wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(12-12-2021 08:53 AM)vinejo schreef: [ -> ]Heb een Leoville Barton 1990 liggen.
Mss nog te jong Wink

We hebben tijd @Jo.
Ik zet alvast het spuwemmertje klaar nono
(12-12-2021 11:55 AM)Biff schreef: [ -> ]
(12-12-2021 08:53 AM)vinejo schreef: [ -> ]Heb een Leoville Barton 1990 liggen.
Mss nog te jong Wink

We hebben tijd @Jo.
Ik zet alvast het spuwemmertje klaar nono

Da s juist die ene fles waar op staat: niet uitspuwen aub
(12-12-2021 08:53 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(12-12-2021 05:04 AM)Biff schreef: [ -> ]
(11-12-2021 07:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-12-2021 06:55 PM)Biff schreef: [ -> ]Ik ondervond wel dat ik -in alle eerlijkheid- geen grote fan van oudere wijnen ben. 40 jaar is eigenlijk te tertiar voor me. Doe mij maar rond de 20/25 jaar, prima zo...
Bloed, ijzer,...ik heb het er zo niet voor Blush

Begrijp ik.
Bij zulke wijnen is de context belangrijk, en het verwachtingspatroon. Wie zoekt naar veel geuren en smaken, kracht en volume zal altijd ontgoocheld zijn.
Bij wijnen van 30 jaar of meer is het de kunst te focussen op elegantie, precisie, finesse, evenwicht.
Als ze dat missen zal het genot eerder klein zijn.
Tenzij het je geboortejaar betreft (context).
Idd, correct verwoord, en dan blijkt dat het jaartal enorm belangrijk is.
Rauzan '79 vs Siran '82, waarbij Siran de Rauzan volledig wegblies.
Een topchateau in een topjaar van vele jaren oud zou ik mss nog wel es willen proberen.
Gewoon om te weten of dat het nu echt wel is Smile

Heb een Leoville Barton 1990 liggen.
Mss nog te jong Wink

Wel, Vera vond ook die Barolo 1988 van donderdag jl. "eigenlijk nog iets te jong".... Ik vond hem perfect op dronk, maar ik ben er vrij gerust in dat die nog jaren verder kan evolueren. En Léoville Barton is toch ook zo'n old school met de reputatie van vlot een halve eeuw of langer mee te kunnen, dus misschien...
Voor de Italië kenners, is deze wijn op dronk denken jullie? Ooit eens gekregen. Denk er aan om hem te openen straks.
(16-12-2021 05:19 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Voor de Italië kenners, is deze wijn op dronk denken jullie? Ooit eens gekregen. Denk er aan om hem te openen straks.

Moet zeker al erg mooi zijn nu, niet twijfelen!
(16-12-2021 05:25 PM)wvd schreef: [ -> ]
(16-12-2021 05:19 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Voor de Italië kenners, is deze wijn op dronk denken jullie? Ooit eens gekregen. Denk er aan om hem te openen straks.

Moet zeker al erg mooi zijn nu, niet twijfelen!

Akkoord, ik laat het weten!
(16-12-2021 05:19 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Voor de Italië kenners, is deze wijn op dronk denken jullie? Ooit eens gekregen. Denk er aan om hem te openen straks.

Ik heb er de 2016 van gehad, maar was wat teleurgesteld. Pas op dag 2 herkenbaar als nebbiolo, bij openen vooral nieuwe eik, iets suave en het idee dat dit even goed uit Chili als uit Australië zou kunnen komen.
(16-12-2021 08:57 PM)Thomas schreef: [ -> ]
(16-12-2021 05:19 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Voor de Italië kenners, is deze wijn op dronk denken jullie? Ooit eens gekregen. Denk er aan om hem te openen straks.

Ik heb er de 2016 van gehad, maar was wat teleurgesteld. Pas op dag 2 herkenbaar als nebbiolo, bij openen vooral nieuwe eik, iets suave en het idee dat dit even goed uit Chili als uit Australië zou kunnen komen.

Volgens mij geen eigen discussie van dit huis, en ik heb er verder ook geen informatie over dus plaats het hier even. Verder ook geen ervaring met vergelijkbare wijnen uit de regio dus eigenlijk geen referentie.

Gister geopend en meteen in het glas. Jaargang 2017. Ik denk 2,5 jaar terug gekregen voor mijn verjaardag van een vriendin. En die was gister jarig, het leek me leuk deze met haar te openen.

De kleur is transparant rood/paars, beetje jonge pinot noir achtige kleur.

De geur is vooral aards, bosgrond, bladeren, en behoorlijk rijp rood fruit. Later wat kruidigs er bij. Leuk neusje. Het aardse doet denken aan Bourgogne maar het fruit is te rijp om het daar te plaatsen imo.

De smaak is redelijk vol met sappig maar weer rijp fruit. Mooie zuurtjes houden dit wel fris en de tannine zijn er ook zeker nog. In het begin niet storend. De afdronk is fruit gedomineerd. Geen dominante houtlagering voor dit oogstjaar.

Glas 1 was lekker maar bij glas 2 slaat de wijn wat dood, missen we wat aroma's en worden de tannine stroef. Dit glas gaat wat minder vlot leeg. Bij het derde glas is dit weer beter gelukkig.

Al met al best een aardig glas wijn, nog wat aan de jonge kant maar met een goede balans en mooie afdronk. Het type fruit was wel wennen voor mij. De tafelgenoten vonden het ook allemaal een leuk glas wijn. Paste ook goed bij het kleine gerechtje op de foto.
Gisteravond de Domaine de Pallus Chinon Messanges Rouge 2019 in het glas, ter begeleiding van een (vegetarische) boeuf bourguignon. Viel me niet tegen!

Deze biologische instapwijn van 100 procent cabernet franc is donker rood van kleur. In de neus viel framboos op, naast wat aardse tonen. In de mond is de wijn fruitig, krokant, sappig met veel fraîcheur, eerder korte afdronk. Doet me denken aan de karaf wijn die een lichte lunch vergezelt in een gezellige Franse bistro of bouchon - misschien ook omdat deze win volgens het etiket slechts 12.5 procent alcohol heeft (en omdat hier gisteravond een nieuwe strenge lockdown werd aangekondigd, waardoor Franse bistro's op dit moment heel ver weg lijken.)
Vrijdag genoten van een Sauvignon Blanc bij Chez Jacques, Sint Katelijneplein in Brussel.

Raphaël Midoir, Sauvignon A.O.P. Touraine.
(19-12-2021 10:52 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Gisteravond de Domaine de Pallus Chinon Messanges Rouge 2019 in het glas, ter begeleiding van een (vegetarische) boeuf bourguignon. Viel me niet tegen!

Deze biologische instapwijn van 100 procent cabernet franc is donker rood van kleur. In de neus viel framboos op, naast wat aardse tonen. In de mond is de wijn fruitig, krokant, sappig met veel fraîcheur, eerder korte afdronk. Doet me denken aan de karaf wijn die een lichte lunch vergezelt in een gezellige Franse bistro of bouchon - misschien ook omdat deze win volgens het etiket slechts 12.5 procent alcohol heeft (en omdat hier gisteravond een nieuwe strenge lockdown werd aangekondigd, waardoor Franse bistro's op dit moment heel ver weg lijken.)

Op dag twee een gedaanteverwisseling. De frisse zuren zijn minder scherp, de wijn lijkt iets meer in evenwicht te zijn. Ook iets minder fruit, maar wat meer diepgang. Proeft heel anders, maar beide variaties van deze wijn bevallen me.
Gisteren in goed gezelschap, samen met een winterbbq

Wit:
Bernard Gripa Saint-Péray "Les Pins"

Rood:
Pibarnon 2009
Manyetes 2013 (kurkAngry)
Dominio Del Aguila Reserva 2015

En dan uitendelijk ook nog 4 Kilos Vi de La Tierra Mallorca 2017 ter vervanging van de Manyetes.

Niet echt notities genomen, maar het is duidelijk dat er zo meer zondagen moeten zijn Smile
(20-12-2021 09:56 AM)Dc schreef: [ -> ]Gisteren in goed gezelschap, samen met een winterbbq

Wit:
Bernard Gripa Saint-Péray "Les Pins"

Rood:
Pibarnon 2009
Manyetes 2013 (kurkAngry)
Dominio Del Aguila Reserva 2015

En dan uitendelijk ook nog 4 Kilos Vi de La Tierra Mallorca 2017 ter vervanging van de Manyetes.

Niet echt notities genomen, maar het is duidelijk dat er zo meer zondagen moeten zijn Smile

Klinkt goed! Hoe waren de 4Kilos en de Aguila?
Big GrinBig Grin zoeken naar CHATEAU DE L' HORTE op dit forum geeft het volgende resultaat:

s horte r

Dus ik durf eigenlijk al niet meer....


Wilde het eigenlijk plaatsen in de rubriek "koopjes", maar ongetwijfeld is deze wijn in Belgie verkrijgbaar voor minimaal de helft....dus dat doe ik ook niet meer. Angry

Zonder gekheid : Chateau de l'Horte Reserve Speciale 2018, Corbieres .
Carignan, Grenache,, Syrah, Mourvedre. 14 %. Zeer de moeite waard.

Carignan springt er bovenuit, donker fruit, bittertje, jam (sorry: confiture) van rijpe vijgen, kweepeer, eetpapier(!), Poire Williams, tik vanille, marmelade, jenever, rozijn, laurier
Vol fruit, bes, zuurtje, kracht maar elegant, lang, complex, chocola, kruidnagel. Heerlijke weelderige wijn.

Niet raar kijken als deze wijn morgen weer gepost wordt in "wat hebben we vandaag gekocht"

Nu voordeliger in een Nederlandse supermarkt. Normaal 8,99. En dat vind ik hem/ haar/het al meer dan waard!!
Vanavond la Demoiselle de Sociando-Mallet 2015 in het glas. cheers
(20-12-2021 10:44 AM)Vmk schreef: [ -> ]
(20-12-2021 09:56 AM)Dc schreef: [ -> ]Gisteren in goed gezelschap, samen met een winterbbq

Wit:
Bernard Gripa Saint-Péray "Les Pins"

Rood:
Pibarnon 2009
Manyetes 2013 (kurkAngry)
Dominio Del Aguila Reserva 2015

En dan uitendelijk ook nog 4 Kilos Vi de La Tierra Mallorca 2017 ter vervanging van de Manyetes.

Niet echt notities genomen, maar het is duidelijk dat er zo meer zondagen moeten zijn Smile

Klinkt goed! Hoe waren de 4Kilos en de Aguila?

Aguila is top. De 'gewone' kon al zeer bekoren. Deze is meer van alles. Maar wel te jong. Heeft ook de nodige karaf gehad.
De 4Kilos was een gans andere stijl uiteraard. Meer mineralig, frisser,... Wel een complexe en mooie wijn die leuk was om eens te proeven. Maar rebuy niet denk ik
(22-12-2021 08:50 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond la Demoiselle de Sociando-Mallet 2015 in het glas. cheers

Dronk die in april dit jaar. Benieuwd naar je ervaring. Ik zal de mijne nog even voor mij houden, kwestie van je niet te beïnvloeden.
(23-12-2021 09:52 AM)Dc schreef: [ -> ](..)

Aguila is top. De 'gewone' kon al zeer bekoren. Deze is meer van alles. Maar wel te jong. Heeft ook de nodige karaf gehad.
De 4Kilos was een gans andere stijl uiteraard. Meer mineralig, frisser,... Wel een complexe en mooie wijn die leuk was om eens te proeven. Maar rebuy niet denk ik

Aguila moet ik me nog op storten, maar dat klinkt veelbelovend.

De 4Kilos 2018 heb ik nog liggen en lijkt me heel interessant. Het nieuwe Spanje komt sowieso met allerlei nieuwe druiven. Uiteraard is tempranillo nog steeds huge in Spanje, maar de nieuwe wijnmakers komen steeds meer met andere druiven. Reuze interessant allemaal.
(23-12-2021 10:43 AM)BartS schreef: [ -> ]
(22-12-2021 08:50 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond la Demoiselle de Sociando-Mallet 2015 in het glas. cheers

Dronk die in april dit jaar. Benieuwd naar je ervaring. Ik zal de mijne nog even voor mij houden, kwestie van je niet te beïnvloeden.

Deze wijn was weer schitterend, mijn 3de flesje ondertussen al van deze 2015 (jonge wijn).... zal zeker zijn omdat ik wel het een en ander liggen heb van zijn grotere broer SM. Wink
Neus van veel rood en zwart fruit, cassis, potloodslijpsel, grafiet en vanille.
Mond vol rood en zwart fruit met hele zachte tannines en zuurtjes en dat alles perfect in evenwicht.
Heel mooie lange afdronk ook.
SM ontgoocheld nooit! 90+
PS: nog 2 glaasjes over voor vanavond. Heart
Jacques Saumaize, Mâcon-Buissières 'Montbrison' 2020

Parcelle située en limite de l'appellation Pouilly-Fuissé au nord du village de Vergisson sur un sol argilo-limoneux.

Archetypische Chardonnay-neus met groene appel en citrustoetsen. In de mond veel fraîcheur, een filmende structuur die voor rondeur zorgt en citrustoetsen die terugkeren. Bittertje in de afdronk dat wat blijft hangen, maar na opwarmen vermindert. Na opwarmen krijg ik ook een lichte toets van vanille in de neus en mond. Deze wijn heeft een beetje vat gezien, maar dit is nu al mooi geïntegreerd.

Ik ging vooral naar Bourgogne voor de rode wijn, aangezien Chardonnay nooit mijn favoriete witte druif zal zijn.
De wijnen van Saumaize kunnen me echter wel bekoren en daarom vond ik dit ook een van de leukste ontdekkingen.
Rioja reserva 2016, Paternina.

Was altijd al erg blij met de 2015. Deze ook weer erg lekker. Wat frisser zou ik zeggen.
Maar ook weer onovertroffen prijs/ kwaliteit
Grijp grijp, gloup gloup
2004 Ferrero Brunello di Montalcino Riserva

Mooie wijn, perfect op dronk.
Helaas de laatste fles.
Twee flessen opengetrokken voor vanavond:

Château Sénéjac 2010
Produttori del Barbaresco Nebbiolo 2018

Net een half glaasje van de nebbiolo gedronken, kelderfris. Hele mooie neus van rijpe aardbei, rozen en wat laurier. In de mond komt het sappige rode fruit terug en blijft er ook wat kruidigheid hangen. Lekker. Best dat ik de fles in de kelder heb gelaten!
Wat een weelde, wat een genot...

Cannonau di Sardegna Riserva 2012, Sella & Mosca

Half flesje.
Chateau Croix des Pins - La Noria - 2016

Krachtige neus van rijp zwart fruit, drop, peper en vooral zwarte chocolade. In de mond wordt al dit moois verder gezet. Stevige aanzet waar het rijpe fruit en wat cacao komen kijken met de nodige zuren en tannines die het mooi rond maken.
Een heerlijke wijn, krachtig en toch voldoende fraicheur, mooi!
(07-01-2022 09:33 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Chateau Croix des Pins - La Noria - 2016

Krachtige neus van rijp zwart fruit, drop, peper en vooral zwarte chocolade. In de mond wordt al dit moois verder gezet. Stevige aanzet waar het rijpe fruit en wat cacao komen kijken met de nodige zuren en tannines die het mooi rond maken.
Een heerlijke wijn, krachtig en toch voldoende fraicheur, mooi!

Bordoke?
(07-01-2022 11:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(07-01-2022 09:33 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Chateau Croix des Pins - La Noria - 2016

Krachtige neus van rijp zwart fruit, drop, peper en vooral zwarte chocolade. In de mond wordt al dit moois verder gezet. Stevige aanzet waar het rijpe fruit en wat cacao komen kijken met de nodige zuren en tannines die het mooi rond maken.
Een heerlijke wijn, krachtig en toch voldoende fraicheur, mooi!

Bordoke?

Ola, ik ben er blijkbaar vergeten de AOC bij te vermelden. Het gaat hier over een Ventoux, een streek die me wel al vaker kan bekoren. Door de iets hogere ligging vermijden ze te verworden tot zware alcoholbommen waar de ander AOC's in de buurt wel steeds vaker last van hebeben.
(08-01-2022 08:21 PM)Baldrick schreef: [ -> ]
(07-01-2022 11:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(07-01-2022 09:33 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Chateau Croix des Pins - La Noria - 2016

Krachtige neus van rijp zwart fruit, drop, peper en vooral zwarte chocolade. In de mond wordt al dit moois verder gezet. Stevige aanzet waar het rijpe fruit en wat cacao komen kijken met de nodige zuren en tannines die het mooi rond maken.
Een heerlijke wijn, krachtig en toch voldoende fraicheur, mooi!

Bordoke?

Ola, ik ben er blijkbaar vergeten de AOC bij te vermelden. Het gaat hier over een Ventoux, een streek die me wel al vaker kan bekoren. Door de iets hogere ligging vermijden ze te verworden tot zware alcoholbommen waar de ander AOC's in de buurt wel steeds vaker last van hebeben.

Ah ok, thanks.
Puberen vind ik veelal nog frisser zelfs.
Ik schreef Luberon maar de spellingcorrector maakte daar dus puberen van.
Was leuk genoeg om te laten staan Smile
Hier al een heel tijdje geen alcohol gedronken, en ik wil zo graag die nieuwe Zalto glazen proberen.
Eerst goed verkouden geweest, en nu zit ik met een niersteen van 7mm dus redelijk wat medicatie slikken voor de moment. puke
(12-01-2022 06:47 PM)Benz schreef: [ -> ]Hier al een heel tijdje geen alcohol gedronken, en ik wil zo graag die nieuwe Zalto glazen proberen.
Eerst goed verkouden geweest, en nu zit ik met een niersteen van 7mm dus redelijk wat medicatie slikken voor de moment. puke

Oei, klinkt pijnlijk. Misschien een goeie whisky drinken Wink

Courage!
Koppelingen