12-01-2014, 10:03 PM
Vandaag in Per Bacco in Gent gegeten en een fles Bianco gedronken van Trinchero, gebaseerd in Agliano Terme (Asti, Piëmonte). Op de fles stond geen jaartal, dus dat kan ik niet meegeven. Dit is een blend van Chardonnay, Malvasia en Arneis. De wijn heeft een lange schilweking gekregen en is daardoor bijzonder donker van kleur, bijna cognac.
In de neus heel verrassend, nogal een stinkerdje eigenlijk. Redelijk animaal en oxidatief, zelfs wat sherry-achtig. Ik krijg een beetje schrik voor wat dit in de mond zal geven, en verrassend is het alleszins, maar op een positieve manier. Frisheid alom, heel veel mooie zuren. Het fruit is moeilijk te benoemen, kweepeer misschien? Want er zit ook een vrij sterke notige toets in, het velletje van de walnoot, dat iets licht wrang geeft aan de wijn, maar niet storend want genoeg zuren om het mooi fris te houden. Mijn voorgerecht waren gemarineerde mossels in een tomatensausje met hele kerstomaatjes, en de wijn was een perfecte match bij de aciditeit van de kerstomaatjes. Zalig. Bijzonder interessante wijn. Heeft 30€ gekost in Per Bacco. Op Cantucci vind ik de wijn aan 15, dus de restaurantprijs valt heel goed mee.
Per Bacco is trouwens nog altijd mijn favoriete Italiaan in Gent. Opnieuw fantastisch lekker gegeten. En het "opnieuw" is heel belangrijk hier. Iedere keer bevestiging.
In de neus heel verrassend, nogal een stinkerdje eigenlijk. Redelijk animaal en oxidatief, zelfs wat sherry-achtig. Ik krijg een beetje schrik voor wat dit in de mond zal geven, en verrassend is het alleszins, maar op een positieve manier. Frisheid alom, heel veel mooie zuren. Het fruit is moeilijk te benoemen, kweepeer misschien? Want er zit ook een vrij sterke notige toets in, het velletje van de walnoot, dat iets licht wrang geeft aan de wijn, maar niet storend want genoeg zuren om het mooi fris te houden. Mijn voorgerecht waren gemarineerde mossels in een tomatensausje met hele kerstomaatjes, en de wijn was een perfecte match bij de aciditeit van de kerstomaatjes. Zalig. Bijzonder interessante wijn. Heeft 30€ gekost in Per Bacco. Op Cantucci vind ik de wijn aan 15, dus de restaurantprijs valt heel goed mee.
Per Bacco is trouwens nog altijd mijn favoriete Italiaan in Gent. Opnieuw fantastisch lekker gegeten. En het "opnieuw" is heel belangrijk hier. Iedere keer bevestiging.