wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Momenteel aan het genieten van de Rosso Conero "San Giorgio" 2008 van Umani Ronchi. 100% Montepulciano. Uit de colruyt, 6€85, en een absolute aanrader voor liefhebbers van Italiaanse wijn. Veel zuren, veel hout, maar in balans met het fruit, uitgesproken vlezige toets.

Uit de Marche, niet zo'n bekende streek, maar de wijnen stellen zelden teleur (in de mond & in de portemonnee).
in mijn plaatselijke Delhaize waren de wijnflessen aan het genieten van de herfstzon Confused heel sympa van de uitbaters om zo die jonge flessen wat sneller op dronk te krijgen 1234 voor die (zwaar overprijsde) "kasteelwijnen" die er al 10 jaar liggen zal da zonneke zelfs nog meer deugd doen denk ik zo taz
Nog bij het hoofdgerecht op ons wild etentje Big Grin eerst ne Mazis-Chambertin 1993 van Harmond Geoffroy gedronken, wat ik herinner: meer sousbois en champignons in de neus, ook karameltoetsen. Mondgevoel is rijper, krachtig en opnieuw karamel in de afdronk. Power maar mist wat frisheid en elegantie.

Dan de Bonnes Mares 2002 van F; Magnien (zie aparte post)

Beste vond ik de afsluiter Cornas VV 2001 van Tardieu-Laurent. Daar waar beide Bourgognes wat vermoeiender waren (waar blijven de pinot noir zuurtjes), zat er hier heel wat meer frisheid in. Very nice

Wit:
Ganevat, Grandes Teppes 2007: mooi
Bourgeois, cuvée exceptionelle 2009. Ging naar mijn mening het beste met de lasagne met eekhoorntjesbrood
en verder moet Filip aanvullen:
Barral ... troebel en verrassend, iets uit de Arbois (de 30% Savagnin rest chardonnay) mooi wijntje met een 100% Savagnin neus en nog ne vin orange .. space.
Dagje vrijaf vandaag en een mooie Herfst Bbq gehouden met een erg mooie wijn; Fontenelles Corbieres 2008....een door Syrah gedomineerde wijn die ons deed terugdromen naar het voorjaar....Heart
(31-10-2011 06:53 PM)koen schreef: [ -> ]Wit:
Ganevat, Grandes Teppes 2007: mooi
Bourgeois, cuvée exceptionelle 2009. Ging naar mijn mening het beste met de lasagne met eekhoorntjesbrood
en verder moet Filip aanvullen:
Barral ... troebel en verrassend, iets uit de Arbois (de 30% Savagnin rest chardonnay) mooi wijntje met een 100% Savagnin neus en nog ne vin orange .. space.

Dat "iets" uit de Arbois was de Tissot, Selection 2005: merkwaardig hoe die slechts 30% Savagnin, de overige 70% Chardonnay compleet wegdrukte; typische sherry-aroma's en smaken. Die Grandes Teppes 2007 was beter.

Die vin orange was inderdaad iets zeer space: Vino di Paino, La Coste, Vino da Tavola: inderdaad letterlijk oranje, met de helft van de fles depôt (leek wel zo ne Griekse koffie: meer depot dan sap). Op zich wel niet slecht: beetje Poulsard/Trousseau stijl. Fris fruitig, beetje petillant.
(31-10-2011 07:03 PM)gertt schreef: [ -> ]Dagje vrijaf vandaag en een mooie Herfst Bbq gehouden met een erg mooie wijn; Fontenelles Corbieres 2008....een door Syrah gedomineerde wijn die ons deed terugdromen naar het voorjaar....Heart

Toeval...!!! Zie mijn post bij Cora Wijnfestival ;-))
Vandaag eens een simpel wijntje drinken maar toch een lekker. Vond deze nog in de kelder namelijk de door Colruyt gebbottelde Cairanne Les Hauts Rocs 2006 uit de Villages.
Had niet veel meer verwachting toen ik hem daarjuist opende om hem wat te luchten maar niets is minder waar! Een echt lekker wijntje nog! de huidige jaargang kost 4,36 euro
Xplosieve crémant de Jura van Treuvey, noterig en mooi geel fruit, aangename verfrissing om te starten. Jura levert echte top crémants !! Ik las dat de manuele oogst verplicht is voor crémant in Jura.
(31-10-2011 06:53 PM)koen schreef: [ -> ]Nog bij het hoofdgerecht op ons wild etentje Big Grin eerst ne Mazis-Chambertin 1993 van Harmond Geoffroy gedronken, wat ik herinner: meer sousbois en champignons in de neus, ook karameltoetsen. Mondgevoel is rijper, krachtig en opnieuw karamel in de afdronk. Power maar mist wat frisheid en elegantie.

Dan de Bonnes Mares 2002 van F; Magnien (zie aparte post)

Beste vond ik de afsluiter Cornas VV 2001 van Tardieu-Laurent. Daar waar beide Bourgognes wat vermoeiender waren (waar blijven de pinot noir zuurtjes), zat er hier heel wat meer frisheid in. Very nice

Wit:
Ganevat, Grandes Teppes 2007: mooi
Bourgeois, cuvée exceptionelle 2009. Ging naar mijn mening het beste met de lasagne met eekhoorntjesbrood
en verder moet Filip aanvullen:
Barral ... troebel en verrassend, iets uit de Arbois (de 30% Savagnin rest chardonnay) mooi wijntje met een 100% Savagnin neus en nog ne vin orange .. space.

Teppes, speciaal hé, aards, noterig, killer ! Evolueert prachtig over 3-4 dagen, geduld mee hebben, wordt zo mooi ...
(01-11-2011 12:41 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Xplosieve crémant de Jura van Treuvey, noterig en mooi geel fruit, aangename verfrissing om te starten. Jura levert echte top crémants !! Ik las dat de manuele oogst verplicht is voor crémant in Jura.

Deze middag bij moeder: Crémant du Jura van Tissot: NICE !!!!
We gaan 's moeten afspreken daar in Namen... liest met André en Mireille natuurlijk ! Ons chalet ligt in Hainaut dus...
Deze middag in een restaurant in Paal: witte wijn waar het schuim meer dan een paar minuten op bleef staan.puke
Het glas terug gegeven en één van de tafelgenoten zag dat hetzelfde glas op een plateau voor een andere cliënt werd geplaatst.watte
Nadien een nieuw glas gekregen waar het schuim niet zo lang op bleef staan. Geur en smaak waren nietszeggend. Heb niet de moeite genomen om te vragen welke wijn het was.

Deze avond eerst Chardonnay Trocken Spatlese 2009 van Geil. Heeft gemis aan frisheid; iets stofferig, mat en zoet in zijn smaak. Ontgoochelde mij.

Daarna Château Sainte-Colombe 2000 Côtes de Castillon. Mooie geraffineerde wijn; nu op zijn top. Een fles die je moeilijk wegzet voor ze leeg is. Maakt de vroegere ervaringen van vandaag terug goed.
(01-11-2011 10:38 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Daarna Château Sainte-Colombe 2000 Côtes de Castillon. Mooie geraffineerde wijn; nu op zijn top. Een fles die je moeilijk wegzet voor ze leeg is. Maakt de vroegere ervaringen van vandaag terug goed.

is een mooi wijntje, zit P/K wel goed
Momenteel nog een lekkere Saumu r2009 aan het verorberen .
(01-11-2011 11:16 PM)Pietn schreef: [ -> ]Momenteel nog een lekkere Saumu r2009 aan het verorberen .

Wuks ?
(01-11-2011 10:51 PM)Kris G schreef: [ -> ]
(01-11-2011 10:38 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Daarna Château Sainte-Colombe 2000 Côtes de Castillon. Mooie geraffineerde wijn; nu op zijn top. Een fles die je moeilijk wegzet voor ze leeg is. Maakt de vroegere ervaringen van vandaag terug goed.

is een mooi wijntje, zit P/K wel goed


Kleine correctie Kris.Wink
De P/K zat bijzonder goed. Kocht deze wijn als koopje rond de 6 Euro.
Dronk een tijd geleden een andere wijn van dit domein; de 2005 en stond stukken lager dan de 2000.
Deze wijn van 2005 heeft wel een ander label.
Twee verschillende wijnen?
2002 die ik geproefd heb was met het etiket van de 2000
(01-11-2011 11:17 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(01-11-2011 11:16 PM)Pietn schreef: [ -> ]Momenteel nog een lekkere Saumu r2009 aan het verorberen .

Wuks ?

domaine de la seigneurie tourelles
(01-11-2011 07:42 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]We gaan 's moeten afspreken daar in Namen... liest met André en Mireille natuurlijk ! Ons chalet ligt in Hainaut dus...

Ze komen in november naar één of andere wijnbeurs in Wallonië, vertelde mijn nonkel mij dit weekend. Maar ik was natuurlijk weer ni vrij dat weekend......................
Gisteren na de Colruyt al dit moois bij Tienne geproefd: Grand cru Mesnil van Jacquart (stond aan een zeer goede prijs in Auchan. Moest er 6 of 12 gekocht hebben. Frisheid, puurheid en wat molligheid. zeer goed), witte Châteauneuf van Brotte (Jaar? hedonistisch), Chianti classico riserva 2006 van Antinori (monsterlijke wijn, dacht aan een top linkeroever, 10 jaar afblijven), Lafon-Rochet 2001 (veel beter dan een aantal jaar geleden, kundig gemaakt), Barbaresco 2000 van ... (zeer lekker, mooi versmolten), Rayne-Vigneau (jaar? Dju, veel vergeten. Echt lekker, maar mist body en valt wat te vroeg plat).
Domaine Grand Nicolet - VV
Rasteau
2006

Zwaar beestje, maar zooo lekker...
Ik vergrijp me aan Tour Haut-Caussan '99: perfect. Bordeaux van de "oudere" stempel. Daar hoort straks lamsfilet, rode wijnsaus, gebakken aardappelen, broccoli en witloof bij.
(07-11-2011 06:31 PM)Matten schreef: [ -> ]Ik vergrijp me aan Tour Haut-Caussan '99: perfect. Bordeaux van de "oudere" stempel. Daar hoort straks lamsfilet, rode wijnsaus, gebakken aardappelen, broccoli en witloof bij.

al paar keer gedronken (wel andere jaargang) : is me goed bevallen, ook eens aangeraden aan collega en heel positieve feedback gekregen
Yep, en vooral laten liggen en waardig ouder laten worden Wink. Hmm, heb zin om nog iets beter uit de kelder te halen... Rolleyes
En ik heb iets beter, of iets anders gevonden: Haut-Coustias '07 Cairanne van Domaine l'Oratoire de St Martin. Wat een wijn! Doet mij wat aan het topgamma van Santa Duc denken. Veel alcohol, maar ook structurerende zuren. Hedonistisch..
Ik hou het simpel, Saint Amour 2010 van Ch des Rontets, domein die zo'n lekkere Pouilly Fuissé wist te maken in 2008.
Fijne rode vruchtjes met puntige zuurtjes in de afdronk, soepel en liefdevol.
(07-11-2011 11:13 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Saint Amour 2010 van Ch des Rontets, soepel en liefdevol.

thumbsup
@Matten: Dus nu écht op dronk, de THC99?
Yep, dat flesje van gisteren was perfect à point. Enorm versmolten, licht herfstig, en met mooi fruit. Deze fles ging beetje bij beetje aan kracht inboeten.. (nu ja, stond wel een hele dag open)
gisterenavond ne Rochefort 10... en dan ben ik blij dat ik heel die West-Vleterenhetze aan mij heb laten voorbij gaan (al ben ik wel fan)
Heb deze vooravond eens een condrieu 2009 opengedaan van guigal (27 euro per fles) en wat een krachtige wijn is dat zeg! Het fruitige komt boven na wat in het glas te staan en de hogere temperatuur. wel redelijk vlug int hoofdje....Smile
(10-11-2011 07:18 PM)Pietn schreef: [ -> ]Heb deze vooravond eens een condrieu 2009 opengedaan van guigal (27 euro per fles) en wat een krachtige wijn is dat zeg! Het fruitige komt boven na wat in het glas te staan en de hogere temperatuur. wel redelijk vlug int hoofdje....Smile

Goeie zuurbalans aanwezig in 09 ? Ben nogal wild van Condrieu.
Koppelingen