Momenteel OMERke aant nuttigen want OMER OE BETER
(21-12-2011 11:20 PM)Pietn schreef: [ -> ]Momenteel OMERke aant nuttigen want OMER OE BETER
Guido , suppermarketeer en mens
(22-12-2011 12:36 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Opnieuw de link van Venne naar het tekstje van ene Guido,....mocht het sommigen ontgaan...
Venne schreef hierboven:
mooi stukje van iemand die ik vroeger regelmatig tegenkwam... waar is de tijd
http://tvloeitergewoonuit.wordpress.com/...comment-13
Idd, mooi en herkenbaar (maar ik val in herhaling :-))
de nagel op de kop en zeer mooi verwoord....
Sottosole 2005
Negroamaro - Puglia, ITA
Gisteren fles 2006 opengedaan.
Kurk was doordrongen van de wijn en de wijn zelf, die eindigde in de gootsteen...
Heb me dan maar in de Westmalle tripel gesmeten...
Vandaag dan de 2005
Beviel me vroeger beter.
Nu vind ik dit te zwaar. Goed voor een glas maar geef me na dat glas maar iets anders. Zwart fruit, wasmiddel, hout en alcohol in de neus.
Doet me denken aan potlood, maar dan niet omdat ik grafiet ontwaar, maar omdat het hout té veel op de voorgrond treedt en gepaard gaat met een té scherpe mond.
We want... something else
ook snel beu gedronken, paar keer geschonken aan gasten, P/K wel mooi natuurlijk maar idd wa aan de zware kant en niet zo boeiende wijn
(21-12-2011 11:05 PM)Venne schreef: [ -> ]mooi stukje van iemand die ik vroeger regelmatig tegenkwam... waar is de tijd
http://tvloeitergewoonuit.wordpress.com/...comment-13
Is Guido ook een echte wijnfanaat?
Hij heeft wel een schrijverstalent met een opmerkzaamheid waar ik alleen jaloers op kan zijn.
(22-12-2011 11:16 PM)Kris G schreef: [ -> ]ook snel beu gedronken, paar keer geschonken aan gasten, P/K wel mooi natuurlijk maar idd wa aan de zware kant en niet zo boeiende wijn
Heb ook die ervaring; overconcentratie en te vettig.
De witte versie van Sottosole scoort bij mij wel goed.
gisteren jacquesson (hopelijk juist geschreven) gedegusteerd (is echt wel het juiste woord voor deze topper) en smaakt naar veeeeel meer
(23-12-2011 02:09 AM)don quichotte schreef: [ -> ]De witte versie van Sottosole scoort bij mij wel goed.
de witte is goedkoper en idd beter > goeie combinatie dus
(23-12-2011 11:49 AM)jazzper schreef: [ -> ]gisteren jacquesson (hopelijk juist geschreven) gedegusteerd (is echt wel het juiste woord voor deze topper) en smaakt naar veeeeel meer
JAcquesson ... voor mij P/Q de top in champagne, zeker als je die af en toe kan scoren net onder de 30 euro.
Crozes-Hermitage 2007 van de Cave de Tain. Fijne, subtiele syrah uit mooi jaar. Fruitig met beetje hout. Leuke instap N-Rhone.
(23-12-2011 12:16 PM)BrunoB schreef: [ -> ] (23-12-2011 11:49 AM)jazzper schreef: [ -> ]gisteren jacquesson (hopelijk juist geschreven) gedegusteerd (is echt wel het juiste woord voor deze topper) en smaakt naar veeeeel meer
JAcquesson ... voor mij P/Q de top in champagne, zeker als je die af en toe kan scoren net onder de 30 euro.
Top he. Tienne trok maandag een open.
Ab12t St Bernardus
Heerlijke complexe neus...
Zachte romige mond...
@don: fanaat..... tis zoals je het bekijkt he. Zijn wij fanaten ? ... of wijnzotten?
Dan is hij geen fanaat maar een liefhebber:-)
Dom. Cavarodes VDP Franche-Comté 09
gamay, poulsard, trousseau, pinot noir
VV's centenaires...
Bio
fijnzinnig rood fruit, beetje sous-bois, zachte evenwichtige mondvulling, finesse in al z'n eenvoud
schuld van vinejo (zie zijn vorige post) goesting gekregen in een westvleteren 12 van 3 jaar oud en hij smaakt verdomme!!! (had mezelf wel beloofd om niet te drinken vandaag, morgen komt er nog genoeg :-)[/i]
Brugse Tripel, 1e maal geproefd en lekker bevonden
Sauvignon rose 2008 van Mérieau (Loire), toch zweem van roosjes in de neus :-)
(24-12-2011 12:07 PM)Kris G schreef: [ -> ]Brugse Tripel, 1e maal geproefd en lekker bevonden
is nu helaas brugge tripel geworden sinds de overname van een groot bierconcern en de smaak is wat aangepast (minder bitter, meer zoet) wat ik persoonlijk als bruggeling toch wel wat jammer vind... maar blijft lekker uiteraard
(24-12-2011 02:35 PM)jazzper schreef: [ -> ] (24-12-2011 12:07 PM)Kris G schreef: [ -> ]Brugse Tripel, 1e maal geproefd en lekker bevonden
is nu helaas brugge tripel geworden sinds de overname van een groot bierconcern en de smaak is wat aangepast (minder bitter, meer zoet) wat ik persoonlijk als bruggeling toch wel wat jammer vind... maar blijft lekker uiteraard
die evolutie naar steeds zoeter is echt erg
we leven sowieso al in een veel te zoete maatschappij met veel suikerziekte als gevreesd resultaat naar de toekomst toe, ik bied weerwerk door veel Sangiovese te drinken
hiervan kan je toch echt niet zeggen dat hij zoet is
"Kloeke Blonde" ... fris , fruitig, troebel en zeer dorstlessend doordrinkertje.
La pointe - pomerol van 2002 is er door, met m'n goedkeuren moet ik zeggen... Nadeel.. Nog slechts één flesje in de kelder...
(26-12-2011 09:13 PM)Rikkie schreef: [ -> ]La pointe - pomerol van 2002 is er door, met m'n goedkeuren moet ik zeggen... Nadeel.. Nog slechts één flesje in de kelder...
ik denk een goede keuze om hem nu te drinken : hij zal nu wel ongeveer op zijn top zijn, 2002 is geen super bewaarjaar, geen ervaring met de 2002, enkel de 2004 en 2009 geproefd
Paxa - Lazio Rosso 2009 (IGT). P/Q topper aan 6,25 euro. Blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot.
Gekocht omdat het Italiaans is, en al geruime tijd een van de best verkochte wijnen bij Van Eccelpoel. Complexloos, voldoende materie, typische zuren. Ideale pizzawijn.
Weingut Schäfer-Fröhlich - Spätburgunder Blanc de Noir Trocken 2010
Een wijntje uit Nahe (Duitsland).
De neus is nogal subtiel, maar de smaak!! Fruit, cirtus, zeer mineraal, zoals we het graag hebben!
Dit is inderdaad een zeer mooi domein dat kwaliteit biedt vanaf de basis tot de top. Mooie ontdekking van Gerd en Jeroen.
Vandaag trouwens zelf CEP by CEP 2009 van Domaine Roches Neuves gedronken en deze wijn was mooi maar niets bijzonders. Lekkere groene paprika en lekker rood fruit maar deze wijn heeft weinig tot geen bewaarcapaciteit. Duidelijk gemaakt om op het fruit te drinken. 84
hebt ge al rode wijn van het domein gedronken?
Nee, heb tot nu toe enkel witte wijnen van dit domein gedronken. Wanneer ik op hun site ga kijken zie ik ook enkel witte wijnen staan.