26-10-2020 10:33 AM)33S schreef: [ -> ]Dit weekend sinds lang nog eens 2 Nebbiolo's gedronken:

1. ArPePe "Rocca de Piro" Grumello Riserva 2010
2. Antoniolo - Coste della Sesia 'Juvenia' 2018

De fout gemaakt om na de geweldige, mooi geëvolueerde Rocca de Piro de Juvenia te openen. Hoewel die laatste bedoeld is om jong te drinken, gaat er toch weinig boven een nebbiolo op dronk.

Die van ArPePe zijn helemaal mijn ding, geen blockbusters, maar elegante en intense nebbiolo, zonder scherpe kanten. 10 jaar na oogst drinken lijkt me perfect voor deze wijnen. 5 jaar geleden voor 16,9 euro gekocht, zit nu jammer genoeg al boven de 30, maar ook aan die prijs nog de moeite. Een van de beste wijnen die ik in 2020 dronk.

De 'Juvenia' smaakte beter op dag 2, maar beviel me toch niet helemaal.

De wijnen van ArPePe staan al een tijdje op mijn bucket list. Blij te horen dat ze het blijkbaar ook waar maken!
(26-10-2020 11:57 AM)33S schreef: [ -> ]
(26-10-2020 11:09 AM)wvd schreef: [ -> ]
(26-10-2020 10:33 AM)33S schreef: [ -> ]Dit weekend sinds lang nog eens 2 Nebbiolo's gedronken:

1. ArPePe "Rocca de Piro" Grumello Riserva 2010
2. Antoniolo - Coste della Sesia 'Juvenia' 2018

De fout gemaakt om na de geweldige, mooi geëvolueerde Rocca de Piro de Juvenia te openen. Hoewel die laatste bedoeld is om jong te drinken, gaat er toch weinig boven een nebbiolo op dronk.

Die van ArPePe zijn helemaal mijn ding, geen blockbusters, maar elegante en intense nebbiolo, zonder scherpe kanten. 10 jaar na oogst drinken lijkt me perfect voor deze wijnen. 5 jaar geleden voor 16,9 euro gekocht, zit nu jammer genoeg al boven de 30, maar ook aan die prijs nog de moeite. Een van de beste wijnen die ik in 2020 dronk.

De 'Juvenia' smaakte beter op dag 2, maar beviel me toch niet helemaal.

Wij hebben ook een tijd gewerkt met Antoniolo Juvenia en die wijn is m.i. niet om jong te drinken, maar wel om jonger te drinken dan de Gattinara's. Ik vond die Juvenia echt heel mooi en elegant na een jaar of 5 à 6.
ArPePe is een totaal ander geval, om te beginnen zijn die Riserva's zowat hun topwijnen (Juvenia is de instapwijn van Antoniolo) en bovendien is die 10 jaar oud van een topjaar en is de vinificatie bij ArPePe toch heel anders, getuige de kleur.
In mijn boek zijn het allebei top producenten, maar je moet geen Grumello Riserva 2010 gaan vergelijken met een Juvenia 2018. Vergelijk dat eerder met een Gattinara 2010, dat is wel even andere koek en zelfs die vind ik nog wat jong!

Inderdaad, zoals ik aangaf was het fout om die 2 achter elkaar te proeven. Geen eerdere ervaring met de Juvenia, maar kan mij voorstellen dat die inderdaad mooier is na 5-6 jaar, en dus zonder twijfel te vroeg geopend.

Toch altijd grappig, de "te drinken" instructies van de producent. Juvenia is zogezegd om jong te drinken, maar die is zoveel beter na minstens 5 jaar. En in Bourgogne nog straffer; Clos Vougeot: "peut se garder 5 à 7 ans". Ja, klopt, dan is het piepjonge fruit langzaam aan het verdwijnen... Rolleyes
Danie De Wet, Finesse Chardonnay Reserve 2019. Robertson, ZA.
Mooi, zeer mooi !
Gisteren Chateau Mazeris, Canon Fronsac 2018. Een 4-tal geleden heb ik de 1986 en de 1988 geproefd. Die wijnen waren mooi geouderd. Ik kan moeilijk inschatten of de 2018 ook zo'n lang leven beschoren is, maar dat hoeft niet altijd. Kan volgens mij wel makkelijk 10 jaar meegaan. Nu ook zeer lekker, trouwens, na een uurtje karaf en geschonken op ongeveer 16°.
(31-10-2020 10:32 AM)dakur schreef: [ -> ]Gisteren Chateau Mazeris, Canon Fronsac 2018. Een 4-tal geleden heb ik de 1986 en de 1988 geproefd. Die wijnen waren mooi geouderd. Ik kan moeilijk inschatten of de 2018 ook zo'n lang leven beschoren is, maar dat hoeft niet altijd. Kan volgens mij wel makkelijk 10 jaar meegaan. Nu ook zeer lekker, trouwens, na een uurtje karaf en geschonken op ongeveer 16°.

Niet te veel hout, niet te veel rijp fruit?
Mooi gerijpte wijn dit. Iemand enig idee? Cool
[attachment=5206]
Koppelingen