Ah top! Het was een beetje een last-minute beslissing dus de vriendin is momenteel nog de praktische kant aan het regelen. Verlof ligt alleszins vast van 6 tot 14 juli, eerder in de tweede helft van plan om een dag te gaan proeven in Bandol, ik hou je op de hoogte.
Ik heb vandaag voor de tweede keer de Rosé 2018 van La Tour du Bon geproefd,
deze Bandol heeft een elegante neus van framboos en perzik.
Het is geconcentreerd, fris en zeer aangenaam.
(03-03-2010 09:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gelegen op zo' n 7 km van de kust, recht tegenover Domaine de l Olivette (en met ook nog La Bastide Blanche en Suffrène in de buurt) maakt Agnes Henry naast een heel mooie rosé en witte wijn ook drie verschillende rode cuvées.
Ik dronk de 'gewone' 2004, en eindelijk (na enkele ontgoochelingen) kan ik nog eens de loftrompet luiden over deze wijn.
Slechts 55% mourvedre, aangevuld met 35 % grenache en verder cinsault.
Het is mss de grenache die deze wijn zo vlot drinkbaar maakt. In de neus fantastisch mooi rijp fruit, krieken alhier en krieken aldaar, zoethout, laurier en kaneel. De mond is heerlijk zacht, mondvullend maar zeker niet zwaar, integendeel. Enig minpuntje zijn misschien de uitdrogende tannines in de afdronk, maar sedert ik onlangs de 1999 van Suffrène proefde ben ik weer gesterkt in de overtuiging: JA, die droogtrekking kan verdwijnen met ouderen (de wijn, niet de mens - hoewel ) - -in zijn jeugd vertoonde de Suffrène 99 namelijk krek hetzelfde tanninepatroon.
Tanninepatroon, met dit mooie woord wil ik deze proefnotitie eindigen. (90/100)
Meer dan 10 jaar later schonk ik bovenstaande wijn, de 2004 Tour de Bon, aan mijn verrassende terrasgast.
Hij was zeer enthousiast en ik ook. Leder, putje, maar ook lekker zwart fruit en,kruidigheid. Om éen of andere reden ben ik altijd ontroerd als iemand na goed ruiken, proeven en redeneren een wijn kan benoemen.
Bij deze dus, snik.
Citaat:Meer dan 10 jaar later schonk ik bovenstaande wijn, de 2004 Tour de Bon, aan mijn verrassende terrasgast.
Hij was zeer enthousiast en ik ook. Leder, putje, maar ook lekker zwart fruit en,kruidigheid. Om éen of andere reden ben ik altijd ontroerd als iemand na goed ruiken, proeven en redeneren een wijn kan benoemen.
Bij deze dus, snik.
Poets wederom poets, zei Jo, na de Gaillac. Dus begon het snuffelwerk. En beetje bij beetje begon Bandol aan de einder te dagen. Een zeer mooie en boeiende wijn met wat Bordelese trekken, maar dan toch wat kruiden en iets meer structuur waardoor ik aan de andere kust van Frankrijk uitkwam. De jaren hebben deze wijn deugd gedaan. Een beetje gelijk George Clooney.
(22-11-2020 12:21 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Meer dan 10 jaar later schonk ik bovenstaande wijn, de 2004 Tour de Bon, aan mijn verrassende terrasgast.
Hij was zeer enthousiast en ik ook. Leder, putje, maar ook lekker zwart fruit en,kruidigheid. Om éen of andere reden ben ik altijd ontroerd als iemand na goed ruiken, proeven en redeneren een wijn kan benoemen.
Bij deze dus, snik.
Poets wederom poets, zei Jo, na de Gaillac. Dus begon het snuffelwerk. En beetje bij beetje begon Bandol aan de einder te dagen. Een zeer mooie en boeiende wijn met wat Bordelese trekken, maar dan toch wat kruiden en iets meer structuur waardoor ik aan de andere kust van Frankrijk uitkwam. De jaren hebben deze wijn deugd gedaan. Een beetje gelijk George Clooney.
Meer structuur dan een Bordeaux....
(22-11-2020 12:28 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:21 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Meer dan 10 jaar later schonk ik bovenstaande wijn, de 2004 Tour de Bon, aan mijn verrassende terrasgast.
Hij was zeer enthousiast en ik ook. Leder, putje, maar ook lekker zwart fruit en,kruidigheid. Om éen of andere reden ben ik altijd ontroerd als iemand na goed ruiken, proeven en redeneren een wijn kan benoemen.
Bij deze dus, snik.
Poets wederom poets, zei Jo, na de Gaillac. Dus begon het snuffelwerk. En beetje bij beetje begon Bandol aan de einder te dagen. Een zeer mooie en boeiende wijn met wat Bordelese trekken, maar dan toch wat kruiden en iets meer structuur waardoor ik aan de andere kust van Frankrijk uitkwam. De jaren hebben deze wijn deugd gedaan. Een beetje gelijk George Clooney.
Meer structuur dan een Bordeaux....
Geen echte Bandolkenner precies, wvd?
(22-11-2020 12:38 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:28 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:21 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Meer dan 10 jaar later schonk ik bovenstaande wijn, de 2004 Tour de Bon, aan mijn verrassende terrasgast.
Hij was zeer enthousiast en ik ook. Leder, putje, maar ook lekker zwart fruit en,kruidigheid. Om éen of andere reden ben ik altijd ontroerd als iemand na goed ruiken, proeven en redeneren een wijn kan benoemen.
Bij deze dus, snik.
Poets wederom poets, zei Jo, na de Gaillac. Dus begon het snuffelwerk. En beetje bij beetje begon Bandol aan de einder te dagen. Een zeer mooie en boeiende wijn met wat Bordelese trekken, maar dan toch wat kruiden en iets meer structuur waardoor ik aan de andere kust van Frankrijk uitkwam. De jaren hebben deze wijn deugd gedaan. Een beetje gelijk George Clooney.
Meer structuur dan een Bordeaux....
Geen echte Bandolkenner precies, wvd?
Nee zeker niet. Uitgenomen Pradesh, die ik toch minimum 10 jaar zou vergeten en dan nog, vind ik toch dat andere Bandols al enigszins sappig zijn na heel wat minder tijd dan ik de gemiddelde Bordeaux zou geven, jij niet? Een paar jaar terug kon ik wat recente jaren van Agnes Henry en ook van Pibarnon proeven en beide vond ik toch minder hard dan vele jonge Médocs.
(23-11-2020 01:09 AM)wvd schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:38 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:28 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:21 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Meer dan 10 jaar later schonk ik bovenstaande wijn, de 2004 Tour de Bon, aan mijn verrassende terrasgast.
Hij was zeer enthousiast en ik ook. Leder, putje, maar ook lekker zwart fruit en,kruidigheid. Om éen of andere reden ben ik altijd ontroerd als iemand na goed ruiken, proeven en redeneren een wijn kan benoemen.
Bij deze dus, snik.
Poets wederom poets, zei Jo, na de Gaillac. Dus begon het snuffelwerk. En beetje bij beetje begon Bandol aan de einder te dagen. Een zeer mooie en boeiende wijn met wat Bordelese trekken, maar dan toch wat kruiden en iets meer structuur waardoor ik aan de andere kust van Frankrijk uitkwam. De jaren hebben deze wijn deugd gedaan. Een beetje gelijk George Clooney.
Meer structuur dan een Bordeaux....
Geen echte Bandolkenner precies, wvd?
Nee zeker niet. Uitgenomen Pradesh, die ik toch minimum 10 jaar zou vergeten en dan nog, vind ik toch dat andere Bandols al enigszins sappig zijn na heel wat minder tijd dan ik de gemiddelde Bordeaux zou geven, jij niet? Een paar jaar terug kon ik wat recente jaren van Agnes Henry en ook van Pibarnon proeven en beide vond ik toch minder hard dan vele jonge Médocs.
Ja, die sappigheid kan ik wel inkomen...
t Is mss wat je onder structuur verstaat- denk dat Oli niet echt met een jónge Medoc vergeleek, hij had wel door dat t om een wijn met leeftijd was.
Pradeaux bedoel je?
(23-11-2020 08:12 AM)vinejo schreef: [ -> ] (23-11-2020 01:09 AM)wvd schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:38 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:28 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-11-2020 12:21 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Meer dan 10 jaar later schonk ik bovenstaande wijn, de 2004 Tour de Bon, aan mijn verrassende terrasgast.
Hij was zeer enthousiast en ik ook. Leder, putje, maar ook lekker zwart fruit en,kruidigheid. Om éen of andere reden ben ik altijd ontroerd als iemand na goed ruiken, proeven en redeneren een wijn kan benoemen.
Bij deze dus, snik.
Poets wederom poets, zei Jo, na de Gaillac. Dus begon het snuffelwerk. En beetje bij beetje begon Bandol aan de einder te dagen. Een zeer mooie en boeiende wijn met wat Bordelese trekken, maar dan toch wat kruiden en iets meer structuur waardoor ik aan de andere kust van Frankrijk uitkwam. De jaren hebben deze wijn deugd gedaan. Een beetje gelijk George Clooney.
Meer structuur dan een Bordeaux....
Geen echte Bandolkenner precies, wvd?
Nee zeker niet. Uitgenomen Pradesh, die ik toch minimum 10 jaar zou vergeten en dan nog, vind ik toch dat andere Bandols al enigszins sappig zijn na heel wat minder tijd dan ik de gemiddelde Bordeaux zou geven, jij niet? Een paar jaar terug kon ik wat recente jaren van Agnes Henry en ook van Pibarnon proeven en beide vond ik toch minder hard dan vele jonge Médocs.
Ja, die sappigheid kan ik wel inkomen...
t Is mss wat je onder structuur verstaat- denk dat Oli niet echt met een jónge Medoc vergeleek, hij had wel door dat t om een wijn met leeftijd was.
Pradeaux bedoel je?
"Pradesh", waar haalt die stommefoon dat toch.... Inderdaad Pradeaux, beetje rustiek toch, niet?
Pradeaux rustiek, zeker weten, meest klassieke Bandol. Kan daardoor zwaar ontgoochelen indien te vroeg geopend.