Met oudjaar een flesje Labégorce 1995 gekraakt.
Deze fles was al serieus op zijn retour, naast het typische Margaux-neus ook natte bosgrond. In de mond redelijk dun en zuurtjes die overheersen.
Niet direct de topper van de avond. 84pnt.
1995 lijkt me ook niet het beste jaar te zijn : waren de tannines eigenlijk al volledig versmolten? ik heb zo bij veel 1995 het gevoel dat die wijn nooit echt volledig op dronk gaat komen door wat onrijpe tannines en iets groenig dat hij precies blijft behouden (algemeen gesproken natuurlijk, er zullen natuurlijk '95 zijn die daar geen last van hebben)
hier nen 2004 liggen : ik kijk er wel naar uit, ik verwacht er een mooi glas van
en ik ga deze avond mijn 2 stuks 2010 halen, die p/k echt een aanrader is
Een zeer mooi domein, maar wat moeilijk om te blijven volgen hoe het nu heet of welke percelen precies in het glas komen. Heb bij verschillende degustaties de 2006 mogen proeven en hij raakt steeds meer in balans. In een van mijn zotte primeuraankopen heb ik ook een kistje 2010 aangeschaft, ik kijk er naar uit om, na nog een beetje geduld, te zien wat deze geven.
(05-01-2014 04:03 PM)Kupers schreef: [ -> ]Een zeer mooi domein, maar wat moeilijk om te blijven volgen hoe het nu heet of welke percelen precies in het glas komen. Heb bij verschillende degustaties de 2006 mogen proeven en hij raakt steeds meer in balans. In een van mijn zotte primeuraankopen heb ik ook een kistje 2010 aangeschaft, ik kijk er naar uit om, na nog een beetje geduld, te zien wat deze geven.
hoeveel heb je hem en primeur betaald? is vast en zeker een goede koop, ben ik 100% zeker van, zat bij de beste p/k van gans de Collishop tasting
19,8, viel goed mee vond ik, hoeveel staat ie nu?
Enkele flessen Labegorce 2009 gekraakt. Ik bleef ze kraken omdat het zo goed was. Uitmuntende P/Q.
(13-06-2016 05:56 PM)bowmore schreef: [ -> ]Enkele flessen Labegorce 2009 gekraakt. Ik bleef ze kraken omdat het zo goed was. Uitmuntende P/Q.
Oei, doosje laten vallen
2012. Correcte wijn nog wat gesloten maar kwam na een uur al open.
Zedé de labégorce 2008 .
Had een beetje tijd nodig om open te komen .
Aangenaam versmolten boeketje .
Rood en zwart fruit , een plukje tabak en mokka .
Ook in de mond komt dit mooi terug .
Geen super complexe wijn maar goed gemaakt .
Aangenaam .
82/100
Hier is niets hoekig aan , alles zit op zen plek .
Misschien dat een jaar of twee geleden er wat meer fruit in zat ...
Viel beter mee dan verwacht .
Had deze fles feitelijk opengemaakt om saus van te maken .
Ooit eens, in 2010, denk ik, een magnum zédé 2000 gekraakt. Vond dit toen heel mooi.
Het moet niet supercomplex zijn om mooi te zijn!
(01-03-2017 07:58 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Zedé de labégorce 2008 .
Had deze fles feitelijk opengemaakt om saus van te maken .
Eigenlijk een beetje jammer dat de benaming Labégorce-Zédé is verdwenen. Dat was toch zo'n beetje een intrigerende naam voor een bordeaux... En bovendien natuurlijk een zeer mooie wijn ook. "Chasse-Spleen" vind ik ook zoiets.
Soms kijk ik eens naar lpdv maar wat ik daar soms lees staat volledig in tegenspraak met mijn smaak. De 2008 wordt bijvoorbeeld omschreven als zeer zuur en houtsmaak terwijl ik daar al ettelijke flessen van heb gedronken die me totaal niet zuur en houterig overkomen.
Ik zie wel gelijkenissen met lpdv waarbij dezelfde wijnen nogal veel besproken worden en andere die dezelfde kwaliteit zijn, bijna niet. Hoe komt dit toch?
Over het algemeen vind ik lpdv nogal aanmatigend van toon en hebben we dat gelukkig hier niet (zoveel).
Citaat:en andere die dezelfde kwaliteit zijn, bijna niet. Hoe komt dit toch?
een deel van de verklaring is, volgens mij, dat er uiteindelijk niet zoveel mensen hun proefervaringen delen hier. Waardoor bepaalde wijnen die het verdienen om hier een plaatsje te krijgen, gewoon niet aan bod komen.
(18-04-2018 04:15 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:en andere die dezelfde kwaliteit zijn, bijna niet. Hoe komt dit toch?
een deel van de verklaring is, volgens mij, dat er uiteindelijk niet zoveel mensen hun proefervaringen delen hier. Waardoor bepaalde wijnen die het verdienen om hier een plaatsje te krijgen, gewoon niet aan bod komen.
Inderdaad, mochten al onze lezers hier ook schrijvers zijn, t zou hier bruisen van activiteit...
En ook inderdaad, op LpdV kan men serieus snobistisch, aanmatigend, zelfs grof zijn, zeker tegenover nieuwkomers. Hier doen we het omgekeerde, we soigneren onze newbies omdat we wat verse input zeker kunnen gebruiken ;-)
Jammer genoeg zijn er ook veel oldies die niet meer posten (maar wél nog lezen, de snoodaards
)
(18-04-2018 05:02 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad, mochten al onze lezers hier ook schrijvers zijn, t zou hier bruisen van activiteit...
Probleem is dat veel mensen dat niet kunnen zoals bv Matthys, Don en jij en co schrijven over wijnen. Het is nu eenmaal niet aan iedereen gegeven om smaak- en tactiele indrukken plastisch weer te geven.
(19-04-2018 12:33 PM)bowmore schreef: [ -> ] (18-04-2018 05:02 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad, mochten al onze lezers hier ook schrijvers zijn, t zou hier bruisen van activiteit...
Probleem is dat veel mensen dat niet kunnen zoals bv Matthys, Don en jij en co schrijven over wijnen. Het is nu eenmaal niet aan iedereen gegeven om smaak- en tactiele indrukken plastisch weer te geven.
uiteindelijk is dat niet meer dan conventie hoor. Allez, als je de formele manier volgt (aanzet, middenstuk, afdronk, etc). Maar los daarvan, kan je zoveel freewheelen als je wil natuurlijk.
Maar het is goed dat je dat punt maakt. Ik denk dat er wel nog zullen zijn die daardoor wat drempelvrees hebben.
Misschien nuttig om eens een thread te maken met wat tips. Ik doe een dezer eens een poging.
(19-04-2018 01:28 PM)Olivier schreef: [ -> ]Misschien nuttig om eens een thread te maken met wat tips. Ik doe een dezer eens een poging.
(19-04-2018 01:28 PM)Olivier schreef: [ -> ]Misschien nuttig om eens een thread te maken met wat tips. Ik doe een dezer eens een poging.
Zal in mijn geval niet veel helpen denk ik, maar ik bekijk het zeker.
Hey, teachers, leave us kids alone...
Hoewel: misschien toch eens een tabelleke in atachment hangen met de diverse termen qua oog, neus en mond.
Maar vooral: laat niets je weerhouden om een indruk neer te pennen. Het helpt anderen haast altijd. En blijf vooral niet hangen in de algemene clichés van eik, braambessen en vanille... Preisoep en "natte hond, maar niet te groot en met kort haar" zeggen vaak meer dan een scheikundige analyse.
Chateau Labégorce-Zédé 2004
Wijn een uur of vier op voorhand geopend, kurk in perfecte staat (1mm doordrongen). Iemand heeft dit goed bewaard (;
Een eerste test bij openen, onthult een hele mooie neus met bakken (zwart) fruit.
Daarna de wijn nog een viertal uur langzaam naar lucht laten happen.
Lichte evolutie in het glas, heel mooie verleidelijke bdx-neus met veel fruit, vanille, leder en wat kruiden.
Mooie balans in de mond, veel fruit aanwezig, eik is geïntegreerd (vanilletoetsen wel goed merkbaar), tannines zijn versmolten en zuren voldoende aanwezig.
Gecombineerd met een middellange afdronk is dit momenteel een plezier om te drinken.
@Jo: trek hiervan gerust maar al eentje open!
PS: kan je mijn forumlayout nog eens resetten, ik zit terug vast in de mobile versie
(02-09-2018 11:15 AM)redacteur schreef: [ -> ]Chateau Labégorce-Zédé 2004
Wijn een uur of vier op voorhand geopend, kurk in perfecte staat (1mm doordrongen). Iemand heeft dit goed bewaard (;
Een eerste test bij openen, onthult een hele mooie neus met bakken (zwart) fruit.
Daarna de wijn nog een viertal uur langzaam naar lucht laten happen.
Lichte evolutie in het glas, heel mooie verleidelijke bdx-neus met veel fruit, vanille, leder en wat kruiden.
Mooie balans in de mond, veel fruit aanwezig, eik is geïntegreerd (vanilletoetsen wel goed merkbaar), tannines zijn versmolten en zuren voldoende aanwezig.
Gecombineerd met een middellange afdronk is dit momenteel een plezier om te drinken.
@Jo: trek hiervan gerust maar al eentje open!
PS: kan je mijn forumlayout nog eens resetten, ik zit terug vast in de mobile versie
Aha, blij dat je eerste flesje meeviel!
Dronk deze wijn al eerder en hij liet telkens een héel goede indruk na...(en ook op CT scoort hij blijkbaar zeer goed)
(Reset done ;-) )
Labégorce 2016
Gisteren gaan eten in L'Autre Vie in St Martens Latem langs de grote baan. Het was de tweede keer en culinair was het opnieuw dik in orde.
Ik ging niet voor de aangepaste wijnen maar koos een flesje wit & rood, waaronder dus de Labégorce 2016. Onmiddellijk vallen de zeer uitnodigende tonen van donker fruit, zwarte bessen, tabak en cacao op. Er is zeker wat nieuw hout waarneembaar, doch mooi verweven in de pakken fruit. Deze medium bodied wijn valt vooral op door voldoende volume en puur fruit te combineren met elegantie en fraicheur. Nog jong uiteraard en zal nog verbeteren maar was (gelukkig) gisteren zeer goed 'approachable'.
(06-03-2022 07:07 PM)Fre schreef: [ -> ]Labégorce 2016
Gisteren gaan eten in L'Autre Vie in St Martens Latem langs de grote baan. Het was de tweede keer en culinair was het opnieuw dik in orde.
Ik ging niet voor de aangepaste wijnen maar koos een flesje wit & rood, waaronder dus de Labégorce 2016. Onmiddellijk vallen de zeer uitnodigende tonen van donker fruit, zwarte bessen, tabak en cacao op. Er is zeker wat nieuw hout waarneembaar, doch mooi verweven in de pakken fruit. Deze medium bodied wijn valt vooral op door voldoende volume en puur fruit te combineren met elegantie en fraicheur. Nog jong uiteraard en zal nog verbeteren maar was (gelukkig) gisteren zeer goed 'approachable'.
Enige vergelijking mogelijk met die andere Margaux 2016, Angludet?
Want Labegorce zou ook heel goed bezig zijn zegt men.
En…wat vroegen ze?
Gok: 70 euro
(06-03-2022 09:02 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-03-2022 07:07 PM)Fre schreef: [ -> ]Labégorce 2016
Gisteren gaan eten in L'Autre Vie in St Martens Latem langs de grote baan. Het was de tweede keer en culinair was het opnieuw dik in orde.
Ik ging niet voor de aangepaste wijnen maar koos een flesje wit & rood, waaronder dus de Labégorce 2016. Onmiddellijk vallen de zeer uitnodigende tonen van donker fruit, zwarte bessen, tabak en cacao op. Er is zeker wat nieuw hout waarneembaar, doch mooi verweven in de pakken fruit. Deze medium bodied wijn valt vooral op door voldoende volume en puur fruit te combineren met elegantie en fraicheur. Nog jong uiteraard en zal nog verbeteren maar was (gelukkig) gisteren zeer goed 'approachable'.
Enige vergelijking mogelijk met die andere Margaux 2016, Angludet?
Want Labegorce zou ook heel goed bezig zijn zegt men.
En…wat vroegen ze?
Gok: 70 euro
Bij Angludet dacht ik blind eerder aan een Bourgondische Noordelijke Rhône. Hoewel het mondgevoel enorm suave was, zit je hier op basis van de neus meer in Bordeaux (ceder, braambes, potlood).
K dacht 76 euro. ik kon de tafel overtuigen om niet voor de aangepaste wijnen te gaan maar voor een fles wit en rood. Kwam op een glas minder de man maar wel meer kwaliteit (en nog steeds iets goedkoper)
Château Labégorce 2012 Margaux - ME53CS45PV2 - De Bordeaux 2012 komt langzaam op dronk. Dit was ook het geval voor deze nogal viriele Margaux. In de samenstelling van deze wijn speelt de merlot-druif een belangrijke rol, hetgeen men ook proeft. Een complex en pittig boeket van afgeleiden van rood fruit en kruiden, in de mond een mannelijke, rijke en gevulde mond, een opvallend lange en fristoetsende afdronk. (Aankoop in Carrefour Duinkerke - september 2015 à 19,30 €)