wijnliefhebbers

Volledige versie: Ch La Tour Carnet, Haut-Médoc, France
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5
Benieuwd!
De back-up niet nodig gehad maar toch gekraakt Wink. Eerst de Meyney 1993, kleur verrassend donker met lichte evolutie in de rand. Eerste geur leder en nog een beetje fruit, later licht paprika (gestoofd), bosbes en een hint van chocola. In de mond zeer zacht, tannines volledig versmolten maar best nog leven in. Geslaagd, geen krachtpatser maar mag er best nog zijn. Fles was snel leeg dus de LTC 1998 ook opengedaan en inderdaad kleur heel wat lichter dan de meyney en vrij transparant, neus nog ok maar weinig inspirerend, mist kracht in de mond.
(01-11-2010 08:44 PM)koen schreef: [ -> ]............Eerst de Meyney 1993, kleur verrassend donker met lichte evolutie in de rand. Eerste geur leder en nog een beetje fruit, later licht paprika (gestoofd), bosbes en een hint van chocola. In de mond zeer zacht, tannines volledig versmolten maar best nog leven in. Geslaagd, geen krachtpatser maar mag er best nog zijn. Fles was snel leeg .............

Zo drink ik een wijn ook graag.

Waarom moeten een wijn altijd een krachtpatser of een kanonbal zijn?
Waarom moet een wijn altijd een grote fruitmand zijn?

Ik ben bereid concessies te doen op bovenstaande als er soms zo’n mooie geuren en smaken ontstaan door veroudering.
Ik zeg niet dat de wijn beter wordt maar hij wordt anders en daar moet je soms (veel) geduld voor hebben.
@ Don, zeker weten zo zijn voor mij de bordeauxs op hun best. Bij de ene moet je al wat langer wachten dan de andere (en bij sommigen komt het helemaal niet) maar als alles tot een mooi geheel versmolten is met fijne aroma's dat is gewoon de top. Ik sta er nog altijd verbaasd van dat een tanninebom evolueert tot zoiets zacht en je moet daarom niet naar de top reiken. De meyney en de phélan ségur van 1993 zijnhier mooie voorbeelden van.

Trouwens de LTC was de tweede dag ietsjes beter maar ... uit curiositeit een Citran 1998 opengetrokken en ...die was net iets beter. 1998 werkt blijkbaar niet zo goed voor LTC.
(14-10-2010 09:19 PM)Kris G schreef: [ -> ]3e dag nog perfect, idem voor SM '96 en '98

Die SM is een ras apart hé...
Is pas 'drinkbaar' na een jaar of 8.
Dronk eerder dit jaar de 2006 en die was op dag 3 nog zo groen achter de oren als een Justin Bieber...
gisteren een mooi flesje wijn cadeau gekregen : Servitude Voloutaire du Château La Tour Carnet 2005 : 100% Merlot : ik ben eens benieuwd, krijgt 93 van RP, wel nog tijdje wachten natuurlijk
(04-12-2010 11:20 PM)Kris G schreef: [ -> ]gisteren een mooi flesje wijn cadeau gekregen : Servitude Voloutaire du Château La Tour Carnet 2005 : 100% Merlot : ik ben eens benieuwd, krijgt 93 van RP, wel nog tijdje wachten natuurlijk

Dit moet inderdaad een mooie wijn worden binnen enkele jaren.
Spijtig genoeg nog nooit gedronken.
Hoe lang bestaat deze wijn al van het Latour Carnet domein?
Een wijn die mijn aandacht ook al een tijdje heeft getrokken. div. jaargangen gedronken.
Die vielen mij al reuze mee!
Daarna gelezen dat het chateau de laatste 10 jaar sterk verbeterd is. Vandaar dat ik van 2005 totaal 3 flessen heb ingeslagen en nu ben ik van plan om 6 flessen van 2010 aan te schaffen voor de langere termijn. Het liefst een kist van 12, omdat 2010 toch voor La Tour Carnet toch wel een ultieme moet zijn....
maar ja, het geld groeit niet op de rug en zo veel ruimte heb ik helaas ook niet.....
Maar ik twijfel wel Smile
Latour Carnet een van mijn favorieten.
Heb ik altijd blindelings gekocht.
Welk jaar zal het omslagpunt zijn voor La tour Carnet 2005 en 2010 wanneer de wijn weer op zijn retour gaat?

En vanaf welk jaar(jaren) is deze volgens jullie op zijn top?
nog eens een 2001 geproefd, echt wel top, mooi op dronk, rijp, doet echt wel niet aan een Haut-Médoc denken, maar daar zal die 50% Merlot wel veel mee te maken hebben, een 90-score, dus schitterende P/K Smile
op dag 2 (zoals gebruikelijk bij deze 2001 Sad ) sterke hints van beginnende oxidatie, nochtans vacuüm in frigo bewaard, wel jammer : een fles krijg ik echt niet uit op 1 avond Confused
Je kan een halve fles overgieten in een klein flesje en zo wegzetten, dan komt er minder lucht aan
allé Kris G, dan moet ge toch nog wat oefenen zelle.Tongue

ik moet soms oppassen om twee flessen niet helemaal op te slurpen op een avond Blush

nee serieus, nu ben ik ook wat meer 0,375'kes aan het kopen, want dan kan je elke avond wit én rood opentrekken. Wreed gemakkelijk.
Het probleem is alleen dat je die halve flesjes bijna niet ziet in de normale verkoop. In Nederland in elk geval niet...
ik heb geen ambitie ze om meer te oefenen, het is al duur genoeg met 1 fles om de 3 dagen Wink

de evolutie volgen over 3 dagen is ook leuk, maar met oudere wijnen wel veel risico op oxidatie, die Naledi Cabernet Sauvignon 2000 die ik heb liggen is er bv. extreem gevoelig aan, ik doe hem enkel nog open bij bezoek zodat de fles op 1 avond leeg is, is wel absolute top : laatste keer goeie punten mee gescoord bij blinde degustatie voor wijnmaat Smile
Volgens mij was het onderwerp toch La Tour Carnet Wink
(20-07-2011 12:38 PM)Vin1 schreef: [ -> ]Volgens mij was het onderwerp toch La Tour Carnet Wink

allé ook wakker geschoten precies Rolleyes
bij de Carrefour in Frankrijk lag de 2005 voor maar liefst 40,- euro !!
Een bizar hoge prijs. Helemaal in Frankrijk.....
Opnieuw de 1998 gedronken en ditmaal viel ie beter mee. Een stukske donkerder (als ik het me nog goed herinner) en verrassend veel fruit vergeleken met vorige keer. Klassieke tertiaire geuren die zich discreet beginnen te ontwikkelen. In de mond doet ie het behoorlijk, de tannines zijn niet volledig versmolten en behoorlijk wat aciditeit. Ne klassieker.
Op dag 2 is ie net nog ietske beter
(13-09-2011 10:11 AM)koen schreef: [ -> ]Op dag 2 is ie net nog ietske beter

vind ik verrassend Wink mijn ervaringen met de 2001 zijn omgekeerd : heel goed op dag 1 en beginnende oxidatie op dag 2, en op dag 3 pompbak rijp wegens volledig geöxideerd
vandaag mijn kistje 2009 dat ik en primeur had gekocht gaan afhalen, nu gezien dat hij in rode prijs maar een fractie duurder is dan de en primeur prijs, dus vraag ik me af : loont het eigenlijk wel de moeite om en primeur te kopen? Confused
(09-11-2011 05:35 PM)Kris G schreef: [ -> ]vandaag mijn kistje 2009 dat ik en primeur had gekocht gaan afhalen, nu gezien dat hij in rode prijs maar een fractie duurder is dan de en primeur prijs, dus vraag ik me af : loont het eigenlijk wel de moeite om en primeur te kopen? Confused

Ik betaalde mijn Latour Carnet 2009 (niet in primeur )24.95 €.
Wat was de primeurprijs? Deze zou lager moeten liggen dan 24 €.
op de kist staat 147,30 € > dus 24,55 € de fles, als mijn geheugen mij niet in de steek laat was de beginprijs 24,95 € (het kan ook die 24,55 € zijn geweest) in de Collishop en hebben ze hem 2x moeten verlagen door hun laagste prijssysteem : daar ben ik wel zeker van want ik heb nog moeten mailen om de exacte prijs te weten die ik moest overschrijven : uiteindelijk maar 23,25 € betaald dacht ik, maar initieel zat hij dus boven de huidige rode prijs, en zonder druk van de concurrentie ging hij dus en primeur effectief duurder zijn dan nu
2010 schijnt volgens de proefnotities toch wel een buitengewone La Tour Carnet te worden....
La Tour Carnet 1991 (ik dacht 1994) : Paprika, rood fruit (framboos), herfstbos, lichte houttoets, stofferig, krieken op alcohol, hoger in zuren wat zorgt voor een mooie frisheid. Eerst 86 gescoord maar nadien bijgesteld naar 88+ wegens de mooie zuren.
(19-01-2012 10:01 PM)Vin1 schreef: [ -> ]2010 schijnt volgens de proefnotities toch wel een buitengewone La Tour Carnet te worden....

Dat werd hier al een paar keer op het prikbord gehangen, klopt !
Beter dan de SM 2010?
(22-09-2012 09:02 PM)Vin1 schreef: [ -> ]Beter dan de SM 2010?

Als je toch op zeker wilt spelen, koop dan SM. De nieuwe weg die Tour Carnet in slaat gaan we nog moeten ervaren. De boekskes beloven hieromtrent wel veel, maar SM heeft al langer z'n sporen verdiend.
Pagina's: 1 2 3 4 5
Koppelingen