wijnliefhebbers

Volledige versie: Vinos Rafael Lopez - Vino Sexto Elemento
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hier even een TN plaatsen over dit naar mijn mening heerlijk wijntje!

De rode wijn komt uit de D.O. Utiel Requena , Spanje .
En is vervaardigd uit 100% Bobal druiven.

Enige info over deze bobal druif vind je hier -> http://nl.wikipedia.org/wiki/Bobal .

Ik heb deze wijn voor het eerst geproefd een tweetal weken terug.
Op de herfst proeverij bij Altovino en was onmiddelijk verkocht .

Open gemaakt en dan maar direct geproefd:

In het glas heeft hij een donkere rode kleur . Ruikt zeer aangenaam .
Barstensvol van de rode vruchten en zoetigheid.
In de mond eerst was hij wat gesloten nog proefde wel vrij veel fruit maar vooral op het einde was het wat zuurtjes en vrij sterke tannines . Het stak niet af
maar voelde wel dat hij even moest rusten om op zen plooi te komen.

Na een tijdje fles open te laten staan er nog eens voor gegaan .

In de begin een zachte aanzet veel fruit zwarte bessen en beetje op honing lijkende smaak. En dan kom het helemaal los het fruit verspreid zich over de smaakpapillen het zure is verdwenen en maakt plaats voor een lange genereuze afdronk met een klein beetje kruidigheid op het einde.

Mijn eindscore geef ik dan ook respectievelijke 90/100


Voor mij smaakte dit gewoon naar meer. De fles hield het geen drie uur uit.
Met twee personen dan wel Wink.
Zonde langs de ene kant had graag gezien hoe deze stand hield op dag twee.

Zal wel eens er wat meer van moeten bijkopen.

Mijn eindconclusie is zeer goed en voor 18 euro heb ik nog maar weinig betere wijnen gedronken .
Vandaag de 2012 in het glas ...

Na 3 uur karaf :

Donker rood met wat paars op de buitenkant.
Bij het walsen en even laten rusten , komen er dikke vette tranen op het glas .

De neus : Pruim , krieken , en toch een ietwat indiceert op dit is straf !
Beter dan dit kan ik het beschrijven , jammer genoeg gaan jullie het ermee moeten doen Tongue .
De geur maakt iets los in mij Wink .

In de mond ook direct donker rood fruit niet met bakken zoals de vorige jaargang maar toch aanwezig. de krieken zijn pittig , vrij hoog in zuren maar niet storend.
Gelukkig heeft deze wijn in de karaf al wat op zen plooi kunnen komen .
Echt een forse wijn , begrijp me niet verkeerd geen lompe stoefheid aan te merken.
Maar echt BAM , deze wijn ruik je , proef je en voel je ook aan als levendig ...

Dit blijft voor mij een een schot in de roos.
100% Bobal

Hiervan ga ik me nog een 6-tal van bijbestellen .
Want toen ik van de vorige jaargang mijn kelder wilde bijvullen .
Had een restaurant van in de buurt mijn plannen gedwarsboomd door een groot deel ervan op te kopen.

Dit jaar zal dit niet doorgaan ! Ik moet en zal hier nog 6 flessen van hebben Smile

90/100 .
Twee van de zes zijn al een feit Smile .
Teveel andere dingen bijgekocht ... even een fototje ervan bijzetten
De nieuwe jaargang een tijd geleden gekocht den '13 dus.
Jullie wisten waarschijnlijk dat ik fan ben van Rafke zijn spul Wink .

2 uur karaf gezien , in de koelte van de berging .
Iets te laat in de keuken gebracht daar de wijn mooier open kwam in de neus opt einde.
Maar opnieuw heel lekker , rood fruit , wat hout en kleine zoete likeur die erin terug komt.
Maar vooral fris deze jaargang ... en ook deze keer blijft het goed plakken achter de kiezen .
Was 13 een iets koeler jaar dan 12 dan ?
Geen idee , maar tis wel eel lekker Smile
De 13 dit weekend opnieuw in het glas gekregen .
Positief aant evolueren !
Vrij veel diepgang aan het krijgen ,
Met nog steeds knap fruit .
2013 sexto elemento .
Mannekes dit is schoon !
Alles zit goed op zen plaats .
Rood fruit wat zwart ( braambes) .
Zeer rijp fruit lekker sappig .
Complex , vol maar toch rond .
En die schone rijpe tannines die hand in hand met de fijne zuren de belevenis van deze omhoog krikken . 90-91/100

Gelukkig nog wat voorraad liggen Smile
De eerste tastenote over de 2014:
Wat zwart en rood fruit, aalbessen en frambozen eigenlijk, gemengd met wat bosbezen... ook wat verse bosgeuren, zo fris met een mooie concentratie. Tannines en zuren in perfect evenwicht. Greg had overschot van gelijk, dit is PQ top. Ik ben meer en meer voor die biologische manieren wijnmaken, omdat dit vaak gepaard gaat met veel fraicheur en terroir. Dit merkte ik vooral en vooreerst op bij Chapoutier!
90+
(15-06-2017 10:40 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]De eerste tastenote over de 2014:
Wat zwart en rood fruit, aalbessen en frambozen eigenlijk, gemengd met wat bosbezen... ook wat verse bosgeuren, zo fris met een mooie concentratie. Tannines en zuren in perfect evenwicht. Greg had overschot van gelijk, dit is PQ top. Ik ben meer en meer voor die biologische manieren wijnmaken, omdat dit vaak gepaard gaat met veel fraicheur en terroir. Dit merkte ik vooral en vooreerst op bij Chapoutier!
90+
Ook vandaag nog een fruitbommetje met de nodige, lekkere tannines. Nog altijd 90!
(16-06-2017 04:24 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(15-06-2017 10:40 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]De eerste tastenote over de 2014:
Wat zwart en rood fruit, aalbessen en frambozen eigenlijk, gemengd met wat bosbezen... ook wat verse bosgeuren, zo fris met een mooie concentratie. Tannines en zuren in perfect evenwicht. Greg had overschot van gelijk, dit is PQ top. Ik ben meer en meer voor die biologische manieren wijnmaken, omdat dit vaak gepaard gaat met veel fraicheur en terroir. Dit merkte ik vooral en vooreerst op bij Chapoutier!
90+
Ook vandaag nog een fruitbommetje met de nodige, lekkere tannines. Nog altijd 90!

Super blij dit te lezen!

Zelf nog niet kunnen proeven die 14 !
Beetje jaloers Smile .
Een wijn die enkel gemaakt wordt in de beste jaren.
Heel gelimiteerd 300 flessen.

Waarvan er 6 in de handel te verkrijgen waren in Belgiƫ. Smile

Respeto 6e Elemento 2012 : heel zwoel, zoet, rijp, toch nog frisheid ook, alcohol, rijp fruit, bramen en kersen, nog jong en potentieel over, 92+
Sexto Elemento 2014:

Thewinevet zijn TN van hierboven kan enkel beaamd worden.
Het houtgebruik is wel vrij aanwezig en kan nog even wat tijd gebruiken om beter te worden.
Maar fruit en zuren a volente... Smile
Onlangs nog een de 14 gedronken.
Deze wijn heeft al meer balans gevonden tegenover het houtgebruik.
Met een lekkere steak was dit gewoon vuurwerk!

Zoveel fruit, fraƮcheur, zuren en een hele rijpe tanninestructuur.
Waarom zijn die wijnen altijd zo lekker jong dat ik nooit het karakter heb deze langer te laten liggen dan een paar jaar.

De wijn wel een uurtje op voorhand geopend en koel gezet.

[attachment=4259][attachment=4260][attachment=4261]
14 sexto elemento.
Nu opentrekken naar mijn smaak.
Begon al wat van spanning te verliezen zelfs.

14 respeto
Die zou ik ook niet meer mee wachten maar die zit in een heerlijke fase!
Koppelingen