wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(20-07-2012 11:20 AM)Peter VdV schreef: [ -> ]warme sake bij een heerlijke sushi schotel!

Nog nooit saké gedronken... Kan je dat vergelijken met één of andere wijn? En is die saké volledig droog?
(20-07-2012 10:44 AM)33S schreef: [ -> ]De 2008 wordt nu verkocht aan 21€70 in Umbria in Geel. http://www.umbria.be

De 2008 zou wel iets minder zijn (volgens Luca Maroni, 90 ptn, voor wat die beoordeling waard is) dan de 2006 (93 ptn) en 2007 (95 ptn). De 2007 werd nog bekroond tot beste P/Q van Italië in 2010, zal dus wel iets betekenen, vooral omdat het een heel recent domein is (2006!) in een minder bekende streek. Zie hiervoor http://www.bibenda.it/oscar_2010.php

Umbria is overigens een winkel waar ik graag kom, al is het veel te lang geleden. Ze doen veel proeverijen, zijn heel vriendelijk. Je betaalt er misschien iets meer, maar dat heb ik er dan voor over. Ze zijn gespecialiseerd in Sagrantino wijnen, maar ook de overige wijnen zijn de moeite. Ik raad ook de witte wijnen aan, vooral de Grechetto en de Trebbiano Spoletino (van Perticaia en Novelli).

Cirulli heeft overigens ook een fantastische witte van 50% Grechetto en 50% Chardonnay (Ritorto genaamd), al staat die niet meer in de lijst op de site. De overige wijnen van dit huis (behalve de duurdere San Valentino) heb ik allemaal gedronken en goedgekeurd.


Thanks voor de info 33S.
Moet daar zeker eens langs gaan.

Moet het nagaan maar dronk in Umbrie ( Assisi) een Sagrantino van Perticaia; een onvergetelijke blockbuster.
Ik heb er net nog een fles van de 2006 besteld. Wel niet bij Umbria (shame on me na wat ik hierboven zei) maar bij superiore aan ongeveer 25 euro met verzendingskosten (is toch 6 euro goedkoper per fles).Sagrantino is altijd nogal hevig, "goeie zwarte wijn" zou mijn vava zaliger zeggen.
Vanavond vluchtig eens geproefd van Beyerskloof Diesel Pinotage (oei jaartal vergeten, nogal recent) (= pinotage reserve 21 maanden op Franse eik). Ik noteerde banaan (!), lactische toetsen, melkchocolade (Melka), dennennaalden, plasticine, iets chemisch zelfs. Maar wat echt heel erg tegenviel was de mond: zoete materie. Nog nooit zo'n zoete afdronk in een droge rode gehad. Na 1 glas was de pret er definitief af.
(20-07-2012 11:11 PM)Matten schreef: [ -> ]Vanavond vluchtig eens geproefd van Beyerskloof Diesel Pinotage (oei jaartal vergeten, nogal recent) (= pinotage reserve 21 maanden op Franse eik). Ik noteerde banaan (!), lactische toetsen, melkchocolade (Melka), dennennaalden, plasticine, iets chemisch zelfs. Maar wat echt heel erg tegenviel was de mond: zoete materie. Nog nooit zo'n zoete afdronk in een droge rode gehad. Na 1 glas was de pret er definitief af.

Dat chemische, da s inotiol. Wink
het was een 2009...
(20-07-2012 11:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-07-2012 11:11 PM)Matten schreef: [ -> ]Vanavond vluchtig eens geproefd van Beyerskloof Diesel Pinotage (oei jaartal vergeten, nogal recent) (= pinotage reserve 21 maanden op Franse eik). Ik noteerde banaan (!), lactische toetsen, melkchocolade (Melka), dennennaalden, plasticine, iets chemisch zelfs. Maar wat echt heel erg tegenviel was de mond: zoete materie. Nog nooit zo'n zoete afdronk in een droge rode gehad. Na 1 glas was de pret er definitief af.

Dat chemische, da s inotiol. Wink

Pinotage, tja, je moet echt wel wat zoeken om een goeie te vinden hé.
Inotiol! (staat in de aparte TN)

@de populist: Inderdaad, maar dit zou wel top moeten zijn. Flesje van +- 50 euro. Enorme materie, maar veel te zoet voor mijn smaak.
(21-07-2012 09:54 AM)Matten schreef: [ -> ]Inotiol! (staat in de aparte TN)

@de populist: Inderdaad, maar dit zou wel top moeten zijn. Flesje van +- 50 euro. Enorme materie, maar veel te zoet voor mijn smaak.

Ik dronk een paar maanden geleden de Beyerskloof Pinotage Reserve 2009 en die vond ik wel zeer goed. Soms proberen ze in ZA te hard om topwijnen voor te brengen. Ik herinner me de select SSS Shiraz van Saxenburg, ook zo'n dure (meer dan 50 euro), zo'n concentratie dat ik hem gewoon niet binnenkreeg. Hetzelfde vind ik eigenlijk ook van de Chocolate Block van Boekenhoutskloof, overdone voor mij, ik hou er niet van, al besef ik dat ik met die mening misschien alleen sta.
In mijn kelder ga je niet veel rood van Zuid-Afrika vinden (niets op dit ogenblik).
De meesten die ik dronk hadden fouten van overconcentratie; stroperigheid; confituurachtig; soms boertig;te lactisch enz en dit ongeacht de gebruikte druivensoort.
Ik kan wel een aantal witte wijnen ( onder andere Chenin) appreciëren als resultaat van de Zuid-Afrikaanse bodem. Wijnen met een opmerkelijke frisheid en finesse.
(21-07-2012 10:40 AM)de populist schreef: [ -> ]
(21-07-2012 09:54 AM)Matten schreef: [ -> ]Inotiol! (staat in de aparte TN)

@de populist: Inderdaad, maar dit zou wel top moeten zijn. Flesje van +- 50 euro. Enorme materie, maar veel te zoet voor mijn smaak.

overdone voor mij, ik hou er niet van, al besef ik dat ik met die mening misschien alleen sta.

Neen, dat denk ik niet. Van echte blockbusters begin ik ook af te stappen, finesse en smakelijkheid zijn ook belangrijk he. Denk dat dat ook bij Vinejo zo is?

Laatste tijd heel veel moeite met zware, vermoeiende Rhône: veel kleur, veel alcohol,... Of met te warme Bordeaux. (zou ze liever rond de 12 graden zien)
(21-07-2012 11:20 AM)Matten schreef: [ -> ]
(21-07-2012 10:40 AM)de populist schreef: [ -> ]
(21-07-2012 09:54 AM)Matten schreef: [ -> ]Inotiol! (staat in de aparte TN)

@de populist: Inderdaad, maar dit zou wel top moeten zijn. Flesje van +- 50 euro. Enorme materie, maar veel te zoet voor mijn smaak.

overdone voor mij, ik hou er niet van, al besef ik dat ik met die mening misschien alleen sta.

Neen, dat denk ik niet. Van echte blockbusters begin ik ook af te stappen, finesse en smakelijkheid zijn ook belangrijk he. Denk dat dat ook bij Vinejo zo is?

Laatste tijd heel veel moeite met zware, vermoeiende Rhône: veel kleur, veel alcohol,... Of met te warme Bordeaux. (zou ze liever rond de 12 graden zien)

Inderdaad, same here... is blijkbaar een kenmerk van de ouder wordende wino Big Grin
(21-07-2012 11:20 AM)don quichotte schreef: [ -> ]In mijn kelder ga je niet veel rood van Zuid-Afrika vinden (niets op dit ogenblik).
De meesten die ik dronk hadden fouten van overconcentratie; stroperigheid; confituurachtig; soms boertig;te lactisch enz en dit ongeacht de gebruikte druivensoort.
Ik kan wel een aantal witte wijnen ( onder andere Chenin) appreciëren als resultaat van de Zuid-Afrikaanse bodem. Wijnen met een opmerkelijke frisheid en finesse.

Ik heb ook niet veel Zuid-Afrikaans rood liggen, alleen wat Pinotage voor de opleg (Allée Bleue, Diemersfontein Carpe Diem, Kanonkop), rijpt zeer goed en een paar leuke Bordeauxblends met tropische toets. Ik verwacht de grootste evoluties in het land ook in wit. ZA rode wijn is wel heel dankbaar voor mensen die relatief weinig met wijn bezig zijn maar wel goeie wijn appreciëren. Het zoete, in combinatie met weinig zuur en bitter maakt die wijn op feesten een echt succes, mensen vallen ervoor. Dus op familiefeesten bij ons komt er wel eens zoiets op de tafel, ik geniet er mee van (onlangs 100% Mourvèdre van Spice Route). Commercieel heeft de wijn veel troeven in handen om veel mensen te behagen.
Ik nuanceer graag... in de Zuid - Afrika heb ik al goed en slecht gedronken, Meerlust Rubicon 2005 of Vergelegen V 2005 zijn van heel goed allooi, die pinotage was dan weer mijn ding niet... ik zie het als een zoektocht in een doolhof waar je af en toe een juweeltje kan ontdekken en soms enkele nachtmerries... Maar zo begon ik ooit in Bourgogne. blind aan het zoeken, ik maakte fouten, maar nu beleef ik er hoogdagen Wink De nieuwe wereld zal nog moeilijker zijn maar hoogdagen zullen er altijd zijn
(21-07-2012 11:57 AM)vincent schreef: [ -> ]Ik nuanceer graag... in de Zuid - Afrika heb ik al goed en slecht gedronken, Meerlust Rubicon 2005 of Vergelegen V 2005 zijn van heel goed allooi, die pinotage was dan weer mijn ding niet... ik zie het als een zoektocht in een doolhof waar je af en toe een juweeltje kan ontdekken en soms enkele nachtmerries... Maar zo begon ik ooit in Bourgogne. blind aan het zoeken, ik maakte fouten, maar nu beleef ik er hoogdagen Wink De nieuwe wereld zal nog moeilijker zijn maar hoogdagen zullen er altijd zijn

Hoogdagen in de Bourgogne, daar zoek ik al jaren naartoe... ik ben geneigd het op te geven. Misschien als ik 50 ben, we zien wel.
die bestaan heus wel hoor... als je bij boeren als Chevillon gaat, of die eerste Grivot, dan beleef je orgastische degustatiemomenten
(21-07-2012 12:10 PM)vincent schreef: [ -> ]die bestaan heus wel hoor... als je bij boeren als Chevillon gaat, of die eerste Grivot, dan beleef je orgastische degustatiemomenten
Wordt dat ingevoerd?
(21-07-2012 12:11 PM)de populist schreef: [ -> ]
(21-07-2012 12:10 PM)vincent schreef: [ -> ]die bestaan heus wel hoor... als je bij boeren als Chevillon gaat, of die eerste Grivot, dan beleef je orgastische degustatiemomenten
Wordt dat ingevoerd?

Thienpont heeft Grivot, is poeplekker maar peperduur...
(21-07-2012 12:14 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-07-2012 12:11 PM)de populist schreef: [ -> ]
(21-07-2012 12:10 PM)vincent schreef: [ -> ]die bestaan heus wel hoor... als je bij boeren als Chevillon gaat, of die eerste Grivot, dan beleef je orgastische degustatiemomenten
Wordt dat ingevoerd?

Thienpont heeft Grivot, is poeplekker maar peperduur...

Olivier Boutelegier ook zeker ?
(21-07-2012 12:15 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(21-07-2012 12:14 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-07-2012 12:11 PM)de populist schreef: [ -> ]
(21-07-2012 12:10 PM)vincent schreef: [ -> ]die bestaan heus wel hoor... als je bij boeren als Chevillon gaat, of die eerste Grivot, dan beleef je orgastische degustatiemomenten
Wordt dat ingevoerd?

Thienpont heeft Grivot, is poeplekker maar peperduur...

Olivier Boutelegier ook zeker ?
Is er in Collishop niks fantastisch te vinden uit Bourgogne? Allé, om mijn (financiële) drempelvrees te overwinnen.
Jean Marc Morey en François Legros (ondanks de wat wisselvallige 2007, maar nu hebben ze 2009) zou ik durven aanraden.
Schoon weer, blauwe hemel. Rosé-time. Pittige en verkwikkende rosé van Alphonse Mellot uit de Loire. Lekker zu en goed gemaakt. Rode snoepjes in de neus, drinkt plezierig weg hier...gekocht op 1j1v, een aanrader !
In Kortrijk aan de Santenay vv van Girardin, wat de volgende fles wordt laat ik jullie nog weten...
(22-07-2012 05:02 PM)vincent schreef: [ -> ]In Kortrijk aan de Santenay vv van Girardin, wat de volgende fles wordt laat ik jullie nog weten...

En, wat werd de volgende of ben je nog bezig ?
eindelijk t zonneke.... rosé tijd dus: Tempier 10 kwam en wat snel...heeft nog wat tijd nodig. De 09 vrijdag was schitterend!

http://www.youtube.com/watch?v=kIBeYoP9Wi0
(22-07-2012 11:54 PM)Venne schreef: [ -> ]eindelijk t zonneke.... rosé tijd dus: Tempier 10 kwam en wat snel...heeft nog wat tijd nodig. De 09 vrijdag was schitterend!

http://www.youtube.com/watch?v=kIBeYoP9Wi0

Bij de eerste zonnestralen hoort een luchtig achtergrondmuziekje! applaus
Wedgetail Pinot Noir 1998 uit Australie. Was een kelderrest bij Ad Bibendum. Normale prijs iets van een 36€, door de -70%, net boven de 10€. Heb (uitzonderlijk) al enkele flessen gehad die was vermoeid waren, maar de deze was weer pico bello! 14 jaar oud, maar nog steeds een mooie kleur met weinig evolutie en nog vollop fruit. En door de korting, een zeer leuke wijn voor alle dag! (had hem vorig jaar al gekocht bij de kelderresten, en heb er dit jaar nog bijgekocht...)
Latour a Pomerol 2007... met een neus van mokka, cassis, gebrande koffie, vanille, kersen,... een mond vol rood fruit, ceder, romig,... een lekkere pomerol en dat vergezeld met een cote-a-l'os van black angus... wat kan een mens nog meer willen
Gisteren feestje gehad met o.a. Cà dei Frati Lugana I Frati 2010, Wolf Blass, Guigal CdR 2009 en Corallo Nero Sangiovese superiore riserva 2006 van Gallegati.

Wolf Blass '99 viel het best in de smaak, voor sommige beginnende liefhebbers zelfs de beste die ze ooit gedronken hebben. Ook bij mij was ie nu echt top. Lang geleden dat ik er nog van had opengedaan, en nu spijt dat ik er nog maar 1 heb ...

De Corallo Nero viel wat uit de toon na de Wolf Blass (mea culpa), maar ook vandaag smaakt hij me niet echt. Ik zit precies niet echt in een Sangiovese periode.

I Frati zoals altijd top, ben echt benieuwd naar de duurdere cuvée Brolettino die ik op superiore heb besteld.

Edit: nog vergeten dat ook Domaine des Tours 2008 op tafel kwam. Niet de meest geslaagde jaargang m.i. Kon me wel bekoren wegens z'n kruidige karakter, maar had de indruk dat de rest het té vond.
Wolf Blass top nu ? Daar ben ik benieuwd naar ;-)
Koppelingen