Château Guibeau 2010
deze namiddag open gedaan. Stond koel. Direct na openen glaasje geprobeerd, maar beetje te koel om echt te kunnen oordelen. Enkele uren later opnieuw geprobeerd. Had de fles niet in de living gezet dus niet op kamertemperatuur, maar ook niet meer zo koel. De wijn komt nu beter tot zijn recht : veel fruit in de neus, vooral kers, komt heel fris over. Ook in de mond vooral veel fruit. Mooie fraicheur. Tannines aanwezig, maar vrij zacht. Wijn die op de elegantie is gemaakt, niet te zwaar, medium body. Fijn. Niet heel complex, maar verschaft drinkplezier.
Nog enkele uren later nog een glas. Fles heeft nu wel in de living gestaan, en dat heeft de wijn absoluut geen goed gedaan. Alcohol in de neus, en zuren zijn veel te dominant in de mond. Niet meer herkenbaar eigenlijk. Ongelooflijk hoe deze wijn geëvolueerd is. Fris schenken dus!
Gekocht in Delhaize -30%, kwam aan 8,30€. Mooie P/K. Aan de volle prijs, net geen 12€, zijn er andere certitudes.
Voor de petite histoire : Brigitte Bourlon, eigenares van het domein, is ook de persoon achter de Cerro Gordo, ook Puisseguin, te koop in Colruyt. Heb daar nog een flesje (2009) van liggen, maar die laat ik nog wat rusten. De laatste die ik daarvan gedronken heb, goed jaar geleden, was bijzonder hard, en tanninerijk. Andere stijl toch wel.
(24-01-2014 11:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]Château Guibeau 2010
deze namiddag open gedaan. Stond koel. Direct na openen glaasje geprobeerd, maar beetje te koel om echt te kunnen oordelen. Enkele uren later opnieuw geprobeerd. Had de fles niet in de living gezet dus niet op kamertemperatuur, maar ook niet meer zo koel. De wijn komt nu beter tot zijn recht : veel fruit in de neus, vooral kers, komt heel fris over. Ook in de mond vooral veel fruit. Mooie fraicheur. Tannines aanwezig, maar vrij zacht. Wijn die op de elegantie is gemaakt, niet te zwaar, medium body. Fijn. Niet heel complex, maar verschaft drinkplezier.
Nog enkele uren later nog een glas. Fles heeft nu wel in de living gestaan, en dat heeft de wijn absoluut geen goed gedaan. Alcohol in de neus, en zuren zijn veel te dominant in de mond. Niet meer herkenbaar eigenlijk. Ongelooflijk hoe deze wijn geëvolueerd is. Fris schenken dus!
Gekocht in Delhaize -30%, kwam aan 8,30€. Mooie P/K. Aan de volle prijs, net geen 12€, zijn er andere certitudes.
Voor de petite histoire : Brigitte Bourlon, eigenares van het domein, is ook de persoon achter de Cerro Gordo, ook Puisseguin, te koop in Colruyt. Heb daar nog een flesje (2009) van liggen, maar die laat ik nog wat rusten. De laatste die ik daarvan gedronken heb, goed jaar geleden, was bijzonder hard, en tanninerijk. Andere stijl toch wel.
Enkele maanden terug ook geproefd, zelfde impressie- eenvoudig drinkplezier maar meer niet. Alleszins veel minder allure dan de La Fourvielle cuvee die van andere percelen komt en veel complexer is.
(Ps: bij de verdeling van de "klakskes" enkele maanden terug was de Guibeau toen de laatst gekozen wijn...)
Van deze wijnmakers heb je in de Puisseguin zowel chateau Guibot als Guibeau blijkbaar. Ben nu de Guibot La Fourvielle aan het proeven jaargang 2010, 80% merlot en 20% cabernet franc. Nogal overheersende zuren, dus bewaarpotentieel maar niet op dronk momenteel. Wel veel materie.
Weeral een bewijs dat je 2010 moet begraven en een paar jaar moet vergeten. Deze wijn zegt laat mijn ne keer gerust en pakt nen 2008 of doet u gras af.
(30-03-2014 12:01 PM)Gerten schreef: [ -> ]. Deze wijn zegt laat mijn ne keer gerust en pakt nen 2008 of doet u gras af.
Ik hoor uw buur tot hier roepen : "pakt nen 2008!, t is zondag!"
(30-03-2014 02:13 PM)vinejo schreef: [ -> ] (30-03-2014 12:01 PM)Gerten schreef: [ -> ]. Deze wijn zegt laat mijn ne keer gerust en pakt nen 2008 of doet u gras af.
Ik hoor uw buur tot hier roepen : "pakt nen 2008!, t is zondag!"
Haha ! ps kijkt ne keer naar uw sms als ge wilt
Guibeau is ook Guibot (eerste heeft ook wijngaarden in Castillon denk ik)
Allen wijnen van Henri Bourlon.
Guibot heeft een speciale cuvée, La Fourvieille, ooit op de blog nogal populair.
Vanavond de 2011 naast de 2001 geschonken.
De 2011 was de meest typische merlot van de avond, fruitgebak pur sang.
Ook in de mond bijzonder aangenaam, met sappige kersen en frisse zuurtjes, mooie afdronk met wat koffie/toast.
89
De 2001 was ook bijzonder mooi, veel donkerder van kleur, herfstig in de neus, lang in de mond, met wel nog de lichte droogtrekking die hij altijd heeft vertoond. Klein foutje dat hem een puntje kost.
88
[
attachment=6545]
Ook alweer lang geleden dat iemand hierover nog iets te vertellen had.
Eergisteren mijn eerste fles geopend. JMQ schreef:
"Quelle belle surprise ! Couleur sombre, intense et belle. Nez frais, pur, au fruité mûr. Superbe entrée en bouche juteuse, puis le vin se met à fondre, gras et complexe au milieu. Finement accompagné par une note de violette, il continue à fondre jusqu'en finale tout en étant tramé. C'est délicieux. Assemblage : 80 % merlot, 20 % cabernet franc." Hmm. Gedecanteerd want veel depot. Mooie, diepe kleur die het blauwe achter zich gelaten heeft. Echt fris en puur vond ik de neus niet want voor ik het rijpe fruit kon ruiken, was er eerst een sterke neus van lichtjes overrijp gerookt vlees, iets wat Vera weerzinwekkend vond. Ik kon me daarover zetten, maar erg interessant vond ik dat nu ook weer niet. In de mond is de wijn vrij dik en vol, veel umami, goed rijp fruit, maar er blijft ook een harde toets van verbrand, ik vrees het resultaat van nogal flink getoast nieuw hout, maar ik zal me wel vergissen. Nog volop structuur, een beetje teveel voor een "simpele" Puisseguin van 12 jaar oud, maar goed, dit staat nu aan het begin. Al bij al veel smaak in het glas voor de toen betaalde prijs van net geen 12€.
Binnenkort eens een tweede open doen om te zien of dat gerookte/overrijpe vlees "normaal" is.
(23-04-2023 11:25 AM)wvd schreef: [ -> ]Ook alweer lang geleden dat iemand hierover nog iets te vertellen had.
Eergisteren mijn eerste fles geopend. JMQ schreef: "Quelle belle surprise ! Couleur sombre, intense et belle. Nez frais, pur, au fruité mûr. Superbe entrée en bouche juteuse, puis le vin se met à fondre, gras et complexe au milieu. Finement accompagné par une note de violette, il continue à fondre jusqu'en finale tout en étant tramé. C'est délicieux. Assemblage : 80 % merlot, 20 % cabernet franc." Hmm. Gedecanteerd want veel depot. Mooie, diepe kleur die het blauwe achter zich gelaten heeft. Echt fris en puur vond ik de neus niet want voor ik het rijpe fruit kon ruiken, was er eerst een sterke neus van lichtjes overrijp gerookt vlees, iets wat Vera weerzinwekkend vond. Ik kon me daarover zetten, maar erg interessant vond ik dat nu ook weer niet. In de mond is de wijn vrij dik en vol, veel umami, goed rijp fruit, maar er blijft ook een harde toets van verbrand, ik vrees het resultaat van nogal flink getoast nieuw hout, maar ik zal me wel vergissen. Nog volop structuur, een beetje teveel voor een "simpele" Puisseguin van 12 jaar oud, maar goed, dit staat nu aan het begin. Al bij al veel smaak in het glas voor de toen betaalde prijs van net geen 12€.
Binnenkort eens een tweede open doen om te zien of dat gerookte/overrijpe vlees "normaal" is.
En hoe was de Lafon Rochet?
(23-04-2023 11:09 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-04-2023 11:25 AM)wvd schreef: [ -> ]Ook alweer lang geleden dat iemand hierover nog iets te vertellen had.
Eergisteren mijn eerste fles geopend. JMQ schreef: "Quelle belle surprise ! Couleur sombre, intense et belle. Nez frais, pur, au fruité mûr. Superbe entrée en bouche juteuse, puis le vin se met à fondre, gras et complexe au milieu. Finement accompagné par une note de violette, il continue à fondre jusqu'en finale tout en étant tramé. C'est délicieux. Assemblage : 80 % merlot, 20 % cabernet franc." Hmm. Gedecanteerd want veel depot. Mooie, diepe kleur die het blauwe achter zich gelaten heeft. Echt fris en puur vond ik de neus niet want voor ik het rijpe fruit kon ruiken, was er eerst een sterke neus van lichtjes overrijp gerookt vlees, iets wat Vera weerzinwekkend vond. Ik kon me daarover zetten, maar erg interessant vond ik dat nu ook weer niet. In de mond is de wijn vrij dik en vol, veel umami, goed rijp fruit, maar er blijft ook een harde toets van verbrand, ik vrees het resultaat van nogal flink getoast nieuw hout, maar ik zal me wel vergissen. Nog volop structuur, een beetje teveel voor een "simpele" Puisseguin van 12 jaar oud, maar goed, dit staat nu aan het begin. Al bij al veel smaak in het glas voor de toen betaalde prijs van net geen 12€.
Binnenkort eens een tweede open doen om te zien of dat gerookte/overrijpe vlees "normaal" is.
En hoe was de Lafon Rochet?
Da's nog altijd dezelfde lege fles 2003, zie hoekje "En wat drinken ze...." bijdrage van 13 maart. Was erg mooie wijn toen.