26-11-2013, 03:32 PM
Dit weekend in een restaurantje gaan eten net over de grens in Nederland. Heb me de laatste tijd gerealiseerd dat eten in Beligë redelijk duur is en het net over de grens beter is voor de portomonee
http://promessa.nl/
Wij hebben het menu Promessa genomen met extra tussengang. Wijnen hebben we per glas besteld aangezien ze er enkele hadden open staan en achteraf bekeken was dit de juiste keuze.
Eerst en vooral begonnen we met enkele amuses die best te smaken vielen.
Het voorgerecht smaakte ons ook enorm. Ik had de truffel die wel zeer sterk doorsmaakte. Daarbnij dronk ik een witte wijn van Lapostolle, Casablanca Valley, Chardonnay, 2010. Citrus en steenvruchten in de neus met een merkbare houtlagering. Lekker wijntje
Mijn partner had de Sint Jacobsvruchten die lauw geserveerd werden en echt lekker waren.
Tussengerecht de Hazenpeper. Hierbij dronk ik de Costa di Brente, Montepulciano D'Abruzzo DOC, Italie. Die ging best goed bij het gerecht dat niet te zwaar was net zoals de wijn, smaakte zoals een Italiaan hoort te smaken in mijn ogen en was mooi op dronk.
Hoofdgerecht de fazant. Hierbij gekozen voor een steverige wijn: Tamari Reserva, Argentinie, Malbec, Cabernet Sauvignon. In het begin vallen de geuren van kersen echt op maar nadien komt de leergeur echt opzetten. Mooi gebalanceerde wijn die wat extra gaf aan het hele gerecht.
Hierop volgde een dessertamuse.
Als nagerecht geopteerd voor de kaasplank en dat was een schot in de roos. Lekker notenbrood erbij, honing en siroop om de toch wel sterke kazen wat te verzachten. Met het gezelschap 3 wijntjes besteld bij het dessert:
Château des Comperes, Frankrijk, Sauternes: Typische Sauternes die best goed ging bij de kazen.
Tarapaca Late Harvest, Chili, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, 2012: Lekker wijntje waarbij de Gewürztraminer echt doorkwam die ik meer en meer begin te appreciëren. Echt florale toetsen in de neus en zoete afdronk, deze paste iets meer bij het nagerecht van de dames.
Piero Passito, Italië, Muscat: Kort en bondig, perfect bij kaas
Conclusie: Voor dat geld een echte aanrader, voor de mede Kempenaren niet zo ver rijden en gewoon doen zou ik zeggen. Uiteraard geen sterrenniveau maar dat moet niet voor mij, wel verfijnde keuken en P/K top
http://promessa.nl/
Wij hebben het menu Promessa genomen met extra tussengang. Wijnen hebben we per glas besteld aangezien ze er enkele hadden open staan en achteraf bekeken was dit de juiste keuze.
Eerst en vooral begonnen we met enkele amuses die best te smaken vielen.
Het voorgerecht smaakte ons ook enorm. Ik had de truffel die wel zeer sterk doorsmaakte. Daarbnij dronk ik een witte wijn van Lapostolle, Casablanca Valley, Chardonnay, 2010. Citrus en steenvruchten in de neus met een merkbare houtlagering. Lekker wijntje
Mijn partner had de Sint Jacobsvruchten die lauw geserveerd werden en echt lekker waren.
Tussengerecht de Hazenpeper. Hierbij dronk ik de Costa di Brente, Montepulciano D'Abruzzo DOC, Italie. Die ging best goed bij het gerecht dat niet te zwaar was net zoals de wijn, smaakte zoals een Italiaan hoort te smaken in mijn ogen en was mooi op dronk.
Hoofdgerecht de fazant. Hierbij gekozen voor een steverige wijn: Tamari Reserva, Argentinie, Malbec, Cabernet Sauvignon. In het begin vallen de geuren van kersen echt op maar nadien komt de leergeur echt opzetten. Mooi gebalanceerde wijn die wat extra gaf aan het hele gerecht.
Hierop volgde een dessertamuse.
Als nagerecht geopteerd voor de kaasplank en dat was een schot in de roos. Lekker notenbrood erbij, honing en siroop om de toch wel sterke kazen wat te verzachten. Met het gezelschap 3 wijntjes besteld bij het dessert:
Château des Comperes, Frankrijk, Sauternes: Typische Sauternes die best goed ging bij de kazen.
Tarapaca Late Harvest, Chili, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, 2012: Lekker wijntje waarbij de Gewürztraminer echt doorkwam die ik meer en meer begin te appreciëren. Echt florale toetsen in de neus en zoete afdronk, deze paste iets meer bij het nagerecht van de dames.
Piero Passito, Italië, Muscat: Kort en bondig, perfect bij kaas
Conclusie: Voor dat geld een echte aanrader, voor de mede Kempenaren niet zo ver rijden en gewoon doen zou ik zeggen. Uiteraard geen sterrenniveau maar dat moet niet voor mij, wel verfijnde keuken en P/K top