We hebben op dit forum al Branas, Dutruch en Gressier Gand Poujeaux, dit is een vierde telg van de familie.
Gisteren proefde ik de 2011 van dit huis, een elegante, moderne wijn met genoeg complexiteit om te boeien. Geen grote extractie (kleur en mondgevoel zijn eerder licht te noemen), waarschijnlijk ook geen grote bewaarkracht, maar wel een meer dan correcte wijn in het glas. Mooi aan de promotieprijs van 8,80 euro.
Vandaag de 2010 naast de 2011 gedronken. Wat een verschil! 2011 heeft een lichte kleur die aan een Bourgogne doet denken. De intensere kleur van de 2010 vertaalt zich ook in een complexere neus en smaak. Vind het verschil opvallend. De 2010 is een aangename en correcte wijn, zonder meer.
Ook gedronken deze week.
Een Moulis met een correcte prijs voor de kwaliteit.
Gekocht in Delhaize, als ik me niet vergis?
Heb ook nog 09 liggen.
(24-12-2013 09:59 PM)Bert schreef: [ -> ]Ook gedronken deze week.
Een Moulis met een correcte prijs voor de kwaliteit.
Gekocht in Delhaize, als ik me niet vergis?
Heb ook nog 09 liggen.
Inderdaad, komt uit Delhaize
Onlangs hier een magnum van geproefd, ik dacht 1998, zal eens moeten gaan kijken bij het glas
Zeer goede wijn, prachtig aroma, zacht van smaak, maar natuurlijk niet zo goed als mijn laatste Mouton Rothschild van 1983.
Man die fles was veeeeeeeel te klein !!!!
Kreeg er wel de kurk niet meer goed uit, zelfs met mijn 'lamellen' kurkentrekker. (ken de juiste naam niet: twee lamellen tussen zijkant kurk en glas - lukt meestal wel goed voor mijn vintage ports )
Heb hem er moeten induwen, en dan de boel decanteren.
(27-12-2013 07:14 PM)Gandalf schreef: [ -> ]Onlangs hier een magnum van geproefd, ik dacht 1998, zal eens moeten gaan kijken bij het glas
Zeer goede wijn, prachtig aroma, zacht van smaak, maar natuurlijk niet zo goed als mijn laatste Mouton Rothschild van 1983.
Man die fles was veeeeeeeel te klein !!!!
Kreeg er wel de kurk niet meer goed uit, zelfs met mijn 'lamellen' kurkentrekker. (ken de juiste naam niet: twee lamellen tussen zijkant kurk en glas - lukt meestal wel goed voor mijn vintage ports )
Heb hem er moeten induwen, en dan de boel decanteren.
@ Gandalf,..
Citaat:Zeer goede wijn, prachtig aroma, zacht van smaak, maar natuurlijk niet zo goed als mijn laatste Mouton Rothschild van 1983.
Man die fles was veeeeeeeel te klein !!!!
In 't vervolg ook een Magnum van kopen.
Citaat:Kreeg er wel de kurk niet meer goed uit, zelfs met mijn 'lamellen' kurkentrekker. (ken de juiste naam niet: twee lamellen tussen zijkant kurk en glas - lukt meestal wel goed voor mijn vintage ports )
Waar en hoe bewaard?
Kurken van bv 75 en 78 haalde ik er dit jaar nog onberispelijk uit.
Was wel niet uit flessen Mouton Rothschild.
Ik heb al meermaals ondervonden dat de wijnen uit een magnum veel beter bewaren en dus ook beter smaken, maar je moet natuurlijk met genoeg volk zijn....
Restjes bewaren doe ik niet graag.
MR kwam uit onze wijnkelder, en ik heb zelden problemen met kurken.
Maar om eerlijk te zijn: 30 jaar is toch wel heel lang.
Nu, de wijn was in ieder geval schit-te-rend !!!!
En ja, TOEN kon ik wellicht nog met gemak mij een magnum veroorloven.
En heel veel volk zou ik voor deze wijn toch niet nodig hebben gehad
Ik verwijder de bovenkant van de capsule met een capsulesnijder ( zo eentje met 4 draaiende mesjes ) en dan reinig ik de kurk met vochtig en daarna droog keukenpapier. Misschien heb ik per ongeluk teveel druk uitgeoefend doordat de kurk bewoog. Of zat ik niet van de eerste keer met de flessenopener exact tussen kurk en glas. En als je dan gaat drukken, gaat de kurk natuurlijk schuiven.
Ik heb ook een screwpull ( schroefdraad bedekt met teflon ): die zijn ook erg goed, maar zulk een oude kurk brokkelt gemakkelijk, dus heb ik het risico niet genomen.
Btw, heeft dat eigenlijk een specifieke naam, zulk een kurkentrekker met twee lamellen ? Je weet toch wat ik bedoel ?
We hebben wel een goede wijnkelder, maar hij zit natuurlijk geen xxxx meters onder de grond zoals in Epernay bv.
(28-12-2013 11:03 AM)Gandalf schreef: [ -> ]Ik heb al meermaals ondervonden dat de wijnen uit een magnum veel beter bewaren en dus ook beter smaken, maar je moet natuurlijk met genoeg volk zijn....
Restjes bewaren doe ik niet graag.
MR kwam uit onze wijnkelder, en ik heb zelden problemen met kurken.
Maar om eerlijk te zijn: 30 jaar is toch wel heel lang.
Nu, de wijn was in ieder geval schit-te-rend !!!!
En ja, TOEN kon ik wellicht nog met gemak mij een magnum veroorloven.
En heel veel volk zou ik voor deze wijn toch niet nodig hebben gehad
Ik verwijder de bovenkant van de capsule met een capsulesnijder ( zo eentje met 4 draaiende mesjes ) en dan reinig ik de kurk met vochtig en daarna droog keukenpapier. Misschien heb ik per ongeluk teveel druk uitgeoefend doordat de kurk bewoog. Of zat ik niet van de eerste keer met de flessenopener exact tussen kurk en glas. En als je dan gaat drukken, gaat de kurk natuurlijk schuiven.
Ik heb ook een screwpull ( schroefdraad bedekt met teflon ): die zijn ook erg goed, maar zulk een oude kurk brokkelt gemakkelijk, dus heb ik het risico niet genomen.
Btw, heeft dat eigenlijk een specifieke naam, zulk een kurkentrekker met twee lamellen ? Je weet toch wat ik bedoel ?
We hebben wel een goede wijnkelder, maar hij zit natuurlijk geen xxxx meters onder de grond zoals in Epernay bv.
het noemt " een kurkentrekker met lemmeten " -> zie
http://www.lecreuset.nl/PC-300-Expert-ku...en-nl.aspx
Opnieuw de 2011 gedronken. Ik ga heel kort zijn: dit is een heel erg matige wijn. Weinig concentraat. Toont weinig op het middenpallet. Deze wijn kan me niet echt boeien. Je voelt de aanwezigheid van het hout waardoor mensen die niet met wijn bezig zijn, (net) iets enthousiaster reageren. Maar ik heb in die prijsklasse al veel beter gedronken.
2010.
Niet aangenaam. Geen karakter. Moeite om je glas leeg te maken.
Al vrij licht, gaat volgens mij niet verbeteren.
Dat er in 2010 alleen maar goede wijn werd gemaakt, gaat hier niet op.
2e dag nog slechter, gaat in saus belanden.
Gelukkig de enige fles van deze wijn.