(21-02-2012 10:32 PM)Pietn schreef: [ -> ] (20-02-2012 07:36 PM)vinejo schreef: [ -> ] (19-02-2012 01:24 PM)Pietn schreef: [ -> ]deze middag Guigal Saint Joseph 2005 uit kelderresten Colruyt. Lekker en heeft veel mee van een c9dp.
Dronk dit weekend de 2007 Gigondas van dit huis; Wat een afknapper: leek wel een CDR van een euro of zeven...
idd vind vele wijnen zwaar erover qua prijs/kwaliteit. voorbeeld Condrieu 2009 amai prijs 28 euro/fles en geen 8 waard
La Turque wordt toch fel gewaardeerd ? Buiten de prijs natuurlijk
Uiteindelijk vinden we toch 99% op misschien wel meer te duur, anders hadden we de term prijs/kwaliteit niet
na een paar topbieren die ik de laatste tijd heb gedronken valt nen Blonde Grimbergen toch nie mee ze
Costeplane VdP d'Oc "Pioch de l'Oule" 2007
87 Mooie neus van rijp fruit en kruidigheid. Lichter van stijl in de mond door een overwicht aan zuren. Nog potentieel
tis hier zo kalm > is iedereen naar de voetbal aan het kijken?
na 5 min wist ik al hoe het ging/gaat aflopen : kansen niet afmaken = eruit : keiharde voetbalwet vrees ik
Smeriglio 2008 Sangiovese van het huis Baracchi.
Heel mooie Sangiovese wijn over gans de lijn en zijn prijs 12.80 Euro is P/K zeker verantwoord.
En als 2008 komt hij al heel soepel over.
@Kris , in Grimbergen maken ze andere goede dingen! :-)
noval vintage port (ik dacht 1985 zal straks nog eens moeten zien) gekocht via 2dehands.be, verdomme lekker! vandaag eens passeren bij schollaert om wat stilton en schimmelkaasjes te kopen en stuk chocolat van bij yuzu
Chateau Reynon 2005
Gekocht voor 6€, als ik me niet vergis? (Jo?)
Premières côtes de Bordeaux
Lekker Bdx-neusje met cederhout, munt, kruidenmix, donkerrood fruit.
Fris in de mond (die munt die ook gewaardeerd wordt), soepel met toch lichte tannine-prikkeling, hout in de afdronk.
Kan nog even mee
Vorige fles(sen) bevielen me wel meer. Toen leek ie meer op dat fruit te zitten,
waar het nu meer hout is.
Misschien zijn de smaakpapillen na enkele weken inactiviteit nog niet op punt...
(28-02-2012 09:10 PM)Bert schreef: [ -> ]Chateau Reynon 2005
Gekocht voor 6€, als ik me niet vergis? (Jo?)
Premières côtes de Bordeaux
Lekker Bdx-neusje met cederhout, munt, kruidenmix, donkerrood fruit.
Fris in de mond (die munt die ook gewaardeerd wordt), soepel met toch lichte tannine-prikkeling, hout in de afdronk.
Kan nog even mee
Vorige fles(sen) bevielen me wel meer. Toen leek ie meer op dat fruit te zitten,
waar het nu meer hout is.
Misschien zijn de smaakpapillen na enkele weken inactiviteit nog niet op punt...
Dacht zelfs dat het nog minder was...
Dronk m onlangs ook nog eens en idd, vond 'm ook wat beter op zijn jeugdig fruit.
Anderzijds, misschien zit ie nu in een gesloten fase (na je neus, nu de wijn...)
Gisterenavond de speciale Cuvée van Le Cazal geopend.
Délice du Vent
De typische garrigue aroma s zijn present, in de mond is hij zachter (fluweliger) dan de Pas de Zarat maar... daar blijft het ook bij. Verbazend weinig diepgang en concentratie, amper een afdronk die naam waardig. Plattekes eigenlijk...
Behoorlijk ontgoochelend dus, ik hou het voor dit domein bij de prima basiscuvées en de Pas de Zarat.
Evohé Garnacha Viñas Viejas 2008, Aragon-regio. Heeft lucht nodig, vlak na het openen meende ik dat ie naar de pompbak zou gaan, maar dan komt ie mooi open. Sappig rood fruit (framboos en wat aardbei), garrigue en zoethout een vrij complexe neus. Sappig mondgevoel, ronde tannines drinkt lekker weg. Oh ja ... geen eik
@vinejo, welk jaartal?
Kan pas de zarat goed ouderen?
(29-02-2012 04:56 PM)Venne schreef: [ -> ]@vinejo, welk jaartal?
Kan pas de zarat goed ouderen?
Stond geen jaartal op, was hun eerste keer en ze waren vergeten dat erop te zetten (ginder gekocht) Maar t was 2004 of 2005
Vandaag trouwens best wel lekker bij de wok.
Pas de Zarat laat je best niet te lang liggen, drinken binnen de 5-6 jaar na oogstdatum.
Gazin-Rocquencourt '08: uitstekend en onmiddellijk (recht uit de kelder) zeer genietbaar. Van elke jaargang zouden we minstens 12 flessen moeten hebben...
Jacquart Gd Cru ! Lekker jongens, gistig neusje, hazelnootjes, en tonnen finesse. Heel goeie kwaliteit.
Oeps! ik las hitsig neusje!
(04-03-2012 02:27 AM)vinejo schreef: [ -> ] (03-03-2012 10:15 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Oeps! ik las hitsig neusje!
Zaterdagavond bij de Magooos
Een probeersel: Petit Manou Medoc 2009.
Hier komt nooit iets goed van; agressieve, zerpe, bittere tannines die met ouderen nooit zullen verdwijnen.
Tjien, kan dat geen minder fleske geweest zijn Don? Heb dat huis al een paar keer geproefd en was telkens wel ok.
Koen van Van Eccelpoel is er ook altijd positief over... of reclame voor het Huis? JMQ is er toch ook positief over.
60% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot. Deze wijn heeft een prachtkleur : donkerpaars, glanzend, plezier om te bekijken. Niks randje. Erg interessante neusfase: vers krokant fruit (bramen, blauwe bessen) zeer rijp maar elegant en aantrekkelijk. Echt 'wow'. Rijp en voloptueus in de smaak, perfecte aciditeit. Zeer mooie, dense wijn. De smaakpapillen worden gelijkmatig beroerd!! Nu al innemend. Super voor z'n geld = niet te kloppen!!! Pure vakmanschap!!! Koen: 90/100 Cha: 90+/91/100.
Jean-Marc Quarin:
PETIT MANOU 2009...................................................15,5
C’est le second vin de Clos Manou. Les vignes sont travaillées à l’identique. Seul change le process de vinification. Les raisins sont éraflés sur une table de trie vibrante, les vinifications ont lieu en cuves béton, l’élevage ne contient pas de bois neuf.
Composition : 60 % merlot, 32 % cabernet sauvignon, 4 % cabernet franc et 4 % petit verdot. Production : 40 000 bouteilles. Degré d’alcool : 13,7° - Acidité totale : 3,40 – pH : 3,65 – IPT : 85. Et le goût me direz-vous ?
La couleur est intense, belle. Le nez se présente très aromatique, fruité, avec des notes de pain d’épice. L’entrée en bouche est délicatement pulpeuse. Le vin évolue savoureux, très, très agréable, sur un corps normal, du goût et des tannins charnus. Pour un second vin, il est plutôt subtil.
(06-03-2012 12:03 AM)Venne schreef: [ -> ]Tjien, kan dat geen minder fleske geweest zijn Don? Heb dat huis al een paar keer geproefd en was telkens wel ok. ......................
De kleur, neus, aanzet en middenpalet waren voor mij ook onberispelijk en beloftevol.
De tannines in de afdronk deden bij mij deze wijn declasseren naar het niveau van een ordinaire bordeauxwijn ; machinaal geplukt waar je de bittere groene stelige smaak in terug vindt; wat je van deze wijn niet zou verwachten en zeker niet van een 2009.
Ik hou de rest voor morgen; misschien dat ik mijn benadering dan moet herzien.
2005 Roger Brun Champagne Cuvée Des Sires La Pelle Aÿ => Blanc de blancs en zeer lekker, complex, zacht parelend, gist, nootjes, liked it a lot!
Nog van een restje Aubuisieres cuvee de Silex 2008 als aperitief aan het gnieten. Mooie neus van mineraliteit, kweepeer, honing en redelijk breed opengaand naar het zoete toe. 87-88
hier een rest glaasje van Comtes de tastes Beaulieu 2005. Heel mooi geevolueerd.
Het schenkuur begint hier precies alsmaar vroeger ?
(06-03-2012 06:41 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Het schenkuur begint hier precies alsmaar vroeger ?
Binnenkort beginnen we al de dag ervoor!!!
(06-03-2012 06:38 PM)Pietn schreef: [ -> ]hier een rest glaasje van Comtes de tastes Beaulieu 2005. Heel mooi geevolueerd.
Hé Piet, heb hier nog 10-tal flesjes van liggen, kan je iets meer zeggen? Ik bedoel bvb, was hij mooi geëvolueerd na een dag open, of vond je hem mooi geëvolueerd na 7 jaar in fles?
(06-03-2012 06:46 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-03-2012 06:38 PM)Pietn schreef: [ -> ]hier een rest glaasje van Comtes de tastes Beaulieu 2005. Heel mooi geevolueerd.
Hé Piet, heb hier nog 10-tal flesjes van liggen, kan je iets meer zeggen? Ik bedoel bvb, was hij mooi geëvolueerd na een dag open, of vond je hem mooi geëvolueerd na 7 jaar in fles?
na een dag. Gisteren nog redelijk gesloten. vandaag echt stuk beter.