08-06-2024, 12:28 PM
Ja, wvd, het was opvallend. Beide jaargangen kwamen van dezelfde bron en kwamen op hetzelfde moment in onze kelder terecht, dus het moet iets met de oogstjaren te maken hebben...
Verder moeten we natuurlijk onderstrepen dat La Tour-Carnet het kwalitatief soms moet afleggen tegen niet geklasseerde wijnen als Sociando-Mallet, Gloria, Chasse-Spleen, Poujeaux en vele anderen. Hij kwam ook een trapje lager dan die andere 4e grand cru classé, die we een poosje geleden dronken, met name Beychevelle. En dan hebben we het niet eens over Branaire, Saint-Pierre e.d. Maar het is te lang geleden dat ik deze nog proefde.
Maar het geeft toch een haast kinderlijk genoegen om een Grand Cru Classé te drinken, eerder dan een cru bourgeois. En dan wordt de prijs van La Tour-Carnet plots een interessant gegeven...
En ter educatie: de zure kers, bij ons dus kriek genoemd, heet in grote stukken van Nederland "morel". Dit in tegenstelling tot de zoete kers. Die wij dus "kers" noemen.
Verder moeten we natuurlijk onderstrepen dat La Tour-Carnet het kwalitatief soms moet afleggen tegen niet geklasseerde wijnen als Sociando-Mallet, Gloria, Chasse-Spleen, Poujeaux en vele anderen. Hij kwam ook een trapje lager dan die andere 4e grand cru classé, die we een poosje geleden dronken, met name Beychevelle. En dan hebben we het niet eens over Branaire, Saint-Pierre e.d. Maar het is te lang geleden dat ik deze nog proefde.
Maar het geeft toch een haast kinderlijk genoegen om een Grand Cru Classé te drinken, eerder dan een cru bourgeois. En dan wordt de prijs van La Tour-Carnet plots een interessant gegeven...
En ter educatie: de zure kers, bij ons dus kriek genoemd, heet in grote stukken van Nederland "morel". Dit in tegenstelling tot de zoete kers. Die wij dus "kers" noemen.