19-01-2014, 11:39 PM
I Mocali 2009, Vernaccia di San Gimignano Riserva
ik had deze wijn gekozen om te drinken bij de forel met kappertjes en amandelsnippers. Normaal is vernaccia heel droog, mooie zuren, en een bittertje op het einde. Ik keek al uit naar de combinatie. Groot was dan ook mijn verwondering dat ik boter rook in de neus. Direct bevestiging van de aroma's in de mond. Heel veel vanille... Gelukkig heeft deze wijn zijn fraîcheur wonderwel bewaard ondanks zijn leeftijd en zorgt dit ervoor dat dit geen vermoeiende wijn wordt. Maar helemaal mooi versmolten is dit toch ook niet. Deze wijn mag zeker nog een jaar of 2-3 liggen. Ik twijfel zelfs of het evenwicht er ooit helemaal zal komen. Maar niet slecht hoor. Gewoon helemaal niet wat ik verwacht had.
ik had deze wijn gekozen om te drinken bij de forel met kappertjes en amandelsnippers. Normaal is vernaccia heel droog, mooie zuren, en een bittertje op het einde. Ik keek al uit naar de combinatie. Groot was dan ook mijn verwondering dat ik boter rook in de neus. Direct bevestiging van de aroma's in de mond. Heel veel vanille... Gelukkig heeft deze wijn zijn fraîcheur wonderwel bewaard ondanks zijn leeftijd en zorgt dit ervoor dat dit geen vermoeiende wijn wordt. Maar helemaal mooi versmolten is dit toch ook niet. Deze wijn mag zeker nog een jaar of 2-3 liggen. Ik twijfel zelfs of het evenwicht er ooit helemaal zal komen. Maar niet slecht hoor. Gewoon helemaal niet wat ik verwacht had.