Gisteren een Vina Concejo 2006, Cigales.
Vandaag een Valdelosfrailes Vendimia Seleccionada 2005, Cigales.
De Concejo heeft iets meer body en taste, de VAL ietsje dunner en pittiger.
De Concejo wint het voor dit weekend weliswaar met punten achter de komma
Cigales, welke druif is dat nu weer...?
Hier momenteel aan de Duitse nebbiolo
(14-07-2012 09:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]Cigales, welke druif is dat nu weer...?
Hier momenteel aan de Duitse nebbiolo
Beide zijn 100% tempranillo, de Val is wel een mengeling van ondersoorten.
Duitse Nebbiolo?
Ikke dan aan de Duitse Syrah.. Ziereisen Gestad 2007
Eerste neus is Spatburgunder , groot vat... maar na even proeven merk je toch dat dit iets anders is. Syrah met andere zuren en geen korreligheid/vlezigheid.
Lekker man!!
De rest van een fles Fixin L’ Olivier 2009 van F. Magnien zojuist beëindigd.
Alles behalve een positieve referentie voor dit wijnhuis.Een schrale “diluted” wijn waarin de Pinot Noir nauwelijks waarneembaar is. Overheerst in de afdronk door branderigheid en te hoge zuurtegraad. ( druiven die Frédérik als negociant zelf aankocht?)
Aankoopprijs 14 Euro.
Deze wijn ondersteund weer wat ik al zoveel keer over Bourgogne heb gezegd; “Als er één streek in Frankrijk is waar er prijs/ kwaliteit zoveel slechte wijn wordt gemaakt dan moet je in de Bourgogne zijn.”
Geef me dan maar de Mas Des Dames -La dame 2010 waarvan ik nu het eerste glas ben aan ’t genieten. Dit is mooie wijn ; wijn met klasse.
Oei , iemand belde me vandaag uit de carrefour om te vragen of dit een koopje was. Stond aan -30%? Aan die prijs en jaargang zou ik Magnien blindelings kopen maar blijkbaar niet dus...
Ik zal hem nog wel te proeven krijgen:-)
(14-07-2012 11:33 PM)Venne schreef: [ -> ]Oei , iemand belde me vandaag uit de carrefour om te vragen of dit een koopje was. Stond aan -30%? Aan die prijs en jaargang zou ik Magnien blindelings kopen maar blijkbaar niet dus...
Ik zal hem nog wel te proeven krijgen:-)
Dit was één van die flessen aan 30%.
Ik heb er nog een tweede van.
Je mag altijd langskomen om deze miskleun te komen degusteren.
(14-07-2012 11:12 PM)don quichotte schreef: [ -> ]De rest van een fles Fixin L’ Olivier 2009 van F. Magnien zojuist beëindigd.
Alles behalve een positieve referentie voor dit wijnhuis.Een schrale “diluted” wijn waarin de Pinot Noir nauwelijks waarneembaar is. Overheerst in de afdronk door branderigheid en te hoge zuurtegraad. ( druiven die Frédérik als negociant zelf aankocht?)
Aankoopprijs 14 Euro.
Deze wijn ondersteund weer wat ik al zoveel keer over Bourgogne heb gezegd; “Als er één streek in Frankrijk is waar er prijs/ kwaliteit zoveel slechte wijn wordt gemaakt dan moet je in de Bourgogne zijn.”
Geef me dan maar de Mas Des Dames -La dame 2010 waarvan ik nu het eerste glas ben aan ’t genieten. Dit is mooie wijn ; wijn met klasse.
Verschiet ook wel van de slechte prestatie van deze wijn..supermarktcuvée...?
Mas les Dames=.. ?
jaja Venne Duitse nebbiolo, ongelooflijk hé!
(15-07-2012 01:43 AM)vinejo schreef: [ -> ]Verschiet ook wel van de slechte prestatie van deze wijn..supermarktcuvée...?
Mas les Dames=.. ?
Een supermarktcuvée...?
Zou er eens vlak op kunnen zijn.
Mas les Dames=.. ?
Mas Des Dames is een wijndomein in de Languedoc dat door de Nederlandse Lidewij van Wilgen op biologische wijze wordt geëxploiteerd.
Zie:
http://www.masdesdames.fr/
Interessant is ook de achtergrond van deze dame die haar verhaal deed in het boek: “Het Domein”.
De 2005 “La Dame”haalde een score van 91 in “Wine Spectator”.
Deze wijnen worden in Belgie verdeeld door
http://www.leirovins.be
Ik kocht deze bij Convento-Leuven. Prijsklasse: een kleine 10 Euro.
Schuim van Hardys, Stamp of Australia, Sparkling Chardonnay en Pinot Noir van de colruyt. Gewoon meegegrabbeld om eens te zien...bwa, karton in de neus, raar fruit, gewoon slecht, industriële bullshit...die bever op de fles deed al dingen vermoeden, weg ermee. Hoe durven ze dit maken zeg ! of verkopen
Kopen is eigenlijk ook al not done, ik besef het
(15-07-2012 01:20 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (15-07-2012 01:43 AM)vinejo schreef: [ -> ]Verschiet ook wel van de slechte prestatie van deze wijn..supermarktcuvée...?
Mas les Dames=.. ?
Een supermarktcuvée...?
Zou er eens vlak op kunnen zijn.
Mas les Dames=.. ?
Mas Des Dames is een wijndomein in de Languedoc dat door de Nederlandse Lidewij van Wilgen op biologische wijze wordt geëxploiteerd.
Zie: http://www.masdesdames.fr/
Interessant is ook de achtergrond van deze dame die haar verhaal deed in het boek: “Het Domein”.
De 2005 “La Dame”haalde een score van 91 in “Wine Spectator”.
Deze wijnen worden in Belgie verdeeld door http://www.leirovins.be
Ik kocht deze bij Convento-Leuven. Prijsklasse: een kleine 10 Euro.
Danke Don !
(15-07-2012 01:34 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Schuim van Hardys, Stamp of Australia, Sparkling Chardonnay en Pinot Noir van de colruyt. Gewoon meegegrabbeld om eens te zien...bwa, karton in de neus, raar fruit, gewoon slecht, industriële bullshit...die bever op de fles deed al dingen vermoeden, weg ermee. Hoe durven ze dit maken zeg ! of verkopen Kopen is eigenlijk ook al not done, ik besef het
Van die Hardys postezegelwijn kocht ik in de jaren '90 af en toe een flesje rood, vond dat toen niet slecht. Maar denk niet dat ik toen al het verschil kende tussen industriële bullshit en wijnen die stinken naar bullshit ;-)
(15-07-2012 02:09 PM)vinejo schreef: [ -> ] (15-07-2012 01:34 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Schuim van Hardys, Stamp of Australia, Sparkling Chardonnay en Pinot Noir van de colruyt. Gewoon meegegrabbeld om eens te zien...bwa, karton in de neus, raar fruit, gewoon slecht, industriële bullshit...die bever op de fles deed al dingen vermoeden, weg ermee. Hoe durven ze dit maken zeg ! of verkopen Kopen is eigenlijk ook al not done, ik besef het
Van die Hardys postezegelwijn kocht ik in de jaren '90 af en toe een flesje rood, vond dat toen niet slecht. Maar denk niet dat ik toen al het verschil kende tussen industriële bullshit en wijnen die stinken naar bullshit ;-)
Nochtans, een stierenstal kan deugdzaam stinken, ...
Adega Cooperativa de Borba Senses Verdelho 2009 : Ietwat vreemde witte wijn die eerder hoog in zuren gaat, met een vreemde vatsmaak en iets van abrikoos, peer en hars. Moet nog harmoniseren en heeft toekomst. 89
(15-07-2012 10:08 PM)carl schreef: [ -> ]Adega Cooperativa de Borba Senses Verdelho 2009 : Ietwat vreemde witte wijn die eerder hoog in zuren gaat, met een vreemde vatsmaak en iets van abrikoos, peer en hars. Moet nog harmoniseren en heeft toekomst. 89
Als ik die fles zie doet me dit altijd denken aan de kelner die me probeerde te overtuigen dat deze Portugese witte wijn op basis van de Shiraz druif werd gemaakt.
Roberto Cipresso 'PUNTO' 2009
Sardegna D.O.C. 100% Cannonau Di Sardegna.
Lekker wijntje maar heeft gemis aan wat body.
Cirulli - Ginepreta 2006
Klassewijn uit Umbrië. Blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, en zo'n fles die je zelfs na een klotedag kan doen genieten. Overigens een van de eerste flessen die ik ooit kocht, en waar ik lang naar uitgekeken heb om ze te openen.
2006 rules (in Italië).
(17-07-2012 11:33 PM)33S schreef: [ -> ]Cirulli - Ginepreta 2006
Klassewijn uit Umbrië. Blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, en zo'n fles die je zelfs na een klotedag kan doen genieten. Overigens een van de eerste flessen die ik ooit kocht, en waar ik lang naar uitgekeken heb om ze te openen.
2006 rules (in Italië).
Doet de wijn denken aan een Bordeaux? (mocht je blind proeven)
Emilio Valerio, Amburza 2009.
Bio wijntje, 100% CS uit Spanje. Discastillo-Navarra.
Lekker drink spul!
Geen zin om al te veel te typen, nogal moe van het werk. Straks na een paar glaasjes kan het misschien nog wel veranderen... :-)
(18-07-2012 06:45 PM)Tom T schreef: [ -> ]Emilio Valerio, Amburza 2009.
Bio wijntje, 100% CS uit Spanje. Discastillo-Navarra.
Lekker drink spul!
Geen zin om al te veel te typen, nogal moe van het werk. Straks na een paar glaasjes kan het misschien nog wel veranderen... :-)
PC en licht uit bedoel je
(18-07-2012 06:46 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (18-07-2012 06:45 PM)Tom T schreef: [ -> ]Emilio Valerio, Amburza 2009.
Bio wijntje, 100% CS uit Spanje. Discastillo-Navarra.
Lekker drink spul!
Geen zin om al te veel te typen, nogal moe van het werk. Straks na een paar glaasjes kan het misschien nog wel veranderen... :-)
PC en licht uit bedoel je
Die kans zit er wel eens dik in!
edit,
maar momenteel geven we nog niet op! Barbera d'Asti 2006, Superiore Nizza, Vinchio Vaglio.
Eigenlijk nog wat te jong denk ik, tannines in samenspel met hout. Fruit hierdoor wat op de achtergrond. Doch niet slecht, heeft wel wat body en er gaat wel wat rond in je mond.
Gisteren dronk ik van Roberto Cipresso uit Montalcino de 'PUNTO' 2009. Een goede wijn maar met een gemis aan structuur of body.
Vandaag is er een ander wijntje van dit heerschap in mijn glas terecht gekomen, namelijk de Pigreco 2008. Een wijn voor mij met een duidelijk karakter van het van het Sangiovese ras.
Voor de Sangiovese liefhebbers dit is een wijn die ik zeker kan aanbevelen. Rijke neus van koffie ; cederhout; iets animaal. Zacht in aanzet met zwart fruit. Een afdronk met voldoende volwassen tannines en evenwichtige zuurtegraad; een bewaarwijn.
Maar wat me verbaasde, deze wijn heef niets te maken met de Sangiovese druif. Deze wijn komt van 32% Merlot - 26% Cabernet Sauvignon - 37% Cabernet Franc - 5% Petit Verdot ; een resultaat gewonnen op Siciliaanse bodem.
Ik zal het nooit leren.
Een complexe wijn waar ik zeker een aantal flessen ga van bijkopen.
Prijsklasse:een kleine 14 Euro maar dit zal niet meer lang duren als Roberto de "pseudo clown" van het "Winecircus" in Montalcino zo verder doet
(19-07-2012 12:16 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Gisteren dronk ik van Roberto Cipresso uit Montalcino de 'PUNTO' 2009. Een goede wijn maar met een gemis aan structuur of body.
Vandaag is er een ander wijntje van dit heerschap in mijn glas terecht gekomen, namelijk de Pigreco 2008. Een wijn voor mij met een duidelijk karakter van het van het Sangiovese ras.
Voor de Sangiovese liefhebbers dit is een wijn die ik zeker kan aanbevelen. Rijke neus van koffie ; cederhout; iets animaal. Zacht in aanzet met zwart fruit. Een afdronk met voldoende volwassen tannines en evenwichtige zuurtegraad; een bewaarwijn.
Maar wat me verbaasde, deze wijn heef niets te maken met de Sangiovese druif. Deze wijn komt van 32% Merlot - 26% Cabernet Sauvignon - 37% Cabernet Franc - 5% Petit Verdot ; een resultaat gewonnen op Siciliaanse bodem.
Ik zal het nooit leren.
Een complexe wijn waar ik zeker een aantal flessen ga van bijkopen.
Prijsklasse:een kleine 14 Euro maar dit zal niet meer lang duren als Roberto de "pseudo clown" van het "Winecircus" in Montalcino zo verder doet
Als jij het al nooit zou leren dan mogen wij het hier allemaal compléét vergeten, Doc... ;-)
En wat betreft die sangiovese: ik heb dat ook al meegemaakt! - Misschien het gebruikte hout dat ons soms naar een bepaalde druif (mis)leidt...?
Edit: DoN bedoel in natuurlijk ;-)
(18-07-2012 06:12 PM)vinejo schreef: [ -> ] (17-07-2012 11:33 PM)33S schreef: [ -> ]Cirulli - Ginepreta 2006
Klassewijn uit Umbrië. Blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, en zo'n fles die je zelfs na een klotedag kan doen genieten. Overigens een van de eerste flessen die ik ooit kocht, en waar ik lang naar uitgekeken heb om ze te openen.
2006 rules (in Italië).
Doet de wijn denken aan een Bordeaux? (mocht je blind proeven)
Ik ga even een hulplijn inroepen:
Cirulli Ginepreta 2006. Deze Umbrische Ginepreta bestaat uit merlot en cabernet sauvignon en rijpt 10 maanden op eik. En net als z´n witte tweelingsbroer is dit een fles om ´u´ tegen te zeggen. Qua kleur is hij immers inktzwart, je kan er bijna mee schrijven. En z´n parfum is, om niet te overdrijven, verukkelijk: zwart bosfruit, cassis, braambessen, vlierbessen, tabak, vanille, zoethout, praliné, drop en laurier, het houdt maar niet op. Een van de mooiste neuzen van het jaar, zoveel is duidelijk. En ook de smaak is to die for: massa´s tannines, een voortreffelijke zuurbalans, scheepsladingen zwart bosfruit en een kruidigheid van hier tot in Tokyo. Men heeft bij Cirulli de houtlagering perfect gedoseerd zodat de voluptueuze fruitigheid niet wordt weggedrukt en deze wijn zelfs in z´n nog jonge jaren al volledig tot z´n recht komt. Wat mij betreft heeft men hier een eigentijdse en zelfs verbeterde!) versie van een Saint-Emilion Grand Cru Classé weten te bottelen, voor nog niet eens de helft van de prijs. Topwijn, en perfect bij een tussenribstuk Forestière!. Prijs/kwaliteit: 10/10. Frank Pelgroms NVG.
Serieus nu: mijn ervaring met Bordeaux is niet zo groot, aangezien ik tot voor kort bijna enkel Italiaans kocht. Direct na het openen zou ik hem misschien buiten Italië gesitueerd hebben. Nadien kwamen de zuren wat meer opzetten, tannines waren heel duidelijk aanwezig maar niet storend (ik kan me vinden in wat hierboven staat over de houtlagering). Zeker niet in een gesloten fase. Ik heb dan ook geen spijt dat ik 'm heb opengedaan, al was het mijn enige fles en kan hij zeker nog 5 jaar mee en wie weet nog verbeteren.
(19-07-2012 02:36 PM)33S schreef: [ -> ] (18-07-2012 06:12 PM)vinejo schreef: [ -> ] (17-07-2012 11:33 PM)33S schreef: [ -> ]Cirulli - Ginepreta 2006
Klassewijn uit Umbrië. Blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, en zo'n fles die je zelfs na een klotedag kan doen genieten. Overigens een van de eerste flessen die ik ooit kocht, en waar ik lang naar uitgekeken heb om ze te openen.
2006 rules (in Italië).
Doet de wijn denken aan een Bordeaux? (mocht je blind proeven)
Ik ga even een hulplijn inroepen:
Cirulli Ginepreta 2006. Deze Umbrische Ginepreta bestaat uit merlot en cabernet sauvignon en rijpt 10 maanden op eik. En net als z´n witte tweelingsbroer is dit een fles om ´u´ tegen te zeggen. Qua kleur is hij immers inktzwart, je kan er bijna mee schrijven. En z´n parfum is, om niet te overdrijven, verukkelijk: zwart bosfruit, cassis, braambessen, vlierbessen, tabak, vanille, zoethout, praliné, drop en laurier, het houdt maar niet op. Een van de mooiste neuzen van het jaar, zoveel is duidelijk. En ook de smaak is to die for: massa´s tannines, een voortreffelijke zuurbalans, scheepsladingen zwart bosfruit en een kruidigheid van hier tot in Tokyo. Men heeft bij Cirulli de houtlagering perfect gedoseerd zodat de voluptueuze fruitigheid niet wordt weggedrukt en deze wijn zelfs in z´n nog jonge jaren al volledig tot z´n recht komt. Wat mij betreft heeft men hier een eigentijdse en zelfs verbeterde!) versie van een Saint-Emilion Grand Cru Classé weten te bottelen, voor nog niet eens de helft van de prijs. Topwijn, en perfect bij een tussenribstuk Forestière!. Prijs/kwaliteit: 10/10. Frank Pelgroms NVG.
Serieus nu: mijn ervaring met Bordeaux is niet zo groot, aangezien ik tot voor kort bijna enkel Italiaans kocht. Direct na het openen zou ik hem misschien buiten Italië gesitueerd hebben. Nadien kwamen de zuren wat meer opzetten, tannines waren heel duidelijk aanwezig maar niet storend (ik kan me vinden in wat hierboven staat over de houtlagering). Zeker niet in een gesloten fase. Ik heb dan ook geen spijt dat ik 'm heb opengedaan, al was het mijn enige fles en kan hij zeker nog 5 jaar mee en wie weet nog verbeteren.
Merci thirtytrhee ! (sterke hulplijn trouwens! )
La Ferme Saint-Pierre Roi Faineant (Côtes du Ventoux) 'Paul Vendran' 2010
Werd ons voorgeschoteld op restaurant in het zuiden... (en nu thuis nagenieten van mijn souvenirflesjes)
Donkerrood, plakt aan het glas, dikke trage tranen
De geur is kruidig maar in de mond een bom van donker rood rijp fruit, rokerige toets, zwarte drop, leder, thijm en laurier...
Tannines aanwezig niet prominent, vol van smaak en als toetje een lange afdronk.
Zowel mijn schoonvader als ik dachten eerst een Pomerol in het glas te hebben.
Zonder twijfel 90++
vandaag met een biefstukje ; botteling van Colruyt 'Les haut rocs 'Cairanne' 2007 maar wel lekker voor zen 4 eurookes. zweem van Viooltjes en gariguekruiden.
(17-07-2012 11:33 PM)33S schreef: [ -> ]Cirulli - Ginepreta 2006
Klassewijn uit Umbrië. Blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, en zo'n fles die je zelfs na een klotedag kan doen genieten. Overigens een van de eerste flessen die ik ooit kocht, en waar ik lang naar uitgekeken heb om ze te openen.
2006 rules (in Italië).
Verkooppunten in Vlaanderen?
Prijsklasse van deze wijn?
(19-07-2012 08:39 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (17-07-2012 11:33 PM)33S schreef: [ -> ]Cirulli - Ginepreta 2006
Klassewijn uit Umbrië. Blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, en zo'n fles die je zelfs na een klotedag kan doen genieten. Overigens een van de eerste flessen die ik ooit kocht, en waar ik lang naar uitgekeken heb om ze te openen.
2006 rules (in Italië).
Verkooppunten in Vlaanderen?
Prijsklasse van deze wijn?
De 2008 wordt nu verkocht aan 21€70 in Umbria in Geel.
http://www.umbria.be
De 2008 zou wel iets minder zijn (volgens Luca Maroni, 90 ptn, voor wat die beoordeling waard is) dan de 2006 (93 ptn) en 2007 (95 ptn). De 2007 werd nog bekroond tot beste P/Q van Italië in 2010, zal dus wel iets betekenen, vooral omdat het een heel recent domein is (2006!) in een minder bekende streek. Zie hiervoor
http://www.bibenda.it/oscar_2010.php
Umbria is overigens een winkel waar ik graag kom, al is het veel te lang geleden. Ze doen veel proeverijen, zijn heel vriendelijk. Je betaalt er misschien iets meer, maar dat heb ik er dan voor over. Ze zijn gespecialiseerd in Sagrantino wijnen, maar ook de overige wijnen zijn de moeite. Ik raad ook de witte wijnen aan, vooral de Grechetto en de Trebbiano Spoletino (van Perticaia en Novelli).
Cirulli heeft overigens ook een fantastische witte van 50% Grechetto en 50% Chardonnay (Ritorto genaamd), al staat die niet meer in de lijst op de site. De overige wijnen van dit huis (behalve de duurdere San Valentino) heb ik allemaal gedronken en goedgekeurd.
warme sake bij een heerlijke sushi schotel!