Passeerde eergisteren: (ik probeer iets korter op de bal te spelen
) Malartic-Lagravière 2007. 2007 slecht jaar in Bordeaux? Niet bij de mannen die wijn kunnen maken. Ik ben onder de indruk van mijn eerste Malartic: jong, maar betrekkelijk goed drinkbaar, inktachtige kleur, structuur, lengte, diepte en charme.
Barolo Bellero 2007. Gekregen van mijn vader die hem ondanks mijn afraden had besteld bij de Wijnbeurs en zich schandelijk liet vangen door enkele truken van de foor. "Nu, tijdelijk aan 10€99 i.p.v. 21€50!" of iets à la "Bestelling van 36 flessen of meer in maart = gratis magnum!".
To the point: een aangenaam glas wijn met een degelijke structuur, niet meer, niet minder. De nebbiolo is zowel in de neus als in de mond in zekere mate herkenbaar. Tannines zijn nog iets te strak, maar binnen een paar jaar komt dit zeker goed. Op dag 2 was hij ook al heel wat soepeler.
Toch kan ik mij niet ontdoen van het gevoel dat je hier in de zeik wordt genomen. Geef mij voor die prijs dus maar de Langhe Nebbiolo van de Produttori del Barbaresco. Veel lekkerder, en een pak meer authenticiteit.
@drieendertig-es
Doet me denken aan de Brunello die ik onlangs dronk, door de fiere schenker gekocht in een soort Italiaanse Aldi. Zeer correcte wijn, lekker zelfs, maar van geen kanten diep of boeiend of complex. Denk dat je dit wel meer hebt bij "Wijnvoordeeltjes"
@Matten
Zoals we eerder al stelden: 2007 kan, mits deftig gesoldeerd, nog voor leuke verrassingen zorgen!
(28-08-2011 01:45 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik denk dat we Rauzan Gassies meer en meer moeten in het oog houden, het Chateau was al een beetje onderschat door de eerder negatieve comments van RP, maar momenteel zouden ze een echt inhaalmanoeuvre aan het doen zijn tov Ségla.
Komt in de nieuwste wijngidsen RVF met een superscore voor recente jaargangen.
RVF 2012:
2008: 15,5 (merkwaardig genoeg 16,5 bij degustatie 08-09 in RVF tijdschrift)
2009:17,5 (merkwaardig genoeg 17/20 bij degustatie 08-09 in RVF tijdschrift)
2010: 17
B&D 2012:
2008: 14,5
In Intermarché FAV komt de 2008 op 21,55 EUR (!). Dit is iets goedkoper dan de Delhaize promotie voor millésime 2002 enkele jaren geleden en ong. 5 EUR goedkoper dan de Delhaize promotie voor millésime 2004.
21,55 voor de 2008? Aan die prijs zou ik die zeker durven proberen!
Ik zie dat in Auchan de Rauzan-G 2009 voor 34.95 euro verkocht wordt. Dit is ongeveer wat men in de Delhaize voor de '01 vroeg enkele jaren geleden (plus 3 euro). Toch niet goedkoop he?
Enfin, in de tussentijd is hier een Haut-Prieur 2009 (Blaye) voor de bijl gegaan. Heb 2 kistjes van 6 gekocht, maar ik moet toegeven dat de alcohol wat stoort. Ontgoochelend. Niet in balans.
Maandag ging een Clos l'Eglise 2004 voor de bijl. Mijn pa was één van de gelukkige proevers. Vincent kwam net te laat
. Eerste glas ontgoochelend: structuur zonder sappige vulling, te weinig fruit. Daarna veel beter, maar jong en eindigend met een tanninestaartje. Opnieuw proberen binnen een jaar of twee-drie. (90-91 pp)
En de '06 van Rauzan-G gaat in Auchan voor 25.95 over de toonbank. Niet slecht.
(07-09-2011 06:44 PM)Matten schreef: [ -> ]Enfin, in de tussentijd is hier een Haut-Prieur 2009 (Blaye) voor de bijl gegaan. Heb 2 kistjes van 6 gekocht, maar ik moet toegeven dat de alcohol wat stoort. Ontgoochelend. Niet in balans.
En de '06 van Rauzan-G gaat in Auchan voor 25.95 over de toonbank. Niet slecht.
Ik begin te denken dat die we met die 09 s zeer selectief zullen moeten zijn...
Rauzan Gassies was vroeger altijd rond de 20 euro dacht ik, Segla zowat het dubbele.
gisteren (zeer per toeval gezien de themadegustatie topic) ne Cabrieres 2001 gedronken... beetje schraal voor die toch wel mooie jaargang in de C9P. Weinig fruit (al is Cabrieres nooit een fruitbom zoals de modernere streekgenoten), beetje aards en stoffig.
Daarna nog ne Phelan Segur 2004, al zeer mooi versmolten. Had toch een uurke nodig om te ademen en op temperatuur te komen, maar daarna zeer genietbaar. Verschiet er wel van welke maturiteit de 2004 al heeft, heb nog een bijna volle kist maar ik denk niet dat ze meer dan 5 jaar moeten liggen
(08-09-2011 03:19 PM)barre schreef: [ -> ]. Verschiet er wel van welke maturiteit de 2004 al heeft, heb nog een bijna volle kist maar ik denk niet dat ze meer dan 5 jaar moeten liggen
Zelfde ervaring bij de beaucaillou 2004 die we een paar weken geleden dronken, al enorm toegankelijk maar zal waarschijnlijk wat langer kunnen blijven liggen ...
Allé, 'k ga van't WE ook eens een paar bdx 2004 opentrekken
Hier dezelfde ervaring met een Grand-Puy Ducasse 2004 die me dit weekend door medeforumlid Franzo werd geschonken (waarvoor
). Heel toegankelijk.
(08-09-2011 03:19 PM)barre schreef: [ -> ]gisteren (zeer per toeval gezien de themadegustatie topic) ne Cabrieres 2001 gedronken... beetje schraal voor die toch wel mooie jaargang in de C9P. Weinig fruit (al is Cabrieres nooit een fruitbom zoals de modernere streekgenoten), beetje aards en stoffig.
Daarna nog ne Phelan Segur 2004, al zeer mooi versmolten. Had toch een uurke nodig om te ademen en op temperatuur te komen, maar daarna zeer genietbaar. Verschiet er wel van welke maturiteit de 2004 al heeft, heb nog een bijna volle kist maar ik denk niet dat ze meer dan 5 jaar moeten liggen
Hey Barre, twee weken geleden ook een Phélan Ségur '04 geproefd. Wij hadden grote dorst en hebben het beestje niet gekarafeerd. Het gevolg was wel dat de helft van de fles tegenviel. Een echt mooie neus, maar in de mond veel structuur (tannine en zuren) met weinig vulling. Ik dacht aan overextractie. Daarna verbeterde hij merkelijk. Goed gemaakt, toen een goede prijs, maar ik ben er niet zo zot van...
Ik ben zelf ook niet de grootste fan, vind hem eerder nogal éénzijdig...
Maar het is dan ook niet de grootste chateau, gewoon ne zeer degelijke cru bourgeois
...ik had volk en die wilde nen Bordeaux
Yep, denk het ook. En nu ga ik een kistje Ch des Francs les cérisiers 2009 bestellen voor alles weg is
.
Domaine Fouassier - Les Chailloux (Sancerre 2007)
fruitig, maar 'k mis toch een beetje fraîcheur...
misschien te lang laten liggen in de kelder?
Je hebt hem zeker niet te lang laten liggen, 07 is nog jong voor Sancerre, zou eigenlijk schoon moeten bewaren en evolueren. Hopelijk niet te veel voor betaald, jammer dat hij frisheid mist. Een Sancerre zou dat echt moeten hebben ! 08 is top in Centre Loire, probeer eens een 08 vast te krijgen om te vgl.
'k heb nog 2008 van een ander domein (Domaine Serge Laporte)
en ook 2008 van Menetou Salon (Domaine Turpin)
eens proberen...
Laat maar iets weten ... Plezant om te lezen dat je Loire aan het ontdekken bent.
Momenteel glaasje Bégou van Magnon in de hand, lekker bio, heel klein vleugje oxidatief, notenkrakertje, puur jus en schoon zuurkes, aaah ! Doet me weer aan Ganevat denken :-)
(10-09-2011 04:33 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Momenteel glaasje Bégou van Magnon in de hand, lekker bio, heel klein vleugje oxidatief, notenkrakertje, puur jus en schoon zuurkes, aaah ! Doet me weer aan Ganevat denken :-)
Idd lekker.... maar té veel gelijkend aan de Ganevat naar mijn smaak...ik heb dat nog met biowijnen....Don't 1234 me.
Oeps een familiediscussie
(10-09-2011 05:16 PM)FYFY schreef: [ -> ]Oeps een familiediscussie
Ik supporter voor Mrs_ !
(10-09-2011 05:24 PM)vinejo schreef: [ -> ] (10-09-2011 05:16 PM)FYFY schreef: [ -> ]Oeps een familiediscussie
Ik supporter voor Mrs_ !
Pas op , ik weet uw huis wonen hè !
Jo, ik wist dat ik op jou kon rekenen!
't was eigenlijk een 'don't shoot me" naar het forum toe, mss ben ik verkeerd met mijn statement dat biowijnen op elkaar gelijken.
(10-09-2011 05:42 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ] Jo, ik wist dat ik op jou kon rekenen!
't was eigenlijk een 'don't shoot me" naar het forum toe, mss ben ik verkeerd met mijn statement dat biowijnen op elkaar gelijken.
Het is toch perfect normaal dat die allemaal op elkaar gelijken...? Gewoon de druiven laten gisten en verder niks...
@Doc: altijd welkom!
(10-09-2011 05:16 PM)FYFY schreef: [ -> ]Oeps een familiediscussie
Als het maar over wijn gaat moet je zich daar niet ongerust over maken.
Wij (Debbie en ik) zijn het dan weer roerend eens: Gloria 2005 rocks! Al een paar keer Gloria gedronken en altijd het gevoel gehad dat ik iets miste. (2001 o.a.) De 2005 is jong, maar zeeeer goed.
Jean-Paul Brun Terres Dorées Côte De Brouilly 2009.
Veel te vlug gedronken.
Experts beweren dat een Côte-de-Brouilly zijn hoogtepunt bereikt tussen 1 en 3 jaar.
Deze gaat toch mijn keldertje in voor vijf jaar. We zien dan nog wie gelijk heeft.
(10-09-2011 11:10 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Experts beweren dat een Côte-de-Brouilly zijn hoogtepunt bereikt tussen 1 en 3 jaar.
Deze gaat toch mijn keldertje in voor vijf jaar. We zien dan nog wie gelijk heeft.
Ik zet mijn geld op de allerbeste expert!
Op Don dus.
Momenteel een aperootje aan het nuttigen: L'Intemporelle 2006 van Mailly. Nog wat jong maar toch een top Champagne.
Dronk de Gd Cru brut réserve, ik miste persoonlijk wat fraîcheur ,eerder dun fruitpaleis. Oftwel was het mijn palet dat overhoop lag :-) Had eerder betere ervaringen met Mailly.