@forum, wordt verkocht bij Olivier Boutelegier te Brugge, ...
Had het beter bij beperkte toegang geplaatst , enfin...
Ik kan er altijd meebrengen ... en ergens afzetten... 't Is af te spreken. Bezoekje aan Brugge en combiné met Boutelegier , is de zaterdag open. Wil hier heus geen reclame maken hé, maar ik antwoord gewoon op de ques.
@ Vinejo & dr_magooo
Bedankt voor de verkooppunten.thumb
Ik zal daar even binnenwippen als ik in de buurt kom.
Hey Don , ze waren mij voor.
Straf : Vinejo denk dat ge van Antwerpen zijt.... :-)
@forum, gelieve morgen niet voor 15 uur te bellen naar Olivier, ik zal dat eerst doen rond 14 uur met dank voor het respect ! (om bij te bestellen uiteraard) 't was voor mij ook een los flesje
(13-01-2011 12:42 AM)Venne schreef: [ -> ]Hey Don , ze waren mij voor.
Straf : Vinejo denk dat ge van Antwerpen zijt.... :-)
Maar je weet misschien een verkooppunt dat nog dichter bij mijn woonplaats is.
in de muntstraat?Daarnaast had Luc ze zeker in de oesterbar.
Dichterbij , ik zal eens nadenken.
(13-01-2011 12:42 AM)Venne schreef: [ -> ]Hey Don , ze waren mij voor.
Straf : Vinejo denk dat ge van Antwerpen zijt.... :-)
Oeps, Leuven, Antwerpen, allebei onverstaanbaar dialect hé
eerste leske: :-)
En doomei was ’t nog ni gedon! Tiensestroot af noo d’Aa Mèt, woodat et wofelkot van Vandervaeren stond: wieereldberumd in Leive vei zen wofels en smoubolle. Doo stonte verschoë minse zonder up ’t ave wofele te bakke, ze goute den dieeg in ’t wofeloëzer, droiden et um en stoken et in ’t vie, den dump kwamp eroeet en da rouk zue geud dat de ziever van euven bood liep. En de smoubolle kistten in ’t vet en oeizjenaar of ge verbrandden eu tung en vereimelte as ge te rap beit in zue ne smoutbol, gloeiend ieet oeet da wit puntoureke
Google vertaler verstaat er niks van, zat nochtans in de Ridderstraat samen met Ronald J.
Que?
Ronald is van mijn old city Loksbergen eh , dien kan geen leives:-)
Nooit in café Onder den Toren , Marengo , Jeeskesboom , Boerenhol of de vetten os geweest?
Om bij de topic te blijven: juist de Mosse Anjou Rouge 07 in het glas gehad: CS en CF , even wat tijd geven en daarna mooi fruitig zalvend glas wijn. Morgen de 2de helft proeven.
Tgaat over de kermis eh mannen:-)
Zag de humo cover, en ik moet daar toen ook rondgelopen hebben in Leuven , wie weet heb ik hem nog een pint getrakteerd bij Marie Jeanne in 't "gratis" frietkot ....
(13-01-2011 01:31 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Is da Ronald J. ?
I know nothing, I m from Barcelona...
Gisteren in de aspirant-sommelier-les voor het eerst een Coulee de Serrant gedronken, twas er ene van 1997 en de oxidatie had al serieus huisgehouden. Kwam wat sherry-achtig over maar was en zeer gelaagde wijn met vooral ook honing en gedroogd fruit op de neus. Voorts nog enkele mooie rode Bourgognes gedronken :
2005 Pierre Bouree Fils Beaune 1er Cru Les Epenottes en 2005 Louis Jadot Beaune 1er Cru Theurons . Waarbij de eerste duidelijk wat hoger in zuren zat terwijl de tweede de snellere charmeur was maar wanneer ik de eerste fles nu op dag 2 drink merk je toch dat dit ook een wijn is met een grote diepgang. De beste rode van de avond was echter een Spaanse Tempranillo uit de Ribera de Duero : Vallebuena Crianza van 2000. Wijn was volledig versmolten zonder scherpe kanten met een zeer mooie kruidigheid. Top!
Hey Carl, vraagje , zijn da toffe mensen daar in die les? allemaal van het leuvense?
@ Carl, verdikke de wijntjes van de donderdagsessie waren een stukje minder: 't was wereldwijntjesdag (behalve twee hors-categories: savagnin en banyuls) en niets dat me kon bekoren.
Gisteren een flesje Chateau Reynon 2004 van onze vriende denis dubourdieu opengedaan (eerder deze week 2 flesjes op de kop getikt in solden Carrefour à 5 ipv 9.99).
Lekkere wijn, zonder meer, maar gaat niet meer beter worden. zou ik niet langer meer bewaren.
Viel wel een pak lichter uit dan Puygueraud 2002 (zelfde prijsklasse, ook 9.99). Puygueraud vertoont meer complexiteit, is sterker, minder geevolueerd ook, die heeft zeker nog reserve. sappigere tannines, met meer mondgevoel ook. Bij Reynon komen na een tijdje de zuren meer en meer opzetten, terwijl Puygueraud steeds complexer wordt
altijd leuk om wijntjes te vergelijken
(14-01-2011 11:03 AM)Hugel schreef: [ -> ]altijd leuk om wijntjes te vergelijken
Vind ik ook, hier staat ook altijd meer dan één flesje open. Leuk én leerrijk!
ik vind dat ook, je leert veel meer door zaken naast elkaar te kunnen zetten.
Gisteren ook een côtes de rousillon geproefd en denken van wow pqr is dit echt wel de max. Mijn Portugese was 2,5 duurder en ik vond dat ze bijna gelijk stonden. Tot als je ze effectief naast elkaar ga zetten begon het prijsverschil zich duidelijk te verantwoorden
Halfje Guidalberto '08 aan het proeven
.
Goedgekeurd. En nu al zo drinkbaar! Zou deze fles wel een aan tal jaar willen vergeten zodanig dat het zoete fruit in de neus en de vanille/marsepein wat slijt en begint te stinken als een Pomerol
.
(13-01-2011 11:40 PM)Venne schreef: [ -> ]Hey Carl, vraagje , zijn da toffe mensen daar in die les? allemaal van het leuvense?
Er zijn zeker een aantal mensen uit het Leuvense, alsook uit andere delen van ons Vlaanderenland ( Zottegem, Heist-Op-Den-Berg, ...) bij maar ik had er eerlijk gezegd toch meer van verwacht kwestie van kennis. Oké, ik begrijp dat ge ne wijncursus komt volmgen omdat ge er meer van wilt weten maar ik had toch gehoopt dat er meer freaks-like-me bij gingen zijn die toch al het één en ander van namen, stijlen en streken kenden maar dat valt eigenlijk lelijk tegen. maar wat ni is kan nog komen , natuurlijk. We leven op hoop
Net flesje Verdicchio Castelli di Jesi van Cimarelli - Fonte della Luna geledigd. Eerder een zomerwijn, maar oh zo lekker. Die neus van Verdicchio, die blijft fantastisch en komt nog meer tot uiting in de meer complexe cru 'Fra Moriale' die ik ooit dronk (wel 6m houtlagering), en die bij de mede proevers associaties opriep van zweetvoeten over reflex spray tot "die 2 mulatjes (!)".
Kortom: een aanrader. Niet te koud schenken echter.
(14-01-2011 04:06 PM)Matten schreef: [ -> ]Goedgekeurd. En nu al zo drinkbaar! Zou deze fles wel een aan tal jaar willen vergeten zodanig dat het zoete fruit in de neus en de vanille/marsepein wat slijt en begint te stinken als een Pomerol .
ik heb nog een paar flessen daarvan die weg mogen voor 30€
Tempting, maar heb net voor 450 euro wijn gekocht..
#pain
Gisteren op een tasting de Suisassi van Duemani (2006, IGT Toscana, 100% Syrah) gedronken: krijgt van Parker een 93 en is idd een verdomd lekkere wijn. Prachtige gelaagde neus, zalig in de mond, niet echt iets op aan te merken ... buiten misschien het feit dat de prijs ook navenant is (ongeveer 60 Euro dacht ik...)