26-11-2013, 03:27 PM
Wanneer een paar wijnfreaks/foodies en hun vrouwtjes samen komen:
Amuses (witloofsoepje, butternutzalfje en ....)
1. Le Vigne di Zamo, Friulano 2009;
geel fruit, venkel, amandel, aards. Zacht en breed, mineraal, lange afdronk 89
2. Pieropan Soave Calvarino 2007;
Natte steen, amandel, geel fruit, frisse zuurtjes, perfecte balans, lange zalige afdronk 92
Duo van rode biet met gerookte forel
3. Le Soula blanc 2005;
Marsepein, geconfijt, aards, zeste. Ook hier een prachtige balans, rijp fruit, klein zoetje met zalige zuurtjes; Perfect match met de rode biet. 93
4. Grosset, Watervale riesling 2005;
Enorme petrole neus (pas op met de kaarsen) die het fruit wegdrukt, mineraal, breed en lang in de mond. Too much petrole en power for me 86
Duo van knolselder met bospaddestoelen en fazant
5. Livio Felluga, Terre Alte '07;
Pas de 2006 gedronken en dit is alweer top.
Kruisbes, citrus, asperge, hintje buxus. Mond volgt perfect, verfrissend en een plezier voor de papillen 92 Perfecte begeleider van het gerechtje
6. Nigel, Riesling Reserve 2002, Kremstal;
Exotisch, botrytis, gekarameliseerde ananas, gecompoteerde appels. Mooie mondvulling, blijft lang en overal hangen 90
Everzwijntje
7. Domenico Clerico, Barolo Ciabot Mentin Ginestra '00 (magnum);
Geen spoor van veroudering. zwart fruit, floraal, vlees. Rijk, diepgang, fris, materie, breed en complex. Wauw
Na een tijdje komt er nog munt opzetten, chocola. Tannines komen ook opzetten, rijp en fijn. Deze heeft nog heel wat potentieel 94+
8. La Grange des Pères 1998, l'Herault;
40% Syrah, 40% Mourvèdre, 20% CS
Al een 6-tal uren eerder geopend en de kurk er terug op. Machtige neus die een hele tijd blijft evolueren. Bosbes, munt, grafiet, americain, floraal. Rijpe aanzet, zalige zuurtjes, complex en gelaagd. Enorme diepte. This is great en heeft nog heel wat jaren voor de boeg.
We gingen van Rousillon naar noordelijke Rhone, Bourgogne en terug 95
9. Remirez de Ganuza Trasnocho '04;
Power in het glas; chocola, bounty, karamel, het fruit zit een beetje op de achtergrond. Enorme materie, genoeg fraicheur, karamel in de afdronk. Het geheel is nog niet versmolten en is waarschijnlijk iets te geconcentreerd 90+
Kaas
Left-overs van wit
Appeltjes
10. Clos Ht Peyraguey Sauternes 1995.
Hier heb ik geen TN meer ... mooie afsluiter 89
Dit mag elk WE op het programma komen, thanks guys
Amuses (witloofsoepje, butternutzalfje en ....)
1. Le Vigne di Zamo, Friulano 2009;
geel fruit, venkel, amandel, aards. Zacht en breed, mineraal, lange afdronk 89
2. Pieropan Soave Calvarino 2007;
Natte steen, amandel, geel fruit, frisse zuurtjes, perfecte balans, lange zalige afdronk 92
Duo van rode biet met gerookte forel
3. Le Soula blanc 2005;
Marsepein, geconfijt, aards, zeste. Ook hier een prachtige balans, rijp fruit, klein zoetje met zalige zuurtjes; Perfect match met de rode biet. 93
4. Grosset, Watervale riesling 2005;
Enorme petrole neus (pas op met de kaarsen) die het fruit wegdrukt, mineraal, breed en lang in de mond. Too much petrole en power for me 86
Duo van knolselder met bospaddestoelen en fazant
5. Livio Felluga, Terre Alte '07;
Pas de 2006 gedronken en dit is alweer top.
Kruisbes, citrus, asperge, hintje buxus. Mond volgt perfect, verfrissend en een plezier voor de papillen 92 Perfecte begeleider van het gerechtje
6. Nigel, Riesling Reserve 2002, Kremstal;
Exotisch, botrytis, gekarameliseerde ananas, gecompoteerde appels. Mooie mondvulling, blijft lang en overal hangen 90
Everzwijntje
7. Domenico Clerico, Barolo Ciabot Mentin Ginestra '00 (magnum);
Geen spoor van veroudering. zwart fruit, floraal, vlees. Rijk, diepgang, fris, materie, breed en complex. Wauw
Na een tijdje komt er nog munt opzetten, chocola. Tannines komen ook opzetten, rijp en fijn. Deze heeft nog heel wat potentieel 94+
8. La Grange des Pères 1998, l'Herault;
40% Syrah, 40% Mourvèdre, 20% CS
Al een 6-tal uren eerder geopend en de kurk er terug op. Machtige neus die een hele tijd blijft evolueren. Bosbes, munt, grafiet, americain, floraal. Rijpe aanzet, zalige zuurtjes, complex en gelaagd. Enorme diepte. This is great en heeft nog heel wat jaren voor de boeg.
We gingen van Rousillon naar noordelijke Rhone, Bourgogne en terug 95
9. Remirez de Ganuza Trasnocho '04;
Power in het glas; chocola, bounty, karamel, het fruit zit een beetje op de achtergrond. Enorme materie, genoeg fraicheur, karamel in de afdronk. Het geheel is nog niet versmolten en is waarschijnlijk iets te geconcentreerd 90+
Kaas
Left-overs van wit
Appeltjes
10. Clos Ht Peyraguey Sauternes 1995.
Hier heb ik geen TN meer ... mooie afsluiter 89
Dit mag elk WE op het programma komen, thanks guys