(22-10-2017 03:26 PM)Venne schreef: [ -> ]Wat heeft dit nog met eerlijke wijn te maken?
Zo een commerce opstelling?
Sorry, mij zie je daar niet meer
Als je al spreekt over vrijkaarten....
Edit , ik lees net dat Rob jouw mentor is.... staat hij hier achter dat je daar staat? Of bekijk je het als pionierswerk?
Wat is jouw meest artisanale , ecologische, natuurlijke wijn uit jouw gamma?
Venne, Hoe definieer jij 'eerlijke wijn'?
Je bent alvast op de website geweest, tof.
Rob heeft mij op een andere manier leren kijken naar wijn, er de passie van de maker in leren kennen, met respect voor zijn werk en wijngaarden.
Dat hanteer ik ook als stelregel voor mijn leveranciers. Wij werken enkel met kleine, meestal familiale bedrijven, waar de wijnmaker het meeste van het werk zelf doet. En dit met respect voor de natuur. De meesten werken Bio, al heeft niet iedereen de zin en de tijd om dat ook administratief geattesteerd te krijgen.
Wij werken zonder bijkomende tussenpersonen, dus rechtstreeks van producent tot bij eindklant. Ik laat liever de maker wat extra overhouden, dan een commerçant die alleen maar contacten legt. Volgens mij het meest eerlijke dat er is. Al kan je ze ook zelf gaan halen hoor. Ik geef je met plezier hun adres door en regel je zelfs een afspraak als het moet.
En neen, wij hebben geen fysieke winkel, en ik merk dat ik mensen warm kan maken voor onze wijnen door ze te laten proeven. Dus dat kan op onze proeverijen, maar ook bijvoorbeeld op een event als Winefair.
Commerce? Gezien de faciliteiten die ze voorzien en het publiek dat ze kunnen warm maken leek mij dat een leuke event om ons eens te presenteren.
Identificeer ik mij met alle handelaars die er staan? Zeker niet, al zijn er zeker die in dezelfde stijl als wij hun ding doen.
Als jij andere plaatsen kent die wel aan jou criteria voldoen, en waar wijnen aan een groter publiek mogen gepresenteerd worden, dan hoor ik het graag.
Ik heb Rob niet gevraagd of ik op Winefair mocht staan, maar ik ken hem wel vanuit zijn beginperiode en weet ook hoe hij in de eerste jaren zijn wijnhandel bekend maakte.
Dus in die zin zal het wel pionierswerk zijn.
Wij verdelen 2 producenten die ook in Rob zijn gamma zaten ( Marabino en Beccaris)
Bio? Marabino is 100% Bio en zelfs Biodynamisch. Volgend jaar hebben we van hen 2 wijnen zonder toevoeging van sulfiet.
Artisanaal. Met 25000 (giacommo Anselma) tot 75000 ( Silvano Nizza) flessen per jaar kan je onze producenten moeilijk commercieel noemen. Veel handwerk, kleine oplagen. Ze werken met veel passie en met respect voor hun product.
Ach, ik probeer met mijn passie, de passie van de makers op het publiek over te brengen. En net zoals bij onze wijnen, zijn er die je je lekker vindt en andere niet, zo zullen er ook wel mensen zijn die die manier wel of niet ok vinden.
Vrijkaarten; tja, ze vragen inkom, maar voor wie me wil bezoeken, zorg ik graag dat ze die kost niet hebben. (ik denk trouwens dat het grotendeel van het publiek wel op de een of de andere manier zo binnenraakt). Wie liever betaalt mag dat natuurlijk ook doen.
Liefst zou ik natuurlijk met gepassioneerde liefhebbers thuis in onze proefruimte een hele discussie willen opzetten over smaak, productiemethode, terroir etc. (Kunnen we altijd wel eens doen als daar vanop het forum interesse voor is.)
Al moeten we het af en toe ook wat groter zien. Anders blijven de wijnen die Silvano Nizza met toewijding gemaakt heeft in zijn kelder zitten. En als dat het geval is zal hij er volgend jaar geen nieuwe maken. Is dat dan commerce?
(22-10-2017 09:50 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Wat heeft dit nog met eerlijke wijn te maken?
Zo een commerce opstelling?
Sorry, mij zie je daar niet meer
Als je al spreekt over vrijkaarten....
Edit , ik lees net dat Rob jouw mentor is.... staat hij hier achter dat je daar staat? Of bekijk je het als pionierswerk?
Wat is jouw meest artisanale , ecologische, natuurlijke wijn uit jouw
gamma?
Venne, wie of wat is Rob?
De voedings en drankketen in Woluwe?
ROB tv uit Leuven?
Mij zal je ook niet zien op de aflevering van Winefair in Leuven op 17 18 of 19 november.
Waarom niet:
* Er staan daar 3 wijnhandelaars die op mijn zwarte lijst staan.
* Ik ga niet naar een wijnbeurs voor Jaguar, Landrover, of voor saucissen.
* Ik ga niet naar een wijnbeurs waar men opdringerig met een bestellijst onder je neus staat reeds voor dat je de wijn hebt gedegusteerd.
Geef mij dan maar bv de Wijnbeurs van de Keten "Cactus" juist over de grens in Luxemburg.
Rob is Rob Geraerts van Pasqualinno. Een super wijnwinkel in Opglabbeek, die helaas besliste om ermee te stoppen.
Een schitterende kerel
Ik heb een lijst gemaakt met te bij ons te proeven wijnen, met een beschrijving en prijs.
Die zou ook als bestellijst kunnen gebruikt worden.
Maar als ik jou commentaar lees, zou ik daar beter een apart blad voor maken.
Interessante tip.
Wat moet je doen om op een zwarte lijst te komen?
En als ik de deelnemers lijst bekijk dan staat er inderdaad wel wat landrover jaguar en saucissen op :-)
Nu het is voor ons de eerste keer, ik kan na deelname pas concluderen op het interessant is of niet.