wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Domaine des Roches Neuves, Terre Chaudes 2009. Typische CF, mooie fraicheur gevolgd door rijp fruit dat stapsgewijs openbloeit. Mooie afdronk met een licht kruidig/peperig toetsje. Dit lust ik wel. Kan nog wel wat verbeteren in de kelder.
(06-03-2012 12:47 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(06-03-2012 12:03 AM)Venne schreef: [ -> ]Tjien, kan dat geen minder fleske geweest zijn Don? Heb dat huis al een paar keer geproefd en was telkens wel ok. ......................

De kleur, neus, aanzet en middenpalet waren voor mij ook onberispelijk en beloftevol.
De tannines in de afdronk deden bij mij deze wijn declasseren naar het niveau van een ordinaire bordeauxwijn ; machinaal geplukt waar je de bittere groene stelige smaak in terug vindt; wat je van deze wijn niet zou verwachten en zeker niet van een 2009.

Ik hou de rest voor morgen; misschien dat ik mijn benadering dan moet herzien.

Vandaag de rest van het fleske gedronken. Uit de koelkast genomen en 4 uur laten chambreren.
De echte scherpe kanten zijn wat afgevlakt maar het stelige,groene tannine karakter zit er toch nog in.
Broers Roblin, Origin 2010, Sancerre ... de eerste fles van onze rooftocht in de Loire is niet meer. Mooi rijp fruit, wat vegetaal, peer, agrumes. In de mond vrij rond en schitterende zuurkes die ook in de afdronk present zijn .... geen impulsieve aankoop, nog steeds lekker en perfect bij de skrei
Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.
(08-03-2012 11:12 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.

t Klinkt naief voor de nonBordeauxgeslotenfasebelievers, maar t lijkt me echt wel closing time. Ik verschiet nog elke dag (allez, elke week) hoe een wijn kan veranderen, zowel van smaken, aroma s als van structuur. Je commentaar doet me zelfs wat denken aan de 2004 die we proefden - ook compact en hoog in zuren. Puygueraud heeft 10 jaar nodig (dronk in 2009 de 1999 en die was schitterend)
(08-03-2012 12:42 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-03-2012 11:12 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.

t Klinkt naief voor de nonBordeauxgeslotenfasebelievers, maar t lijkt me echt wel closing time. Ik verschiet nog elke dag (allez, elke week) hoe een wijn kan veranderen, zowel van smaken, aroma s als van structuur. Je commentaar doet me zelfs wat denken aan de 2004 die we proefden - ook compact en hoog in zuren. Puygueraud heeft 10 jaar nodig (dronk in 2009 de 1999 en die was schitterend)

maar dat was dan ook '99... heb de 2006 gedronken en die viel mij ook zwaar tegen: geen body, weinig neus, wel veel zuren maar geen evenwichtige tannine dus ook ik zie er weinig potentieel in but i've been wrong before (many times even) :-)
(08-03-2012 01:00 PM)jazzper schreef: [ -> ]
(08-03-2012 12:42 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-03-2012 11:12 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.

t Klinkt naief voor de nonBordeauxgeslotenfasebelievers, maar t lijkt me echt wel closing time. Ik verschiet nog elke dag (allez, elke week) hoe een wijn kan veranderen, zowel van smaken, aroma s als van structuur. Je commentaar doet me zelfs wat denken aan de 2004 die we proefden - ook compact en hoog in zuren. Puygueraud heeft 10 jaar nodig (dronk in 2009 de 1999 en die was schitterend)

maar dat was dan ook '99... heb de 2006 gedronken en die viel mij ook zwaar tegen: geen body, weinig neus, wel veel zuren maar geen evenwichtige tannine dus ook ik zie er weinig potentieel in but i've been wrong before (many times even) :-)

Nicolas Thienpont kan natuurlijk ook wel eens een faux pas maken - 2006 was sowieso geen erg aantrekkelijke jaargang - heb denk ik geen flesje liggen, zou t voor de wetenschap anders wel eens uitproberen..
en... knowing to be wrong is a state of mind voor élke wijnliefhebber Wink
vanavond nog eens een flesje labégorce 1999 kraken dan maar applaus Tongue
(08-03-2012 12:42 PM)vinejo' schreef: [ -> ]
(08-03-2012 11:12 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.

t Klinkt naief voor de nonBordeauxgeslotenfasebelievers, maar t lijkt me echt wel closing time. Ik verschiet nog elke dag (allez, elke week) hoe een wijn kan veranderen, zowel van smaken, aroma s als van structuur. Je commentaar doet me zelfs wat denken aan de 2004 die we proefden - ook compact en hoog in zuren. Puygueraud heeft 10 jaar nodig (dronk in 2009 de 1999 en die was schitterend)

Jep, ik ken die '99 ook Slurp. (nog met de oude etiketten he) Ik ben op mijn gemakje bezig met een Givry Pied de Chaume '05 van Joblot. Cool
(08-03-2012 03:54 PM)Matten schreef: [ -> ]
(08-03-2012 12:42 PM)vinejo' schreef: [ -> ]
(08-03-2012 11:12 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.

t Klinkt naief voor de nonBordeauxgeslotenfasebelievers, maar t lijkt me echt wel closing time. Ik verschiet nog elke dag (allez, elke week) hoe een wijn kan veranderen, zowel van smaken, aroma s als van structuur. Je commentaar doet me zelfs wat denken aan de 2004 die we proefden - ook compact en hoog in zuren. Puygueraud heeft 10 jaar nodig (dronk in 2009 de 1999 en die was schitterend)

Jep, ik ken die '99 ook Slurp. (nog met de oude etiketten he) Ik ben op mijn gemakje bezig met een Givry Pied de Chaume '05 van Joblot. Cool

Is dat een witte of rode cuvee?
(08-03-2012 03:54 PM)Matten schreef: [ -> ]
(08-03-2012 12:42 PM)vinejo' schreef: [ -> ]
(08-03-2012 11:12 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.

t Klinkt naief voor de nonBordeauxgeslotenfasebelievers, maar t lijkt me echt wel closing time. Ik verschiet nog elke dag (allez, elke week) hoe een wijn kan veranderen, zowel van smaken, aroma s als van structuur. Je commentaar doet me zelfs wat denken aan de 2004 die we proefden - ook compact en hoog in zuren. Puygueraud heeft 10 jaar nodig (dronk in 2009 de 1999 en die was schitterend)

Jep, ik ken die '99 ook Slurp. (nog met de oude etiketten he) Ik ben op mijn gemakje bezig met een Givry Pied de Chaume '05 van Joblot. Cool

Inderdaad, nam er zelfs een foto van toen:

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...eraud.html

En... let ook eens op de TN van de 2006, bevestiging van de impressies van 33S en Jazz ...
(08-03-2012 04:10 PM)carl schreef: [ -> ]
(08-03-2012 03:54 PM)Matten schreef: [ -> ]
(08-03-2012 12:42 PM)vinejo' schreef: [ -> ]
(08-03-2012 11:12 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.

t Klinkt naief voor de nonBordeauxgeslotenfasebelievers, maar t lijkt me echt wel closing time. Ik verschiet nog elke dag (allez, elke week) hoe een wijn kan veranderen, zowel van smaken, aroma s als van structuur. Je commentaar doet me zelfs wat denken aan de 2004 die we proefden - ook compact en hoog in zuren. Puygueraud heeft 10 jaar nodig (dronk in 2009 de 1999 en die was schitterend)

Jep, ik ken die '99 ook Slurp. (nog met de oude etiketten he) Ik ben op mijn gemakje bezig met een Givry Pied de Chaume '05 van Joblot. Cool

Is dat een witte of rode cuvee?

Rood
na de tegenvallende Puygueraud 2003 wou ik eens een andere 2003 rechteroever proberen Wink deze maal met meer succes : Château de Fonbel 2003 presteert opnieuw heel goed, al wat evolutie in kleur, in de mond heel mooi : rijp en mooi op dronk
vorige week trouwens nog een domaine zédé van 2002 en 2005 gedronken, verdorie goede wijn P/Q met nog een beetje reserve... die gast kon écht wel wijnmaken...
(08-03-2012 07:25 PM)jazzper schreef: [ -> ]vorige week trouwens nog een domaine zédé van 2002 en 2005 gedronken, verdorie goede wijn P/Q met nog een beetje reserve... die gast kon écht wel wijnmaken...

Kon? Heb ik een sterfgeval gemist? Cool
(08-03-2012 01:25 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-03-2012 01:00 PM)jazzper schreef: [ -> ]
(08-03-2012 12:42 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-03-2012 11:12 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Puygueraud 2006: nogal ontgoochelend, weinig materie, alleen wat saaie zuren die domineren, een verwaterde wijn. ?slecht bewaarde fles? Dit is niet hoe ik puygueraud ken. Het nog wat overgelaten voor vandaag, maar ik vrees dat het niet goed komt.

t Klinkt naief voor de nonBordeauxgeslotenfasebelievers, maar t lijkt me echt wel closing time. Ik verschiet nog elke dag (allez, elke week) hoe een wijn kan veranderen, zowel van smaken, aroma s als van structuur. Je commentaar doet me zelfs wat denken aan de 2004 die we proefden - ook compact en hoog in zuren. Puygueraud heeft 10 jaar nodig (dronk in 2009 de 1999 en die was schitterend)

maar dat was dan ook '99... heb de 2006 gedronken en die viel mij ook zwaar tegen: geen body, weinig neus, wel veel zuren maar geen evenwichtige tannine dus ook ik zie er weinig potentieel in but i've been wrong before (many times even) :-)

Nicolas Thienpont kan natuurlijk ook wel eens een faux pas maken - 2006 was sowieso geen erg aantrekkelijke jaargang - heb denk ik geen flesje liggen, zou t voor de wetenschap anders wel eens uitproberen..
en... knowing to be wrong is a state of mind voor élke wijnliefhebber Wink

Was het niet de 2006 die ons een jaar terug tegenviel op die Thienpont-proeverij in Zwijnaarde?
t was de 2007 (ik citeer mezelf: "een sluns van een wijn" )
(08-03-2012 10:00 PM)vinejo schreef: [ -> ]t was de 2007 (ik citeer mezelf: "een sluns van een wijn" )

De 2006 was gisteren iets minder een "slunse" (sluns is tussentaal en dus te mijden Vinejo) , zuren waren wat minder dominant, tanines bleken nog degelijk aanwezig, wat ergens wel wijst dat hij nog bewaarkracht heeft. Maar het fruit was nog altijd afwezig, zowel in de neus als in de mond. Ik overweeg hem het voordeel van de twijfel (gesloten fase, hoewel, na +5 jaar?) te geven en er nog eentje te kopen om te checken binnen 2-3 jaar.
Gisteren ook Binan 2009 (Lidl paasaanbieding 9.99) opengedaan. Totaal andere stijl, minder "bruut" (minder materie) dan de Puygereaud, klaardere spiegel, eerste expressie in de neus vanille en zoethout, beetje zwoel (parfumgeur, niet echt mijn ding), ook wat vegetaal en groene peper, ook nog iets of wat groene tanines. Na een paar uur in het glas vrij komt hij wat zachter en verwevener over, maar de tanines overheersen nog steeds. Geen 2009 die zich nu al laat drinken. Benieuwd hoe hij de komende dagen evolueert.
(04-01-2012 11:41 AM)jazzper schreef: [ -> ]gisteren papa luna en la multa, beiden zeer in de smaak gevallen en p/q dik in orde

Ben fan van deze wijnen. Gemaakt door de illustere Flying Scotsman. De La Multa is voor zijn iets meer dan 5€ een topper p/q.
Ook de Papa Luna is een zeer scherp geprijsde garnacha. Probeer ook zeker de Manga del Brujo. Beide namen komen ook regelmatig terug bij 'Beste Wijnen onder de 10€'.
Zeker ook niet te versmaden (maar andere prijsklasse) is El Puño, van dezelfde maker. Een poeier van een garnacha die zijn naam (De Vuist) alle eer aan doet Slurp
Die Manga del Brujo 2008 heb ik vorig jaar (te vroeg) gedronken en een score van 88 gegeven, wat veel is voor een Spaanse wijn bij mij Smile
(09-03-2012 10:26 AM)BrunoB schreef: [ -> ]Gisteren ook Binan 2009 (Lidl paasaanbieding 9.99) opengedaan. Totaal andere stijl, minder "bruut" (minder materie) dan de Puygereaud, klaardere spiegel, eerste expressie in de neus vanille en zoethout, beetje zwoel (parfumgeur, niet echt mijn ding), ook wat vegetaal en groene peper, ook nog iets of wat groene tanines. Na een paar uur in het glas vrij komt hij wat zachter en verwevener over, maar de tanines overheersen nog steeds. Geen 2009 die zich nu al laat drinken. Benieuwd hoe hij de komende dagen evolueert.

Vermoed dat je het over Chateau Bibian hebt? Dat is inderdaad een nogal stugge wijn, denk echter dat wat geduld veel kan opleveren. Ik citeer nog maar eens mezelf over de 2005:
"Deze wijn (verkrijgbaar bij Topwijnen.be) is knap gemaakt, je voelt het potentieel, maar is heden zeer moeilijk drinkbaar wegens de hoge zuren. Dit wijst echter op een bijzonder hoge houdbaarheidsfactor. De aaibaarheidsfactor dan weer is heden kleiner dan die van een prikkelbare Herwig van Hove in een cactuskwekerij."

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...pname.html
Bibian Haut Médoc idd. Mijn hoofd zit bij momenten duidelijk nog in Bandol ; )
Ik weet niet of hij echt stug is, ik ben geneigd te geloven dat eenmaal de tanines en zuren versmolten zijn, de wijn vrij elegant zal zijn. Maar itt tot heel wat 2009 is hij op dit moment niet echt te genieten. Made for the long run.
(09-03-2012 02:31 PM)BrunoB schreef: [ -> ]Bibian Haut Médoc idd. Mijn hoofd zit bij momenten duidelijk nog in Bandol ;

I t winkeltje van Bunan geweest?
(09-03-2012 12:10 PM)33S schreef: [ -> ]Die Manga del Brujo 2008 heb ik vorig jaar (te vroeg) gedronken en een score van 88 gegeven, wat veel is voor een Spaanse wijn bij mij Smile

Heb hiervan de 2005 gedronken en beviel mij zeer. Vooral de laatste flessen die ik dronk (moet in 2010 of 2011 geweest zijn) waren zeer mooi!
Fonbel 2003 dag 2 : gisteren maar uurtje ervoor uit de garage gehaald en dus nog vrij koel gedronken, vandaag op een 20 °C gedronken en nu werd wel duidelijk dat het tijd is om hem te drinken, al heel veel evolutie op en het gaat niet in de goede richting Wink deze wijn de laatste jaren al ettelijke malen gedronken en dus de evolutie goed kunnen opvolgen, ik denk dat het (behalve voor Montrose 2003 natuurlijk Wink) wel tijd wordt om de bdx 2003 die in de kelder ligt te consumeren
straks een flesje quinta das teceideras (portugal) reserva 2001 drinken... eerst nog mijn karaf vinden :-)
[/u]
(09-03-2012 07:37 PM)jazzper schreef: [ -> ]straks een flesje quinta das teceideras (portugal) reserva 2001 drinken... eerst nog mijn karaf vinden :-)
[/u]

Benieuwd hoe die geëvolueerd is -heb nog flesje 2004 liggen en vroeg me al af of die niet open moet..
Vandaag een saumur bulles de Roche van Germain en Chevré gedfronken. Donkergele kleur. Licht oxidatieve neus met witte peer, rijpe appel en mosselgeur.84
Denkelijk een al iets oudere fles die in de afslag van den Delhaize werd geplaatst. De kurk kwam ook al niet mooi meer in vorm. Misschien in het vervolg toch maar eens iets meer betalen en een iets frissere schuimwijn in het glas proberen te krijgen. Sad
Nadien nog een zweigelt Classic 2008 van Igler opengetrokken. Lekker kersenaroma met lihte tanninestructuur en mooie acciditeit die wat verfrissing brengt. Mooi glas (of zeg maar eerder 3/4e fles) wijn. 87 Duidelijk een druivensoort die ondergewaardeerd wordt.
Mazeyres 08 dag 3, rokerig, wat meer toegankelijk maar blijft toch wat materie missen. Ik proefde onlangs ook Lafleur Gazin 08, had toch ander profiel, diepgang, voor mij meer toekomst...
La Chapelle de Meyney 2004, of is het Prieure de Meyney? Er zat weer een kurk van de prieure in ipv La Chapelle.

PQ zeker in orde, de voorlaatste fles vanop de FAV Bray Dunes.
Lijkt me mooi in balans, wel veel kristalletjes in het glas...
Koppelingen