07-01-2014, 02:48 PM
Rive 2011: Gisterenavond deze prosecco geproefd, 100% glero (= prosecco). Een millesimato ook, hoewel dit minder verschil maakt dan bij Champagnes.
Zowat alle prosecco s worden gemaakt met de charmat-methode, waarbij de tweede gisting niet op fles gebeurt (zoals bij Champagne of Cremants) maar wel in grote vaten (autoclaves).
Deze wijn vertoonde een hele fijne pareling, appel, peer, wat brooddeeg in de neus, zeer zacht en fluwelig in de mond, er is wat suiker (12g/l) maar dit stoort geenszins (valt niet echt op zelfs).
Een aanrader aan 11,5 euro (klassewijnen).
Zowat alle prosecco s worden gemaakt met de charmat-methode, waarbij de tweede gisting niet op fles gebeurt (zoals bij Champagne of Cremants) maar wel in grote vaten (autoclaves).
Deze wijn vertoonde een hele fijne pareling, appel, peer, wat brooddeeg in de neus, zeer zacht en fluwelig in de mond, er is wat suiker (12g/l) maar dit stoort geenszins (valt niet echt op zelfs).
Een aanrader aan 11,5 euro (klassewijnen).