(04-12-2011 10:50 PM)Johan_Vdd schreef: [ -> ] (04-12-2011 10:31 PM)fleer schreef: [ -> ]Waarschijnlijk hou je dan ook van Oosterijkse wijn, dat heeft veel weg van Italie.
Kan je dit wat toelichten?
(04-12-2011 10:31 PM)fleer schreef: [ -> ]@Kris G ; Italie is niet echt mijn ding, af en toe op aanraden maak ik wel eens een uitzondering zo heb ik recentelijk Nearco Sant'Antimo ontdekt, lekker spul
Waarschijnlijk hou je dan ook van Oosterijkse wijn, dat heeft veel weg van Italie.
Les goûts et les couleurs se changent.
De vrouwen die ik bv 40 jaar geleden prachtig vond kunnen me daarvoor vandaag niet altijd meer boeien.
Maar belangrijk is; wat je goed vindt, dat je hier geen afstand van doet omdat anderen bv dit minder appreciëren.
Zo heb ik ook een evolutie meegemaakt in smaak of preferentie van wijn en probeer me vandaag een beetje op de Portugese wijnproductie te concentreren.
Mijn initiële pasjes in de wijnwereld zijn ondermeer gestart met het Italiaanse product Frascati.
Wat betreft de analogie van Oostenrijkse wijnen kan ik het eens zijn met sommige regio’s uit Noord Italië (witte wijnen) maar eens dat je meer naar het zuiden afzakt ga je daar fundamentele verschillen opmerken.
Zeker een reden om deze regio’s eens te exploiteren.
al een paar Oostenrijkse wijnen gedronken maar niet echt wild enthousiast van eigenlijk
ik denk dat het voor een groot deel uit smaakpallet-voorkeuren bestaat : ik kan de hoge zuren bij veel Italiaanse wijnen wel waarderen, als je natuurlijk een zoet muilke hebt ga je hier minder van houden vaneigens
ik probeer in het punten geven wel zo objectief mogelijk te zijn, maar het lukt me precies nog niet om CdR correct in te schatten
Portugese wijn, ja daar hou ik ook van, momenteel met Douro op kop maar ik weet dat er nog meer is...
Inderdaad Kris, de hoge zuurtjes en het smaakpallet maar ook de sangiovese druif zit er voor iets tussen.
Als wij naar een tasting gaan zijn we meestal met zen vieren, twee daarvan zijn pro Italie, zij zullen mij nooit een wijntje aanraden met een sangiovese druif in. (vanwege de zuurtjes)
Onlangs kwamen op een tasting aan een tafel met enkel wijnen uit (spanje) Bierzo, ik wist op voorrand dat ze dat lekker zouden vinden, ze hebben heel de tafel geproefd, terwijl ik voor een mencia mijn hand niet meer uitsteek, garnacha lust ik wel er zitten mooie wijnen tussen maar ik ga er niet naar op zoek, geef mij maar een tempranillo en wat merk ik dan, dat de Italian lovers dit ook wel lusten maar dat dat zeker niet op één staat wat Spanje betreft - Maw op stap gaan met mensen met een ander smaakpallet heeft zo zijn voordelen in het leerproces.
Ik ken niet veel van Oostenrijkse wijnen, fruit en kers is niet voldoende om me te boeien, er zijn altijd wel uitzonderingen maar daar ga je niet naar op zoek, die kom je wel eens tegen, zo ben ik vorig jaar eens tegen een Zwiterse oenoloog aangelopen, ik zij hem op een gegeven moment dat de merlot druif de hoer van de wijn (die kan je overal wel gebruiken) waarop hij mij een 100% zwitserse merlot gaf van rond de 50€ die zijn geld wel waard was. (Zwitserland is meestal te duur)
(05-12-2011 11:45 AM)fleer schreef: [ -> ]Portugese wijn, ja daar hou ik ook van, momenteel met Douro op kop maar ik weet dat er nog meer is...
Inderdaad Kris, de hoge zuurtjes en het smaakpallet maar ook de sangiovese druif zit er voor iets tussen.
Als wij naar een tasting gaan zijn we meestal met zen vieren, twee daarvan zijn pro Italie, zij zullen mij nooit een wijntje aanraden met een sangiovese druif in. (vanwege de zuurtjes)
Onlangs kwamen op een tasting aan een tafel met enkel wijnen uit (spanje) Bierzo, ik wist op voorrand dat ze dat lekker zouden vinden, ze hebben heel de tafel geproefd, terwijl ik voor een mencia mijn hand niet meer uitsteek, garnacha lust ik wel er zitten mooie wijnen tussen maar ik ga er niet naar op zoek, geef mij maar een tempranillo en wat merk ik dan, dat de Italian lovers dit ook wel lusten maar dat dat zeker niet op één staat wat Spanje betreft - Maw op stap gaan met mensen met een ander smaakpallet heeft zo zijn voordelen in het leerproces.
Ik ken niet veel van Oostenrijkse wijnen, fruit en kers is niet voldoende om me te boeien, er zijn altijd wel uitzonderingen maar daar ga je niet naar op zoek, die kom je wel eens tegen, zo ben ik vorig jaar eens tegen een Zwiterse oenoloog aangelopen, ik zij hem op een gegeven moment dat de merlot druif de hoer van de wijn (die kan je overal wel gebruiken) waarop hij mij een 100% zwitserse merlot gaf van rond de 50€ die zijn geld wel waard was. (Zwitserland is meestal te duur)
de meeste mensen drinken hun italiaanse wijn te jong en vergeten om te karafferen (bij zeer veel wijnen met sangiovese of nebbiolo mag dat uren op voorhand zelfs) zo verminderen de zuren wat en komt het volle aromatisch potentieel van italiaanse wijn tot zijn recht
(05-12-2011 01:12 PM)jazzper schreef: [ -> ]de meeste mensen drinken hun italiaanse wijn te jong en vergeten om te karafferen (bij zeer veel wijnen met sangiovese of nebbiolo mag dat uren op voorhand zelfs) zo verminderen de zuren wat en komt het volle aromatisch potentieel van italiaanse wijn tot zijn recht
idd
heeft echt tijd nodig, die druiven jong drinken dat zijn echte kindermoorden, nog meer dan een bdx jong drinken vind ik
(05-12-2011 04:41 PM)Kris G schreef: [ -> ]http://www.hln.be/hln/nl/2/Kanaal-Reizen...eaux.dhtml
En deze reactie doet me lichtjes huiveren...:
"ik woon en werk zelf in de buurt van Shanghai en kan zeggen dat er hier op de lokale Chinese tv-zenders ontzettend veel reclame wordt gemaakt voor wijn en ook hoe het grootste wijnbedrijf hier inderdaad veel wijngaarden koopt in Frankrijk, Italie en Nieuw-Zeeland. De wijnafzet hier wordt met het jaar groter en groter want een Chinees zal altijd wat extra willen betalen voor een goed Europees product."
ze zijn met enorm veel en de economie blijft het goed te doen, dus sowieso creëer je daar een toplaag (die gezien het aantal inwoners groot is) die veel centen zal hebben, en ik zie wijn niet zo snel zijn status verliezen eigenlijk, dus....
Dus, hopen op een sterke euro om de schade te beperken.
Austalische wijnen worden momenteel duurder vanwegen de zwakke euro.
Domaine Lafage 2005 - Cuvée Authentique
Cotes du Roussillon
Waaauw... Veel wijn voor weinig geld (7€ betaald).
Volle & krachtige Roussillon met licht fruitige maar vooral stevige afdronk met tipje drop.
Minder fruit & finesse op dag 2
(07-12-2011 08:42 PM)Bert schreef: [ -> ]Domaine Lafage 2005 - Cuvée Authentique
Cotes du Roussillon
Waaauw... Veel wijn voor weinig geld (7€ betaald).
Volle & krachtige Roussillon met licht fruitige maar vooral stevige afdronk met tipje drop.
Minder fruit & finesse op dag 2
Ha Bert, zijn uw trappisten op?
Chateau La Fleur Bigaroux 1990 St. Emilion G.C.
Heel mooi geevolueerd.
Il like that wine.
(08-12-2011 01:20 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Chateau La Fleur Bigaroux 1990 St. Emilion G.C.
Heel mooi geevolueerd.
Il like that wine.
Deden die niet mee aan Mijn Restaurant vorig jaar ?
(08-12-2011 01:22 AM)dr_magooo schreef: [ -> ] (08-12-2011 01:20 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Chateau La Fleur Bigaroux 1990 St. Emilion G.C.
Heel mooi geevolueerd.
Il like that wine. .
Nog iets vergeten. Dronk als aperitief wit van het domein Gayda: Figure Libre 2008; druivensoort Maccabeo.
De eik overwoekerde alles; spijtig.
Andere wijnen van dit huis zitten nochtans P/K zeer goed.
Deden die niet mee aan Mijn Restaurant vorig jaar ?
(08-12-2011 01:31 AM)dr_magooo schreef: [ -> ] (08-12-2011 01:28 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (08-12-2011 01:22 AM)dr_magooo schreef: [ -> ] (08-12-2011 01:20 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Chateau La Fleur Bigaroux 1990 St. Emilion G.C.
Heel mooi geevolueerd.
Il like that wine. .
Nog iets vergeten. Dronk als aperitief wit van het domein Gayda: Figure Libre 2008; druivensoort Maccabeo.
De eik overwoekerde alles; spijtig.
Andere wijnen van dit huis zitten nochtans P/K zeer goed.
Deden die niet mee aan Mijn Restaurant vorig jaar ?
Sorry voor 't flauw mopke, 'k zit hier nu tussen uw ervaringen geprangd...
Ik weet niet wat hier mis liep, maar mijn "editing"
Nog iets vergeten. Dronk als ...... moet in voorgaande post komen.
Wat betreft dat restaurant ; volgens mij was dat Fleur Délice in Diest dat net naast de finale greep.
Hoe dat die twee meiden (Deborah en Rebekka) verder zijn geëvolueerd weet ik niet.
(08-12-2011 01:53 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Hoe dat die twee meiden (Deborah en Rebekka) verder zijn geëvolueerd weet ik niet.
Château La Robertie - Bergerac 2007
een fruitig tussendoortje
(08-12-2011 12:49 AM)vinejo schreef: [ -> ] (07-12-2011 08:42 PM)Bert schreef: [ -> ]Domaine Lafage 2005 - Cuvée Authentique
Cotes du Roussillon
Waaauw... Veel wijn voor weinig geld (7€ betaald).
Volle & krachtige Roussillon met licht fruitige maar vooral stevige afdronk met tipje drop.
Minder fruit & finesse op dag 2
Ha Bert, zijn uw trappisten op?
:-)
Neneen.
Drie avonden papierwerk ipv beulen + de neus staat weer open. Dus kunnen we nog eens genieten van een glas wijn.
Paloumey 2005
Ht-Médoc, Cru Bourgeois Sup.
Lekker Bdx'tje, een CBS waardig.
Nog snel ne fayard 2007 voor het slapen gaan
eindelijk eens een witte merlot gedronken gisteren, niet mis....
een zestal zwitserse die veel beter waren dan gedacht maar toch soms nog iets missens maar wat dat iets is ben ik nog steeds niet zeker van...
Domaine du Gravillas - Lo Vièhl - Vin de Pays des Côtes de Brian 2007
Fruitig, kruidig en de tannines mooi versmolten.
Heeft wel wat tijd nodig in het glas.
Vandaag mijn eerste flesje Markus Huber Traisental DAC Gruner Veltliner 2010 (Oostenrijk) gedronken en deze wijn verrast me in positieve zin. De impressie die ik er nog van had was dat dit een zeer mineralige en strakke wijn was maar eigenlijk blijkt dit een zeer breed inzetbare wijn te zijn doordat er bnuiten het mineralige ook een zeer mooie ronde kant aan deze wijn blijkt te zitten. Voorts wat groene appel, lichte honing en een lekkere (groene) kruidigheid.89
Allez Carl, verdient ie dan geen eigen plekje op het forum?
(11-12-2011 02:53 PM)vinejo schreef: [ -> ]Allez Carl, verdient ie dan geen eigen plekje op het forum?
Ik zal mijn best doen!
Santa Rita- Triple C 2006 ( Cabernet Franc-55%; Cabernet Sauvignon-30%; Carmenère -15 %)
Veel te vettig ; te confituurachtig; lactsch, te sterk concentraat; een vermoeiende wijn waar je na een glas genoeg aan hebt. In het geheel mijn ding niet.
Deze wijn kreeg van Parker 90 maar deze verdient volgens mij geen plekje op het forum.
Prijsklasse : 16,99 €
Herkomst : Carrefour; uitzonderlijke aanbieding van de eindejaarsfeesten.
chateau des tours 2007. vandaag dag 2 en zowaarlijk nog veel beter dan gisteren....
Ah ja, t is juist, heb nog een halve fles Domaine 2006 openstaan! Dank om mij eraan te herinneren
(ongelooflijk hé, hoe goed die gewoon altijd zijn...)