Ne pinot noir van 2011.
Vrijdag had ik hem open gemaakt de wijn .
En vond het maar wat flauwkes.
Eerder teleurgesteld zeker omdat iemand me deze wijn aanraadde .
De eerste drie dagen was het wat van de rode vruchtjes , en vrij droog trekken en op het einde een vuil smaakske. slijkerig bijna zou ik gaan zeggen.
Vandaag zag ik de fles staan en dacht ik waarom niet dat laatste glas eens proberen.
Duidelijk een wereld van verschil ...
Hij ziet er nog hetzelfde uit
gewoon helder rood.
Maar nu bezit de wijn toch wel wat aroma's . klein beetje houtig , rokerig.
Vrij veel zoete aardbei beetje naar confituur toereikend maar de zoetigheid brengt me ook wat op het gevoel van mango .
Bij het proeven is het onmiddellijk zoetigheid de aardbeien die er duidelijk zijn. gaat dan over in gerookte houtachtige smaak. die zeker niet storend is. helaas tegen dat je het goed en wel beseft is de smaak al weg.
En blijf je toch een beetje op je honger zitten.
Al een geluk dat het slijk smaakje weg is
.
Correcte wijn maar zou er geen van bijkopen .
Voor die prijs is er heel wat lekkers te vinden ...
De score op dag vier gaat dan ook 79-80/100.
Wat een naam :-) ,raad dit maar eens aan iemand aan zonder je tong in de knoop te leggen...
Het lijkt een beetje op dronkemans gestamel
.
Gelukkig hoef ik het niet vanbuiten te leren om deze iemand aan te raden
.
(13-01-2014 11:47 PM)vinejo schreef: [ -> ] (13-01-2014 10:16 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Ne pinot noir van 2011.
Vrijdag had ik hem open gemaakt de wijn .
En vond het maar wat flauwkes.
Eerder teleurgesteld zeker omdat iemand me deze wijn aanraadde .
De eerste drie dagen was het wat van de rode vruchtjes , en vrij droog trekken en op het einde een vuil smaakske. slijkerig bijna zou ik gaan zeggen.
Vandaag zag ik de fles staan en dacht ik waarom niet dat laatste glas eens proberen.
Duidelijk een wereld van verschil ...
Hij ziet er nog hetzelfde uit gewoon helder rood.
Maar nu bezit de wijn toch wel wat aroma's . klein beetje houtig , rokerig.
Vrij veel zoete aardbei beetje naar confituur toereikend maar de zoetigheid brengt me ook wat op het gevoel van mango .
Bij het proeven is het onmiddellijk zoetigheid de aardbeien die er duidelijk zijn. gaat dan over in gerookte houtachtige smaak. die zeker niet storend is. helaas tegen dat je het goed en wel beseft is de smaak al weg.
En blijf je toch een beetje op je honger zitten.
Al een geluk dat het slijk smaakje weg is .
Correcte wijn maar zou er geen van bijkopen .
Voor die prijs is er heel wat lekkers te vinden ...
De score op dag vier gaat dan ook 79-80/100.
Leuke stijl van wijnbespreking Grappig en to the point
Dank u wel
Pannonhalmi Apatsagi Pinceszet Infusio,
Infusio wordt in oude geschriften uit de 17e eeuw beschreven als 1 van de wijnkwalificaties die in de Pannonhalmi Abdij werden gehanteerd. De eerste kwalificatie was die voor de bedienden. De tweede kwalificatie was voor de wijn die dagelijks geconsumeerd werd door de monniken en de derde kwalificatie, de Infusio, werd alleen voor speciale gelegenheden geserveerd. 1 Persoon serveerde de wijn direct uit de kruik en zo kreeg men in-fusio toegediend. De Infusio wordt 14 maanden in eiken vaten gerijpt en is een blend van merlot en cabernet franc.
2009 in het glas .... op een zeker moment beslissen we om op tastings Hongaarse wijnen te proeven als starters, na meer ontgoochelingen dan wows stoppen we daarmee maar op een bepaalde proeverij neem ik 3 flesjes van de beste p/k mee, vorig jaar eentje van gedronken en toen dacht ik dat dit een vergissing was, hoe had ik dit ooit kunnen kopen, de groene takken sprongen op mijn tong ... maar nu, wat een evolutie, een licht bittertje perfect in balans, medium body, italiaanse smaak, 91p ... voor 16€ zijn geld waard maar vooral het wachten waard want ik had dit al afgeschreven.
Grts.
Gert, dit is verkrijgbaar bij Globalwineries in Kapellen, één keer per jaar doen ze een proeverij die open staat voor particulieren.
Grts
(20-02-2015 11:39 AM)fleer schreef: [ -> ]Pannonhalmi Apatsagi Pinceszet Infusio,
Infusio wordt in oude geschriften uit de 17e eeuw beschreven als 1 van de wijnkwalificaties die in de Pannonhalmi Abdij werden gehanteerd. De eerste kwalificatie was die voor de bedienden. De tweede kwalificatie was voor de wijn die dagelijks geconsumeerd werd door de monniken en de derde kwalificatie, de Infusio, werd alleen voor speciale gelegenheden geserveerd. 1 Persoon serveerde de wijn direct uit de kruik en zo kreeg men in-fusio toegediend. De Infusio wordt 14 maanden in eiken vaten gerijpt en is een blend van merlot en cabernet franc.
2009 in het glas .... op een zeker moment beslissen we om op tastings Hongaarse wijnen te proeven als starters, na meer ontgoochelingen dan wows stoppen we daarmee maar op een bepaalde proeverij neem ik 3 flesjes van de beste p/k mee, vorig jaar eentje van gedronken en toen dacht ik dat dit een vergissing was, hoe had ik dit ooit kunnen kopen, de groene takken sprongen op mijn tong ... maar nu, wat een evolutie, een licht bittertje perfect in balans, medium body, italiaanse smaak, 91p ... voor 16€ zijn geld waard maar vooral het wachten waard want ik had dit al afgeschreven.
Grts.
Gert, dit is verkrijgbaar bij Globalwineries in Kapellen, één keer per jaar doen ze een proeverij die open staat voor particulieren.
Grts
Alweer een bewijs dat wijn enorm verrassend kan evolueren, groen kan rijpe worden, dun kan complex worden, hard kan zacht worden...
En dat we dus een wijn nooit te snel mogen afschrijven... ;-)
Inderdaad, in sommige gevallen kunnen 3 flesjes te weinig zijn omdat je niet weet wanneer dat kantelmoment er komt, hier was ik dus aangenaam verrast.