Dronk de 2007 hiervan ook al 2 maal en telkens een zeer goede ervaring. Hoewel deze wijn momenteel nog zeer lange karafage nodig heeft is dit een schitterende wijn.
Ik laat m'n 2007 HG liever nog wat liggen. De prijzen die hier betaald werden ,verrassen mij wel wat. Kocht ze aan denk ik iets boven de 25 euro. De 2004 is nu mooi om drinken. De 2006 vind ik klassieker, misschien zelfs beter dan de 07 die wel wat werd gehypet. De 2006 heeft misschien iets meer fraîcheur, en de structuur is wat meer om je tanden in te zetten. De 07 barst daarentegen van het fruit. Hangt beetje van je persoonlijke smaak af. Sprak er over met de importeur en hij kon zich daar perfect in vinden.
Ha Dr, bij wie betrek je jouw wijnen
?
Santa Duc doet hele goeie "$"zaken op de Amerikaanse markt. De hoge scores van RP zullen er wel voor iets tussenzitten. Feit is dat de installaties en de gebouwen op het domein onlangs grondig zijn uitgebreid en gemoderniseerd.
@ Matten: bij JC Mossie.
Dit weekend een 10-tal wijntjes gedronken:
Deze stak er bovenuit:
AOC Gigondas Santa Duc "Les Garancières" 2006.
Gerkarafeerd en werd alsmaar beter... tot hij helaas op was.
Gekocht aan 15,60€ bij Côté-terroir in Couvin.
En die andere 9 ? :-)
Zelfs de Gigondas Tradition is al een héél lekkere wijn, iets minder Grenache dan Garancières en wat Mourvèdre erbij in de blend.
De HG 2004 gedronken, geen notities maar viel bij iedereen in de smaak (bij een lamskroontje geserveerd). Moest wel nog een beetje openkomen en heeft een magnifieke structuur.
Klopt , heeft heel wat materie, best wat luchten, maar nu al te drinken. Toch nog wat bewaarpotentieel. Dronk hem een paar maanden geleden. Schitterende wijn.
HG 06 was gisteren erg te pruimen, na nachtje karaf helemaal ok. Binnenkort klaar dus ?
Had vanavond bijna de '04 ontkurkt, maar koos alsnog voor iets anders
.
En nu zit hij toch in het glas, de Prestige des Hautes Garrigues '04. (Kleurevolutie) Neus: zwarte peper, soja, iets gefermenteerd, gedroogd eekhoorntjesbrood, zwarte frambozen.
Structuur (tannine en zuren) houden de wijn fris. Veel châteauneufs zijn op achtervolgen aangewezen bij deze fles. Blijft nog plakken aan het verhemelte. Deze wijn gaat nog lang mee. Ik herinner mij een paar jaar geleden dat-ie pas na 3 dagen perfect versmolten was. Jammer dat dit mijn laatste flesje was!
(03-12-2011 09:05 PM)Matten schreef: [ -> ]En nu zit hij toch in het glas, de Prestige des Hautes Garrigues '04. (Kleurevolutie) Neus: zwarte peper, soja, iets gefermenteerd, gedroogd eekhoorntjesbrood, zwarte frambozen.
Structuur (tannine en zuren) houden de wijn fris. Veel châteauneufs zijn op achtervolgen aangewezen bij deze fles. Blijft nog plakken aan het verhemelte. Deze wijn gaat nog lang mee. Ik herinner mij een paar jaar geleden dat-ie pas na 3 dagen perfect versmolten was. Jammer dat mijn laatste flesje was!
Dan zal ik die '07 nog maar een jaar of 5 gerust laten.........
Voorlopig ook nog niet geprobeerd. Twee jaar geleden was zelfs Gigondas Tradition '07 een (weliswaar fruitige) krachtpatser. Sindsdien ook de Tradition '07 niet meer uitgeprobeerd.. Wie wel?
(05-12-2011 09:44 AM)Dave schreef: [ -> ] (03-12-2011 09:05 PM)Matten schreef: [ -> ]En nu zit hij toch in het glas, de Prestige des Hautes Garrigues '04. (Kleurevolutie) Neus: zwarte peper, soja, iets gefermenteerd, gedroogd eekhoorntjesbrood, zwarte frambozen.
Structuur (tannine en zuren) houden de wijn fris. Veel châteauneufs zijn op achtervolgen aangewezen bij deze fles. Blijft nog plakken aan het verhemelte. Deze wijn gaat nog lang mee. Ik herinner mij een paar jaar geleden dat-ie pas na 3 dagen perfect versmolten was. Jammer dat mijn laatste flesje was!
Dan zal ik die '07 nog maar een jaar of 5 gerust laten.........
Heb deze wijn al 2 x gedronken en steeds zeer veel karafage gegeven maar nadien is hij wel benaderbaar. En hoe ... Misschien wel de meest volle en complete wijn die ik al ooit gedronken heb. Gelukkig hab ik er nog 4 flessen van om nog een tijdje weg te laten liggen en zijn evolutie te volgen.
Ik heb er helaas maar 2 op de kop kunnen tikken; dus afblijven !!!
Ik ook maar ééntje (2006). Zal hier ook nog een tijdje blijven liggen...
(05-12-2011 10:20 AM)Matten schreef: [ -> ]Sindsdien ook de Tradition '07 niet meer uitgeprobeerd.. Wie wel?
Recht uit de kelder (koud) zonder opschudden : Eau de vie, alcohol, marsepein/amandel, pruimen.
Na iets opgewarmd te zijn: rood en zwart fruit, kruidig, tikje aarde, sprokkelhout, iets chemisch/zurig.
Heel wat drinkbaarder dan 2 jaar geleden. Koud gerserveerd een beetje strak, mist misschien zelfs wat vulling tov de licht stevige structuur.
Nu op temperatuur: Fondant chocolade, zeer drinkbaar met onderliggend een structuur van tannine en zuren. Zal mooi verouderen en binnen enkele jaren zijdezacht zijn, denk ik. 15 % alcohol, mag toch wel iets minder hoor.
Vanavond ook 's een Tradition Gigondas 07 open getrokken. Ik vind hem (kelderfris ook) nu heel lekker. Bovenstaande TN is mooi treffend. Inderdaad zeer drinkbaar en fraîcheur ondanks alcohol. Geef toe een HG heeft echt wel meer potentieel. Daar ga ik geen 07 van open trekken.
Net met de supersympathieke Gerd van Vinikus een Santa Duc 2005 geproefd. Jonge, gebalde wijn, plooit zich langzaam open in het glas, zeer gestructureerd, bijzonder fris (typisch voor de wijnen van SD) fijn fruit en subtiel gekruid.
Héél mooie wijn, ondanks het feit dat ie 3 jaar te jong voor de leeuwen werd gegooid...
Op de grasmat: Holland-Duitsland
Op de glasmat: Santa Duc Tradition 2007
Zeer kruidig aroma, specerijen, zoetige kruiden (kaneel, wiet -jawel bert), donkere kersen, bosbes, enfin, een mooie en complexe neus.
Sappig in de mond maar met een constante spanning dankzij de strakke zuurstructuur. Cacao en chocolade nu in een kruidenbedje. Wat een lekkere wijn, niveau eerste goal Gomez. 91!!
(16-06-2012 11:02 AM)vinejo schreef: [ -> ]Op de grasmat: Holland-Duitsland
Op de glasmat: Santa Duc Tradition 2007
Zeer kruidig aroma, specerijen, zoetige kruiden (kaneel, wiet -jawel bert), donkere kersen, bosbes, enfin, een mooie en complexe neus.
Sappig in de mond maar met een constante spanning dankzij de strakke zuurstructuur. Cacao en chocolade nu in een kruidenbedje. Wat een lekkere wijn, niveau eerste goal Gomez. 91!!
Op dit moment SD Gigondas '07 in het glas: Lekkerrrr! Ech lekkerrrr!
Afgelopen juni 2012 heb ik een proeverij georganiseerd met een 9-tal wijnvrienden (waaronder 2 Belgen) waar we een tweetal Gigondas domeinen (Santa Duc vs. Saint Cosme) naast elkaar (verticaal) geproefd hebben.
Om de line-up nog iets uit te breiden is C9dP er ook bij betrokken (Solitude) echter dit ter zijde.
Domaine Santa Duc Gigondas Prestige des Hautes Garrigues 1995, 1998 (uit magnum), 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009
Domaine Santa Duc Gigondas Grand Grenache 66 2007, 2009
Château de Saint-Cosme Gigondas Hominis Fides 2004, 2005, 2008, 2009
Château de Saint-Cosme Gigondas Le Poste 2008, 2009
Domaine de la Solitude Châteauneuf-du-Pape Blanc Cuvée Barberini 2003, 2004, 2007
Domaine de la Solitude Châteauneuf-du-Pape Cuvée Barberini 2000, 2001, 2004
Domaine de la Solitude Châteauneuf-du-Pape Réserve Secrète 2004, 2005, 2006, 2007, 2009
Domaine de la Solitude Châteauneuf-du-Pape Cuvée Cornelia Constanza 2009
Onderstaande link geeft een aantal PN's van de Santa Duc HG / GG die wellicht wel interessant zijn. Het was uiteindelijk een prachtige ervaring om deze twee domeinen naast elkaar te proeven.
Voor mij waren Santa Duc HG 2004/2005/2009 de toppertjes (dik, zwoel, kruidig, peper: 93/93/94+). De Grand Grenache 66 2009 dik zwart fruit, power: 93+
http://wijn.startpagina.nl/prikbord/1557...g-15578634
Gr, Wil
HEEEEEL mooie en impressionante proeverij Wil. Wanneer ik het zo allemaal nalees waren er hier en daar wel wagt teleurstellingen bij maar dat zal je overal wel eens tegenkomen,hé.
Santa Duc Prestige des Hautes Garrigues is één van mijn favoriete wijnen uit de Zuidelijke Rhône. Met de cuvees van Sainte-Cosme heb ik minder ervaring maar het zag het duidelijk een gelijkspel uit.
Heb een héél tijdje geleden een HG 2000 op de kop kunnen tikken.... geweldige wijn.. mss zelfs nog wat te jong gedronken.. Schone degustatie/verslag Wil!
(03-08-2012 12:12 AM)Venne schreef: [ -> ]Heb een héél tijdje geleden een HG 2000 op de kop kunnen tikken.... geweldige wijn.. mss zelfs nog wat te jong gedronken.. Schone degustatie/verslag Wil!
Ik vermoed ook dat we die wijnen inderdaad veel te jong drinken.
Vorig jaar m'n laatste 2004 gedronken en ik vond hem nog altijd heel jong. Niet te jong, maar het zou inderdaad boeiend zijn om eens een echt oud flesje te drinken
Vanavond nog eens een Gigondas tradition '07 geproefd. In tegenstelling tot mijn vroegere TN's vond ik er niet veel aan. Na 1 glas gaf ik het op. De gestoofde pruimen, amandelen, kaneel en likeur konden mij niet bekoren. Zeer teleurstellend. Frisheid?
(14-05-2013 09:55 PM)Mt schreef: [ -> ]Vanavond nog eens een Gigondas tradition '07 geproefd. In tegenstelling tot mijn vroegere TN's vond ik er niet veel aan. Na 1 glas gaf ik het op. De gestoofde pruimen, amandelen, kaneel en likeur konden mij niet bekoren. Zeer teleurstellend. Frisheid?
Toevallig dronk ik deze enkele weken geleden ook nog eens, had hetzelfde gevoel, liet hem ook staan. Ik vond hem ook wat "flabby", ik vraag me serieus af of daar nog iets mooi uit evolueert. Superrijp, alcohol...vermoeiend. M'n smaakprofiel is nogal gewijzigd vermoed ik ...
Ha, zonet de Gigondas 07 bij een pasta. Beetje gekoeld gezien de temperaturen op het terras. Ik moet zeggen dat de wijn ons bijzonder beviel. Evenwichtig, ja, wel alcoholisch maar door de koeling mooi weggecamouffleerd. Een wijn met nog enkele jaren respijt (klotewoord), ... eigenlijk een heel lekker wijn, voilà, ...de Hautes Prestiges verdienen wat mij betreft nog een behoorlijke herkansing binnen laat ons zeggen 8-10 jaar....
allee, ge zijt dus door uwe kelder geraakt